Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Η χαμένη γενιά της μεταπολίτευσης

 ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ, ΟMΗΡΟΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΔΟMΩΝ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΤΩΝ: ΝΑΝΤΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΤΡΙΝΗ,ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
Λίγες ηµέρες µετά τις κρίσιµες διαβουλεύσεις για τη µελλοντική οικονοµική διακυβέρνηση της ευρωζώνης, ένδεκα µήνες µετά την εφαρµογή του Μνηµονίου και 37 χρόνια µετά τη Μεταπολίτευση, η χώρα βρίσκεται σε κρίσιµο σταυροδρόµι. Από τη µια, η σθεναρή προσπάθεια της κυβέρνησης για αναγκαίες µεταρρυθµίσεις σε όλους τους τοµείς. Από την άλλη, τα δοµικά προβλήµατα, η αναποτελεσµατικότητα πολλών επιλογών και η ανακύκλωση των προβληµάτων. Από τη µια, η Ελλάδα των υπερβολών, της δανειακής ευµάρειας, της αναξιοκρατίας, του κρατισµού. Από την άλλη, η Ελλάδα της καινοτοµίας, της αξιοπιστίας, του µέτρου, της υγιούς ανάπτυξης.
Απέναντι σε οποιαδήποτε µεταρρυθµιστική προσπάθεια είναι η ουσιαστική ενεργοποίηση του κρατικού µηχανισµού. Από τη Μεταπολίτευση ώς σήµερα, όµως, το κράτος ήταν απέναντι σε κάθε αναπτυξιακή διαδικασία.

Η γενιά της Μεταπολίτευσης, αφού εδραίωσε τη δηµοκρατία στη χώρα, κέρδισε προνόµια, τα επαύξησε, στελέχωσε τη διοίκηση και το κράτος χωρίς αρχές, όρους και όρια παραδίδοντας στη νεώτερη γενιά ένα χρέος330 δισ. ευρώ και έναν δηµόσιο τοµέα δυσκίνητο, δυσλειτουργικό, αναποτελεσµατικό, αναξιόπιστο.
Η αλληλεγγύη των γενεών, βασική διαχρονική κοινωνική και πολιτική επιλογή, επιτάσσει αποφάσεις που, σήµερα, συντηρούν τα κεκτηµένα προηγούµενων γενεών και επιδεινώνουν το παρόν και το µέλλον των νέων. Όµως, ποια αλληλεγγύη των γενεών επιτρέπει να υπάρχουν συνταξιούχοι 45 ετών που εργάζονται σε δεύτερη δουλειά όταν η ανεργία των νέων ξεπερνάει το 40% και οι νέοι ορθοποδούν επαγγελµατικά µετά τα30, απλώς επειδή οι µεν πρόλαβαν ενώ οι δε δεν µπόρεσαν; Ποια αλληλεγγύη των γενεών έχει αποτέλεσµα η νέα γενιά, µε πολλαπλάσια προσόντα, να εργάζεται µε µισθούς κατώτερους από το ήµισυ των συντάξεων των προηγούµενων γενεών για να µπορέσει να αποπληρώσει αυτές τις συντάξεις;
Και ποια λογική επιτρέπει κάτοχοι µεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων µε ευχέρεια ξένων γλωσσών να εργάζονται µε πενιχρούς µισθούς στον ιδιωτικό τοµέα ή να µεταναστεύουν για να επιβιώσουν, την ίδια στιγµή που στο κράτος κυριαρχεί ένα ανορθολογικά κατανεµηµένο προσωπικό µε απολαβές που δενσυσχετίζονται µε την αποτελεσµατικότητα, αφού απουσιάζουν οι στόχοι, η καταγραφή, οι µετρήσεις;
Ένα νέο δυναµικό, µε αξιοζήλευτες σπουδές εντός και εκτός της χώρας, µε ευχέρεια επικοινωνίας και χρήσης των νέων τεχνολογιών, απαγκιστρωµένο από τη λογική του µέσου, µε όραµα και όρεξη για δουλειά, µένει εκτός της νέας εθνικής προσπάθειας.
Αυτό δεν σηµαίνει ότι χρειάζεται νέο κύµα διορισµών. Ούτως ή άλλως, ο δηµόσιος τοµέας είναι αχαρτογράφητος και καµία σοβαρή µελέτη δεν έχει καταγράψει πού υπάρχει πληθωρισµός και πού ανάγκες.
Απαιτείται, όµως, µια ριζική ανανέωση και αναµόρφωση του κρατικού µηχανισµού γιατί οι απαιτήσεις είναι µεγάλες και τα περιθώρια ολοένα και στενότερα.
Αυτός ο κρατικός µηχανισµός δεν απέδωσε τα αναµενόµενα, δεν συνετέλεσε στην καταπολέµηση της γραφειοκρατίας και τη διευκόλυνση της επιχειρηµατικότητας, δεν διασφάλισε τα δηµόσια έσοδα, δεν παρείχε ποιοτικές υπηρεσίες.
Λειτούργησε όµως υπέρ όσων τον αποτελούσαν, του προσωπικού αλλά κυρίως των πολιτικών προϊσταμένων του.
∆ιασφάλισε τα συµφέροντά του και σώρευσε στη χώρα χρέος-θηλιά για το παρόν και το µέλλον. Ευθύνη γι’ αυτό έχει και η πολιτική ηγεσία που εδώ και τέσσερις δεκαετίες δεν κατάφερε ή δεν θέλησε να επιβάλει την αξιοκρατία, να βελτιώσει την ποιότητα των νόµων που δηµιουργεί παραλυτική γραφειοκρατία και διαφθορά, να εµφυσήσει µια κουλτούρα δηµιουργική.
Η νέα εποχή απαιτεί νέες ιδέες, φρέσκα µυαλά, καθαρές λογικές, αυξηµένες δυνατότητες και µεγάλες ταχύτητες. Η νέα γενιά της χώρας διαθέτει όλα τα παραπάνω πλην της ευκαιρίας να αποδείξει ότι µπορεί να γίνει η αλλαγή που θέλουµε να δούµε. Και είναι ύψιστη η ευθύνη του πολιτικού κόσµου να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.
Η χώρα δεν αντέχει και δεν χρειάζεται τη νέα γενιά διαµαρτυρόµενη και απαξιωµένη. Η χώρα χρειάζεται να ενσωµατώσει δηµιουργικά τη γενιά αυτή.
Αποτελεί αδιαπραγµάτευτη επιλογή η αναδιανοµή πολιτικών αποφάσεων υπέρ της νέας γενιάς για µια νέα, εξωστρεφή οικονοµία της γνώσης και της καινοτοµίας.
Η γενιά της Μεταπολίτευσης οφείλει, µαζί µετα κεκτηµένα που κατοχύρωσε κληροδοτώντας δυσθεώρητο χρέος, να δώσει τη δυνατότητα στην επόµενη γενιά να αποφύγει το πεπρωµένο της: να είναι, δηλαδή, η πρώτη µεγάλη χαµένη γενιά της Μεταπολίτευσης. Η κρισιµότητα της συγκυρίας το απαιτεί, οι ανάγκες των καιρών το επιτάσσουν, η δικαιοσύνη των γενεών το επιβάλλει.
Η νέα εποχή απαιτεί νέες ιδέες, φρέσκα µυαλά, καθαρές λογικές, αυξηµένες δυνατότητες και µεγάλες ταχύτητες. Η νέα γενιά χρειάζεται και τις ευκαιρίες
Η ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
εφημ. ΤΑ ΝΕΑ

9 σχόλια :

  1. Ανώνυμος29/3/11 14:24

    εμπρος ...απολιτικ γενια,ηρθε η ωρα να αποδειξεις ΑΝ αξιζεις.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/3/11 16:44

    ΓΕΡΟΛΥΚΕ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΚΑΚΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ, ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΔΟΚΙΜΑ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ Γ.ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ.ΡΩΤΑΩ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ Κ.Κ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ:ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΜΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ;ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΙΟ ΦΤΩΧΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ;ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΤΑ Η ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΙΓΕΝΝΕΣΙΑ;ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΟΠΩΣ Ο ΔΡΕΤΤΑΚΗΣ , Ο ΜΠΕΗΣ ,Ο ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ,Ο ΑΛΕΚΟΣ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ,ΠΡΩΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΑΣ,Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ, ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΑΝΤΟΥ.ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙ Ν ΑΡΜΕΞΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ;ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ; ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΦΟΥ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΞΕΝΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ;ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΑΔΙΚΩ ΚΑΠΟΙΟΝ.ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΠΕΡΥΣΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙΡΟ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΗΤΑΝ 40% ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΕΚΕΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΣΕΙΣ ΜΟΛΙΣ ΤΡΙΑΝΤΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΕΙΣΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ.ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ,ΑΦΟΥ ΘΕΣΜΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Μ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΙΛΟΓΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΟΥΤΕ Σ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ. ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ .ΑΛΛΟΙ ΖΟΥΝ, ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΖΟΥΝ .ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ...ΕΝΑΣ ΚΟΥΚΟΣ(ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΟΙΞΗ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/4/11 14:46

    απλα το λεω εγω....μυρισε ανασχηματισμος και σου λεει...λες,., ας κουνηθουμε μηπως,κατα τα αλλα οποιος εχει............το δηλωνει και αποχωρει τα αλλα ειναι τζιαπα, αλλιως το ραβει και στηριζει.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/4/11 16:03

    ΓΕΡΟΛΥΚΕ,ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΛΕΣ ΟΛΑ.ΛΕΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ;....ΚΟΥΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/4/11 23:39

    εχουν εκπροσωπο στην γλανιτσια?????γιατι δεν ξερω αν καταδεχονται να απαντησουν οι ιδιοι...gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σκέτος Γλανιτσιώτης5/4/11 17:04

    Σιγά μην απαντήσει. Το καλύτερο που έχει να κάνει βέβαια αυτή τη στιγμή, για να μην μετατρέψουμε τη σελίδα τούτη σε πολιτική. 'Αλλωστε, άλλος ήταν ο στόχος της, να είναι μόνο Γλανιτσιώτικη και όχι να λειτουργεί ως κομματάρχης του πολιτικού. Έμείς οι Γλανιτσιώτες, ορθότερα μεγάλη μερίδα πατριωτών, ζητάμε από τον υπεύθυνο της σελίδας αυτής να αποσύρει και την φωτογραφία. Εγώ με το σκουριασμένο μυαλό, ενοχλούμαι και προσβάλλομαι όταν από μόνος του ο πολιτικός με το "φρέσκο" μυαλό, με υποχρεώνει σε κάθε page down να τον βλέπω μπροστά μου, ως κάτι τόσο σημαντικό για το χωριό μου. Αν πάλι δεν γίνει αποδεκτό δεν πειράζει....ένας επισκέπτης λιγότερος και ο καθένας θα βγάλει τα συμπεράσματά του.
    Ανώνυμε εσύ τα γράφεις κομψα, αλλάαντιλαμβάνεσαι ότι εδώ δεν υπάρχουν ανάλογες χορδές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πατριώτης5/4/11 21:50

    Έχεις απόλυτο δίκιο Σκέτε Γλανιτσιώτη. Αν πρέπει να μπει μια φωτογραφία,(μάλλον είναι προσβλητική η παράλειψη), τότε αφήστε τα έργα και τις πράξεις να ανεβάσουν και να τοποθετήσουν από μόνες του, την φωτογραφία εκείνου που αγάπησε,ευεργέτησε,χωρίς χρώματα, έγραψε το όνομα Μυγδαλιά ακόμη και Γλανιτσιά στο χάρτη της Ελλάδας, αλλά πάνω απ' όλα σεβάστηκε τον τόπο του και τους ανθρώπους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος8/4/11 18:11

    ψυχραιμα πατριωτες .......ας δωσουμε μια ευκαιρια ....μιλαμε για ενα νεο παιδι, αλλο κριτικη αλλο μηδενισμος...gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος8/4/11 18:13

    aaa...και δεν ειναι καλο να χανουμε.....επισκεπτες...σκετε ακους????gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.