Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Το “ΟΧΙ” Εκείνων και το “ΝΑΙ” το δικό μας!

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις...

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο σαν φάρσα... Και, πραγματικά, μοιάζει με πολύ κακόγουστη φάρσα το ότι η φετινή επέτειος του ιστορικού “OXI” απέναντι στους κατακτητές έρχεται και συμπίπτει με ένα δραματικό “ΝΑΙ” σε μια νέα “Κατοχή” για την έξοδο από την οποία, δυστυχώς, δεν μπορεί να υπάρξουν ούτε σύμμαχοι αλλά ούτε και αντίσταση.

Μια Ελλάδα προδομένη και παραδομένη, ένας λαός ντροπιασμένος – περισσότερο ίσως γιατί αντιλαμβάνεται κι ο ίδιος τις τεράστιες ευθύνες που φέρει ως σύνολο πολιτών σε μια καθημερινότητα δεκαετιών που οικοδόμησε αυτό το σαθρό νεοελληνικό συνονθύλευμα.

Αυτή είναι η φετινή “τιμή” στο Έπος που έγραψαν εκείνοι το 1940...

Κάπου σκέφτομαι ότι δεν μας άξιζε καλύτερη τύχη! Από το 1945, όταν ο κατακτητής έφυγε ηττημένος, τι έχουμε πράξει αλήθεια στα καθ’ ημάς;
-Κάναμε έναν αιματηρό Εμφύλιο Πόλεμο.

-Κατασπαταλήσαμε την εξωτερική βοήθεια σε μια τερατώδη αστυφιλική ανάπτυξη.

-“Διώξαμε” στην ξενιτειά το πιο δυναμικό κομμάτι του Ελληνισμού, απλώς για να επιβιώσουμε ως χώρα.

-Χάσαμε τις τελευταίες εστίες του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης και της Ανατολικής Θράκης.

-Καταλήξαμε σε μια επταετή Χούντα.

-Χάσαμε την μισή Κύπρο μας.

-Κι όταν η κορυφαία εθνικά και πολιτικά κατάκτηση του Έθνους, η είσοδος στην τότε ΕΟΚ και νυν Ευρωπαϊκή Ένωση, μας έδινε μια χρυσή ευκαιρία, τι κάναμε; Με τα ξένα λεφτά γεμίσαμε το Δημόσιο από δικά μας παιδιά χωρίς ποτέ να βοηθούμε τους πολίτες, δώσαμε σε κόσμο και κοσμάκη συντάξεις εθνικής αντίστασης και αναπηρικές, κάψαμε τα δάση μας για να κτίσουμε βιλάρες, ζήσαμε αποκλειστικά για το “τώρα” και για το “εγώ”, χωρίς στιγμή να σκεφτούμε το “αύριο” και το “εμείς”.

-Μέσα στον σάπιο μεγαλοϊδεατισμό μας, γιορτάσαμε με τα λεφτά του αέρα που μας έδωσε η κομπίνα του χρηματιστηρίου, πανηγυρίσαμε για μια χαριστική είσοδο στην ΟΝΕ έστω κι αν αυτή υπονόμευε πληθωριστικά από τότε το εισόδημά μας, ζητωκραυγάσαμε για την Παπαρίζου και τον Χαριστέα και, βεβαίως, διοργανώσαμε και Ολυμπιακούς Αγώνες – το κερασάκι στην τούρτα της υπερχρέωσης και της προδιαγεγραμμένης πορείας προς την χρεοκοπία και τον ευτελισμό! Εμείς, μετά από κολοσσούς όπως το Σίδνεϊ, η Ατλάντα, η Βαρκελώνη, η Σεούλ, το Λος Άντζελες, η Μόσχα, το Μόντρεαλ, το Μόναχο, το Μεξικό, το Τόκιο και η Ρώμη...

-Αντί να αγωνιστούμε ανώνυμα και ταπεινά, όπως Εκείνοι στα παγωμένα βουνά της Πίνδου, πήραμε το ένα δάνειο πίσω από το άλλο για να επιδεικνύουμε αλλήλοις το πιο μεγάλο σπίτι, το πιο μεγάλο αυτοκίνητο, το πιο μεγάλο σκάφος...

-Τόσο κούφιοι, τόσο κενοί, τόσο ανίκανοι να διαχειριστούμε το μεγαλείο που κρύβει το πιο γλυκό και συνάμα πιο βαρύ όνομα στον κόσμο. “Ελλάδα”!

Μήπως τελικά δεν μας άξιζε τίποτε καλύτερο από μια νέα “Κατοχή”; Δύσκολο να το απαντήσει κανείς τώρα. Μόνο η Ιστορία έχει τέτοιες απαντήσεις...

Το σίγουρο είναι πως, αν το διακύβευμα του ΄40 ήταν η εδαφική μας ακεραιότητα και ανεξαρτησία – και, βέβαια, η συνδρομή στον κοινό συμμαχικό αγώνα – τώρα πια, είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό και συντριπτικό: η απόδειξη του ότι οι Έλληνες αξίζουν να υπάρχουν και στο μέλλον και όχι μόνο ως μια ιστορική αναφορά στο παρελθόν.

Άμποτε...

πηγή

43 σχόλια :

  1. Ανώνυμος28/10/11 13:33

    Οι καταχτητές είναι εντός των τειχών.

    Πράξη αντίστασης δεν είναι να πετάς γιαούρτια στους πολιτικούς(όχι ότι δεν αξίζουν και τη ροχάλα μας ακόμα),αλλά το θεωρώ τόσο ξενέρωτο, τόσο κατινέ και τόσο αναποτελεσματικό.

    Κάποιος μικρόνοος πατριώτης πιο παλιά νόμισε ότι ζητάω επιστροφή του εμφυλιοπολεμικού κλίματος και ...αίμα. Το λιγότερο που έχω να του πω ότι είναι μικρόνοος και επικίνδυνος.

    Πράξη αντίστασης για μένα είναι να εφαρμόσουμε τα αυτονόητα. (όχι φυσικά τα φιναφλήματα του Γιωργάκη, γιατί αυτός και η κυβέρνησή του μόνο τα αυτονόητα δεν πράτει)

    Πράξη αντίστασης είναι να κατέβει κατά χιλιάδες ο λαός στο σύνταγμα με μοναδικό αίτημα να συλληφθούν οι κλέφτες φοροφυγάδες σε πρώτη φάση και να δημευτεί η περιουσία τους (ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ δηλαδή).

    Πράξη αντίστασης είναι να ξεμπροστιάζεται έως και να υβρίζεται το κάθε λογής λαμόγιο γύρω μας, από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο, όταν στις συναλλαγές μας διαπράτει φοροκλοπή.

    Ξέρεις τι είναι να περνάς στη Βυτίνα, να πίνεις έναν καφέ μια προψημένη (κατεψυγμένη) τυρόπιτα και ένα χυμό, όχι φυσικό και να σου ζητάει να ξεθάψεις τον προπάπου σου σε τιμές και χωρίς απόδειξη. Να σου έχει δε σερβίρει όλα αυτά με το πένθος στο νύψι μαύρη μαυρίλα και τα ίδια να τα παίρνεις στη Ρώμη στο πιο τουριστικό μέρος σε τιμές του ενός τρίτου???

    Πράξη αντίστασης είναι να παίρνεις για δουλειές σου μόνον επαγγελματίες που απασχολούν δηλωμένους εργαζόμενους και κόβουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών, δεν κλέβουν δηλαδή.

    Πράξη αντίστασης είναι να πηγαίνεις στη δημόσια υπηρεσία και να απαιτείς το δίκιο σου ήρεμα με υπομονή και επιμονή και ενίοτε με ...οργή (εννοείται ότι ζητάς το αυτονόητο)

    Πράξη αντίστασης είναι να μη δίνεις φακελλάκι στο λαμόγιο το γιατρό του ΕΣΥ.

    Πράξη αντίστασης είναι να ζητάς παντού απόδειξη.

    Μόνον φοροφυγάδες και ¨αγράμματοι¨κοινωνικά θα χλεβάσουν αυτά τα αυτονόητα.

    Αν όλοι πληρώναμε και δε μας είχαν καταντήσει συνενόχους τους (μικρολαμόγια) τότε θα είμαστε στο σύνταγμα 2 εκατομμύρια με μοναδικό αίτημα ¨ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ¨και φυσικά πρώτοι και καλύτεροι οι επίορκοι πολιτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι.

    Ναι αυτονόητα λέω και γράφω. Όμως είναι η λύση, πιστέψτε με. Ο πλούτος ήρθε, τα δανεικά ήρθαν και κάποιοι τα παντελώνιασαν ή τα έβγλαν έξω και χωρίς τσίπα το σάπιο σύστημα σου μιλάει για προσωπικά δεδομένα και δε δίνει τις λίστες των κλεφτών.

    Αν νομίζετε ότι με ξενέρωτα συνθηματάκια και καφέδες στην εθνική γιορτή κάνετε αντίσταση, είσαστε γελασμένοι, γιατί το σύστημα τρίβει τα χέρια τους και θα καταγγείλει με τα φερέφωνά του (ΜΜΕ) βεβήλωση (τάχα μου τάχα μου) ή θα πλακώσουν οι μπασκίνες με τα ρόπαλα (εκτός αν είναι εκεί τα ΚΝΑΤ και αναλάβουν αυτοί) και αν δε αναλάβουν ....οι δικαστές...θα τραβολογάνε κάποιους για χρόνια και φυσικά θα τους τιμωρήσουν ...¨ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟΝ¨


    (ο χωρίς ψευδώνυμο)

    Υ/Γ Αλήθεια έχασα και τον κουκουλοφόρο, αλλά τον ορίτζιναλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/10/11 15:29

    ΔΡΑΚΟΥΛΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ28/10/11 21:17

    ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΦΙΛΕ ΧΨ ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΝΟΜΙΜΑ ΜΕΤΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΜΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ.ΝΑ Τ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥ ΟΔΥΣΣΕΑ.Τ ΑΛΛΑ ΧΨ ΣΤΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H AITIA TWN PROVLHMATWN EINAI H ORGANWSH TOU POLITIKOU MAS SYSTHMATOS STHN METAPOLITEYSH KAI H APODOXH AYTOU TOU SYSTHMATOS APO TO LAO ..ME AYTA POU LEEI O XWRIS PSEYDWNIMO STHRIZEI STHN OUSIA TO POLITIKO SYSTHMA .
    DIAVASTE TH DHLWSE O MANWLHS GLEZOS META TA GEGONOTA STH THESSALONIKH..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O STOXOS EINAI NA ALLAKSH TO POLITIKO SYSTHMA .KAINOURGIA KOMMATA KAINOURGIA PROSWPA KAINOURGIOI THESMOI!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κουκος30/10/11 19:56

    γιωτα τα λες ωραια και ελληνικα και γλανιτσιωτικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. KOUKO EYXARISTW ...TWRA EINAI EYKAIRIA AUTO TO TRIHMERO NA VROUME TON 'GEROLYKO" VALE TA KOMMATAKIA MAZI NA LYSOUME TO PAZZLE...P.X.DEN EKANE SXOLIA AUTO TO TRIHMERO ARAGE EINAI STO XORIO K.T.L.ESY KSEREIS KALUTERA APO EMENA...EINAI SOVAROS KAI METRHMENOS THELEI NA MILAEI
    TA GLANITSIWTIKA...EINAI POLY KONTA STHN SYNTAKSH ,FYLAGE KAI PROVATA ...K.T.L. XAXAXAX STHRIZOMAI SE SENA!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος30/10/11 20:23

    γεια σου γιωτα ....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος30/10/11 20:26

    κουκε......τι καρτερεις??gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος30/10/11 21:09

    Γιώτα γειά σου,

    ιστορικά στις δυτικές συστημικές κοινωνίες το πολιτικό σύστημα ουσιαστικά δεν άλλαζε ποτέ, ειμή μόνο με επανάσταση λαού (Γαλλική Οκτωβριανή)

    Μορφές και μανδύες άλλαζε, αλλά στην ουσία του είναι το ίδιο και απαράλλακτο με αναλαμπές δήθεν δημοκρατίας.

    Κάπου είχα γράψει ότι άμα κινδυνεύσει τραβά όπλα το σύστημα και ξαπλώνει κορμιά....

    Μπορεί να κάνω λάθος και να στηρίζω το σύστημα, όπως μου γράφεις. Πάντως εγώ απλά λέω ότι όλοι μας (λες και είναι στο DNA μας) έχουμε γίνει μικροκλέφτες και λωποδύτες, ή τουλάχιστον οι περισσότεροι. Λυπάμαι γι΄αυτό, δεν βρίζω, είναι όμως η αλήθεια, γιώτα μου. Σίγουρα κάποιοι μας έκαναν έτσι, αλλά κάπου έφτασε ο κόμπος στο χτένι και πρέπει όλοι να πληρώσουμε την αναλογία του ο καθένας.

    Ίσως ζεις σε μια κοινωνία πιο οργανωμένη (δυτικού τύπου μεν), αλλά που έχει λύσει κάποια αυτονόητα που εμείς ακόμα τα τηράμε με το κιάλι.

    Πάντως με ενδιαφέρον θα ήθελα να μάθω τι προτείνεις και ειδικά να μου πεις από πότε αν κάποιος κατακρίνει τους φοροκλέφτες και φοροφυγάδες, στηρίζει το σύστημα.

    Με ενδιαφέρον περιμένω να δω πως βλέπεις τους ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ, γιατί καινούρια κόμματα και πρόσωπα είναι ΤΑΚΤΙΚΗ του συστήματος να αλλάζει για να διαιωνίζεται. Πες μου όμως τι ενοείς λέγοντας καινούριους θεσμούς.

    Το σύστημα έρχεται από παλιά είτε με μορφή φυλετικής βασιλείας, αργότερα αριστοκρατίας, ύστερα ολιγαρχίας, πέρασε σε μορφές δημοκρατίας με διακοπές από τυραννίες και κοινοβουλευτικές μοναρχίες, αλλά πάντα υπερασπιζόταν τα συμφέροντα της καθεστηκυίας τάξης.

    Αναλαμπές από σεισάχθειες, από ιωβηλαία και αναδασμούς επεβλήθηκαν από τις οργισμένες κοινωνίες στα εκάστοτε συστήματα που για λίγο τα διατηρούσαν και μετά τα στέλνανε από ΄κει πούρθαν.

    Με πατριωτική αγάπη, ένας οργισμένος γέρος που τολμάει να λέει τη βλακεία του και κάποιοι τον βρίζουν (όχι εσύ βέβαια, γιατί μπορεί να διαφωνείς και καλά κάνεις, αλλά με ευγένεια και δικτικότητα και γι΄αυτό σ' ευχαριστώ)

    (ο χωρίς ψευδώνυμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος30/10/11 21:12

    TWRA ....ME EXEIS MPERDEPSEI MPOREI NA PHGES KAI NA GYRISES APO TO XWRIO..XAXAXAX NA EISAI KALA !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος31/10/11 10:21

    ε..ρε μην κανετε ετσι φορολογουνται οι καταθεσεις στην ελβετια....φαινεται οτι πονηροι φυγανε για νησια..KAYMAN...τρεμουλα με επιασε ...απο την σκιαχτρα ...τι θα κανω τα λεφτα μου....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος31/10/11 10:32

    ελα να τα βαλουμε μαζι γερολυκε!κουκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος31/10/11 11:06

    αλλο ενα τριμερο ....και θα πληρωνω με ...βελανια..gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος31/10/11 11:27

    Καλημέρα.
    Μετά από 20 χρόνια κατέβηκα στο χωριό και βέβαια πέρασα ανεπανάληπτα, με όλη τη παρέα της νιότης μου και όχι μόνο. Θα τα μάθετε με λεπτομέρειες και άφθονο υλικό (ντοκουμέντα) από το Νίς.
    Ένας από τους στόχους μου ήταν να εντοπίσω τον γερόλυκο.Δυστυχώς δεν τα κατάφερα.
    Μάλλον δεν κατέβηκε. Σήμερα, που είναι και η παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης, μας αποκαλύπτει ότι σκιάζεται και προσπαθεί να περισώσει ό,τι μπορεί από τη περιουσία του.
    Συμμερίζομαι τις ανησυχίες του και του προτείνω να φύγει κι αυτός για τη...Γλανιτσιά καυμάν και να επενδύσει με σύμβουλο επιχειρήσεων τον ...Σόλωνα, Διευθύνοντα Σύμβουλο τον... Μπαντέβα και Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων τη... Λεμονιά.
    Για περισσότερες ιδέες, γερόλυκε, αν θέλεις, δέχομαι ερωτήσεις.
    Που θα πάει θα αποκαλυφθείς κάποια στιγμή.
    Μ' έχεις βάλει να ψάχνω και τα 4 σόγια μου (από παππού και γιαγιά), μήπως και βρω ποιος είσαι ξάδερφε...
    Δώσε 1 στοιχείο ακόμη!
    Γιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος31/10/11 13:31

    ΓΙΑΝΝΑ αν εξαιρεσεις την λεημονια που της αναθετω την καλιτεχνικη διευθυνση ..τους αλλους που τους ηβρες παιδακι μου??ο μπαντεβας ...θα διωξει [α]επενδυτες που δεν συμετεχουν στο μεταμεσονυχτιο συλλογο με προεδρο το σωτηρη [β]οσους ειναι καθε ειδους πρασινοι..και [γ]ολους οσους ΔΕΝ νευριαζουνε..και παμε στον ΣΟΛΩΝΑ...μολις ακουστει οτι ανελαβε αυτος ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ...ΜΑΛΛΟΝ λογω της πολυδερεικης φλεβας τους προτεινες.... χαχαχαχα και μην εχεις αποριες εκει χαμου ειμουνα...gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος31/10/11 13:32

    τα 20 χρονια τα προσπερναω δε δικαιολγησε gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος31/10/11 15:01

    Οι αναλύσεις σου με βάζουν σε σκέψεις, θα εξετάσω το θέμα πιο σοβαρά και θα το ξαναδούμε.
    Όσο για τα 20 χρόνια έχω τη δικαιολογία της άστεγης, οπότε πρέπει εκτός από ταβέρνα το χωριό να αποκτήσει και rooms to let, άρα ζήσε Μάη μου...
    Ευτυχώς αυτή τη φορά κερδίσαμε το τριήμερο, νάναι καλά ο Γιώργος και η Ευτυχία του.
    Αν δεν σε βρώ θα σκάσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος31/10/11 15:06

    γραψου στο κινημα των αστεγων με εδρα γλανιτσια το κρατος θα σε φροντισει και σενα....οπως ολους gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος31/10/11 15:51

    Να ήξερες πόσοι έχουμε σκάσει μέχρι τώρα Γιάννα για το gerolyko.
    Nis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος31/10/11 15:58

    Nα ήξερες πόσοι έχουμε σκάσει για το ίδιο θέμα Γιάννα ...άστα
    Nis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος31/10/11 16:44

    καλα ρε μωρωτε......gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος31/10/11 16:50

    ταπεινη μου γνωμη......η ιστορια με την φορολογια των καταθεσεων στην ελβετια,ειναι καλο αμορτισερ,για τις αντιδρασεις του λαου και φυσικα ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.Gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος31/10/11 17:09

    Εχεις δίκιο
    Γιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος31/10/11 18:30

    Τι λέτε ρε..τους λογαριασμούς τους ν αποκαλύψουνε καί να φορολογήσουνε?
    Νις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ31/10/11 18:48

    ΝΙΣ ΤΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ (ΚΙ Ο ΧΨ ΜΕΣΑ)ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΓΟΥΡΟΥΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟ ΣΤΑΘΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ31/10/11 19:00

    ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΔΙΟΡΘΩΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ!ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΖΕΥΕΤΕ.ΑΥΤΟΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΠΟΥ ΧΥΣΑΜΕ ΑΔΙΚΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ .ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος31/10/11 20:03

    Όταν θα τους ψάχνετε για να τους δικάσετε, θα την έχουν κοπανήσει. Εσείς τηράτε τι κρύβεται πίσω (τάχα μου) και δε βλέπετε τα βουνά μπροστά σας. (μεταφορικά)

    Το παιχνιδάκι με την Ελβετία εμένα προσωπικά με εξοργίζει, γιατί το σύστημα συνεχίζει να μας περνάει μ....... Δε θέλω ρε τη λίστα, δε με νοιάζουν τα ονόματα, ας τα ξέρει μοναχά ο Δυσσέας. Εκείνο που θέλω είναι δήμευση, δίκη και καταδίκη των κλεφτών για έγκλημα εναντίον της κοινωνίας σε βαθμό καθοσιόσεως!!

    Το δούλεμα που μας κάνουν??? ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.....

    Τι να πω.

    Πάντως ούλο και πιο πολλοί μιλάνε για τους κλέφτες των φόρων. Έχω κάνει καλή δουλειά μου φαίνεται και στηρίζω την ....κυβέρνηση. Μπράβο μου που να μη βασκαθώ...

    (ο χωρίς ψευδώνυμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ1/11/11 02:02

    ΕΙΔΕΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ.ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΙΛΑΣ ΕΝΩ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΑΛΑΙΟΝΕΟΠΡΑΣΙΝΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΜΕΝΕ ΓΛΑΝΙΤΣΑΙΕ ΧΨ .ΑΣΤΑ ΤΑ ΑΡΡΩΣΤΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ Τ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΞΑΔΕΡΦΕ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΟΠΩΣ ΑΛΛΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΕ ΞΕΡΩ!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΣΕΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΑΣΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΜΕ ΠΑΝΕΞΥΠΝΕ ΚΑΙ ΚΑΠΑΤΣΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΝΑΓΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος1/11/11 10:15

    χψ..ΕΧΕΙΣ ΞΕΦΥΓΕΙ.....ΖΗΤΑΣ ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ????ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.....ΗΡΕΜΙΣΕ ΔΕ ΣΟΥ ΦΤΑΕΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος1/11/11 13:58

    Ρεντεζέλα,

    άμα δεν έχεις πάρει μυρουδιά ότι η κατάσταση έφτασε εδώ που έφτασε διαχρονικά από το σύστημα, εγώ τι θέλεις να κάνω???

    Εσύ στέκεσαι αναχλά στα τωρινά ταρκάσια (sic θα σου εξηγήσει ο γερόλυκος τη λέξη ταρκάσια), λες και διαφωνεί κανένας. Άμα τώρα λησμονάς τα προηγούμενα και ΄γω σου ματαγράψω ότι υπομονή θα μας σώσει ο ...Λυκουρέντζος, θ' αρχινήσεις πάλε να βρίζεις..

    Φτώχια πολιτική δικέ μου και των γονέων, φτώχια σου λέω.

    Τώρα όμως έχουμε τους εκβιασμούς και ....τρεχάτε ποδαράκια μου....

    Αλήθεια τι θα ψηφίσεις????

    Τώρα κατάλαβες γιατί έγραφα δεν υπάρχει χριστιανός να μου πάρει το κεφάλι (γιατί σίγουρα θα μου το πάρουν) ή το αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων (που έκανα και λάθος ότι ήταν του παλαιολόγου, ενώ ήταν του σαμφών).

    Για έλα τώρα ντε, λαέ δισεβή και παράνομε, αποφάσισε...απάντα στον εκβιασμό....και πήδα το...βράχο.

    Αλλά ξέχασα θα γίνουν εκλογές και θάρθουν οι μεγάλοι ....πολιτικοί νάνοι με τα κολαούζα τους....

    Μπέρδεμα δικέ μου να παλαβώνεις!!

    Άντε τώρα να δεις πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος.

    Όσο αφορά το Δυσσέα, μη μου πεις ότι απ' αυτόν και την ψήφο του ξεκίνησε το ξεπούλημα και η λιμοκτονία, γιατί θα ..ξεράσω και δε θα ματα ασχοληθώ, ως ελλειποβαρούς νόησης...(άντε να βρεις κάτι να βρίσεις να ξεχαρμανιάσεις)

    Ναι είμαι ξάδερφος του μακαρίτη του Βαγγέλη (μακρινός), αλλά προσωπικά δεν τον έγλειψα και στο τέλος δεν τον ....εγκατέλειψα όπως κάνανε πολλοί πατριώτες μας, που η Ντιντί δεν ήθελε να δει στα μάτια της εδώ και πολλά χρόνια, γιατί κατάλαβε αρκετά ζαγάρια...(για την ιστορία αυτά)


    (ο χωρίς ψευδώνυμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος1/11/11 19:19

    αν υποψιαστω οτι ο γιωργακης παιζει το χαρτι της χρεωκοπιας και εκβιαζει τους ευρωπαιους,εστω και τωρα,ζητωντας περισοτερα θα πεθανω απο τα γελια gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ1/11/11 21:10

    ΑΣΕ ΧΨ ΤΑ ΨΟΦΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος2/11/11 14:05

    Καλώς ή κακώς συμφωνήσανε μια σύμβαση (αυτή της 26 του οχτώβρη).

    Τώρα άμα πάει στη βουλή θέλει 151. Τον τραβολογάει από δω κι από κει η Τόνια, η Βάσω, η Κατερίνα, ο Κατρίνης και ο κάθε τυχάρπαστος.Δεν ψηφίζω, θα δω θα το σκεφτώ και να τα κρύα ντουζ.

    Τώρα αν ζητήσει 180. Τρεις λαλούν και δυό χορεύουν. Ο Τσίπρας βλέπει το 4 να γίνεται 5 και μισό, το ΚΚΕ το 7 να γίνεται 8 και μισό, ο Κατατζαφέρης το 5 να γίνεται 6 και ο μέγας πολιτικός ανήρ Σαμαράς (άπαξ προδότης εσαεί προδότης) βλέπει ότι ναι μεν ανεβαίνει αλλά θέλει πολύ ακόμα για αυτοδυναμία (ανάθεμα αν θα την δει με Αντρέα με Πάνο και με Αργύρη).

    Βγαίνει ο κάθε πικραμένος και μιλάει λυσασμένα για του Γουδή, για κρεμάλες, για προδοσίες κλπ κλπ


    Τραβάει από δω, τραβάει από ΄κει και τι θα γίνει ρε παιδιά με την προδοτική σύμβαση?????

    Τη θέλουμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ????

    Εκλογές θέλουν όλοι για τους παραπάνω λόγους.

    Και άμα σπάσει ο διάβολος και έχεις ακυβερνησία??/ Τι θα γίνει ρε παιδιά με τη σύμβαση????

    Οι διεθνείς τοκογλυφικοί γκάνγκστερς καιροφυλακτούν.

    Σου λέει στην Ελλάδα τρεις λαλούν και δυό χορεύουν. Ή καλύτερα 12 Παλουμπαίοι 13 καπεταναίοι. Ευκαιρία να τους τα πάρουμε όλα κοψοχρονιάς.


    Τι θα γίνει ρε λεβέντες με τη σύμβαση??? Θα πέσει το παραδάκι γιατί εμείς εδώ έχουμε κάμποσα χρόνια να παράξουμε, ακόμα και σκόρδα???

    Να μιλήσει ο λαός με εκλογές θέλουν για τους παραπάνω λόγους.

    Αν κάνει εκλογές τώρα είναι αυτοκτονία λέγανε πριν λίγες μέρες, τώρα τι είναι???

    Πάρε λοιπόν νάχεις, λαέ, εκβιασμό και αν έχεις τα άντερα πέσε όχι.

    Επειδή όμως το ένστικτο της αυτοσυντήρησης είναι γονιδιακό, ναι θα πεις και θα λουφάξεις, γιατί μια ζωή διαμαρτυριόσουν εκ του ασφαλούς, γιατί τα τελευταία χρόνια είχες καταντήσει μικροαπατεωνίσκος και κλεφτοκοτάς, γιατί ποτέ σου δεν έκανες μια κοινωνική υπέρβαση (επαναστατική πράξη το λέω εγώ).

    Τι θα γίνει ρε παιδιά με τη σύμβαση???/

    πως θα περάσει. ποιος θα την υπογράψει????

    Α!!!!! Ο μέγας πολιτικός ανήρ Αντώνιος θα επαναδιαπραγματευτεί και θα φέρει την ανάπτυξη και την ....Άνοιξη....την Πολιτική.

    Πάρε νάχεις να μη σας τα χρωστάω είπε ο Γιωργάκης, που τάκανε σκατά με τα όπεν γκαβ και με την ...παρεούλα.

    Η κατάσταση από τη φύση της είναι εκβιαστική..

    Οι εκλογές με τουρλουμπούκι και γυφτο ασκέρι που είναι το ίδιο το πολιτικό σύστημα είναι η αυτοκτονία.

    Δυστυχώς εδώ που φτάσαμε με εκβιαστικά ερωτήματα ίσως συνέλθουμε, γιατί λύση δεν έχω ακούσει μέχρι τώρα. Μόνο φωνές, κατηγόριες και τις μεγαλύτερες τις λέω εγώ, αλλά κάπου κάπου κουβεντιάζω και με το μαξιλάρι και λέω αν ήμουν εγώ τι θάκανα από δω και πέρα.

    Εκλογές θα αφρίσουν κάποιοι. Ωραία θέλω να μου προτείνετε κάποιον και γω θα τον ψηφίσω, αλλά να μου πείτε γιατί να τον ψηφίσω (1-2 λόγους) όχι για να φύγει ο Γιωργάκης, αλλά γιατί να ψηφίσω εκείνον.

    Πατριώτες μόνον ο Αντρέας κέρδισε εκλογές, ούλοι οι άλλοι βγαίνανε γιατί τις έχαναν οι προηγούμενοι.

    (ο χωρίς ψευδώνυμο)

    Υ/Γ Είδατε πόσο παπαντρεϊκός είμαι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ2/11/11 14:14

    ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΡΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ! ΤΟΣΟ ΣΟΥ ΚΟΒΕΙ Η ΕΧΕΙΣ ΑΡΠΑΞΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΤΡΩΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΠΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΛΑΝΙΤΣΙΩΤΕΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.ΣΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΑΛΛΑ Τ ΑΥΤΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ.ΕΙΣΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ!ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΡΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος2/11/11 15:38

    Καλα....τσακωθειτε εσεις ....εγω παω ΚΑΝΝΕΣ. Gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος2/11/11 17:46

    ο ΓΑΠ ειναι καλος πρωθυπουργος αλλα απο την αναποδη..δλδ κανει δημοψηφισμα...κανει το κουρεμα ...παιρνει δανειο 110 δις απο το δντ...αναφωνει λεφτα υπαρχουν.γαμω το κερατο μου ποιος του δωσε το ντοσιε αναποδα.....[κυκλοφορει στο διαδυκτιο]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ2/11/11 18:27

    ΓΕΡΟΛΥΚΕ ΤΙ ΝΑ ΤΣΑΚΩΘΟΥΜΕ ΑΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ Ν ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΓΑΛΑ!ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΕΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΡΕ ΑΠ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος2/11/11 18:33

    Αν φύγει ρεντεζέλας και χψ θα το κλείσω gerolyke tο site,δεν εχει νόημα μετά
    Αυτο ισχύει καί αν τα βρούνε κάποτε πολιτικά
    Νις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος2/11/11 22:31

    δεν μπλεκω...γιατι ειναι ικανοι να παραμερισουν τις διαφορες και να με στρωσουν στο κυνηγι περα τη μπαλιζου...χαχαχα και ποιος πηλαλαει τωρα...gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος2/11/11 23:38

    Ρεντεζέλα, θα γίνει ο Σαμαράς πρωθυπουργός και ο Λυκουρέντζος υπουργός, μην πάθεις, μάτι μου, τίποτα και τόχω κρίμα, σου τόχω ξαναγράψει.

    θα σου λύσουνε το...πρόβλημα, όπως εμένα ο Γιωργάκης!!!!

    Επειδή τάχω αρπάξει και είμαι χορτάτος, γι' αυτό παιδάκο δε σε καταλαβαίνω, εσένα τον ανήμπορο.

    Τόσα πια έχω γράψει εναντίον αυτής της κυβέρνησης, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι είμαι μαζί της?????

    Κάποιες αλήθειες σε έχουν ακουμπήσει μάλλον και σε έτσουξε, αλλά δεν έχεις τα άντερα να ομολογήσεις κάποιο σου λάθος ή να πεις στον άλλονα, ναι ρε δίκιο έχεις εκεί κι εκεί. Δε μπορεί να είναι όλα λάθος.

    Μόνον η τύφλα τα βλέπει ούλα λάθος ή ούλα σωστά.

    Πάντως σιγά σιγά εκδηλώνεσαι. Και καλά κάνεις, ίσα ίσα εγώ σε έψεξα γιατί δεν τα λες στα ίσια.

    Είχα μια αμφιβολία μήπως ήμουνα λίγο αυστηρός μαζί σου σε προηγούμενα σχόλια, αλλά από τις τελευταίες ανταλλαγές σχολίων, μάλλον έτσι όπως σου τάγραψα κατά καιρούς είναι και ας μην επανέλθουμε.

    Στο προκείμενο.

    Αν γίνει το δημοψήφισμα τι θα ψηφίσεις???

    Σε ξαναρώτησα και δεν απαντάς, γιατί ακόμα δεν έχει αποφασίσει η ΝΔούλα????

    Φιλάκια

    (ο χωρίς ψευδώνυμο).

    Υ/Γ Αρχίζει να μ΄αρέσει να με πέρνουνε σαν ΠΑΣΟΚΟ, μάλλον είμαι μαζόχας.

    Νις, όταν κάποτε ψιλοααρπάχτηκα είναι όχι γιατί δε συμφώνησες μαζί μου ή μου την είπες, αλλά δεν αντέδρασες σαν γνήσιος μπλόκερ. Ναι έχεις δίκιο, εγώ και ο Ρεντεζέλας με τις μ.....μας κρατάμε ζωντανό το ιστολόγιό σου, που πρόσεξε, τώρα είναι και δικό μας, έχουμε δικαιώματα έτσι????

    Μέσα γράφει όποιος θέλει. Είτε ξενέρωτα (μπηχτή στο γέρο εεεε!!!!), είτε έξαλλοι σαν και μένα και το ρεντεζέλα, είτε σοβαροί και σοφοί, είτε πραγματικά μεγάλοι (αβαδαίος, βαγγέλης, μαρίνης) είτε κάθε καρυδιας καρύδι, αλλά καρύδι γλανιτσιώτικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος3/11/11 00:14

    τον διαβολο απεταξαμην....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ3/11/11 04:33

    ΡΕ Μ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ.....Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ.ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΒΟΥΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.