Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Εμπόριο Δέρματος Γαϊδουριού: Σταματήστε την Σφαγή



Κάθε χρόνο, απαιτούνται τουλάχιστον 5.9 εκατομμύρια δέρματα γαϊδουριών, με εκατομμύρια από αυτά να έρχονται αντιμέτωπα με την σφαγή. Το κολλαγόνο στο δέρμα τους, παράγει ένα παραδοσιακό Κινέζικο φάρμακο με την ονομασία ejiao.
Ο εγχώριος πληθυσμός γαϊδουριών της Κίνας έχει μειωθεί δραματικά. Η βιομηχανία του ejiao πλέον εξαρτάται σε ένα δίχτυο παγκόσμιας κλίμακας στο να προμηθεύει δέρμα γαϊδουριών, ούτως ώστε να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στην ζήτηση που επικρατεί.
Τα γαϊδούρια που εγκλωβίζονται σε αυτό το εμπόριο, υποφέρουν σε κάθε στάδιο. Οι μέθοδοι σφαγής είναι συχνά ανεξέλεγκτοι, απάνθρωποι, ανθυγιεινοί και πολλά γαϊδούρια πεθαίνουν στην διαδρομή προς τα σφαγεία.




Οι κοινότητες οι οποίες εξαρτώνται στα γαϊδούρια για να τους βοηθήσουν ως προς τον βιοπορισμό τους, ξυπνάνε το πρωί ανακαλύπτοντας ότι τα γαϊδούρια τους έχουν κλαπεί, σφαγιαστεί και γδαρτεί κατά την διάρκεια της νύχτας.

Οικογένειες χάνουν τα γαϊδούρια τους τα οποία σημαίνουν τόσα πολλά για αυτές. Καταστρέφονται ζωές και χάνονται ευκαιρίες καλύτερης διαβίωσης όταν τα γαϊδούρια εξαφανίζονται από αυτές τις κοινότητες.

Η εκστρατεία ενάντια στο εμπόριο δέρματος

Το μητρικό μας ίδρυμα, The Donkey Sanctuary, διενεργεί εκστρατείες από το 2016 για να μπει ένα τέλος στο εμπόριο δέρματος γαϊδουριών.

Επειδή το εμπόριο δέρματος γαϊδουριού εξελίσσεται ραγδαία και αναπροσαρμόζεται συνεχώς, το The Donkey Sanctuary κάνει εκστρατείες εναντίον του με τρείς τρόπους:Ευαισθητοποίηση της κρίσης και δίνοντας προσοχή στο εμπόριο δέρματος και τα γαϊδούρια που υποφέρουν.
Να σταματήσει η σφαγή κάνοντας δυσκολότερη την προσπάθεια των ανθρώπων που εμπλέκονται στο εμπόριο, ως προς την παροχή, σφαγή και πώληση των γαϊδουριών και του δέρματος τους. Αυτό το πετυχαίνουμε υποστηρίζοντας την αλλαγή της νομοθεσίας και την επιβολή του νόμου.
Να σταματήσει το εμπόριο δέρματος, εξαλείφοντας την ανάγκη για χρήση δέρματος γαϊδουριών στην παραγωγή του ejiao προωθώντας βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις.

Τι είναι το εμπόριο δέρματος γαϊδουριών;

Το εμπόριο δέρματος γαϊδουριών είναι ένα σκληρό και τεράστιας κλίμακας ανεξέλεγκτο εμπόριο σε διεθνές επίπεδο, που αφορά δέρμα γαϊδουριού. Τα γαϊδούρια σφαγιάζονται με άγριο τρόπο και τα δέρματα τους αποστέλλονται στην Κίνα για την παραγωγή του ejiao, ενός παραδοσιακού Κινέζικου φαρμάκου το οποίο φτιάχνεται από το κολλαγόνο το οποίο βρίσκεται στο δέρμα των γαϊδουριών.
Σε τι χρησιμοποιείται το δέρμα γαϊδουριού;

Το κολλαγόνο από το δέρμα του γαϊδουριού, χρησιμοποιείται για να δημιουργηθεί ένα προϊόν γνωστό ως ejiao, το οποίο ακολούθως χρησιμοποιείται σε φαγητά, ποτά ή προϊοντα ομορφιάς.
Είναι νόμιμο το εμπόριο δέρματος γαϊδουριού;

Το εμπόριο είναι παράνομο σε κάποιες χώρες και νόμιμο σε κάποιες άλλες. Επιφέρει στυγνότητα και βαναυσότητα όπου και αν δραστηριοποιείται. Όπου το εμπόριο λειτουργεί νόμιμα, το μέγεθος και η πολυπλοκότητα του σημαίνει ότι είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου ανεξέλεγκτη, χωρίς μέσα παρακολούθησης της ευημερίας των γαϊδουριών ή παρακολούθησης της πηγής μεμονωμένων δερμάτων. Όπου η σφαγή γαϊδουριών και η εξαγωγή του δέρματος τους είναι παράνομη, τα γαϊδούρια κλέβονται και διακινούνται αδιακρίτως κατά παράβαση των εθνικών και τοπικών νόμων. Έχουμε επίσης στοιχεία για διασυνδέσεις με οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα.
Τα γαϊδούρια υποφέρουν από το εμπόριο δέρματος;

Ναι. Η μεταχείριση των γαϊδουριών, φέρνει έντονη ταλαιπωρία σε κάθε στάδιο του εμπορίου του δέρματος. Από την προέλευσή τους μέχρι την τελική σφαγή τους, οι συνθήκες είναι ανήθικες, απαράδεκτες και συχνά παράνομες.
Πόσα γαϊδούρια σφαγιάζονται κάθε χρόνο για το εμπόριο δέρματος;

Ο σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτος και συχνά παράνομος χαρακτήρας του εμπορίου δέρματος γαϊδουριών, το καθιστά αδύνατον να συγκεντρωθεί ο ακριβής αριθμός δερμάτων γαϊδουριών τα οποία απαιτούνται για να συμβαδίσουν με τα επίπεδα ζήτησης του ejiao.

Tο 2016 μία μελέτη η οποία διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Reading, υπολόγισε ότι η βιομηχανία του ejiao χρειάστηκε μεταξύ 2.3 και 4.8 εκατομμύρια δέρματα γαϊδουριών, για να μπορέσει να συμβαδίσει με την ζήτηση.

Το 2023, οι ομάδες μας εξέτασαν τους υπολογισμούς του Πανεπιστημίου Reading, χρησιμοποιώντας επικαιροποιημένα στοιχεία τα οποία αναφέρθηκαν από την βιομηχανία ejiao το 2022. Ανακάλυψαν ότι η βιομηχανία αυτή, πλέον χρειάζεται το ελάχιστο 5.9 εκατομμύρια δέρματα γαϊδουριών για να μπορέσει να συμβαδίσει με τα πιο πρόσφατα στοιχεία ζήτησης.
Τι συνέπειες έχει το εμπόριο δέρματος στους ιδιοκτήτες γαϊδουριών;

Το εμπόριο δέρματος γαϊδουριών έχει καταστροφικές και ευρείες οικονομικές και εκπαιδευτικές επιπτώσεις που επηρεάζουν δυσανάλογα τις γυναίκες και τα παιδιά. Χωρίς τα γαϊδούρια τους να τους βοηθάνε, οι γυναίκες και τα παιδιά ξοδεύουν περισσότερες ώρες για να εκπληρώσουν τις δουλειές τους, βλάπτοντας την οικονομική τους κινητικότητα και μειώνοντας τις εκπαιδευτικές τους ευκαιρίες.

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την βιομηχανία του ejiao σε όσον αφορά το δέρμα γαϊδουριού;

Μια διαδικασία γνωστή ως «κυτταρική γεωργία» μπορεί ενδεχομένως να εξαλείψει την ανάγκη για δέρματα γαϊδουριών στην παραγωγή του ejiao. Η κυτταρική γεωργία είναι ένας τρόπος παραγωγής προϊόντων που παραδοσιακά απαιτούσε τη συγκομιδή από ζώα. Τα ζωικά κύτταρα αναπτύσσονται και διατηρούνται υπό προσεκτικά ελεγχόμενες εργαστηριακές συνθήκες. Τα ζωικά προϊόντα που δημιουργούνται με κυτταρική γεωργία δεν απαιτούν εκτροφή, εκτροφή ή σφαγή ζώων και παραμένουν βιολογικά ισοδύναμα με τα προϊόντα που παράγονται με παραδοσιακές μεθόδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.