Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Συνείδηση που πωλείται ενοικιάζεται η αντιπαρέχεται

                                                    Όπως τα βλέπω από την κορυφή της κουκούλας

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν πάντα κατά συνείδηση.
Προχθές λοιπόν ψήφισαν όλοι το πολυνομοσχέδιο επί της αρχής για την κατεδάφιση των εργατικών κατακτήσεων, κατά συνείδηση . Κατά συνείδηση καταψήφισαν και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης. Επίσης κατά συνείδηση ψήφιζαν η καταψήφιζαν στο παρελθόν ,αυτά που οι μεν ψήφιζαν σαν κυβέρνηση και καταψήφιζαν οι δε σαν αντιπολίτευση
Τέτοια πατριωτική συνείδηση για την σωτηρία της πατρίδας, που πηγάζει μέσα από τα βάθη τους είναι συγκινητική!! Ευτυχώς που πέταξαν έξω από το σύστημα έναν ασυνείδητο που δεν σήκωσε το κουλό του να ψηφίσει τον εθνοσωτήριο Νόμο!! Βεβαία αυτό πέρασε σαν αμελητέα ποσότητα από τα ΜΜΕ γιατί είναι επικίνδυνο να δίνουν διάσταση σε τέτοιες αντεθνικές πράξεις! Αφιέρωσαν όμως πολλές ώρες στην επίθεση Χατζηδάκη.
Προσωπικά με αφήνει αδιάφορο.
Με την ίδια συνείδηση οι ίδιοι ψήφιζαν στο παρελθόν σωρεία νομοθετημάτων, για τα δικά τους προνόμια και τα προνόμια των προνομιούχων που η συνείδηση τους όμως τώρα δεν τους επιτρέπει να καταργήσουν. Είναι η συνείδηση που μεταλλάσετε αλλά δεν μεταβάλετε . Σαν παιδική πλαστελίνη την πλάθουν και την χρωματίζουν για να πηγαίνει με όλα σαν την κόκα –κόλα. Και είναι τόσο ευρηματικοί στην δικαιολογία και στο ψέμα που θα τους ζήλευε και ο Γκέμπελς ακόμη!Την θεωρία του άλλωστε εφαρμόζουν πιστά .
Όλοι συντεταγμένοι λοιπόν συνειδησιακά σαν κουρδισμένα ανθρωπάκια
σηκώνουν και κατεβάζουν το χέρι τους συνειδητά και αβασάνιστα για να πιστέψουμε ότι κάνουν την προσευχή τους για μας και πρωτίστως για την πατρίδα . Όταν όμως είναι να παραπέμψουν κάποιον, στις εξεταστικές , από τους ιδίους, όχι στην φυλακή αλλά στην θέα του κόσμου ,εκεί το χέρι τους και η συνείδηση τους αγκυλώνεται
Το συμβόλαιο με το λαό το μπέρδεψαν με το συμβόλαιο θανάτου που εκτελούν επιτυχώς απέναντι σ ένα άοπλο προδομένο και απεγνωσμένο λαό.Τέτοια οπισθοδρόμηση ,τέτοια βία ,τέτοια ασέλγεια, τέτοια εξαπάτηση, τέτοια συκοφάντηση, τέτοια υποτίμηση , τέτοιο φόβο δεν έχει ξανά νοιώσει αυτή η κοινωνία και αυτός ο λαός. . Η υποκρισία και ψευτιά περισσεύει πλέον σ αυτή την χώρα
Τον αποκαλούν εταίρο ενώ τον μετατρέπουν σε σκλάβο σ ένα 24ωρο.
Τον αποκαλούν εθνικά υπερήφανο και κυρίαρχο και τον υποδουλώνουν στους τοκογλύφους και στην τρόικα σε μια ώρα με φόντο το Καστελόριζο. Του υπόσχονται διαφάνεια αλήθεια και δικαιοσύνη και κουκουλώνουν το ένα μετά το άλλο τα σκάνδαλα σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους με το θέατρο των εξεταστικών. Εν ολίγοις βαφτίζουν παντού το ψάρι κρέας και νομίζουν ότι τα τρώμε . Τέλος μας παγιδεύουν με ένα σωρό διλλήματα για να αποδεχτούμε να ανασαίνουμε παρά να πεθάνουμε .
Αλλά μην πιστεύεται ότι κοιμούνται ήσυχη μ αυτή την συνείδηση
Όλοι τους λοξοκοιτούν την έξοδο κινδύνου.
Υ.Γ. Σόλωνα πληροφορήθηκα ότι στοιχημάτισες με τον εαυτόν σου ότι θα με ανακαλύψεις…Κάπου εκει στον Σύριζα. Με δώδεκα συνιστώσες ,που θα βρεις άκρη;  Ξεκίνα από την πολυκατοικία πόρτα -πόρτα για να καταλήξεις στο ένα ΚΚΕ. Περισσότερες πιθανότητες έχεις όμως αν ψάξεις Φορνοδαυλεϊκα. Πολυδερεϊκα Γιαννεϊκα Πολυχρονοπουλεϊκα κλπ Τέλος πια οι πολιτικές ταυτότητες Σόλωνααααα.
Καλές γιορτές με δίπλες και κρασί όπως λέει και η Γιάννα και θα τα ξανά-ειπούμε με το καινούργιο χρόνο.
Ευχαριστώ και τον B giraka που επέτυχε σ αυτό που απέτυχα εγω στο προηγούμενο μου άρθρο. Για τον Αβαδαίο παθαίνω αγκύλωση όταν πάω να γράψω κάτι. Φοβάμαι ότι θα είναι λίγο.

<<Τη Ρωμιοσύνη τώρα να την κλαις>>
Με μια... ασεβή, όπως είπε ο ίδιος, παράφραση του κλασικού στίχου έκλεισε την ομιλία του-παρουσίαση του βιβλίου «Μίκης Θεοδωράκης 85 χρόνια. Αξιος Εστί» ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης: «Τη ρωμιοσύνη τώρα να την κλαις κι αυτούς που έτσι την κατήντησαν ελληνικέ λαέ ποτέ να μη συγχωρέσεις».
«Ο λόγος που ανησυχώ, είπε, είναι επειδή βλέπω ότι ορισμένα δημοσιογραφικά συμφέροντα προωθούν σήμερα τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης. Αυτή όμως δεν θα είναι οικουμενική κυβέρνηση αλλά "συγκατοίκηση των ασυμβίβαστων"... Υπό το πρόσχημα του κοινού συμφέροντος, αυτοί που μας έφεραν στη σημερινή κρίση θα συνεργαστούν με αυτούς που την επιδείνωσαν. Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, όλα αυτά θα γίνουν μόνο και μόνο για να αναστηθούν πολιτικά αυτοί που αξίζουν την πλήρη αποδοκιμασία του λαού. Μόνο και μόνο για να μην εφαρμοστούν νέες ιδέες, όπως απαιτεί η εποχή μας, αλλά ιδέες που επί χρόνια μας επέβαλλαν, μέσω κάποιων πρόθυμων πολιτικών μας, οι Αμερικανοί φίλοι μας...».
Εξέφρασε, επίσης, την αγωνία του ότι σύντομα μπορεί να γίνουν μείζονες εθνικές παραχωρήσεις-ωραιοποιημένες, όπως είπε, ασφαλώς από ευφυείς πλην όμως οπορτουνιστές δημοσιογράφους. 


Από την πλευρά του, ο Μίκης Θεοδωράκης εξέφρασε την εκτίμηση και τον θαυμασμό του στο πρόσωπο του κ. Μαρκεζίνη και μίλησε για τον συμβολισμό της συνάντησής τους. Μπορεί τα ιδεολογικά τους πιστεύω να τους είχαν οδηγήσει, είπε, σε διαφορετικές κατευθύνσεις, η ζωή όμως αποδεικνύει ότι πάνω από τις όποιες επιμέρους διαφορές, η πορεία των ανθρώπων οδηγείται και κρίνεται από ορισμένους σταθερούς πυλώνες. Στην περίπτωσή μας, πρόσθεσε, είναι, μεταξύ άλλων, και «η ολοκληρωτική πίστη και αφοσίωση στην ελληνικότητα, την τόσο κακοποιημένη στις ημέρες μας από ξένους όσο δυστυχώς και από Ελληνες, σε βαθμό που να θεωρείται όνειδος ακόμη και η λέξη πατρίδα».

5 σχόλια :

  1. Ανώνυμος21/12/10 12:56

    αξιος απο οποιο σοι και αν εισαι καλες γιορτες και οταν γυρισεις με το καλο περιμενουμε τις προτασεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/12/10 20:07

    Το λέγαμε και το ξανά-λέγαμε:
    -Κάθε πέρσι και καλύτερα-
    Τώρα που μας πάνε 50 πέρσι πίσω θα είμαστε 50 φορές καλύτερα
    Τι άλλο θέλουμε?
    Νίς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/12/10 19:50

    Το φοβερό χωριό με το φημισμένο "Bridge of Kyra" και την καλόκαρδη Αρέσμω...Α ρε Αρέσμω με τα ληγμένα σου!!!!
    Από αναρτιση του fecebook της ομαδας της νεολαίας μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/12/10 14:10

    Την αδικείται την γυναίκα . Ούτε 1 ληγμένο δεν έχει σήμερα γιατί έχει λήξει και η ημερομηνία της λήξης. Κ.Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/12/10 14:11

    χα χα χα Γκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.