Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

"Μακάρι να μπορούσα να είμαι μαζί τους στα οδοφράγματα"

Στο πλευρό των κατοίκων της Κερατέας τάσσεται με γραπτή του δήλωση ο διάσημος μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, επιρρίπτοντας ευθύνες στον πολιτικό κόσμο, επειδή -όπως αναφέρει- κατάντησαν την Ελλάδα χώρα της χωματερής και χαρακτηρίζει παραλογισμό το γεγονός πως " από τις εκατοντάδες χωματερές, να γίνει στόχος των ΜΑΤ μόνο η Κερατέα".
Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Μ. Θεοδωράκη:
"Οι Κυβερνήτες της Ελλάδας κατάντησαν τη χώρα μας -εκτός των άλλων- και χώρα της χωματερής. Το μεγάλο αυτό πρόβλημα έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και δεκαετίες με την εφαρμογή ενός επιστημονικού σχεδίου -δίκαιου για όλους- με τη συνεργασία του Κράτους και των Τοπικών Αρχών. Δεν έγινε όμως εξ αιτίας της κομματοκρατίας που έβαζε και βάζει το κομματικό - πελατειακό συμφέρον πάνω απ’ όλα. Κι έτσι φτάσαμε σήμερα στον παραλογισμό, από τις εκατοντάδες χωματερές, να γίνει στόχος των ΜΑΤ μόνο η Κερατέα.
Όταν βλέπω αυτές τις μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα στο σύνολο των κατοίκων μιας πόλης και στις δυνάμεις της κρατικής καταστολής, δεν μπορώ παρά να είμαι ολόψυχα στο πλευρό των κατοίκων της Κερατέας και μακάρι να μπορούσα να παλέψω μαζί τους στα οδοφράγματα.
Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση έχει οδηγηθεί σε ολική παράνοια για να επιμένει σ’ αυτή την ωμή επιβολή βίας εναντίον αμάχων που μας ντροπιάζει, γιατί μας θυμίζει άλλες εποχές και άλλες συνθήκες, κατά τις οποίες στο κάτω-κάτω οι επιτιθέμενοι ήταν βάρβαροι…".
newpost.gr

9 σχόλια :

  1. Ανώνυμος4/4/11 23:22

    συνθετης..τελειος ,πολιτικος....αστα να πανε ,τι να πρωτοθυμιθεις.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/4/11 23:51

    Δηλ ως πολιτικός ηταν χειρότερος απο τους σημερινούς η τους χτεσινούς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/4/11 13:30

    κατι εδειξε στην αρχη της ζωης του αλλα μετα .....μαρεντζες gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/4/11 23:53

    symfono apolita me to geroliko !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/4/11 18:59

    ΜΕΓΑΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ, ΜΕΓΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΝΕΤΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΕΙ ΠΑΙΔΕΣ....ΠΕΛΑΣΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος6/4/11 19:03

    ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΔΕΚΤΗ ΚΑΘΕ ΙΔΕΑ....ΚΟΥΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος7/4/11 11:30

    πατριδα ειναι ο τοπος που νιωθεις καλα !και εγω νιωθω καλα μονο στην γλανιτσια αλλου νιωθω ξενος.μηπως ειμαι αρωστος γιατρε μου????gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος7/4/11 15:50

    ΚΑΙ ΓΩ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΛΑ ΓΕΡΟΛΥΚΕ.ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΝ ΟΜΟΡΦΑ ΔΕ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΧΤΙΣΑΜΕ ΜΙΑ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ.ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΡΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ Η ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΠΩΣ ΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΗ.ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ Η ΕΧΟΥΜΕ 10000000 ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕ ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ.ΘΑ ΠΑΡΑΞΗΓΗΘΩ. ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΜΕ ΕΙΠΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΑΛΛΟΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗ ΑΛΛΟΙ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.ΡΩΤΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ.ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ Σ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΓΚΑΣ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ Ο, ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 37 ΧΡΟΝΙΑ, ΘΑΥΜΑΣΙΟΣ ΚΑΤΑ Τ ΑΛΛΑ ΜΙΚΗΣ ΕΙΠΕ ΣΕ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΑ ΟΤΙ ΑΝ ΕΦΤΕΙΑΧΝΕ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΜΑΣ.ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΟ ΕΞΙ ΧΡΟΝΩ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΠΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ. Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟΣ .ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ. ΕΝΑΣ....ΚΟΥΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος7/4/11 23:28

    μην φοβασαι η ελλαδα περασε πολλυυυυυυυυ χειροτερες καταστασεις και βγηκε περα ολα καλα θα πανε θα βρουμε το δρομο μας gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.