Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Εκφραση συγχαρητηρίων‏.

Της Γεωργίας Σωτηροπούλου
Αγαπητέ κύριε Γιαννόπουλε,
Κατ΄αρχάς θέλω να σας συγχαρώ για την πολύ καλή ιστοσελίδα σας στην οποία τυχαία μπήκα σερφάροντας σε διάφορα site της Αρκαδίας και πραγματικά ευχαριστήθηκα αρκετά, ιδιαίτερα με ενθουσίασαν τα αρχεία με τα παλιά ανέκδοτα και ιστορίες του χωριού π.χ. όπως αυτές με τον Φλεβάρη.
Ονομάζομαι Γεωργία Σωτηροπούλου, το γένος Γιαννοπούλου, είμαι 63 ετών, ο πατέρας μου ήταν από την Στρέζοβα και η μάννα μου από την Γλανιτσιά. Ονομαζόταν Θεοδώρα Γιαννοπούλου και ήταν αδελφή της Ζούλαινας και της Μηλίτσας του Νταρζάνου.
Επίσης και ο νονός μου ήταν από το χωριό σας, τον έλεγαν Κώστα Γιαννόπουλο.
Πριν από πολλά-πολλά χρόνια τελείωσα το Λύκειο της Δάφνης Καλαβρύτων και είχα

συμμαθητές τους : Γιάννη Μητρόγιαννη, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο (θείο του βουλευτή),…Φουρνόδαυλο, Ροζή, πιθανόν και άλλους που δεν θυμάμαι και με τους οποίους θάθελα μια επαφή.
Αυτό το μικρό βιογραφικό σαν αρχή γνωριμίας.
Τελειώνοντας θέλω και πάλι να σας συγχαρώ, να σας ευχηθώ καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο έργο που ξεκινήσατε (διότι και αυτό θέλει τον χρόνο του..) και επίσης να σας ευχαριστήσω διότι κάθε φορά που έχω διάλειμμα, ξεκουράζομαι ακούγοντας τον Μπρουκλόγιαννη με την Μαρίνα. Πραγματικά είναι μια ευχάριστη νότα, μέσα στη μεγάλη θολούρα που ζούμε, γιατί όπως και εσείς λέτε, στο χωριό μπορεί να ζήσαμε λίγο αλλά αυτά που κουβαλάμε είναι τόσα μα τόσο πολλά!
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Γεωργία Σωτηροπούλου

5 σχόλια :

  1. Ανώνυμος14/1/11 21:54

    Σας ευχαριστώ πολύ !!
    Μέρα με την μέρα θα το εμπλουτίσουμε ακόμη πιο πολύ
    Με φωτογραφίες με διάφορες ιστορίες από το χωριό μας αλλά και με περισσότερα τραγούδια
    Γ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρης Πολυχρονοπουλος14/1/11 21:57

    κυρια Σωτηροπουλου ειμαι και εγω τριτης γενιας απο τη μυγδαλια ειχαμε καθηγητη γυμναστη στο γυμνασιο ονομα Κοριζης η κανω λαθος εγω ειχα συμαθητη το γιο αυτου που ειχε υποδηματοποιειο στην κατηφορα δεν θυμαμαι επιθετο
    τι μου θυμησατε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/1/11 22:38

    Γεια σου Θειε (Αρης).Μην συγκηνηθεις παλι.
    Φιλια σε ολους θειε
    Δημητρης Χ . (εγγονος Τσιριμογιαννη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αρης Τσιριμοπανου15/1/11 16:19

    δεν ξερω δημητρη εαν εχεις επισκευθεί τον "αγιο θοδωρο" αυτον τον ευλογημενο τοπο που μετα το πανηγυρι της παναγιας μαζευει παρα πολυ κοσμο στην κουρα των προβατων και αυτο χαρις στην αοκνη προσπαθεια των συλλογων μας που τους αξιζουν οχι μονο συγχαρητήρια αλλα και κατι παραπανω τους ευχομαι ολοψυχα καλη δυναμη αλλα και στην μανα σου που χωρις να σκεφτει παραχωρησε χωρο για την διαμορφωση του αξια συγχαρητηριων το λιγοτερο.η περιοχη αυτη δημητρη ηταν των λιακουλια και των τσιριμαιων εκει ειχαν ολοι τις οικογενειες τους .την δεκαετια 1945-1955 πηγαιναμε εκει γιατι εκει ηταν τα χωραφια μας το βιος μας τα καλυβια μας τα ζωντανα μας εκει σπαιρναμε τις φακες και τα λαθουρια και τα σταρια στου λαγου στον τραφο στην κοσονια. οταν που λες δημητρη μας εβλεπε ο παπους ο τσιριμης και μαζευομαστε μιλαμε για πολλα εγγονια φωναζε στη γιγια "αμολα τη σκυλα γρια " με αγαπη αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/9/16 02:11

    Καλησπερα σε ολους! Ονομάζομαι Πολυχρονοπουλος Αλεξιος του Κωνσταντίνου. Ο παππους Αλεκος η γιαγια Κανελα και ο πατερας μου εχει 3 αδελφες.. Ολα τα καλοκαίρια ως παιδι τα πέρασα στο πιο όμορφο χωριο, το χωριο μου την Μυδαλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.