Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Αυτόνομα


Είπε σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ» ο ποιητής και παλιός αγωνιστής Τίτος Πατρίκιος: «Όλα τα κόμματα νοσταλγούν το παρελθόν. Το ΚΚΕ δείχνει ότι θέλει να επιστρέψει στην ιδανική εκείνη σταλινική εποχή του 1936. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να επιστρέψει ει δυνατόν στις αρχές του 1945, την εποχή της συμφωνίας της Βάρκιζας, ώστε να αποτραπεί εκείνη η συμφωνία και ο ΕΛΑΣ να συνεχίσει τον αγώνα. Το βαθύ ΠΑΣΟΚ νοσταλγεί την επιστροφή στο 1981. Η ΝΔ νοσταλγεί το 1974, με την επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ελλάδα και στην εξουσία, και όλα μαζί τα κόμματα και άλλοι σχηματισμοί νοσταλγούν και επιθυμούν να βρισκόμασταν στην ευδαιμονία του 2004. Το τι θα γίνει στο μέλλον, τους απασχολεί πολύ λιγότερο».
***
–Βρε βρε σαν τα χιόνια, σαν τα μάραθα ! Πού διάκες και χάθηκες, ρε παιδί, τόσο καιρό ;
--Ήμουν απελπισμένος, θειά.
– Και βρήκες την ώρα να ξαπελπιστείς ;
Αβαδαίος

6 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Καλώς ήλθες και πάλι αυτόνομε Αβαδαίε.
Τώρα, που ξαπελπίστηκες, για μολόγα σε ποια εποχή θάθελες να βρεθούμε?
Ή μήπως ήρθε η ώρα να οραματιστούμε μια γλανιτσιώτικη κοινότητα, με όλους μαζεμένους στη πλατεία, να φιλοκαλούμεν γαρ μετ' ευτελείας και να φιλοσοφούμε άνευ μαλακίας, κατά Θουκυδίδη, όπως έζησαν ο Παπαναστασίου, ο Κώστας Μαρίνης και άλλοι "δικοί μας" γύρω απ' το Πλάτανο?
Γιάννα

Ντορης. είπε...

ΕΛΑ ΝΙΣ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΊΤΙΚΑ, ΜΑΣ ΦΆΓΑΝΕ ΤΗ ΨΥΧΉ ΒΆΛΕ ΤΊΠΟΤΑ ΘΈΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΊΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά το πάει
πκ

κουκος είπε...

αβαδαιε η μονη ελευθερια που μας απομεινε ειναι να απολπιζομαστε οποτε θελουμε και να φωναζουμε ωχου μαυρουλα οποτε μας ερχεται!

Αβαδαίος είπε...

ΓΙΑΝΝΑ. Όσο υπάρχει πλάτανος, υπάρχει και ελπίς.
ΚΟΥΚΕ: Όταν κάτωθεν του πλατάνου βρίσκονται παρκαρισμένα 20 αυτοκίνητα και τα κινητά κουδουνίζουν, δια ποίαν ελευθερίαν ομιλώμεν ;
ΝΤΟΡΗΝ.Συμφώνώ, μας τρώνε την ψυχή τα πολιτικά. ΝΙΣ. Θέλω τα κινητά Ξερικού, Πανάγου, Λεμονιάς
ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΝ.Χάθηκες, παπούλη,μετά τη σύνταξη. Να ευχαριστείς τον Θεό που δεν μπήκες σε εφεδρεία

Όσο υπάρχουν παρκαρισμένα αυτοκίηντα κάτωθεν του πλατάνου και κουδουνίζουν τα "κινητά", δεν υπάρχει ελευθερία.

κουκος είπε...

Αβαδαιε,απο το γιωργιλεικο πηγαδι μεχρι το γηπεδο ειναι δικο μας,τωρα που θα φτειαξουμε το δημοτικο για διδακτορικα θα ζητησουμε να γινουν τ αλωνια παρκιν και να λευτερωθει κι η παναγια.το οικονομικο τι μου κανεις; ναχαμε τουλαχιστο βενζινα!