Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

«Όχι» του Σόκρατες σε σχέδιο διάσωσης για την Πορτογαλία

Η Πορτογαλία «δεν έχει ανάγκη» από ένα διεθνές σχέδιο διάσωσης για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τη δύσκολη δημοσιονομική της κατάσταση, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο απερχόμενος πρωθυπουργός της χώρας Ζοζέ Σόκρατες.
«Η Πορτογαλία δεν χρειάζεται ένα σχέδιο διάσωσης και θα διατηρήσω αυτήν τη θέση για να υπερασπιστώ τη χώρα μου. Επειδή γνωρίζω τί σήμαινε αυτό για την Ιρλανδία και την Ελλάδα και δεν εύχομαι το ίδιο πράγμα για τη χώρα μου», δήλωσε ο Σόκρατες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη διήμερη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
«Η Πορτογαλία πρέπει να καθιερωθεί ως μια χώρα που μπορεί να λύσει μόνη της τα προβλήματά της», προσέθεσε, χαρακτηρίζοντας «παιδιάστικη» την ιδέα της υποβολής ενός αιτήματος στο Ταμείο υποστήριξης της ευρωζώνης για να βοηθήσει τη χώρα του.Ο Σόκρατες ανακοίνωσε την Τετάρτη την παραίτησή του, μετά την απόρριψη από το πορτογαλικό κοινοβούλιο ενός νέου προγράμματος λιτότητας για να αποφύγει η χώρα του ένα σχέδιο διεθνούς βοήθειας.
πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια :

  1. Ανώνυμος27/3/11 15:09

    ΕΙΠΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ.ΕΝΩ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΝΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ.ΚΑΛΑ ΔΕ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ; ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ;ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΡΕ ΕΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣΑΕΙ ΤΟ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ....ΚΟΥΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/3/11 23:51

    5 μηνες πριν μπουμε δντ βγαζανε εξω τα λεφτα τους κοινο μυστικο ητανε...gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.