Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Tα Γαϊδούρια!‏

Μια μέρα εμφανίστηκε σε ένα χωριό ένας άνδρας με γραβάτα. Ανέβηκε σε ένα παγκάκι και φώναξε σε όλο τον τοπικό πληθυσμό ότι θα αγόραζε όλα τα γαϊδούρια που θα του πήγαιναν, έναντι 100 ευρώ και μάλιστα μετρητά.
Οι ντόπιοι το βρήκαν λίγο περίεργο, αλλά η τιμή ήταν πολύ καλή και όσοι προχώρησαν στην πώληση γύρισαν σπίτι με το τσαντάκι γεμάτο και το χαμόγελο στα χείλη.
Ο άνδρας με τη γραβάτα επέστρεψε την επόμενη μέρα και πρόσφερε 150 ευρώ για κάθε απούλητο γάϊδαρο, κι έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι πούλησαν τα ζώα τους. Τις επόμενες ημέρες προσέφερε 300 ευρώ για όσα ελάχιστα ζώα ήταν ακόμα απούλητα με αποτέλεσμα και οι τελευταίοι αμετανόητοι να πουλήσουν τα γαϊδούρια τους.
Μετά συνειδητοποίησε ότι στο χωριό δεν έμεινε πια ούτε ένας γάϊδαρος και ανακοίνωσε σε όλους ότι θα επέστρεφε μετά από μια εβδομάδα για να αγοράσει οποιοδήποτε γάιδαρο έβρισκε έναντι 500 ευρώ! Και αποχώρησε.
Την επόμενη μέρα ανέθεσε στον συνέταιρό του το κοπάδι των γαϊδάρων που είχε αγοράσει και τον έστειλε στο ίδιο χωριό με εντολή να τα πουλήσει όλα στην τιμή των 400 ευρώ το ένα. Οι κάτοικοι βλέποντας την δυνατότητα να κερδίσουν 100 ευρώ την επόμενη εβδομάδα, αγόρασαν ξανά τα ζώα τους 4 φορές πιο ακριβά από ότι τα είχανε πουλήσει, και για να το κάνουν αυτό, αναγκάστηκαν να ζητήσουν δάνειο από την τοπική τράπεζα.

Όπως φαντάζεστε, μετά την συναλλαγή οι δύο επιχειρηματίες έφυγαν διακοπές σε έναν φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής, ενώ οι κάτοικοι του χωριού βρέθηκαν υπερχρεωμένοι, απογοητευμένοι, και με τα γαϊδούρια στην κατοχή τους που δεν άξιζαν πλέον τίποτα.

Φυσικά οι αγρότες προσπάθησαν να πουλήσουν τα ζώα για να καλύψουν τα χρέη. Μάταια. Η αξία τους είχε πατώσει. Η τράπεζα λοιπόν κατάσχεσε τα γαϊδούρια και εν συνεχεία τα νοίκιασε στους πρώην ιδιοκτήτες τους.

Ο τραπεζίτης όμως πήγε στον Δήμαρχο του χωριού και του εξήγησε ότι εάν δεν ανακτούσε τα κεφάλαια που είχε δανείσει θα κατέρρεε και αυτός, και κατά συνέπεια θα ζητούσε αμέσως το κλείσιμο της ανοικτής πίστωσης που είχε με τον Δήμο.

Πανικόβλητος ο Δήμαρχος και για να αποφύγει την καταστροφή, αντί να δώσει λεφτά στους κατοίκους του χωριού για να καλύψουν τα χρέη τους, έδωσε λεφτά στον τραπεζίτη, ο οποίος παρεμπιπτόντως ήταν κουμπάρος του Δημοτικού Συμβούλου!

Δυστυχώς όμως ο τραπεζίτης αφού ανέκτησε το κεφάλαιό του, δεν έσβησε το χρέος των κατοίκων, και ούτε το χρέος του Δήμου, ο οποίος φυσικά βρέθηκε ένα βήμα πριν την πτώχευση. Βλέποντας τα χρέη να πολλαπλασιάζονται και στριμωγμένος από τα επιτόκια, ο Δήμαρχος ζήτησε βοήθεια από τους γειτονικούς δήμους. Αυτοί όμως του έδωσαν αρνητική απάντηση, γιατί όπως του είπαν είχαν υποστεί την ίδια ζημιά με τους δικούς τους γαϊδάρους!!

Ο τραπεζίτης τότε έδωσε στον Δήμαρχο την «ανιδιοτελή» συμβουλή / οδηγία να μειώσει τα έξοδα του δήμου: λιγότερα λεφτά για τα σχολεία, για το νοσοκομείο του χωριού, για την δημοτική αστυνομία, κατάργηση των κοινωνικών προγραμμάτων, της έρευνας, μείωση της χρηματοδότησης για καινούρια έργα υποδομών. Αυξήθηκε η ηλικία συνταξιοδότησης, απολύθηκαν οι περισσότεροι υπάλληλοι του δημαρχείου, έπεσαν οι μισθοί και αυξήθηκαν οι φόροι.

Ήταν έλεγε αναπόφευκτο, αλλά υποσχόταν με αυτές τις διαρθρωτικές αλλαγές «να βάλει τάξη στη λειτουργία του δημοσίου, να βάλει τέλος στις σπατάλες» και να ηθικοποιήσει το εμπόριο των γαϊδάρων.

Η ιστορία άρχισε να γίνεται ενδιαφέρουσα όταν μαθεύτηκε πως οι δυο επιχειρηματίες και ο τραπεζίτης είναι ξαδέρφια και μένουν μαζί σε ένα νησί κοντά στις Μπαχάμες, το οποίο και αγόρασαν με τον ιδρώτα τους. Ονομάζονται οικογένεια Χρηματοπιστωτικών Αγορών, και με μεγάλη γενναιότητα προσφέρθηκαν να χρηματοδοτήσουν την εκλογική εκστρατεία των δημάρχων των χωριών της περιοχής.

15 σχόλια :

  1. Ανώνυμος11/11/11 22:43

    Άκου για να μαθαίνεις>

    Ξέρετε γιατί ο Αντωνάκης της ΠΟΛΑΝ, αυτός ο μέγας πολιτικός ανήρ που έχει δίπλα του τον Μέγα Αντρέα Λυκουρέντζο δεν έβαλε βουλευτές στην Κυβέρνηση???(και υποχρέωσε τον Αβραμόπουλος να παραιτηθεί από βουλευτής??)

    Γιατί άμα έβαζε βουλευτές στην κυβέρνηση η ΝΔ θα θεωρείτο συμπολίτευση και ΜΕΙΖΩΝ αντιπολίτευση θα ήταν κατά τον κανονισμό της βουλής το ΚΚΕ.

    Ναι ρε, δεν τους νοιάζει να λύσουν προβλήματα, παρά μόνο τα πολιτικά τους τερτίπια.

    Ούστ λαμόγια της συφοράς, πολιτικοί νάνοι και ακαμάτηδες.

    βλέποντας τον Αντώναρο στην τηλεόραση παίρνω χούφτες τα λαξοτανίλ, πάει θα με στείλουν αδιάβαστο οι βρωμιάρηδες...

    Ρε έχετε συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει????

    Όταν θα το καταλάβουμε δε θα λέμε ούτε τ' ονομά μας, άκου που σου λέω!!!!

    (ο χωρίς ψευδώνυμο)

    Υ/Γ Σας είχα πει τη σύνθεση με τους Λακέδες του ΔΝΤ (Παπακωνσταντίνου, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδο, Ρέππα, Χρυσοχοϊδη,κλπ κλπ) Ο Μπένι είναι άλλο ανάγνωσμα προς το παρόν.

    τώρα προσθέστε τις λαο-φασίζουσες μούρες και με ολίγη από ....τίποτα (Αβραμό - Δήμα ) όπως έγραψα με επικεφαλής τον εκλεκτό του νεοφιλελεύθερου τραπεζικού σκυλολογιού και ....έδεσε το κυδώνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/11/11 00:42

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΖΗΤΟΥΣΕΣ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ..ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΛΠ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΖΙ ΘΑ Γ....Ε ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΠΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΔΙΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ.ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ .Γ.....Ε ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΝΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/11/11 19:02

    1242
    ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΙΣΕΙ Ο ΨΕΥΔΟΝΥΜΟς ΑΛΛΑ ΜΑΛΟΝ ΣΕ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ΚΟΙΝΟς ΣΕ ΕΧΕΙ Χ.....ΚΑΙ ΑΛΛΗΦΟΡΑ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΕ [ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΨ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΑΡΧΙΖΕΙς ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΙΣ.
    ΔΕΝ ΚΠΠΡΙΖΕΙς ΟΠΩς ΚΑΠΟΤΕ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΣΚΥΛΟΒΡΟΜΙΖΕΙς, ΓΙΑΥΤΟ ΒΓΕς ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟςΣ.
    ΚΡΙΒΕΣΑΙ [[ΠΙΣΩ Α[ΠΟ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟς ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΙς. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΠΑΤΡΙΩΤΗς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H ANARTHSH ME "TA GAIDOURIA" HTAN PARA POLY DIDAKTIKH !!! DIAVOZONTAS THN MPOREIS NA KATALAVHS PWS FTASAME STO MNHMONIO .....POIOS PRWTOEGRAPSE AYTH THN ISTORIA ? ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/11/11 04:03

    7.ο2 ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΜ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ.ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ..ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΛΥΠΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΛΕΩ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΣΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ.ΑΥΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜ ΑΥΤΟΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/11/11 08:19

    πρωι πρωι θυμηθηκα τον μπουρεκα που ρωταγε.....εσυ εισαι ηηηηη ο αλλον????gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος14/11/11 10:41

    αφου γνωριζοσαστε γιατι δε γραφετε με τα ονοματακια σας...πεσ μας πιος ειναι και πιος ειναι ο αλλος...χιχιχιχιχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος14/11/11 11:18

    ΘΑ ΘΕΛΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΧΑΖΙ! ΕΣΥ ΔΕ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ .ΡΕ ΑΣΕ ΤΑ ΓΛΑΝΙΤΣΙΩΤΙΚΑ.ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ!ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ Ο ΧΨ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΗΘΕΛΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΞΗ.ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΑ.ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΕ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ Σ ΑΥΤΟ.ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΩ!ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος14/11/11 14:02

    7.02

    Σκέψου ότι με ξέρει, ότι λυπάται και βρίζει έτσι.Φαντάζου να μη με ήξερε κίολας!!! Τον είχα πάρει λίγο στα σοβαρά και νόμιζα ότι διαφωνεί με τις όποιες απόψεις μου,μέχρι και χιούμορ έκανα μαζί του, αλλά αυτός το γύρισε σε φανταστικό πρόσωπο και ...σκιαμαχεί, βρίζοντας και όχι τίποτα άλλο παίρνω στο λαιμό μου κάποιον που νομίζει ...ότι είναι....

    Άβυσσος το μυαλό του, γι' αυτό παράτα τον, είναι τελικά ...ελλειποβαρής όπως κάποτε τούγραψα.

    ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ λοιπόν με ...ζουδάκια...

    (ο χωρίς ψευδώνυμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος14/11/11 15:29

    ελπιζω το...ζουδακια να μην παει σε μενα....χαχαχαχα gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος14/11/11 18:46

    ΓΕΡΟΛΥΚΕ ΤΩΡΑ ΕΜΑΘΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ .ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΑΛΕΥΑ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΣΚΕΨΗ.ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΩ ΕΓΩ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗ.ΚΙ ΟΥΤΕ ΜΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΞΑΔΕΡΦΟΣ.ΤΕΛΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος14/11/11 19:59

    όχι γερόλυκε και μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, λίγη ....αιμοβορία μόνο ...διαθέτεις......(τώρα σε μπαρούτιασα????)

    Τον άλλονα άστον στον κόσμο του, εγώ είπα ΤΕΛΟΣ, θα πάθει τίποτα, δεν είναι καλά, δυστυχώς.....

    (ο χωρίς ψευδώνυμο)

    Πάντα έτσι θα υπογράφω και θα παρεμβαίνω με τις δικές μου πολιτικές απόψεις (σωστές ή λάθος), αν διαφωνώ με απόψεις θα το γράφω, έστω και καυστικά, αλλά ποτέ δε θα πέσω στο επίπεδο του χυδαίου.

    Και για να καταλάβετε τι εννοώ, διαβάστε το πρώτο σχόλιο (εδώ) που δεν αναφέρομαι καν σ' αυτόν και από κάτω απαντά τόσο άρρωστα και χυδαία που δεν αξίζει τον κόπο.

    Νις ο αγώνας ακυρώθηκε....ψάξε γι' άλλο ντέρμπι. Βγήκε κόκκινη κάρτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος14/11/11 20:08

    Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ! ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΣΙΓΑΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος14/11/11 20:24

    χψ....ενα μονο σου λεω.στα παντελονια που φοραω..δεν ξερω ΚΑΝΕΝΑΝ απο τους δυο σας .και δεν με ενδιαφερει να μαθω....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος14/11/11 21:07

    ΧΨ ΣΟΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ 12.42 ΣΧΟΛΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ.ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΙΔΑ ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ! ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΟΣΜΟ.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.