Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ληγμένο προϊόν οι σημερινές μορφές αγώνα και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες


Τα αποτελέσματα του συνόλου των κινητοποιήσεων από τα μέσον  του 2009  μέχρι σήμερα εάν αυτά δεν τα εξετάσουμε συνθηματικά και με κομματικά κάτοπτρα  είναι νομίζω ντροπιαστικά. Αν κάνουμε ταμείο θα παρατηρήσουμε ότι οι δεκάδες απεργιακές ώρες μεταφραστήκαν μόνο σε απώλειες ημερομισθίων,( που συνυπολογίζει σήμερα ο εργαζόμενος) χωρίς να καταφέρουν να σταματήσουν στο ελάχιστο την καταστροφική εφαρμογή των μνημονίων.
Αυτό το τόσο απλό αποτέλεσμα  πέρασε στο υποσυνείδητο του λαού και αρνείται να συμμετέχει σε επαναλαμβανόμενες απεργίες , πορείες παρελάσεις  μέχρι το σύνταγμα με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα. Χωρίς να υποτιμώ την απεργία σαν μορφή αγώνα,  ο τρόπος που καλλιεργείται , ζυμώνεται και εκτελείται  από τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια σωματεία σηματοδοτεί  περισσότερο κάτι  σαν τυπική υποχρέωση  παρά την πάλη  για ανατροπή αυτής της αντεργατικής λαίλαπας Με την ίδια μορφή κινούνται δυστυχώς και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις
Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν τους σημερινούς συνδικαλιστές καριερίστες που ρίχνουν τουφεκιές στον αέρα για να νομιμοποιήσουν την θέση τους, να εξασφαλίσουν μια καλύτερη κομματική θέση και να περισώσουν ότι τους απέμεινε από την χαμένη τους αξιοπρέπεια. Γνωρίζουν ακόμη  ότι πίσω από τα κούφια συνθήματα κρύβεται ο προσωπικός  πλούτος που απέκτησαν χρησιμοποιώντας τον ίδιο τον εργαζόμενο. Γνωρίζουν επίσης ότι είναι οι ίδιοι συνδικαλιστές κολλημένοι σαν βδέλλες πάνω στο πολιτικό  σύστημα και προσπαθούν να το σώσουν σώζοντας έτσι και τα συμφέροντα τους . Γι αυτό πιστεύουν  ότι για μια ακόμη φορά θα χρησιμοποιηθούν για να τσεπώσουν κάποιοι άλλοι οφέλη και όχι για να αποτρέψουν το κακό .
. Ο πολίτης που ενοχοποιείται σήμερα για αδράνεια και παθητικότητα απέναντι στην βάρβαρη επέλαση των  αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων που τον εξαθλιώνουν , απαντάει ότι δεν συμμετέχει σε ένα αγώνα που εκ των προτέρων θεωρεί χαμένο Οι λαϊκές κινητοποιήσεις έχουν συνδυαστεί στο υποσυνείδητο με το παρελθόν, που σε κάθε περίπτωση είχαν ένα αποτέλεσμα άλλοτε μικρό και άλλοτε μεγαλύτερο. Στην εποχή όμως του 1 1 4 η και ακόμη στις αρχές της μεταπολίτευσης φυσικά και δεν μπορούμε να γυρίσουμε . Η πάλη και η αντίσταση προηγούμενων γενεών ήταν οπλισμένη με ιδεολογικές θέσεις και με οράματα.  Άλλαξαν από τότε όμως  πολλά πράγματα! Οι λαϊκές κινητοποιήσεις όμως παρέμειναν στα πρότυπα παλαιών δεκαετιών με ξεπερασμένα, και αφυδατωμένα συνθήματα που συνοδεύουν  τις πορείες  μέχρι το σύνταγμα  και  είναι φυσικό να μην  μπορούν να εμπνεύσουν να συσπειρώσουν και να εξεγείρουν τους πολίτες σε μια μάχη χωρίς προοπτική όταν μάλιστα  έχουν εισπράξει το  μηδενικό αποτέλεσμα στις κινητοποιήσεις που εκκλήθηκαν να συμμετάσχουν Δεν έχει καμιά σημασία πόσες ήταν αριθμητικά εφ όσον ήταν όλες ανοργάνωτες ,απροετοίμαστες και  αποξυγονοποιημένες. Δεν είναι τυχαίο ότι απουσιάζουν  τα συνθήματα  που αυθόρμητα ακούστηκαν στο πρώτο μνημόνιο και αφού τα καταδίκασαν τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί έπαψαν να ακούγονται.
Αυτό σημαίνει ότι οι συνδικαλιστικές  παρατάξεις κατ εντολή των κομμάτων καπελώνουν και χειραγωγούν τον οργισμένο αυθορμητισμό  του λαού.  Εάν λοιπόν συγκρίνουμε  αναλογικά τις κινητοποιήσεις των  διεκδικήσεων , με τις σημερινές που αποσκοπούν στην διατήρηση στοιχειωδών δικαιωμάτων ,καθώς  της προσωπικής  και εθνικής μας αξιοπρέπειας  θα πρέπει να ντρεπόμαστε για το κατάντημα μας. Τι άλλο φταίει όμως που καθόμαστε  και παρακολουθούμε από την TV αυτή την έσχατη πολιτική παρακμή,  την  κονιορτοποίηση των μισθών και των συντάξεων, και την υποβαθμίση όλου του κοινωνικού κράτους ? Γιατι παρακολουθούμε το ξεπούλημα της χώρας  την παράδωση  της εθνικής μας κυριαρχίας  το ίδιο σαν τις εξελίξεις στην Συρία?
Αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι το πολιτικό  σύστημα εκμαύλισε την κοινωνία την διέφθειρε  και ανέδειξε τα χειρότερα χαρακτηριστικά της . Συμπυκνωμένα σε άλλους περισσότερο και σε άλλους λιγότερο εξαϋλώνουν στην γέννηση του το αίσθημα της προσωπικής και εθνικής αξιοπρέπειας με ότι αυτό συνεπάγεται.
Είμαι από αυτούς που πιστεύω ότι στο εξής η κοινωνία πρέπει να μετράει τις ευθύνες της .  Η ιστορία θα επιμερίσει  και στην ίδια ευθύνες .
Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να ξεκινήσει ένας αγώνας που θα κατευθύνει μια πανελλαδική συντονιστική επιτροπή που θα αντιπροσωπεύει όλους τους κλάδους χωρίς προκαταλήψεις ,χωρίς διχαστικά κηρύγματα ,που θα ενώσει τον λαό εκεί που οι δήθεν ιδεολογίες και οι διάφοροι μηχανισμοί του συστήματος θέλουν να τον διαιρούν  και να τον οδηγήσουν σε εμφύλιο.  Μεγάλο τμήμα του πληθυσμού που κατηφορίζει στο μονοπάτι του ατομικισμού μέσα από το βόλεμα έχει βρεθεί ήδη  στην άκρη του γκρεμού μαζί με την οικογένεια του . Πρέπει να αποβάλει κάθε δέσμευση και αποδέσμευση με το παρελθόν .  Σε λίγο καιρό πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα κλαίει για μισθούς και συντάξεις αλλά για την ίδια του την χώρα . Η Παλαιστίνη είναι δίπλα μας Ας ρίξουμε όλοι  μια ματιά.
ΥΓ.Τι  έχω ν ακούσω τώρα από gerolyko  τον χψ και τον Αστερη!!!
Σόλωνα βόηθα και θα πληρώσω εγώ την γίδα.
Ολόκληρο κουμπέ δεν τον είδανε ...για το δέντρο λενε

22 σχόλια :

  1. Ανώνυμος10/11/12 23:24

    Κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν!! Ποιός ψήφιζε τόσα χρόνια τους πολιτικούς αυτούς που μας έφεραν στα χάλια αυτά.
    Μήπως δεν ήταν όλοι αυτοί οι "αγανακτισμένοι πελάτες" που τώρα βρίζουν τους πολιτικούς που πριν λίγα χρόνια την εποχή των παχιών αγελάδων, των εορτοδανείων, των μεζονετών δεν συνωστίζονταν γλείφοντας τους για κανένα ρουσφέτι ή απλά για να πουλήσουν μούρη? Οι ίδιοι δεν ήταν που καμάρωναν για το ποιός έχει κάνει την μεγαλύτερη κομπίνα με τις επιδοτήσεις, που δουλεύει λιγότερο στο Δημόσιο ή την ΔΕΚΟ, που κατάφερε να κλέψει περισσότερο το κράτος?
    Νομίζαμε ότι τα λεφτά τα φέρνει κάθε τέλος του μήνα ο πελαργός και ότι οι "κουτόφραγκοι" θα πλήρωναν μια ζωή τον κουτοπόνηρο Έλληνα και τις ιδεολογικές του ονειρώξεις που σχεδόν δεν βγάλαμε νόμο να ποινικοποιήσουμε την εργασία, την παραγωγικότητα, την καινοτομία, την έρευνα, την αξιοκρατία. Με τόσο σανό μας είχαν ταίσει οι πολιτικοί μας ταγοί τα τελευταία 40 χρόνια, αλλά και εμείς παρ'ότι βλέπαμε που πάει το πράγμα είχαμε βολευτεί στο μικροσυμφέρον μας, πιστεύοντας ότι την τελευταία στιγμή κάτι θα γίνει και οι ξένοι θα μας σώσουν.

    Η πραγματική λύση μοιραία θα αργήσει πολύ έρθει για τον τόπο αυτό. Όταν νέα παιδιά θα πάνε σε πραγματικά σχολεία (και όχι στο σημερινό χάλι), θα μορφωθούν πραγματικά, θα αγαπήσουν την αξία της δημιουργίας, της αυτοπραγμάτωσης και της πραγματικής κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης και θα βγουν στην κοινωνία ως πραγματικοί ενεργοί πολίτες, με δικαιώματα και υποχρεώσεις,με κοινωνικές ευαισθησίες και πίστη στις δυνατότητες τους απεξαρτημένα από επαναστατικά τσιτάτα και ιδεολογική "θολοκουλτούρα". Τότε ούτε κανείς θα μπορεί να τα παραμυθιάζει ότι οι "κακοί Ευρωπαίοι" θέλουν το κακό της πατρίδας μας ούτε θα ανέχονται πολιτικές ηγεσίες που θα τους μετατρέπουν σε πελάτες για μια θέση στο Δημόσιο.
    Μέχρι τότε όμως ας συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε έναν "αγώνα που θα κατευθύνει μια πανελλαδική συντονιστική επιτροπή που θα αντιπροσωπεύει όλους τους κλάδους χωρίς προκαταλήψεις..." και άλλα τέτοια ωραία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/11/12 01:21

    Ψιλοκαλήφτηκα από τον 11.24.

    Αν κάλυπτε εντονότερα όμως και την άλλη πλευρά του φεγγαριού, τον ανήθικο δηλαδή ιδιωτικό τομέα με την φοροκλοπή, φοροαποφυγή και εισφοροδιαφυγή τότε θα είχε, κατά την αποψή μου, την ολοκληρωμένη αιτία του κακού μας.....

    Κουκουλοφόρε μη σκιάζεσαι δεν θ' ακούσεις τίποτα τουλάχιστον από μένα. Μην αργείς και συνέχισε να γράφεις. Χρειάζονται όλες οι αγωνιστικές γραφές και φωνές, ακόμα και αν διαφωνεί κάποιος στην τακτική και τους στόχους....


    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/11/12 09:41

    Αντιπαρέρχομαι τις φοβικές σου θεσούλες.Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου για την πρακτική των συνδικαλ(η)σταράδων χρόνια τώρα με το αζημίωτο βέβαια γι αυτούς.Έτσι θεωρείται μαλον φυσική συνέπεια η δυσπιστία και παθητικοποίηση του κοσμάκη.
    Τώρα ζητας κάτι πολύ δύσκολο, την ενότητα και ξεκίνημα του λαού για νέους αγώνες. Σ'αυτό όμως δε βοθάς καισυ. Γιατί δεν δείχνεις και μια πορεία. Προς Διαβολάκου να πάει,προς Ράχες ή προς Δυορέματα; Και δεν αστειεύομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/11/12 11:33

    ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΚΡΙΣΗ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.Η ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ.ΛΧ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΕΙΧΕ ΔΥΟ ΕΙΔΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΖΟΤΑΝ ΚΙΟΛΑΣ.ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΟΙΒΗ.ΑΥΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ .ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΦΑΜΠΡΙΚΑ.Ο ΠΥΡΕΤΟΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΞΕΡΑ ΘΑ ΚΑΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΛΩΡΑ.ΠΕΡΑ ΑΠ ΑΥΤΟ ΥΠΗΡΞΕ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΙΖΕΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/11/12 11:44

    αυτος ο ταλιμπακος ο Ανδρουλακης δεν ηταν πασοκ λεει συνεργαζομενος ηταν .
    ψηφισε ολα τα μετρα και τωρα θα παλεψει για την κεντροαριστερα .τι γελειο υποκειμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος11/11/12 11:53

    ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΙΟΙΘΕΙ Ο ΣΟΛΩΝΑΣ?
    ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κουκος11/11/12 12:12

    ο σολωνας ειναι ασπονδος φιλος με τον αβαδαιο,ουτως ωστε ο πρωτος αντλει πασης φυσεως δυναμεις εκ του δευτερου και ο δευτερος υλικο για τη γραφιδα του εκ της παρουσιας του πρωτου,ο σουλιας δεν ξερω τι εγινε...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  8. Αφορα συμπατριώτισσα μας δυστυχώς αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κουκος11/11/12 12:22

    καλα το βραδυ που θα παμε για κοκκινελι χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος11/11/12 12:26

    NIS,οταν λες συμπατριωτισσα μας,εννοεις απο το χωριο μας ή απο καποιο αλλο χωριο?
    Και εμαθες πως εγινε αυτο?
    Κριμα παντως.Μακαρι να γινει καλα η γυναικα.μακαρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος11/11/12 12:47

    Αμα μαθεις τιποτες παραπανω θα μας πεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. oxi Φτάνουν αυτά
    Είναι καλά είπαμε τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος11/11/12 15:49

    Η ενεργητική φωνή προηγείται της παθητικής.

    Αν ο πολίτης δε λαδώσει, ο υπάλληλος δε λαδώνεται. Αν ο πολίτης δεν εκλέξει, ο πολιτικός δεν εκλέγεται. Αν ο πολίτης δε δώσει φακελάκι, ο γιατρός δε χρηματίζεται. Αν ο πολίτης ζητάει απόδειξη, ο καταστηματάρχης δε φοροδιαφεύγει. Αν ο φοιτητής συμμετέχει μαζικά στις Δημοκρατικές Διαδικασίες, μπορεί να δώσει κίνητρο αναβάθμισης. Αν ο φίλαθλος απέχει, το απόστημα κάθε «αγαπούλας» θα σπάσει. Αν ο πολίτης αλλάζει νοοτροπία, το Κράτος αλλάζει μορφή. Οι ιδεολογίες ξαναγίνονται υπαρκτές, τα πολιτικά συστήματα ξαναγίνονται διακριτά (άρα και αντικειμενικά) αξιολογήσιμα, οι έννοιες της Χώρας, του Κράτους, του Έθνους, της Δημοκρατίας ανακαινίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ11/11/12 17:19

    ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ.Ο ΠΛΙΤΗΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΟΤΑΝ ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΜΕΤΑ ΑΠΛΩΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ.ΑΛΛΑ ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΕΞΥΠΝΕ.Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ ΠΟΥ ΟΣΟ ΣΤΡΑΒΑ ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.Ο ΛΑΟΣ ΠΑΕΙ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ.ΔΕΣ ΤΡΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΩΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ.ΚΑΙ ΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΑ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΥΛ.ΑΣΕ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΓΛΑΝΙΤΣΙΩΤΙΚΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΠΥ ΠΑΣΤ ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ11/11/12 17:20

    O Καζάκης έγραψε πριν λίγο , απαντώντας σε σχόλια , στον ”τοίχο” του:


    ” Η σημερινή κατοχή είναι πολύ χειρότερη από την παλιά ναζιστική κατοχή. Κι αυτό γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται για κατοχή εδαφικής επικράτειας άλλου κράτους από εισβολέα, αλλά για ολοκληρωτική κατάλυση σήμερα του ελληνικού κράτους και ρευστοποίηση της εδαφικής του επικράτειας, αλλά και του λαού του. Να ποια είναι η θεμελιώδης διαφορά, ταξικά και εθνικά, του 1941 με σήμερα. Η άρχουσα τάξη σήμερα δεν χρειάζεται εθνικό κράτος. Οι εξουσίες της έχουν περάσει ήδη σε υπερεθνικό επίπεδο και η συσσώρευση του κεφαλαίου εκδηλώνεται κυρίαρχα με άυλους τίτλους και πλασματικό χρήμα στις παγκοσμιοποιημένες αγορές. Γι’ αυτό και για την οικονομική ολιγαρχία σήμερα το εθνικό κράτος της είναι περιττό, ενώ το έθνος μια βολική επινόηση χωρίς υλική υπόσταση όπως ακριβώς και τα εικονικά κεφάλαια που συσσωρεύει. Αυτός είναι ο λόγος που η άρχουσα τάξη στην Ελλάδα μαζί με τα κόμματα “ευρωπαικής προοπτικής” έχουν προσχωρήσει στην άποψη ότι το ελληνικό κράτος όχι μόνο δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητο και αυτοδύναμο, δεν είναι καν βιώσιμο στις σημερινές συνθήκες. Κι έτσι από την θεωρία της ψωροκώσταινας έχουν προσχωρήσει στην ιδεολογία της αφομοίωσης μέσα σε μια ευρεία “ευρωπαική ομοσπονδία” όπου έχει εκλείψει κάθε ψίγμα δημοκρατίας ακόμη και με την παραδοσιακή έννοια της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Η Ελλάδα από αυτήν την νέα κατοχή δεν πρόκειται να επιβιώσει ως κράτος τυπικά ανεξάρτητο και η εδαφική της συγκρότηση θα διαμελισθεί σύμφωνα με τα πιο επείγοντα συμφέροντα των ισχυρών της ευρωζώνης και των αγορών. Σ’ αυτές τις συνθήκες, όποιος προτάσει το “ταξικό” έναντι του εθνικού είναι στην αντίπερα όχθη, διότι πολύ απλά το μόνο “ταξικό” σήμερα που υπάρχει απογυμνωμένο από τα εθνικά χαρακτηριστικά είναι το ταξικό συμφέρον της άρχουσας τάξης. Μόνο η οικονομική και πολιτική ολιγαρχία σήμερα μην μπορώντας πλέον να ταυτίσει το δικό της στενό ταξικό συμφέρον με το εθνικό συμφέρον, αρνείται ακόμη και τυπική την εθνική κυριαρχία, έχει πλήρως αποδεχτεί την κατάλυση του ελληνικού κράτους ως ιστορική έκφραση της ανεξαρτησίας του ελληνικού λαού και έθνους. Επομένως όποιος θέλει να μιλά σήμερα μόνο με ταξικούς όρους, δεν μπορεί παρά να μιλά με όρους ταξικού συμφέροντος της άρχουσας τάξης και των στρατηγικών επιλογών τους. Αδιάφορο αν κρύβεται πίσω από δήθεν αριστερή ή γιαλαντζί επαναστατική φρασεολογία. Χωρίς την πάλη για την κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας από τον λαό δεν μπορεί ούτε καν να υπάρξει ελληνικό κράτος, δημόσιο συμφέρον, εργατικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα για τις εκμεταλλευόμενες τάξεις και στρώματα. Γι’ αυτό και σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία, η πάλη για την εθνική απελευθέρωση και αποκατάσταση είναι απόλυτα ταυτισμένη με την κοινωνική απελευθέρωση και συνιστά το υπέρτατο ταξικό αίτημα της εποχής μας για τον ελληνικό λαό και πρωτίστως για τους εργαζόμενους. Χωρίς αυτό, χωρίς να παλαίψουν για εθνική απελευθέρωση από την ΕΕ και την ευρωζώνη, οι εργάτες και γενικά οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να διατηρήσουν ούτε καν το σημερινό επίπεδο διαβίωσής τους, ούτε καν το σημερινό επίπεδο καταρράκωσης των δικαιωμάτων τους. Είναι καταδικασμένοι να καταλήξουν σε κατάσταση λούμπεν και περιθωρίου χωρίς κανενός είδους ταξική συνείδηση ή συγκρότηση. Όποιος λοιπόν σήμερα κατανοεί το ταξικό του καθήκον από την σκοπιά των κατατρεγμένων, από την σκοπιά της εργατικής τάξης και των άλλων εκμεταλλευομένων στρωμάτων, τότε θα πρέπει να πρωτοστατήσει στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του ελληνικού λαού. Αλλιώς έχει περάσει με την πλευρά του ταξικού αντιπάλου, με τις κόκκινες σημαίες να ανεμίζουν, χωρίς καν να το έχει καταλάβει.”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος11/11/12 18:50

    ωραιος εισαι εσυ ρε φιλε...που εισαι τοσο καιρο...τι διαολο αχλαδια μαζευες????εχουμε πει οτι υπαρχει κριση ηγεσιας και το παραδεχομαστε ολοι??????...ο λαος μοιαζει σα μπουλουκι γιδια χωρις τραγια που τα κινηγανε λυκοι....δυστυχως ολοι αναιξερετως οι πολιτικοι σχηματισμοι δειχνουν να μην μπορουν,να μην θελουν ,να σταθουν στο υψος των περιστασεων και απο κοντα πανε και οι συνδικαλιστικοι σχηματισμοι,ΔΕΝ τους εχει κανενας εμπιστοσυνη,εξου και η καταντια μας.πολλες οι αιτιες που για μενα δεν ειναι του παροντος...καποιος ζηταει κατευθυνση πορειας, ακομα ομως δεν μαζευτηκαμε για να ξεκινησει η πορεια...ζουμε το θεατρο του παραλογου.......κυκλοφορει τεραστιος ογκος πληροφοριων που δεν ξερεις.. ποιος, γιατι, το λεει και ποτε θα το χρησιμοπειησει....ταπεινη μου γνωμη...να σταθουμε ο ενας διπλα στον αλλον με οτι βοηθεια μπορουμε ας μην ξανα πεινασει παιδι.....εμεις ξερουμε πως ειναι η πεινα......και μακαρι να βγω ψευτης,,,,,,ηγεσια ΘΑ ΞΑΝΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΥ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ στην χωρα μας.επρεπε να σου απαντησω απο τα βουνα αλλα βαριομουνα να γραψω τοσα πολλα απο το τηλεφωνο ,κυνηγωντας. καλωςβρεθηκαμε λοιπον και μην χανεσαι.....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος11/11/12 22:18

    Κάτι λύκος θα ψόφησε!!!

    Γερόλυκος εναντίον Ρεντεζέλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος11/11/12 22:29

    Γερόλυκε, μην το παρεξηγάς!!! Τόσο του κόβει, τόσα αντιγράφει. Δυο γαϊδουριών άχερα ρεεεεεεε, ξέρεις τι αντιγράφεις?????? άλφα βήτα, άλφα βήτα άντε και παρακατούλια στο γάμα.....Άντε μην τα πάρω στην γκράνα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος11/11/12 22:49

    ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ @@@@@@@@@@ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕ ΤΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ.ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΡΟΛΥΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος12/11/12 01:16

    Ειπαν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, χωρίς ντροπή, ψυχροί και αναίσθητοι, στην καταστροφή μιας ολόκληρης κοινωνίας.
    Ναι σε όλα και από μένα για τα δικά σας σχόλια
    ο κουκουλοφόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος12/11/12 16:41

    Το Facebook «διέγραψε» τη "Χρυσή Αυγή"...



    Η «απάντηση» στις μισαλλόδοξες κορώνες των χρυσαυγιτών, ήρθε από... μακριά!...
    Το Facebook ακύρωσε μεμιάς, χθες, όλα τα προφίλ των βουλευτών του κόμματος, αφού κρίθηκαν ότι παρέβαιναν την πολιτική της εταιρείας κατά της βίας, του ρατσισμού και του φασισμού. Ταυτόχρονα, «κατέβηκαν» και προφίλ στελεχών της Χρυσής Αυγής από... τοπικές οργανώσεις, αλλά και όσων χρηστών είχαν αναρτήσει σβάστικες και ναζιστικά σύμβολα.

    Στους όρους λειτουργίας του, το Facebook ρητά αναφέρει ότι όποιος με σχόλια, φωτογραφίες και αναρτήσεις στην ιστοσελίδα προσβάλλει πρόσωπα, φυλές, θρησκείες και ιδεολογίες, αποβάλλεται από το δίκτυο. Κάθε χρήστης που εκτιμά ότι το περιεχόμενο ενός προφίλ ή σχολίου είναι προσβλητικό, έχει το δικαίωμα να το «αναφέρει» στους διαχειριστές. Ως ιδιωτική εταιρεία, η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής μελών, χωρίς να λαμβάνει υπόψη αν το προσβλητικό προφίλ ανήκει σε βουλευτή, αξιωματούχο ή απλό πολίτη. Οι αναφορές σε βάρος των μελών της Χρυσής Αυγής -βουλευτών και «πρωτοπαλίκαρων»- ήταν προφανώς εκατοντάδες. Για τον λόγο αυτόν το Facebook αποφάσισε να σβήσει μαζικά τους λογαριασμούς.

    Για λογοκρισία κάνει λόγο η Χρυσή Αυγή, που σε επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρεται σε «λυσσαλέα επίθεση εναντίον εθνικιστών χρηστών». Μάλιστα, βουλευτές της προσέφυγαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να στραφούν κατά της εταιρείας.
    ΕΘΝΟΣ

    Αναρτήθηκε από nonews-NEWS στις 16:05

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.