Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Κυρία Μέρκελ ένα γράμμα για σας

Κυρία Μέρκελ πραγματικά συγκινήθηκα και σηκώθηκε το πετσί μου όταν δακρύσατε και είπατε ότι η πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας σας ήταν: “;Όταν ζήτησα τόσα πολλά από τους Έλληνες”. Και ειλικρινά έτρεξε ένα δάκρυ για την συναισθηματική φόρτιση που σας υποβάλαμε μέσα στα δύσκολα καθήκοντα σας.

Κυρία Μέρκελ αφού κατέχεστε από τόσα τρυφερά αισθήματα για την ταλαιπωρημένη χώρα μας γιατί τηρήσατε φωνής ιχθύος για της αποζημιώσεις. Κάτι που ευθύνεται η δικιά σας χώρα.
Αντ’ αυτού καμία κουβέντα δεν ακούσαμε από τα χείλη σας έστω μια συγνώμη λόγο της ημέρας… Για τις θηριωδίες του Β Παγκοσμίου Πολέμου από την τότε Ναζιστική χώρα σας, με αφορμή την επέτειο της 28 Οκτωβρίου. Και αφού αυτό δεν ήταν στη ατζέντα σας γιατί δεχτήκατε να μας αποχαιρετήσετε αυτή τη συγκεκριμένη ημέρα που τιμούμε τους νεκρούς μας.

Κυρία Μέρκελ όσο αφορά τα εθνικά θέματα δεν παρείχατε καμία απολύτως καλύψει στην Ελλάδα που είναι μέλος της ΕΕ ένωσης . Αντιμετωπίσατε την Τουρκιά σαν ισότιμο μέλος. Και ενώ καυχιόσασταν ότι εσείς μας κρατήσατε στο ευρώ δεν ακούσαμε καμία κουβέντα για τον προσδιορισμό των συνόρων μας. Γιατί λογικά θα πρέπει να είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενώσεις εκτός αν επικρατεί η άποψη " Τα καπίκια ιδιωτικά και η κάσα δημοσιά " Διότι εμείς τα απλά και ρομαντικά ανθρωπάκια αυτό πιστεύουμε και έτσι δεχόμαστε όλες της αιματηρές θυσίες που εσείς μας προστάζετε. Διαφορετικά που το πάμε «βοήθαμε Αγά μου να αγιάσω «

Κυρία Μέρκελ ενώ γνωρίζατε ότι φερθήκατε σκληρά στους Έλληνες ούτε ένα συγνώμη δε ζητήσατε για την κατάντια τους. Το μόνο που βρήκατε να πείτε είναι ότι θα πρέπει να σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματά και να είμαστε καλά παιδιά να σεβόμαστε την Τουρκιά ως γείτονάς και μέλος του ΝΑΤΟ ξεχνώντας την συμφωνία που κάνατε για το μεταναστευτικό φορτώνοντας το πρόβλημα σε μας και χρήματα στη Τουρκιά.

Κυρία Μέρκελ Το μόνο συμπέρασμα που έβγαλα με το φτωχό μου μυαλό από την επίσκεψη σας είναι ότι καυχηθήκατε για τη επιτυχία σας ότι μας κρατήσατε στο Ευρώ . Νομίζω ότι είναι και το μόνο που καταφέρατε. Ξεχνώντας ότι είναι μόνο 81 χρόνια που η χώρα σας μας κατέστρεψε μας ρήμαξε στη κυριολεξία μας έκλεψε τον Εθνικό μας πλούτο. Και εσείς μας κουνούσατε το δάκτυλο για το εθνικό χρέος που οφείλαμε να τακτοποιήσουμε με δολοφονική λιτότητα.

Κυρία Μέρκελ η αλήθεια είναι ότι εσείς οι Γερμανοί καταφέρνετε να μας μένετε αλησμόνητοι παρ όλες τις καλοπροαίρετες προσπάθειες μας να «πούμε νερό και αλάτι» και να ξεχάσουμε τα δεινά που έχετε προξενήσει στη χώρα μας και αυτό γιατί πιστεύουμε με τις πιο αγνές προθέσεις στην ενωμένη Ευρώπη που δυστυχώς εσείς με την αλαζονεία σας δεν το καταφέρατε.

Κυρία Μέρκελ να πάτε στο καλό και ίσως είστε πιο αποτελεσματική στη ιδιωτική σας ζωή γιατί δεν το έχετε με τη συλλογικότητα...Και με ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους Έλληνες για το "ΤΊΠΟΤΑ" που τους προσφέρατε...Ελπίζουμε ότι ο διάδοχός σας θα έχει φωτεινότερο όραμα από εσάς και θα καταφέρει την πραγματική ενοποίηση που ειναι αναγκαία για το καλό ολοκλήρου της Ευρώπης.

Γράφει η Μυρτώ Πανθέου

4 σχόλια :

  1. Ανώνυμος1/11/21 23:01

    να διορθωσω:κυρια Μερκελε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπορω να της πω λιγα Γαλλικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οχι δεν μπορείς ,εδώ μιλάμε με ευπρέπεια ακόμη και οταν βρίζουμε με ευπρέπεια βρίζουμε πχ Μπορείς να πεις μωρή κυρία παλιογαϊδούρα Μέρκελ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.