Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Για τον αρχαιολογικό μας χώρο στην Αγ. Παρασκευή

Αγαπητοί Πατριώτες,
Καταφεύγω στο φιλόξενο ιστολόγιο του χωριού μας για να σας ενημερώσω και να θίξω ένα θέμα που νομίζω ενδιαφέρει ιδιαίτερα τη Μυγδαλιά αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Την Τρίτη 7/6/2011 στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, ομιλίτρια για το Θέατρο του Αρκαδικού Ορχομενού ήταν η Δρ Άννα Καραπαναγιώτου, Διευθύντρια Έφορίας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας. Μας δώθηκε η ευκαιρία [τέσσερεις Γλανιτσιώτες που ήμαστε εκεί ] να την συγχαρούμε για την καταπληκτική παρουσίαση και περιγραφή που έκανε για το Θέατρο.Μας αφιέρωσε αρκετό χρόνο και συζητήσαμε για τον αρχαιολογικό χώρο του χωριού μας στην Αγία Παρασκευή, την συντήρηση και διατήρηση του Μνημείου. Το θέμα το γνώριζε πολύ καλά και από παλαιότερη ενόχλησή μας και όχι μόνο. Είναι γνώστης των προβλημάτων. Μας είπε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για όποιες εργασίες απαιτηθούν. Το καθάρισμα του χώρου, για την διατήρηση του Μμνημείου όπως το ξέραμε, πιστεύω ότι θα έχει πολύ μικρό κόστος. Το θέτω υπ΄ όψη των συλλόγων , του προέδρου , των συμβούλων και όλων μας: Αν χρειαστεί κάτι να προσφέρουμε Της δώσαμε την πιο κάτω επιστολή μας με το αίτημα. Αποσπάσαμε την υπόσχεση της κας Καραπαναγιώτου ότι θα μας απαντήσει και ότι προσωπικά η ίδια, παρά τον φόρτο εργασιών που έχει, θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο. Την ευχαριστούμε εκ των προτέρων και την περιμένουμε.
Βαγγέλης Χριστόπουλος

3 σχόλια :

  1. Ανώνυμος17/6/11 22:48

    Βαγγέλη συγχαριτήρια σε σένα και στους άλλους τρείς πατριώτες-μπράβο σας για την προτοβουλία. Πάντα αισθητή και πολύ χρήσιμη η παρουσία σου στο ιστολόγιο.Όπως φυσικά και η απουσία σου από τον κούρο,να είσαι καλά να είμαστε όλοι μαζί του χρόνου-να είσαι καλά γιατί σε χρειαζόμαστε.
    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/6/11 19:18

    Πολύ ενδιαφέροντα αυτά τα οποία αναφέρεις στο σχετικό άρθρο σου ,φίλε και γείτονα Βαγγέλη.Κάτι επί τέλους πρέπει να γίνει με το " Ιερό της Γλανιτσιάς ". Ήδη κύλισε νομίζω πολύς χρόνος από τα έτη 1938 και 1939 που η Γαλλική Σχολή Αθηνών έκανε ανασκαφές στον αρχαιολογικό αυτό χώρο.Μια νέα αρχαιολογική ανασκαφή ίσως να καταλήξει σε πιο ασφαλή συμπεράσματα και να αναδείξει την Αγία Παρασκευή ως διατηρητέο μνημείο και να γίνει αναστήλωση του ιερού και ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου.Αυτό θα προβάλλει τα μέγιστα το χωριό μας στο ευρύ κοινό και θα συμβάλλει στην τουριστική του ανάπτυξη και όχι μόνο.
    marpolix

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/6/11 00:11

    Με ικανοποίηση βλέπω ότι Ο Βαγγέλης προσπαθεί να επαναφέρει το ενδιαφέρον μας στα τοπικά μας προβλήματα.Είναι νομίζω η ώρα να στρέψομε προς τα κει την προσοχή μας. Τον πρώτο λόγο έχουν νομίζω οι Σύλλογοι του χωριού μας μαζί με τον Πρόεδρο και απόκοντα όλοι μας.Πιστεύω σε μιά καλή οργάνωση και σε στοχευμένες ενέργειες για πετυχημένο αποτέλεσμα.Τα βασικά προβλήματα του χωριού μας είναι νομίζω:Η ύδρευση, Η αποπεράτωση της πλατείας,Ο δρόμος προς Κυράς Γεφύρικαι το ΙΕΡΟΝ (και όποιο άλλο νομίζετε)
    Λέω να μην αφεθούμε στις αόριστες δηλώσεις που γίνονται κατά καιρούς. Να ξεβραχιονιστούμε!
    Βαγγέλη,και δω βρήκες "φλέβα" ίσως! Προχώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.