Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Οι άνθρωποι στο χωριό μας

 Κάποτε στην άκρη ενός χωριού ζούσε ένας γέρος. Μια μέρα ένας ταξιδιώτης που έφτασε στο χωριό από ένα μακρινό τόπο, πλησίασε τον γέρο και ρώτησε: ‘πώς είναι οι άνθρωποι του χωριού;
Ο γέροντας τον κοίταξε και τον ρώτησε: ‘πώς βρίσκεις τους ανθρώπους στο δικό σου τόπο;’
Ο ταξιδιώτης σάστισε λίγο και μετά απάντησε πως το χωριό του ήταν γεμάτο έγκλημα, βία κι επιθετικότητα και οι άνθρωποι ήταν εντελώς αναξιόπιστοι. 
Τότε ο γέροντας μουρμούρισε λυπημένα: ‘νομίζω πως κι εδώ τα ίδια θα βρεις’.
Πέρασε λίγος καιρός κι ένας επόμενος ταξιδιώτης σταμάτησε και ρώτησε τον γέρο ‘πώς είναι οι άνθρωποι στο χωριό αυτό;’
κι εκείνος ανταπάντησε πάλι: ‘πώς τους βρίσκεις στο δικό σου τόπο;’
Ο ταξιδιώτης χαμογέλασε και ξεκίνησε να λέει στον γέρο πόσο φιλικοί, καλοσυνάτοι και συμπονετικοί ήταν οι κάτοικοι στο χωριό του. Ο γέροντας τον κοίταξε, του χαμογέλασε πίσω και του είπε: ‘έτσι θα τους βρεις και δω’.

10 σχόλια :

  1. Ανώνυμος1/10/13 08:35

    αν σε ρωτήσουν τι σόι "άνθρωπος" είναι αυτός τι θα απαντήσεις?
    φαήλος:
    "Το σκυλολόϊ του ΣΥΡΙΖΑ, των αντεξουσιαστών και τ' αρχ@@@α μου τα δυο, μου επιτίθενται με μίσος γιατί δεν βρίζω, γιατί απευθύνομαι στην βάση της ΧΑ, γιατί δηλώνω και είμαι Εθνικιστής, γιατί δεν νοιώθω ΚΑΝΕΝΑ δέος για όλους αυτούς τους μ@@@@ες", αναφέρει χαρακτηριστικά.
    Μεταξύ άλλων, σημειώνει: "Εγώ δεν βρίζω πατριώτες, δεν βρίζω εθνικιστές, Φυλάω τις "σφαίρες" μου για τον αληθινό αντίπαλο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/10/13 09:13

    Είναι και καλός δικηγορος !Αθώωσε τον Μελισσανιδη που εκλεψε 80εκ ευρώ απο κράτος με την λαθρεμπορία καυσίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/10/13 10:00

    ποιός είναι άραγε ο αληθινός αντίπαλος ?
    αυτός που είναι στα πρόθυρα αυτοκτονίας?αυτός που θα αντισταθεί στη βία της εξουσίας όταν θα του κατάσχουν το σπίτι? αυτός που θα διαμαρτυρηθεί γιατί έμεινε άνεργος/ αυτός που θα διαμαρτυρηθεί γιατί δεν έχει δάσκαλο το παιδί του? αυτός που δε θα μπορεί να μπεί σε νοσοκομείο , ό άνεργος πατέρας που θα αναγκαστεί να κλέψει μαρκαδόρους για το παιδί του?
    αυτός που θα φωνάξει ότι 45 χρόνια είναι παρα πολλά για να δουλέψω για να πάρω σύνταξη?
    αυτός που θα φωνάξει μη πουλάτε το νερό σε ιδιώτες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ1/10/13 10:28

    ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/10/13 10:47

    Ο αληθινός αντίπαλος κατά τον Φαηλο είναι αυτός που θα απειλήσει την εξουσία του Σαμαρά χαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος1/10/13 12:44

    Ρε σχολιαστές, ασχολείστε με το φαήλο ;
    Ασχολείστε με το κατάμαυρο και ισραηλίτικο πρακτοράκι που είναι στο πλευρό του σαμαρά ;
    Ρε σεις, μη χάνετε τον στόχο σας. Πριν ασχοληθείτε ξανά με τον κάθε καραγκιόζη πράκτορα, κοιτάξτε την τσέπη σας αν έχει 1 ευρώ και μετά σκεφτείτε με τι πρέπει να ασχολείστε.
    Το πρόβλημα είναι στους κλέφτες που είναι στην κυβέρνηση. Μην χάνετε το δίκιο σας με το μιλάτε για το κάθε σκουληκάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος1/10/13 12:58

    ο εν λόγω κύριος είναι από τους στενούς συνεργάτες της κυβέρνησης, μη σου διαφεύγει, δε μιλάμε για κενένα ανθρωπάκι της θύρας 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος1/10/13 13:31

    ειναο ο ιδεολογικος καθοδηγητης της ΝΔ ο φαληλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος1/10/13 13:48

    Mούγκα ο Σαμαράς για τις δηλώσεις Κρανιδιώτη...Τυχαίo? περιμένετε και θα δείτε οτι σε λίγες ημέρες θα πάνε στο"άλλο άκρο "
    ο κουκουλοφόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος1/10/13 14:22

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση της αλληλεγγύης και της στήριξης των λαών, αυτή στην οποία έχει εναποθέσει τις ελπίδες του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για διέξοδο από την οικονομική κρίση, ετοιμάζεται να κλείσει τα σύνορα της για τους Έλληνες που αναζητούν εργασία μετά από πρόταση Βρετανών, Ολλανδών και Σουηδών και τη σύμφωνη γνώμη των Γερμανών.

    Τι ζητούν; Να υπάρξουν σκληρότεροι νόμοι για την αντιμετώπιση και την ανάσχεση του ρεύματος της οικονομικής μετανάστευσης στην Ευρώπη από χώρες του Νότου, όπως η δοκιμαζόμενη Ελλάδα. Να μπεί δηλαδή πλαφόν στον αριθμό των εργαζομένων που θα μετακινούνται από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία που αντιμετωπίζουν εντονότατο πρόβλημα ανεργίας. Στη χώρα μας έχει φτάσει το 27%.

    Μας αντιμετωπίζουν δηλαδή ως λαθρομετανάστες που δεν θέλουν να έχουν στα πόδια τους για να μην πάρουμε τη δουλειά από τους ντόπιους ή για να μην πέσουν οι μισθοί στις χώρες του Ευρωπαικού Βορρά. Αυτό και αν είναι ρατσισμός. Αλλά στο θέμα αυτό δεν παρεμβαίνει κανείς, όπως κόπτονται στην Ελλάδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ξένων που έρχονται χωρίς χαρτιά και… καραβιές.
    Απειλούν μάλιστα όσες επιχειρήσεις τολμήσουν περαιτέρω «εισαγωγή» εργαζομένων από τις καθημαγμένες από την ανεργία ευρωπαϊκές περιοχές με ποινικές κυρώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.