Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Η αρχαιολογική υπηρεσία ευχαριστεί...



EΛΛHNIKH ΔHMOKPATIA
YΠOYPΓEIO ΠOΛITIΣMOY & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΛΘ΄ EΦOPEIA ΠPOΪΣTOPIKΩN
KAI KΛAΣIKΩN APXAIOTHTΩN
ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΤΙΚΗΣ
ΕΡΕΥΝΑΣ
Tαχ. Δ/νση : Καλαβρύτων 211
221 00 Tρίπολη
Πληροφορίες: Προϊσταμένη
Tηλέφωνο : 2710 225243
Tηλ/πία: 2710 242227
E-mail: lthepka@culture.gr
Αναρτητέο στο διαδίκτυο
Tρίπολη, 6-9-2011
Aριθ. Πρωτ.: Φ. 3-Α/7/6/3850
ΠΡΟΣ:
Τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γλανιτσιωτών κ. Γεώργιο Πολύδερα
Χατζηχρήστου 36, Ενταύθα.
ΚΟΙΝ.:
1. ΥΠ.ΠΟ.Τ.- Γενική Δ/νση Αρχαιοτήτων και
Πολιτιστικής Κληρονομιάς
2. ΥΠ.ΠΟ.Τ. – ΓΔΑΠΚ - ΔΙΠΚΑ
Θέμα: Εθελοντική προσφορά εργασίας στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού της Γλανιτσάς στο Τ.Κ. Μυγδαλιάς Δήμου Γορτυνίας.
Την Πέμπτη 25.8.2011 ομάδα εθελοντών από το Τ.Κ. Μυγδαλιάς (πρώην Γλανιτσά) Δήμου Γορτυνίας υπό την καθοδήγηση και το συντονισμό υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας συνέβαλαν με τις εργασίες τους στον επιμελή καθαρισμό του Ιερού της, που βρίσκεται στις βόρειες υπώρειες του Μαινάλου και σε απόσταση 15 περίπου λεπτών από το χωριό, στο λόφο της Αγίας Παρασκευής. Στο λόφο
εντοπίζεται αρχαίο ιερό με ναό, βωμό και περίβολο, που χρονολογείται τον 6ο αι. π.Χ.. Ανασκάφηκε από τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου του 1939 και χαρακτηριστικά ευρήματα του πλουτίζουν τις συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών.

Η ΛΘ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Αρκαδίας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια την ομάδα για την εθελοντική προσφορά εργασίας στον εν λόγω αρχαιολογικό χώρο. Είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα ιδιωτών- εκτός της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας- αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την προστασία και ανάδειξη του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου και γι αυτό το λόγο αξίζουν όλοι συγχαρητηρίων.

Ύστερα από την επιτυχημένη αυτή συνεργασία η Υπηρεσία μας θα προχωρήσει στην τοπογράφηση των μνημείων του αρχαιολογικού χώρου και στη λήψη μέτρων για την προστασία του. Η παρουσία και η προσφορά της συγκεκριμένης ομάδας εθελοντών θα είναι πάντα ευπρόσδεκτη στην Υπηρεσία μας.

Η Προϊσταμένη της Εφορείας

Άννα – Βασιλική Καραπαναγιώτου

Αρχαιολόγος

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Για τη Γραμματεία

Γεωργία Μπίσια

ΔΕ Διοικητικών

4 σχόλια :

  1. κουκος2/10/11 12:26

    μπραβο και στα παιδια μας μπραβο και στην υπηρεσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/10/11 14:16

    αλλη μια φορα θελει ακομη
    δεν καθαρισε και τοσο καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ. (ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ)
    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΓΛΑΝΙΤΣΙΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ.
    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΝΑ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΛΙΓΟΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΜΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ . ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΕΥΩ
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΙΔΙΑ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.