Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Πατριώτη Γιώργη,

Έλεγα στην κοπή της πίτας πέρσυ δεν υπάρχει κανένας γλανιτσιώτης να μπορεί να κάνει ένα σαϊτ για να ερχόμαστε σε επικοινωνία οι γλανιτσιώτες. Μου κακοφαινότανε όσο έβλεπα μόνο την πρόοδο των γύρω χωριών . Είσαι αξιέπαινος για την προσπάθεια που έκανες και κάνεις και προσφέρεις μεγάλη υπηρεσία στο χωριό μας. Δεν είμαι ειδικός και δεν ξέρω πόσο μόχθησες να στήσεις αυτό το Σάϊτ αν λέγεται έτσι και πόσο μοχθείς για να παρουσιάσεις την εικόνα του χωριού μας ,τις φωτογραφίες ,τα μηνύματα, τα προβλήματα την μουσική κλπ. Ένα ξέρω ότι οι δρόμοι του χωριού μας παλιότερα γίνονταν με προσωπική εργασία και αυτό τον τρόπο ακολουθείς και εσύ τώρα. Το γράμμα σου που απευθύνεται σε όλους εμάς και τα φεϊσμπουκάκια , όταν έκανες το δικτυακό τόπο το διάβασα μόλις τελευταία γιατί βλέπεις δεν είμαι εξοικιωμένος με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Κρύβει μέσα του πολύ γλαφυρότητα, πολύ αγάπη, πολύ νοσταλγία ,πολύ αισιοδοξία. Πιστεύω ότι πρέπει να φθάσει στα χέρια των πατριωτών μας και με τον ταχυδρόμο του χωριού μας.
Γιώργη μας ρογιάσανε στην Αθήνα και τα χωριά έμειναν έρμα από ανθρώπους ,από ζεστά παραγώνια σιγά σιγά και από γέρους. Μπορεί το ποτάμι να κολώσει λίγο αν γίνει σημείο αναφοράς ο δικτυακός τόπος πού έφτειαξες. Τότε θα υπάρξει σύσφηξη σχέσεων και προοπτική διατήρησης του χωριού.
Πόσο δύσκολο είναι να πάρουν μια απόφαση οι πανάξιοι συμπατριώτες μας , Δάσκαλοι, Καθηγητές, κλπ ν’ ανοίξουν τον καλό ασκό του εώλου και να μας στείλουν μέσω του mygdalia. blogspot.com τις αναμνήσεις, την ζωή, τα ανέκδοτα εκείνων , που μας άφησαν συνεχιστές της ζωής τους. Καλά τα λέει ο καλός Λιασκοβίτης: Ας τολμήσουν.
Προσωπικά θέλω να σε ευχαριστήσω για την έγκαιρη και άμεση φιλοξενία των αναμνήσεών μου ,στον δικτυακό τόπο και είμαι στην διάθεσή σας σε ότι μπορώ να βοηθήσω. Θα ήθελα να ευχηθώ με την καρδιά μου χρόνια πολλά , καλή χρονιά σε εσένα την οικογένειά σου τους συνεργάτες σου και όλους τους πατριώτες
B. Girakas

3 σχόλια :

  1. Ανώνυμος29/12/10 13:23

    Βαγγέλη σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια
    (Ειλικρινά μου είναι από τις πιο δύσκολες αναρτήσεις όταν αναφέρεστε σε μένα )
    Μα πιο πολύ σ ευχαριστώ για την συμβολή σου σ αυτό το site καθώς και όλους όσους συμβάλουν ,ο καθένας με το δικό του τρόπο στην διατήρηση του και ιδιαίτερα στην ζωντάνια του . Άλλωστε αυτός ήταν και ο από εξ αρχής προορισμός του. Να γίνει μια ακόμη ακακία που θα μαζευόμαστε και θα λέμε αυτά που λέμε στις ακακίες της πλατείας. Δεν με κουράζει καθόλου Βαγγέλη .Μόνο μ ευχαριστεί. Και ομολογώ ότι ήθελα να με κούραζε για να νοιώθω πιο πολύ την ευχαρίστηση.
    Νεολιασκοβίτες μας βάφτισε. Ποιος άλλος ? ο Αβαδαίος ! Καταφέραμε –λέει –να τον κάνουμε να κάνει κλικ κάθε πρωί στο site μας.Και εμείς- του απάντησα- περιμέναμε έξι μήνες να διαβάσουμε την Λιάσκοβα. Επιτυχία θα είναι όταν θα κάνουμε όλοι κλικ και το πρωί και το βράδυ, και όταν μεταγγίσουμε το ίδιο πάθος και στα Νεολιασκοβόπουλα (φεισμπουκάκια τα λέω εγώ.)
    Να την κρατήσουμε λοιπόν όλοι μαζί αυτή την ακακία αμάραντη και να την ποτίζουμε ροδόσταμο για να είναι πάντα ζωντανή.
    Περιμένουμε πάντα τα κείμενα σου
    Γ..Γ.( Νίς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/12/10 10:18

    10.18 καλημερα σε ολους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρης Τσιριμοπανου8/1/11 09:04

    δεν ξερω ποιος εισαι που εφτιαξες αυτο του αριστουργμα (site) σου αξιζουν το λιγοτερο θερμα συγχαρητηρια εγω τωρα το ανακαλυψα και με γεμισες με συναισθηματα και αγαπη για το χωριο μας τα ειχα βεβαια αλλα τωρα εκδηλωνονται με αυτη την επαφη να σε εχει ο θεος καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.