Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Επισκέψεις Ράιχενμπαχ στα υπουργεία

Συναντήσεις με υπουργούς είχε χθες ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, διευκρινίζοντας πως ο ρόλος του συνίσταται στον συντονισμό της βοήθειας και λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είμαι εδώ για να επιβλέπω».
Ο κ. Ράιχενμπαχ συναντήθηκε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή και τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου.
Ο κ. Παπουτσής μίλησε για σύγχυση όσον αφορά τα περί «επιτροπείας» στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Θέλω να διευκρινίσω το εξής και να υπενθυμίσω σε όλους ότι ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, βασίζεται στις αρχές της αλληλεγγύης και της συνεργασίας. Ούτε της επιτροπείας, ούτε της επικυριαρχίας του ενός και του άλλου», υπογράμμισε. «Όλα τα υπόλοιπα, είναι «φιλολογία» και «φιλοσοφικές προσεγγίσεις είτε κάποιων οι οποίοι αγνοούν τη σημερινή πραγματικότητα, είτε κάποιων που έχουν σκοπιμότητες τη σημερινή εποχή».
Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών, παρατηρώντας ότι πολλοί σπεύδουν να προσεγγίσουν και να ερμηνεύσουν τη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος που παρέχει μια ισχυρή Κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην Κυβέρνηση, δεν είναι διατεθειμένη σε καμία περίπτωση να συνδράμει στις επιδιώξεις της πολιτικής και οικονομικής διαπλοκής στη χώρα μας. Από την άποψη αυτή, θα στηρίξει με αποφασιστικό τρόπο τις προσπάθειες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου», επισήμανε ο κ. Παπουτσής.

Με τον κ. Παπακωνσταντίνου ο κ. Ράιχενμπαχ συζήτησε στην πορεία του προγράμματος «Ήλιος» για την παραγωγή «πράσινης» ενέργειας στη χώρα μας και την εξαγωγή της στη Δυτική Ευρώπη.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΚΑ και γενικότερα ζητήματα χρηματοδότησης επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές, όπως επίσης, το Κτηματολόγιο και ειδικότερα η δυνατότητα παροχής τεχνικής βοήθειας για την ολοκλήρωσή του, η διαχείριση απορριμμάτων και το θεσμικό πλαίσιο για την περιβαλλοντική αδειοδότηση που ψηφίστηκε πρόσφατα.

πηγή

3 σχόλια :

  1. Ανώνυμος27/10/11 23:52

    Α ΡΕ ΠΑΠΟΥΤΣΗ.....ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΦΕΕ ....ΚΛΑΡΙΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΙΑ....ΠΟΥΣΑΙ ΝΙΟΤΗ ΠΟΛΕΓΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/10/11 23:58

    TO XAMOGELO TOY EINAI SXETH YPOKLISH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/10/11 00:12

    Ο ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΑΚΚΑΚΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΑ ΧΑΣΑΠΗΣ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ..ΣΑ ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ...ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.