Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Κωθώνια

Δημήτρης Δανίκας
Ερώτηση - απάντηση. Γιατί ο Τάδε Ταδόπουλος, ο Τόλης φερ' ειπείν, κυκλοφορεί ελεύθερος χωρίς να έχει πληρώσει δεκάρα τσακιστή; Επειδή οι δικηγόροι του διαχειρίζονται περίφημα τα νομικά παράθυρα που αφορούν στην φοροδιαφυγή. Τουτέστιν ο Τόλης, ο Λάκης και οι λοιποί νομίμως σουλατσάρουν ελεύθεροι και στην τσιμπίδα του Νόμου λένε πριτς! Και γιατί η νομολογία είναι έτσι φτιαγμένη ώστε εκείνοι που χρωστάνε ένα σκασμό λεφτά να παριστάνουν τους ωραίους και καμπόσους κι εμείς που χρωστάμε φραγκοδίφραγκα να κινδυνεύουμε χάσουμε ακόμα και το μοναδικό σπίτι μας; Μα φυσικά επειδή εν Ελλάδι οι νόμοι είναι έτσι φτιαγμένοι που να βολεύουν τα λαμόγια και να τιμωρούν τα κωθώνια. Ποιος ο λόγος γι' αυτό; Που να ξέρω ακριβώς. Απλώς υποπτεύομαι όπως κάθε «ανώνυμος» πολίτης στον δύσμοιρο τόπο τον ελληνικό. Δηλαδή; Προφανώς επειδή πολιτικοί και μεγαλοφοροφυγάδες είναι κολλητοί. Προφανώς μερικά απ' αυτά τα λαμόγια είναι των πολιτικών οι χορηγοί. Και προφανέστατα επειδή προαπαιτούμενο του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού και της κομπραδόρικης οικονομίας είναι η νομότυπη ληστεία.
Επομένως το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο δολοφονούν την χώρα μαζί. Τουτέστιν ασυλία και ατιμωρησία. Το ίδιο συμβαίνει και στις χώρες της ευρωζώνης και τις ΗΠΑ; Καθόλου. Εκεί διατηρούν τους τύπους και από καιρού εις καιρόν κάποιος μεγαλοκαρχαρίας βγαίνει στην σέντρα και προκειμένου να προστατευτεί το φύλλο συκής του συστήματος, τον αναγκάζουν να πληρώσει. Για να έχουμε καλό ρώτημα πόσα ακριβώς ευρώ ληστεύονται ετησίως από τον κρατικό κορβανά; Περίπου 13 δισεκατομμύρια. Που σημαίνει ότι αν τα μισά απ' αυτά είχαν εισπραχθεί τότε καμία μαύρη τρύπα, κανένα χαράτσι και κανένας φόβος επιστροφής στην δραχμή. Τότε γιατί οι πολιτικοί που κόπτονται για την σωτηρία της χώρας δεν άλλαξαν τους νόμους και δεν έφτιαξαν αξιόπιστους και λειτουργικούς εισπρακτικούς μηχανισμούς; Μα επειδή το σύστημα είναι τόσο σάπιο και η διαπλοκή χαλύβδινη και ανθεκτική. Που σημαίνει ότι προκειμένου να διασώσουν τους κολλητούς τους καλύτερα η χώρα να καεί. Φταίνε μόνο οι πολιτικοί; Φυσικά όχι. Η σύνθεση αυτού του δολοφονικού συστήματος πάει κάπως έτσι: Οι υπουργοί υπογράφουν τα νομοσχέδια. Οι βουλευτές τα ψηφίζουν. Οι όποιοι δικαστικοί λειτουργοί τα διαχειρίζονται καταλλήλως. Και οι όποιοι εφοριακοί τα κάνουν πλακάκια με την πελατεία την εκλεκτή. Οι κρίκοι μιας αλυσίδας που μας σέρνει στον πάτο της Αφρικής. Υπάρχει ελπίδα; Μόνο μία. Η βοήθεια η γερμανική. Από την Μέρκελ, τον Ράιχενμπαχ, τον Πόουλ Τόμσεν και τον Φούχτελ ακούγεται μονότονα πως πρέπει η Ψωροκώσταινα να κηρύξει πόλεμο στην φοροδιαφυγή. Οι δικοί μας οι δήθεν πατριώτες, στριμωγμένοι στα καναβάτσα κάτι ψιθυρίζουν και μετά πορεύονται σαν να μην έχει τίποτα συμβεί. Σου τό' χω ξαναπεί. Χίλιες φορές η γερμανική μπότα, παρά αυτοί οι ανάλγητοι, ανίκανοι έλληνες πολιτικοί!
πηγή 

10 σχόλια :

  1. Ανώνυμος17/12/11 20:55

    Καλύτερα η γερμανική μπότα......???? παρά οι έλληνες ανίκανοι πολιτικοί!!!!!

    Καλά ο Μαρίνης του Τζιντάνου σε επειρέασε???

    Θα σε μαλώσουν οι φαιοκόκκινοι ελληναράδες της γλανιτσιάς, όπως και κείνον, που κάτι είπε για Μέρκελ (όχι ότι την παίνεψε, το αυτονόητο είπε ο άνθρωπος)

    Άμα πας ένα βηματάκι παραπέρα θα ονοματήσεις εκατοντάδες χιλιάδες φοροκλέφτες, φοροφυγάδες και λαμόγια του κερατά. Ολόκληρους κλάδους σύσσωμους, ναι, ναι Δημητράκη σύσσωμους!!!

    Ξεκίνησες, Δημητράκη πάλε ποτέ συνεστιαζόμενε των στυλοβατών του συστήματος, από τα μεγαλολαμόγια. Κάτι είναι κι αυτό.

    Ρεεεεε, δυο χρόνια παλεύουν να ανοίξουν το επάγγελμα του ταρίφα και τίποτα δε γίνεται.

    Περιμένετε σωτηρία με τις ¨τσεκουράτες¨απόψεις του Βορίδη??? Κριτήρια λέει περιβαλλοντικά, αντοχής δρόμων κλπ. Τον έκανε νοματαίο κι αυτόν ο Γιωργάκης......

    Σας το ξανάγραψα. Όταν θα τους ψάχνετε να τους βρείτε θα την έχουν κάνει!!!!

    Το 4-4-2 των επίορκων εφοριακών τώρα το ανακαλύπτουν??

    Το κύκλωμα φαρμακοβιομηχανιών - φαρμακοποιών - γιατρών τώρα το κατάλαβαν???

    Το ποσοστό 85% των ελευθεροεπαγγελματιών που δεν πληρώνει σέντσι φόρο τώρα τους το έβγαλε η στατιστική τους???

    Η μη απόδοση του ΦΠΑ τώρα γίνεται?? Άκου λογική, κρατάω το ΦΠΑ για να πληρώσω μισθούς.

    Τέλος πάντων, η κατάσταση δυστυχώς δεν έχει σωσμό και τούτο γιατί ή μας έκαναν ηλίθιους ή δεχτήκαμε να είμαστε ή ΜΑΛΛΟΝ πραγματικά είμαστε.

    χψ

    Υ/Γ Άντε μπας και κουνηθεί τίποτα, γιατί ο Νις,ας μην το λέει,( γιαννέικια ψωριάρα υπερηφάνια γαρ), του κακοφαίνεται που έπεσε μουγκαμάρα), με την καλή έννοια που θάλεγε και ο Μήτσος του Λαζόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/12/11 22:16

    Ερμήνευσε καλύτερα τον Δανίκα .Δεν νομίζω να έχει την ίδια άποψη με Μαρινη. Ούτε εννοεί οτι θέλει γερμανική μπότα. Απλά σύγκριση κάνει.
    πκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/12/11 22:35

    ΠΑΟ είναι αυτός Γιάννη τι να κάνουμε?
    Νις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/12/11 23:18

    παο εισαι νις.....γι αυτο ο μπαντεβας απεχει.....τωρα καταλαβα gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/12/11 23:37

    Σήμερα δεν την ευχαριστήθηκα την νίκη λόγο Αστέρα. Το Χ θα με ικανοποιούσε περισσότερο
    Nis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος17/12/11 23:43

    το 2 να δεις χαρες....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/12/11 02:00

    «Ο επαναστατημένος άνθρωπος -έλεγε ο Πάμπλο είναι ο πιο ολοκληρωμένος τύπος ανθρώπου και ο πιο υγιής. Ο ιδιώτης, αντίθετα, που ομφαλοσκοπείται, πάσχει από νευρώσεις... Τώρα που αποχαιρετάμε την Αλεξάνδρεια, μπορούμε να πούμε πως η ζωή ήταν αρκετά πλήρης για μας, αρκετά ικανοποιητική ώστε να μην αποδέχεται πλέον καμιά ψεύτικη παρηγορία...».KOSONIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος18/12/11 09:51

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΑΝΕ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ.
    Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΜΥΞΟΠΑΡΘΕΝΑ ΤΩΡΑ...ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΛΕς ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ Ο ΧΨ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΥΤΟΝΟΜΑ (Αβ.)18/12/11 10:41

    --Εσύ τι λες, θείτσα, για όλα αυτά ;
    --Δε με παρατάς στη λιγούρα μου, ρε παιδί...
    --Δηλαδή, δεν έχεις λόγο εσύ ;
    --Λόγο έχω, λόγια δεν έχω. Δεν είμαι και μεγαλοδεμοσιογράφος για να έχω. Τόσα χρόνια πού ήσαν και δεν τα λέγανε οι μεγαλοπρετεντέρηδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κουκος18/12/11 14:02

    ενα ειναι το συμπερασμα,αντι να πανε τη γιδα στο γιατρο τη σκοτωσαν! τωρα ολοι μιλαμε για εντυπωσεις.η χωρα δεν ειχε τον καταλληλο κυβερνητη την καταλληλη ωρα,αυτοι οι δυο πρωθυπουργοι,Καραμανλης,Παπανδρεου, εκαναν για οταν ολα πηγαιναν ισα ποτε για δυσκολιες και εχουν μαζι με τους συνεργατες τους τεραστιες ευθυνες!και πολυ αλλοι κι ακομα δημιουργουν ευθυνες,πρεπει να τα πανε τα γεγονοτα οχι να τους πηγαινουν αυτα οσοι ανακατευονται.Τακους θειτσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.