Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Στη Βυτίνα κλείνει το φετινό Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου η πλατεία της Βυτίνας θα μεταμορφωθεί σε μια ανοιχτήγαστρονομική σκηνή.


..Με ιδανικό τρόπο ολοκληρώνεται το φετινό Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το Peloponnese Food Stories, οι ιστορίες γεύσεων, ανθρώπων και πολιτισμού, μετακομίζει στη Βυτίνα, φέροντας για ακόμη μια φορά κοντά τον κόσμο της πελοποννησιακής υπαίθρου με τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες, με σκοπό να αναδείξει όλα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την ταυτότητα της Πελοποννησιακής γαστρονομίας.
Έτσι την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, οι διοργανωτές θα μεταμορφώσουν την πλατεία της Βυτίνας σε μια ανοιχτή γαστρονομική σκηνή.

Τοπικά, εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα απ’ όλη την Αρκαδία, live μαγειρέματα και συνταγές από αναγνωρισμένους σεφ, μυστικά μαγειρικής από τις γυναίκες Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, γευσιγνωσίες και οινογνωσίες, εργαστήρια μαγειρικής για τους μικρούς επισκέπτες και φυσικά ζωντανή μουσική με τη Νίνα Μαζάνη και τους μουσικούς της, θα συνθέσουν το σκηνικό της γαστρονομικής γιορτής στην Βυτίνα, σε μια διοργάνωση που φιλοδοξεί να ξεδιπλώσει τον ποικιλόμορφο, γευστικό πλούτο και τα προϊόντα της περιοχής στο ευρύ κοινό.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Γορτυνίας, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.

7 σχόλια :

  1. Ανώνυμος11/12/23 03:47

    αμα δεν ειχε γιδα βραστη η γουρνοπουλο με γορτσα δε λεει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/12/23 11:27

    Αβαδαιος πριν 23 χρόνια.
    Μας γράφει στην έντυπη Λιασκοβα ότι θα περάσει από λαϊκό δικαστήριο το Σόλωνα στο πλάτανο από κάτω.
    Ακόμα περιμένουμε, μήπως έχει γίνει παραγραφή;
    " Δεν είναι δυνατόν να είναι οι πάντες ακραίοι αντισολωνικοι και μόνο εγώ σολωνικος.
    Αδυνατω να το πιστέψω ότι είμαι ο βαρεμενος του χωριού - και ας υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις περί τούτου. Θα τον περάσω από λαϊκό δικαστήριο τον πονηρό παραπολιτευτη στον πλάτανο από κάτω.
    Άντε τώρα να βρεις δικαστές στην Αμυγδαλεα όπου έχει γίνει ένα απέραντο καταδικαστηριο.
    Προτείνω ως μάρτυρα υπερασπίσεως τη Μηλιά, διότι όταν της δείχνω τον Σόλωνα κουνώντας το γιακά μου, κάνει πα πα πα, δηλαδή όχι όχι, δεν συμφωνεί. Μυαλό η Μηλιά!
    Τυχερέ Σόλωνα! Θα σε αθωωσω να αποχαρακτηριστω, κακούργε, Δε θέλω ουου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΒΑΔΑΙΟΣ11/12/23 12:57

    Στη Βυτίνα, φεύγοντας για Αθήνα το 1949, πρωτοείδα και πρωτόφαγα μανταρίνι . Κατά τα άλλα, η γίδα χρειάζεται ειδικό γιδοβραστολόγο και το σοβαρό μσσλάτι σπέσιαλ αγορητή.. Μόνο η Γλανιτσιά έχει αυτό το προνόμιο -- υπάρχει ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΥΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Σόλωνας θέλει κατ ευθείαν εκτελεστικό απόσπασμα, ξέρει αυτός γιατί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νις, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Εσένα που σε πατάει το σαμάρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος11/12/23 15:32

    με τη γιδα τα παει περιφημα.με το γουρουνι και τους κοκορους τα μπερδευει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γράψε το όνομα σου να σου απαντήσω επί του θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.