Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΤΟ 2012
Πέρασε ένας χρόνος! Πάντα συνηθίζαμε να κάνουμε έναν γρήγορο απολογισμό μέσα μας των καλών και των κακών του απερχόμενου χρόνου.
Συνήθως ικανοποιημένοι άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο καταλήγαμε στο συμπέρασμα αφού πέρασε και μας άφησε γερούς και δυνατούς ,καλός ήταν .
Δεν πεινάσαμε λέγαμε ,κάτι πετύχαμε και οι ευχές για τον καινούργιο ήταν κατά κάποιο τρόπο και οι στόχοι μας. Προσκολλημένοι στην ελπίδα για το καλύτερο ξεκινάγαμε με όρεξη .Είχαμε οράματα κάναμε όνειρα και παλεύαμε γι αυτά.
Δίναμε και παίρναμε ευχές που πιστεύαμε .Ευχές που ήταν εφικτές ,τουλάχιστον αυτές που πέρναγαν από το χέρι μας
Σήμερα όμως όλοι μας σοκαρισμένοι από την βίαιη οικονομική πολιτική και εργασιακή αλλαγή που ασκήθηκε πάνω μας, νοιώθουμε να ακροβατούμε σε τεντωμένο σχοινί ,με μεγαλύτερη την αμφιβολία ,ότι δεν θα περάσουμε απέναντι. Κοιτάμε και βλέπουμε το βλέμμα ενός πανίσχυρου εχθρού έτοιμου να μας κατασπαράξει και νοιώθουμε τελείως ανυπεράσπιστοι.
Στην ίδια και σε χειρότερη κατάσταση είναι και η Χώρα μας που είναι επικίνδυνα εκτιθεμένη σε όλα τα επίπεδα. Διασυρμένη και ταπεινωμένη παγκοσμίως έχει χάσει την υπερηφάνεια που είχε και εμφανίζεται σαν παράδειγμα προς αποφυγή. Το σημαντικότερο είναι ότι έχασε μέρος της εθνικής της κυριαρχίας.
Στο καινούργιο χρόνο πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε πολλά πράγματα.
Για να περάσουμε απέναντι προϋποθέτει βαθιά αλλαγή στη σκέψη μας και στην κρίση μας ώστε να ζυγιστούμε καλύτερα πάνω στο σχοινί για να είμαστε ασφαλείς και να μην μας πάρει από κάτω.
Έχουμε τώρα την ευκαιρία να βγάλουμε από την ναφθαλίνη τους δικούς μας ξεχασμένους θεσμούς, αξίες και αρχές με επίκεντρο τον άνθρωπο.
Αυτά που διδαχτήκαμε στο χωριό δηλ στην μικρή μας ηλικία
Και τούτο γιατί η σωτηρία της χώρας και της κοινωνίας δυστυχώς δεν είναι αυτό που μας εμφανίζουν
Από αυτή εδώ την σελίδα χωρίς κάτοπτρα θα προσπαθούμε να εμφανίζουμε την αλήθεια . Η προσπάθεια είναι να είσαστε όλοι ευχαριστημένοι. Συλλογικά με τους συλλόγους και τους τοπικούς φορείς μπορούμε να ξεκινήσουμε το χτίσιμο μια καινούργιας κοινωνίας.
Η υποστήριξη και η συμμετοχή όλων, σ΄αυτό το απελευθερωτικό ταξίδι από την κρίση θέλει αισιοδοξία και αλληλεγγύη .Πιστεύω ότι σαν Γλανιτσιώτες διαθέτουμε και τα δύο .
Η μικρή μας κοινωνία θα επικοινωνεί θα διασκεδάζει θα ενημερώνετε και θα στέκεται αλληλέγγυα σε κάθε συμπατριώτη.
Πρώτα απ όλα λοιπόν υγεία σε όλους αισιοδοξία και δύναμη ιδιαίτερα στους απολυμένους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στους άνεργους στους άστεγους στους φτωχούς.
Γ.Γ. (Νis)

3 σχόλια :

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.