Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

Βίντεο του 1977 από εκπομπή της ΕΡΤ στη Γορτυνία!

Από το Καλημέρα Αρκαδία
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, βρήκα κάποια βίντεο από εκπομπή της ΕΡΤ με καταγραφή παραδοσιακών τραγουδιών, που έκανε η Δόμνα Σαμίου το έτος 1977 στα Λαγκάδια και στο Βαλτεσινίκο της Γορτυνίας.
Με συγκίνηση άκουσα φωνές γνήσιες και αυθεντικές που αποδίδουν τα τραγούδια της ιδιαίτερης πατρίδας μας με το τοπικό χρώμα και όχι παραποιημένα.
Αφορμή για αυτή την...ανακάλυψη στο youtube, μου έδωσε το θέμα της προηγούμενης ανάρτησης.
Δείτε και ακούστε στο βίντεο, πόσο ωραία ο μικρός Στάθης Παλιβάς τραγουδάει το τραγούδι "Γενήκαν τα γενήματα" με τα τοπικά ηχοχρώματα και γυρίσματα που.....τα χάσαμε πλέον.Ολα τα βίντεο εδώ

5 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Αυτός που τραγουδάει στο 3ο βίντεο είναι ο μακαρίτης ο Φώτης Κατσίγιαννης .
Ο μικρός δεν ξέρω ποιος είναι .
Nis

Ανώνυμος είπε...

ηταν αναγκη να τρεχει τοσο γληγορα ο χρονος????gerolykos

Ανώνυμος είπε...

Άνοιξε μπαρμπα-Ανάστο,άνοιξε....
-Τι θέλτε βλογημέναααα; Σήμερα είναι Σαββάτοοο δεν είναι Πέμπτηηηη δεν έχει ΛΟΥΝΑ_ΠΑΡΚ.... Άνοιξε μπάρμπα έχει το Μπρουκλόγιαννη θέλουμε να δούμε..
Καλόκαρδος όπως ήταν ο μπαρμπα-Ανάστος,καλή του ώρα εκεί ψηλά στη Λάκκα στα Λαγκάδια,εκεί που δεκάδες Γλινιτσιωτόπουλα ανρδωθήκαμε,άνοιγε κάθε φορά που θέλαμε κι εμείς να δούμε κάτι στην τηλεόραση.
Το θυμάμαι σαν.. (εδά)πριν περίπου μια 35/ετία τότε που η ΕΡΤ παρουσίαζε τα γυρίσματα της Δόμνας ,τότε που εμείς τίποτα δεν είχαμε και τίποτα δε μας έλλειπε?? σε αντίθεση με τα παιδιά μας που όλα τα έχουν και όλα τους λείπουν?? Φυσικά χωρίς δική τους ευθύνη.
Ναι τρέχουν τα άτιμα τα χρόνια,τρέχουν κιεμείς δεν το παίρενουμε χαμπάρι...
ΥΓ Αυτός που παίζει φλογέρα με τον αξέχαστο Φώτη είναι ο αδερφός του ο Νταβέλης.
IBAS

Ανώνυμος είπε...

....τελικα ητανε δυσκολα αλλα πολλυ ομορφα χρονια φιλε μου.

Ανώνυμος είπε...

Καί ανέμελα
Νις