Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Πρώτα ελεγχόμενη αποβλάκωση και μετά ελεγχόμενη χρεοκοπία

Όπως τα βλέπω από την  κορυφή της κουκούλας
Είναι ώρες που φτάνω στο τσακ να πιστέψω ότι αυτό που έχουν προκαλέσει οι διαπλεκόμενοι και διαπνεόμενοι πολιτικοί και καναλάρχες με τους μηχανισμούς τους στο λαό αυτής της χώρας είναι βλάβη μη αναστρέψιμη Αν αυτό συμβαίνει τότε η κυβέρνηση είναι σίγουρα υπερήφανη για το λαό που κυβερνά. Και ο λαός μπορεί να λέει με την σειρά του. Η εικόνα μας είσαι κυβέρνηση .Ένα καλομελετημένο σχέδιο δράσης από διάφορα ειδικευμένα επιτελεία το οποίο εξυφαίνετο από χρόνια, ξετυλίγετε σιγά-σιγά και τυλίγει με την άλλη του άκρη ασφυκτικά σαν το μωρό με τα σπάργανα μια ολόκληρη κοινωνία .Καμία απόφαση δεν έρχεται μονομιάς .Η προετοιμασία και η διαδικασία οδηγούν σιγά-σιγά στην απόφαση. Και έκαναν πολύ καλή προετοιμασία αυτοί που είχαν αναλάβει αυτή την αποστολή .Μας έθισαν σε κάθε τοξικό τηλεοπτικό και καταναλωτικό απόβλητο και μας αποβλάκωσαν σιγά-σιγά . Χαράκωσαν με το βαμβάκι και στιγμάτισαν τους περισσότερους κομματικά για να δημιουργήσουν είδος ηθικής δέσμευσης. .Δηλ με απλά λόγια να στερήσουν το δικαίωμα στην διαφωνία στην δράση και στην αντίσταση , για ανατροπή των ιδίων η των πολιτικών τους, λες και επέχει υπογραφή συμβολαίου η προτέρα κομματική ένταξη. Με την μαεστρία τους έπεισαν τους οπαδούς που έφτιαξαν ότι οι δεσμεύσεις και η υπακοή πρέπει να ισχύουν μόνο για αυτούς και όχι για τα κόμματα .και τις κυβερνήσεις. Ευτυχώς που τα κομματικά βαγόνια αρχίζουν και αδειάζουν .
Αλλάζουμε οι άνθρωποι, αυτό είναι γεγονός και στις περισσότερες περιπτώσεις γινόμαστε ακριβώς αυτό που δεν θέλαμε να γίνουμε παλιότερα.
Να ανακοινώνουν μέτρα δηλ. εναντίον μας και εναντίον της χώρας μας και να αδιαφορούμε. Να παρακολουθούμε τους κατοίκους της κερατέας να μάχονται τόσους μήνες μέρα νύχτα με τις δυνάμεις καταστολής του κράτους και να μην τους συμπαραστεκόμαστε ούτε νοερά Να καταργούνται σχολειά και Νοσοκομεία και ν ανοίγουν με το νόμο τα παιχνίδια του τζόγου. Να είμαστε προσαρμοσμένοι στην εποχή του ζόφου, να αναπνέουμε τις οσμές που ξεχύνει το τσουνάμι των σκανδάλων και η απροκάλυπτη συγκάλυψη τους και να τα παρακολουθούμε με το ίδιο ενδιαφέρον ενός τηλεοπτικού σήριαλ. Να ακούμε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για ένα τεράστιο σκάνδαλο με τα υποβρύχιε με 300 εκατ. μίζες ότι θα του έλεγε απλά αν τον συναντούσε <<πως τα κατάφερες έτσι βρε Άκη>> και όχι φτού σου Ακη, αλλά να βγάζει δηλητήριο για κάθε απεργό, δημ. Υπάλληλο, η αριστερό. Να κλώθουν το πόρισμα της εξεταστικής για το σκάνδαλο του αιώνα της ζημενς και να μην το καταθέτουν στην βουλή.(όχι ότι θα γίνει και κάτι…σιγά) και να μην απαιτούμε εδώ και τώρα την τιμωρία των υπευθύνων. Δεν ξεχνώ την λαοθάλασσα που έπνιγε το κέντρο της Αθήνας μετά την πτώση της χούντας ,με το σύνθημα : <<Δώστε την χούντα στο λαό >> Ομοίως πρέπει να αντιδράσουμε και τώρα με το σύνθημα <<Δώστε τους κλέφτες στο λαό >> Να κατεβαίνουμε χιλιάδες με οργή για να διαμαρτυρηθούμε και να στηρίξουμε την ομάδας μας που έχασε από το άδικο πέναλτι , αλλά να μην ξεκαναπεδιαζόμαστε για να διαμαρτυρηθούμε και να στηρίξουμε το μέλλον των παιδιών μας. Ναι γίναμε αυτό που δεν θέλαμε να γίνουμε. Ήταν κάποτε αρκετό ένα μονόστηλο μιας εφημερίδας να μας κατεβάσει στους δρόμους και ένα τραγούδι του Μίκη να μας ξεσηκώνει ,να μας γεμίζει με παλμό δύναμη και ορμή. Έχουμε ανοσία σε όλα πλέον και δεν τους ανησυχούμε προς το παρόν. Δείχνουν να είναι βέβαιοι για την δουλειά που έχουν κάνει. Σε μικρό χρονικό διάστημα μας προσάρμοσαν στην χειρότερη οικονομική και εργασιακή πραγματικότητα . Μας τρομοκράτησαν και μετέτρεψαν την ζωή μας σε νόμισμα. Τόσο αξίζει και με τόσο την εξαργυρώνω . Όλα έγιναν απλές αριθμητικές πράξεις .Έλλειμμα: τόσο, χρέος: τόσο, εκποιήσεις: τόσο, έσοδα: τόσο, δάνεια: τόσο επιτόκια: τόσο ,δαπάνες: τόσο, μίζες: τόσο υπερκοστολογήσεις: τόσο Προϋπολογισμός: τόσο.
Ας γονατίσουμε λοιπόν και να προσευχηθούμε το βράδυ και κάθε βράδυ αντί για αγώνα. Είναι πιο εύκολο.

12 σχόλια :

  1. Ανώνυμος7/4/11 11:22

    καλως τον!!!!!!!!!!!gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/4/11 11:26

    Σου έκανα την χάρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/4/11 11:47

    kοντευεις να γεραντησεις σαν τραγουδιστης να εμφανιζεσαι πασχα και χριστουγενα[δισκο]!!!!χαχαχα gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/4/11 14:48

    και σε ρωτω.. με λαστιχο απο του τουρκου την εφτιασες την σφεντονα????gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7/4/11 16:13

    ΡΕ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΑΝΕΒΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ.ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ.ΕΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΑΓΝΑΝΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Ο ΡΩΜΑΙΟΣ ΣΟΦΟΣ ΓΙΟΥΒΕΝΑΛΗΣ ΕΙΧΕ ΕΙΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΑΡΚΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΡΤΟ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ.ΟΜΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ.ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ.ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΚΛΟΓΕΣ;ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ; ΠΩΣ Θ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΡΕΙΑ Η ΧΩΡΑ. ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ;ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΕΙΧΕ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΟΠΟΥ ΑΠΟ 80000 ΛΑΟ ΜΟΝΟ 4500 ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ. ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΛΑΤΙΝΟΙ ΕΝΑΣ....ΚΟΥΚΟΣ.....ΔΕ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΟΙΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/4/11 17:46

    epi tou thematos na milhseis geroluke

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος7/4/11 23:22

    τα πραματα ειναι ΑΠΛΑ....ο λαος ειναι υπευθυνος για την ηγεσια του και γενικως την ποιοτητα της ζωης του.δεν μπορω να δεχτω οτι καποιοι καταφερνουν να κοροιδεψουν ανθρωπους σπουδαγμενους και ανθρωπους της --πιατσας--απλα τους αφηνουμε να το κανουν.ΟΤΑΝ λοιπον φτασουμε στον πατο,γιατι ακομα δεν φτασαμε [ταπεινη γνωμη μου] η εκρηξη θα ειναι τεραστια .ΑΥΤΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ,και γιαυτο προσπαθουν να το αποφυγουν.δυστυχως εχεις δικιο κουκουλοφορε ...μας λενε ηλιθιους και γελαμε....πριν απο ενα δυο χρονια στις απεργιες ηταν κατι γραφικοι..εως χιλιοι τωρα ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ τον αγωνα...ποτε δεν ειναι αργα.για μενα πρεπει... ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ Ο ΕΝΑς ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ αλλιως δεν υπαρχει σωτηρια επιστροφη σε παλιες δοκιμασμενες αξιες και...φτου και απ την αρχη.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος7/4/11 23:23

    σοβαρεψα......gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος10/4/11 19:30

    Εδώ θα διαφωνήσω Γερόλυκε.Τι ήξερε ο λαός γιά το Καραμανλής η τανκς,για τη συνεργασία της ενωμένης Αριστεράς με το Μητσοτάκη το 1989,για τα κληρονομικά δαχτυλίδια προς Κώστα και Γιώργο,για τα φουσκώματα της ένταξης στο ευρώ, για τα αφύλακτα σύνορα, για τα μνημόνια.Ολα αυτά συνέβησαν πέρα από τα κομματικά προγράμματα και την πολιτική ηθική.Είχαμε να διαλέξουμε πάντα το μη χειρότερο κι οπου κι αν ήταν ο καθένας, ο πολιτικός του, όποιος και νάταν, θα έβρισκε τρόπο να τον απαγοητεύσει.Τωρα ομως δεν πρεπει τους ξαναψηφίσουμε αλλά να τους στείλουμε σπίτι τους...ΚΟΥΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος11/4/11 14:22

    εικονα σου ειμαι λαε μου και σου μοιαζω λεει μια παροιμια ΚΟΥΚΕ...ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΕ ανθρωποι ανωτερας και ανωτατης εκπαιδευσης να λενε ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝ και την αλλη μερα να ξαναψηφιζουν τους ιδιους .ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ.και για πες στον χελμο τι εκανες????χαχαχα.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος11/4/11 15:33

    Γερόλυκε άμα την πατάνε οι μορφωμένοι σκέψου τι γίνεται με τους άλλους.Αλλά άμα έχεις να διαλέξεις μεταξύ μεταξύ 5 μη χειρότερων εσύ αναγκαστικά διαλλέγεις το μη χειρότερο κατά τη γνώμη σου.Ασχετα αν αυτός σου βγαίνει ο χειρότερος.Εχω ψηφίσει πολλούς μα εκεί που νομίζεις πως το πέτυχες τραβάει κλωτσιά στην καρδάρα, που σημαινει ότι δεν έχει ούτε λογική απλού ψηφοφόρου.Ούτε το στενό πολιτικό του συμφέρον δεν αντιλαμβάνεται,πόσο μάλλον το γενικό.Τό πρόβλημα του γείτονα έχουμε αρχίσει να τόχουμε.Οσο για το Χελμό τον χρησιμοποιησα για να κατέβω Αίγιο, όπου έφαγα χόρτα και φέτα.Αμα δεν έχω το Σόλωνα απέναντι μου κόβεται η όρεξη κι ετσι παρεπιπτόντως τηρώ και τις δίαιτες για ζαχαροπίεση.Τώρα, αν θες το πιστεύεις...ΚΟΥΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος11/4/11 21:55

    καλο ειναι να τρως χωρις τον σολωνα...το τρωει ουλο!!!!!μην τηρας τον νις ....θα μαθει και αυτος,,,,gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.