Καλώς Ήρθατε
Καλώς ήρθατε στο τόπο μας !
Καλώς ήρθατε στον κόσμο μας !
Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Σύμβολο της θυμοσοφίας μας
----------------------
- Η πρώτη συνέλευση 1960
- Επιτέλους μπήκε το νερό στ αυλάκι
- Η κουρά το 2013
- Με…τo δικό μας πλεόνασμα!
- Γι αυτούς που δεν συμμετείχαν
- Μια μεγάλη υποχρέωση εκπληρώνει ο Σύλλογός μας
- Κοπή πίτας 2016
- Aπόκριες το 2016 στο χωριό
- πίτα συλλόγου Τρίπολης2017
- Πίτα 2017 Αθήνας
- κάθε χρόνο και περισσότεροι
- Πανηγύρι στο χωριό 2017
- Πίτα 2020
- ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ (29.10. 12)
- ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
- ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΕΣΥ;
- ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΕΝ ΤΡΙΠΟΛΕΙ 2000μ.χ. 1ο
- ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΕΝ ΤΡΙΠΟΛΕΙ 2000μ.χ.2ο
- ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΕΝ ΤΡΙΠΟΛΕΙ 2000μ.χ.3ο
- ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΕΝ ΤΡΙΠΟΛΕΙ 2000μ.χ.4ο
- ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΕΝ ΤΡΙΠΟΛΕΙ 2000μχ 5ο
- ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΕΝ ΤΡΙΠΟΛΕΙ 2000μχ 6ο
- O ΘΑΝΑΣΗΣ
- ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ (ΔΕΚ1999)
- ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΘΕΙΤΣΑΣ
Σάββατο 2 Μαρτίου 2024
Πριν 43 χρόνια κάθε Πέμπτη όλη η Ελλάδα έβλεπε Λούνα Παρκ
Πρόκειται για μια οικογενειακή τηλεοπτική σειρά που τα είχε όλα. Λίγο τηλεπαιχνίδι, λίγο μουσική και τραγούδι και λίγο σκετς. Από όλους ξεχώριζε, ο «κυρ Γιώργης». Ένας γκρινιάρη, ιδιότροπος, αλλά αξιαγάπητος τύπος. Το συγκεκριμένο χαρακτήρα ενσάρκωνε ο ένας και μοναδικός, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος.Η σκηνοθεσία ήταν του Γιάννη Δαλιανίδη, ενώ η μουσική επιμέλεια ανήκε στον Μίμη Πλέσσα. Η τηλεόραση έχει αρχίσει πλέον να μπαίνει στα ελληνικά νοικοκυριά. Ο Χρήστος Μαραμένος θυμάται «Ο Δαλιανίδης ήθελε να κάνει κάτι που να έχει και μουσική και χορό και πρόζα και παιχνίδι κι αν θυμάμαι καλά η ιδέα δεν ήταν δική του αλλά του παραγωγού του Ντένη Πετρόπουλου».
Διαφήμιση
Κάθε Πέμπτη από το 1974 έως το 1981 όλοι έβλεπαν, Λούνα Παρκ. Το Σάββατο 9 Μαΐου 1981 μεταδόθηκε, η τελευταία εκπομπή. «Καλησπέρα σας. Άλλη μια εκπομπή του Λούνα Παρκ είναι πάλι κοντά σας, μόνο που αυτή τη φορά είναι η τελευταία» κι κάπως έτσι το Λούνα Παρκ αποχαιρετά το φανατικό κοινό του.
Συνολικά γυρίστηκαν 330 επεισόδια. Η σειρά δεν σώζεται στο αρχείο της ΕΡΤ, εκτός από το τελευταίο επεισόδιο, που μπορεί να αναζητηθεί ολόκληρο στο ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ. Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος ήταν ο υπεύθυνος του «Λούνα παρκ» και παρά το γεγονός ότι ήταν γκρινιάρης, παράξενος και νευρικός, όλοι τον αγαπούσαν.
Η ενότητα του τηλεπαιχνιδιού ήταν από τις πιο βασικές του «Λούνα παρκ». «Δεν είχε ξαναγίνει στην ελληνική τηλεόραση κάτι τέτοιο. Ήταν ένα σόου ταυτόχρονα τηλεπαιχνίδι, με διαγωνισμούς και με πολύ μεγάλα δώρα για την εποχή, αυτοκίνητο, μικρό διαμερισματάκι και ταυτόχρονα σίριαλ» θυμάται ο Χρήστος Μαραμένος, φίλος του Γιάννη Δαλιανίδη. Ο Τέρενς Κουίκ ήταν ο πρώτος παρουσιαστής του παιχνιδιού και των τραγουδιστών. Μετά ανέλαβε η Μάρω Κοντού και στη συνέχεια ο Βαγγέλης Βουλγαρίδης και η Ισμήνη Καλέση.
Ο κυρ-Γιώργης παντρεύτηκε την Ουρανία που ενσάρκωσε με μοναδικό τρόπο η αείμνηστη Άννα Παϊταζή. Άλλοι κύριοι ρόλοι ήταν: η αφελής ανιψιά του Κάθριν, η Τούλα με το παιχνίδι των κρίκων και η περιβόητη «Μαρία η χαρτορίχτρα». Το καστ ανανεώνονταν συνεχώς.
Το τέλος για την αγαπημένη τηλεοπτική σειρά
Στα τελευταία δύο χρόνια της σειράς, ο κυρ-Γιώργης φεύγει από το λούνα παρκ, κι ανοίγει ψιλικατζίδικο. Παράλληλα, το φθινόπωρο του 1980 αποχωρεί και η Ουρανία. Τον Μάιο του 1981 ο Δαλιανίδης κρίνει ότι το «Λούνα παρκ» έχει κάνει τον κύκλο του και σταματά. Επίσης, το 1976 κυκλοφόρησε και ο δίσκος του «Λούνα παρκ», με 13 τραγούδια και σκετς.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.