Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Ο πρώτος ασθενής πήρε το χάπι που εξαφανίζει τον καρκίνο


Ένα καινοτόμο νέο χάπι έδειξε αξιοσημείωτες ιδιότητες στην εξαφάνιση καρκινικών όγκων, αφήνοντας την ίδια στιγμή τα υγιή κύτταρα ανεπηρέαστα. Ο λόγος για το χάπι με την ονομασία AOH1996 που στοχεύει μια συγκεκριμένη εκδοχή μιας πρωτεΐνης, την PCNA η οποία παίζει μεγάλο ρόλο στην αντιγραφή του DNA.
Ο Vincent Chung, κύριος ερευνητής στην κλινική δοκιμή., πρόσθεσε: Με τη στόχευση του PCNA, αναστέλλουμε τον πολύπλοκο μηχανισμό που σταματά την κυτταρική ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό. Αυτός είναι ένας νέος τρόπος για να προσπαθήσουμε να σκοτώσουμε τα καρκινικά κύτταρα ή τουλάχιστον να τα επιβραδύνουμε.


Στόχος της κλινικής δομής, είναι να προσδιοριστεί η μέγιστη ανεκτή δόση του ερευνητικού χαπιού, AOH1996, και να αξιολογηθεί το φάρμακο για προκαταρκτική αποτελεσματικότητα. Στους επιλέξιμους ασθενείς περιλαμβάνονται ενήλικες με συμπαγείς όγκους που δεν έχουν βρει αποτελεσματικές τις συνήθεις θεραπείες. Οι συμμετέχοντες ασθενείς θα κληθούν να λαμβάνουν το φάρμακο σε μορφή χαπιού δύο φορές την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.