Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

"Τελεία και Παύλα": Kίνημα πολιτών ενάντια στη διαφθορά


(Παραγγελιά)
Δείτε εδω την ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας.
Τι είπε ο Διομήδης Σπινέλλης στα πλαίσια του TEDxAcademy, παρουσιάζοντας ένα νέο κίνημα πολιτών. Πώς το "Τελεία και Παύλα", ανοίγει πόλεμο στη διαφθορά Χρήστος Δεμέτης news247 Σεπτέμβριος 26 2012 19:30 Στα πλαίσια του TEDxAcademy που διεξήχθη την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη, ο Διομήδης Σπινέλλης, εμπνευστής και δημιουργός του TAXISnet, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου κινήματος πολιτών ενάντια στη διαφθορά, προκαλώντας πολλές θετικές αντιδράσεις. Ο Διομήδης Σπινέλλης, είναι εξέχον μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας, και διευθυντής του εργαστηρίου Πληροφοριακών Τεχνολογιών και Συστημάτων Διοίκησης (γνωστό και ως ISTLab) και της ομάδας Τεχνολογίας Λογισμικού και Ασφάλειας (SENSE). Πολύ γνωστό το έργο του στο TAXISnet, ως Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Η ομιλία του στο TEDxAcademy είχε να κάνει με τη διαφθορά και τις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν, για να βγει η Ελλάδα από την κρίση. "Να πούμε τελεία και παύλα στη διαφθορά", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπινέλλης, ανακοινώνοντας το κίνημα "Τελεία και Παύλα". Στην ιστοσελίδα αναφέρονται τα εξής: "Είμαστε απλοί πολίτες, μια ομάδα από σας, που αποφάσισαν να πουν δυνατά αυτό που αισθάνονται, να κάνουν δράση την αντίδραση σε μια κατεστημένη συμπεριφορά: Τέλος στη διαφθορά, ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!".  "Το κίνημα πολιτών ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ ξεκίνησε ως ιδέα μιας μικρής ομάδας ανθρώπων. Περιμένουμε και ελπίζουμε όλοι εσείς που νιώθετε ότι ο όρος "διεφθαρμένος σαν Έλληνας" δεν σας εκπροσωπεί να την αγκαλιάσετε συμμετέχοντας ενεργά", είναι το ανοιχτό κάλεσμα. Στην ομιλία του ο κ. Σπινέλλης, είπε: "Μπορούμε να εφαρμόσουμε λύσεις ανταρτοπόλεμου. Πώς; Διαλέγοντας άξιους αντί για κολλητούς, οργανώνοντας αντί να τρέχουμε σαν τους Βέγγους. "Χρειαζόμαστε τεχνικές ανταρτοπόλεμου. Για άμεσες λύσεις. Δεν είμαστε καλοί στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό", ήταν η συμβουλή του. Εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του: "Στα δυο χρόνια που ήμουν στην ΓΓΠΣ είδαν πολλά τα μάτια μου", ενώ η γνώμη του για την ελληνική κοινωνία αποτυπώνεται ως εξής: "Είμαστε φιλότιμοι, εφευρετικοί και έχουμε μεράκι, σε αυτά πρέπει να ποντάρουμε". "Να παράγουμε περισσότερο, να έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο και να αντιμετωπίσουμε τη διαφθορά", οι λύσεις για να βγούμε από την κρίση. Η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας πολιτών, γνώρισε αποθεωτική υποδοχή από το κοινό το οποίο ζητωκραύγασε ενθαρρύνοντας την προσπάθεια του κ. Σπινέλλη.

22 σχόλια :

  1. Ανώνυμος27/9/12 10:57

    ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΙΟ ΛΙΑΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/9/12 11:55

    αν δεν κόψει η αρέσμω αποδείξεις ,μη περιμένετε να ανορθωθεί το κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/9/12 11:58

    τ΄ακούει ο πρόεδρος του σδοε;
    τι ασχολείται με μειμαράκηδες λιάπηδες, εκεί είναι το ψητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/9/12 12:28

    Στις ΗΠΑ, στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες του Ομπάμα και του Μακ Κέιν ήταν οι «Γκόλντμαν Σακς», «Λήμαν Μπράδερς», «Μέριλ Λίντς» και «Μόργκαν Στάνλεϊ». Τα μεγαλύτερα, δηλαδή, «άντρα της διαφθοράς»! Μόλις πριν λίγες μέρες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι στη θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, ως στενότερο συνεργάτη του δηλαδή, διόρισε τον Ουίλιαμ Ντέιλι. Πρόκειται για τον πρόεδρο της «JP Morgan Chase».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/9/12 12:38

    πρέπει να έχεις ενοχές
    φταις !

    «…Οι ενοχικοί μηχανισμοί στον άνθρωπο έχουν άμεση σχέση με την κρίση. Σε ΑΤΟΜΙΚΟ επίπεδο, ο άνεργος και ο χειμαζόμενος εργαζόμενος κι ο συνταξιούχος παράγουν πολύ περισσότερες ενοχές από όσες μπορούν να καταναλώσουν. Ενοχές απέναντι στα παιδιά τους, στην οικογένειά τους, μα πάνω απ’ όλα απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό. Δεν φταίει η κρίση, το σύστημα, οι πολιτικές για το χάλι σου, φταις εσύ ο ίδιος, που δεν προσπάθησες αρκετά, που αμέλησες να προβείς σε συγκεκριμένες κινήσεις, που δεν φρόντισες για τις κατάλληλες διασυνδέσεις, που δεν ήσουν αρκετά έξυπνος, δραστήριος ή επιτήδειος τον καιρό των παχιών αγελάδων. Που υπήρξες τζίτζικας και όχι μέρμηγκας.
    Σε δεύτερο χρόνο, ξετυλίγεται η διαδικασία των ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ενοχών. Με τα λάθη και τις παραλείψεις μας, την αλαζονεία και τον ξέφρενο καταναλωτισμό μας σκάψαμε το λάκκο μας, πριονίσαμε το κλαδί που καθόμασταν. Δεν παράγουμε τίποτα πια, παρατήσαμε τη γη των παππούδων μας ακαλλιέργητη για μια θεσούλα στο Δημόσιο, συνωμοτήσαμε με την εξουσία για να αποκομίσουμε ποταπά οφέλη, χρηματίσαμε και ίσως χρηματιστήκαμε, αφήσαμε το Θεό και προσκυνήσαμε τον Μαμμωνά. Φάγαμε την περιουσία των παιδιών μας, το μέλλον τους – πώς θα τα κοιτάξουμε τώρα στα μάτια;
    Παρά την ιταμότητα, τον κυνισμό και το θράσος που τη διαπερνούν, η σύντομη ρήση του αντιπροέδρου, «Μαζί τα φάγαμε τα λεφτά», δεν είναι τόσο απλοϊκή όσο φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Πατάει ακριβώς στους μηχανισμούς παραγωγής ατομικών και συλλογικών ενοχών και τις αναπαράγει σε εκθετική βάση…»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος27/9/12 12:39

    ΠΟΥ ΚΟΛΑΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΦΩΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε μου σε καταλαβαίνω, σε συμπονώ και θλίβεται η ψυχή μου…. Καλά τα λες …
    Αλλά σε ποιόν τα λες…
    Ο νοικοκύρης λείπει… Πότε θα έρθει; Και αν…
    Οι νοικοκυραίοι, πολιτικοί της χώρας μας, όπως λέγεται, είναι για φαγοπότι για ατομική ρεμούλα.
    Να κάνουν τον καμπόσο!…. Βουλεύονται και διαβουλεύονται, πως και που θα κρύψουν τα κλεμμένα και πως θα γλιτώσει ο ένας το άλλον…
    Δηλοί, ανήθικοι απαίδευτοι, αδούλευτοι, δουλοπρεπείς, κάνουν τους ηγέτες!
    Και οι πνευματικοί ηγέτες, ακαδημαϊκοί, πανεπιστημιακοί αντί να ηγηθούν του λαού σύρονται στα υποπόδια των ποδιών τους, σε αυτούς που ψάχνουν για να βρουν οπλή αλόγου να κρυφτούνε.
    Και η δικαιοσύνη που σέβομαι και εκτιμώ, νομίζω πως ολιγωρεί αυτούς να καταδικάσει, και το κακό έχει παραγίνει…
    Ας αφήσει για λίγο, την φρατζόλα που έκλεψε ο πεινασμένος, ο νηστικός και αυτούς τους χορτάτους κλέφτες δίκαια ας δικάσει…
    Προς παραδειγματισμό των άλλων, για να λέμε πως έχουμε λόγο, και υπόληψη….
    Όλοι τους τώρα μοιάζουνε του Χάρου που όλο παίρνει, ποτέ δεν δίνει, και ουδέποτε δεν χαρίζει!...
    Ας φυλαχτούμε από τον Χάρο!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος27/9/12 16:07

    Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα! Ανοίξτε επιχείρηση μόνο με 28 διαδικασίες! Και πληρώστε φόρο 30% πριν καν το πρώτο ευρώ!
    @iboufos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος27/9/12 16:28

    Ο Μεϊμαράκης θα δείξει τα «πόθεν έσχες» του και ζητεί από τον Χατζηνικολάου να πράξει το ίδιο. Πάρτε τα παιδιά μακριά. Ακατάλληλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος27/9/12 17:44

    ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ.ΔΗΛ.ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΡΦΩΜΑΤΟΣ.ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ.ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΘΑΧΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος27/9/12 18:04

    Δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα όταν αγωνίζεσαι. Χάνεις όμως πάντα όταν δεν αγωνίζεσαι.”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος27/9/12 20:38

    Ο Νις, ο γιωργάκος ο πλουραλιστής.

    Τάχα μου τάχα μου ανάρτησε πχ αυτό εδώ επειδή έτσι στα ξεκούδουνα του ζητήθηκε.

    Ο πονηρός γιανναίος (τάχα μου πλουραλιστής) απόκοντα σε μια δυο ώρες έκανε άλλη ανάρτηση απ' αυτές που κάνει τόσον καιρό (μονόπατες και μονολιθικές προς μια άποψη) για να ακυρώσει, να αναιρέσει την προηγούμενη. Κάτι άλλες τις αφήνει μερολάσια, να εμπεδώσουμε καλά καλά αυτά που αναρτά.


    Άκου γιωργάκο μου, λίγο σοβαρές κουβεντούλες και ας μου χολιάσεις.

    Όλοι χαρήκαμε για το μπλογκ. Ακόμα περισσότερο όταν αναρτάς τα λαογραφικά του χωριού μας και ειδικά τα κείμενα των πατριωτών μας. Μέχρι εδώ προσκυνάμε.

    Όμως το μπλογκ έχει πολιτικό προσανατολισμό (και καλά κάνει δικό σου είναι και ότι θες το κάνεις)

    Εκείνο που δεν έχεις δικαίωμα (ούτε εσύ, ούτε κανένας μας) είναι να σφετερίζεται το όνομα του χωριού μας για να προπαγανδίζεις τις όποιες τάσεις και απόψεις σου.

    Αυτό δεν ξέρω πόσο το καταλαβαίνεις, αλλά να μας περνάει και κουτούς ένας γιανναίος πάει πολύ......

    Εγώ δε θα σχολιάσω ούτε την παραγγελιά (σκιάχτηκες μήπως σε μαλώσουν οι ινστρούχτορες του κόμματος και είναι σαν να τους λες ότι δεν το έκανες εσύ το ....έγκλημα της ανάρτησης)

    Ρε γιώργη στου το ξανάγραψα.

    Είναι σοβαρό πράγμα να είσαι μπλόγκερ και ειδικά να μην είσαι γιανναίος και από σήμερα...να μην είσαι και Νις.......

    (η αποθέωση είναι να τα σβήσεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος27/9/12 21:13

    Και τώρα που το ξαναδιαβάζω, ο ινστρούχτορας του 3,5% έτρεξε στην άλλη ανάρτηση να κάνει σχόλιο να φύγει η μπάλα από εδώ. Δε μας αρέσει ρε παιδί μου αυτή η άποψη.....ωχούούού.

    Καλά εε!!!!!! βουλωμένο γράμμα διαβάζω ο κερατάς. Άλλά με τέτοιο βουλοκέρι που έχουν τι περιμένεις, μέχρι και χαϊβάνια τους παίρνουν μυρωδιά.

    Πατριώτη από του Σέρβου, καλώς ήρθες στη γλανιτσιά. Εμείς λίγο πολύ κάπως έτσι είμαστε από παλιά, δε λέμε ν' αλλάξουμε εύκολα. Δεν εξευρωπαϊστήκαμε στις πόλεις, μείναμε λίγο καχύποπτοι και ¨κακεντρεχείς¨ χωριάτες, αλλά είμαστε κατά βάθος αγνοί. Καλώς ήρθες λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος27/9/12 21:30

    αν ειχες ψυχη μεσα σου θα λεγες μπραβο στον νις....[μην βιαστεις να πεις οτι με ξερει]εχεις λιγωθει να το χαλασεις απο την ζηλια σου και μονο...εχεις λυση.....φτιασε το γλανιτσια2 ξερεις εσυ......οσο για σχολιο στην αναρτηση ναι θα κανω....εσυ που τα ξερεις ουλα για πες μου.... απο ουλα αυτα ΤΙ εκανε ο νεοσωτηρας οταν ητανε γγ στο οικονομικων????gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος27/9/12 21:47

    εσυ που κανεις όλο παραπονα ,ότι το μπλογκ γέρνει μονόπατα ,θέλησες να αναρτήσεις κάτι και στο αρνήθηκαν?

    και γιατί τό μένος με τους γιανναίους γενικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος27/9/12 22:18

    Καλά έχετε πολύ καλαμπούρι όταν κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος28/9/12 08:31

    Κόψανε 30 ευρώ από το συνταξιούχο του ΟΓΑ να σώσουν την Ελλάδα.....

    Οι κλεφταράδες, τα κλεφτρόνια και τα λαμόγια είναι ΛΑΟΣ....και δεν πρέπει να θιγεί!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Aνώνυμε συμπατριώτη καλημέρα.

    Σου θυμίζω την θέση μου , ότι δεν καταδικάζω την ανωνυμία γιατί είναι, το κλειδί που ανοίγει την πόρτα της ελεύθερη έκφρασης , τοποθέτησης και ιδιαίτερα την κατάθεση απόψεων απαλλαγμένες από τις κοινωνικές απειλές που έχουν ρίζες αιώνες πριν .
    Την καταδικάζω μόνο όταν είναι υβριστική, ύπουλη και συκοφαντική
    Αυτό ας σου δώσει την αφορμή για μια βαθύτερη μελέτη της ανωνυμίας σε σχέση με την ελεύθερη έκφραση της δημοκρατίας μας! πχ παστιτσιος.

    Προσωπικά λοιπόν την ανωνυμία δεν την έχω ανάγκη .Δεν φοβάμαι τίποτα .Δεν ελπίζω σε τίποτα. Είμαι παντρεμένος.  Αλλά και δεν μ ενδιαφέρει να έχω στην καβάτζα προσβαση στο ένα η στο άλλο κόμμα.. Έτσι είμαι απαλλαγμένος και από ινστρούχτορες.
    Το (παραγγελιά) είχε πρόσμιξη σατιρική σαν πάσα στον gerolyko για καμιά ατάκα.
    Απορώ πως δεν το τσάκωσες.
    Ομολογώ ότι δεν ήθελα να σοβαρευτώ αλλά ανταποκρίνομαι στην πρόκληση σου επειδή είναι αρκετά αυστηρή και με την ευκαιρία θα σου απαντήσω με δυο αράδες.
    Είναι γεγονός ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις σε πολλά θέματα. Αυτό είναι το συμπέρασμα από τα γραφόμενα σου στα σχόλια
    Αυτό όμως δεν με παρέσυρε να μην σε αναγνωρίζω σαν πατριώτη η να αξιολογήσω την νοημοσύνη σου. Δεν με παρέσυρε επίσης να σε χρεώσω ειρωνικά σε άλλο δημοτολόγιο. Δεν θα με παρέσυρε να μιλήσω για το σοι σου (αν το ήξερα) η το όνομα σου.
    Νομίζεις ότι σου φταίω εγώ επειδή οι απόψεις σου δεν βρίσκουν την απήχηση που προσδοκούσες.
    Δεν είναι ξεπερασμένες απόψεις. Απεναντίας. Είναι φρεσκότατες και πολύ επίκαιρες. Και όχι (μονόπατες και μονολιθικές προς μια άποψη) Είναι σχεδόν ίδιες και με ελάχιστες παραλλαγές με αυτές του Πρετεντερη ,του Μπαμπη και του Προτοσαλτε και άλλων δημοσιογράφων που με λίγες αλήθειες για λάβαρο ,εισβάλουν μέσα στην κοινωνία περνώντας χιλιάδες ψέματα.
    Δεν φταίει το ιστολόγιο πατριώτη . Οι απόψεις σου φταίνε που συγκρούονται με τους κοινωνικούς προβληματισμούς του ιστολογίου. Αν ταυτίζονταν θα ήταν το καλύτερο και μη μου πεις όχι γιατί δεν θα σε πιστέψω.
    Δεν έχω ανάγκη να σφετεριστώ το όνομα του χωριού για τους λόγους που αναφέρεις.
    Φτιάχνω ένα δικό μου και δεν θα έχω και την μουρμούρα σου.. Αυτό δεν είναι δικό μου. Ειναι του χωριού. Φιλοξενεί και θα φιλοξενεί πάντα τα άρθρα συμπατριωτών τις ειδήσεις του χωριού τα σχόλια σας και τόσα άλλα που βρίσκονται εδώ μέσα.
    Θα περάσει και σε άλλα χέρια . Ελπίζω και εύχομαι να γίνει αποδεκτό από όλους μα… δεν το βλέπω. Στην σέντρα θα βγουν κι αυτοί.
    Παρατηρώ ότι και ξέρεις να γράφεις και απόψεις έχεις. Γράψε μου ένα κείμενο και σου δίνω το λόγο μου θα το έχω πρώτη ανάρτηση ένα μήνα .!!!
    Τελειώνοντας σου λέω ούτε σου χολιαω ουτε σου θυμώνω .Άλλωστε δεν σε ξέρω.
    Ο θυμός μου είναι το πιο ευαίσθητο συναίσθημα Ίσως και το πιο ακριβό!
    ΝΙΣ ΝΙΣ ΝΙΣ 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος28/9/12 09:56

    Καλημέρα! Νις, παραγγελιά το "Μαλαματένια Λόγια", αφιερωμένο στους κακεντρεχείς σχολιαστές.
    Όπως και στο παρελθόν έχω τοποθετηθεί, προσωπικά, νυν και αεί, καταδικάζω την ανωνυμία, ειδικά αν γίνεται φερετζές για ύβρεις και επιθέσεις φθονερές και αδικαιολόγητες.
    Τελικά τείνω να πιστέψω ότι το μικρόβιο της διχόνοιας, μερικοί, ας ελπίσουμε λίγοι, εκ πατρίδος ορμώμενοι τόχουν σε πρωτογενές πλεόνασμα.
    Γιάννα
    Υ.Γ. γερόλυκε, κράτα γερά!
    Νις , μη μασάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος28/9/12 14:55

    Ο Πιου πιου αγνοηθηκε. Ντροπη. Μονο ο Νις και ο γερολυκος;;;; Γιατι αυτη η διακριση;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος28/9/12 17:52

    axaxaxa τώρα κατάλαβα γιατι έγραψες 3 φορές το Νις χαχαχαχαχα
    πκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.