Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Η Κύπρος μετράει τις πληγές της


Φοβίζουν οι καταστροφές στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.
Υπό την απειλή μιας ενεργειακής κρίσης με απρόβλεπτες συνέπειες βρίσκεται η Κύπρος, που μετράει τις πληγές της από την ανείπωτη τραγωδία στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», η οποία προκάλεσε τον θάνατο 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό 62 (50 έλαβαν χθες εξιτήριο, ενώ από τους υπολοίπους οι δύο είναι σε κρίσιμη κατάσταση). Η οργή των Κυπρίων ξεχειλίζει για την τραγωδία που συγκλόνισε τη χώρα τους. Πολίτες περικύκλωσαν χθες το βράδυ το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία. Η αστυνομία κατέφυγε στη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους διαδηλωτές, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα για παραίτηση του Χριστόφια και ζητούσαν απονομή δικαιοσύνης.
Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Δημ. Χριστόφιας, προήδρευσε χθες σύσκεψης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα διεξαχθεί έρευνα σε βάθος για την αναζήτηση και τον καταλογισμό ευθυνών. Εγκληματικά λάθη και αμέλεια από τις Αρχές καταγγέλλει η αντιπολίτευση, επισημαίνοντας ότι «τα κοντέινερ με πυρομαχικά που έσπειραν τον θάνατο στη ναυτική βάση έπρεπε να μη φυλάσσονται κατ’ αυτόν τον επιπόλαιο τρόπο». Και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος έκανε λόγο για εγκληματική αδιαφορία, ενώ είχε επισημανθεί ο κίνδυνος από τον άτυχο διοικητή του Ναυτικού.
«Ασφαλώς και υπάρχουν ευθύνες και θα καταμεριστούν. Φτάσαμε στην τραγωδία από λάθη, αλλά δεν χρειάζονται δημόσιες δίκες και καταδίκες αυτήν τη στιγμή», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρου Στ. Στεφάνου.
Στο υπουργείο Οικονομικών αποφεύγουν να κάνουν εκτιμήσεις κοστολόγησης της οικονομικής καταστροφής και πώς θα πληρωθεί το τίμημα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε, πάντως, ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να επιτευχθεί αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας σε ηλεκτρικό ρεύμα και να μειωθεί όσο τον δυνατόν η ταλαιπωρία που υφίστανται οι καταναλωτές. «Βρίσκονται», είπε, «σε προχωρημένο στάδιο οι επαφές με Ελλάδα και Ισραήλ, ενώ λύσεις αναζητούνται και στον ιδιωτικό τομέα».
Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου έχασε το πιο σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος. Μία επένδυση πάνω από 1,5 δισ. ευρώ έχει υποστεί σημαντικές καταστροφές. Σοβαρός προβληματισμός ως προς τις επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία καταγράφεται και ανάμεσα στα τραπεζικά επιτελεία. Οι τεχνοκράτες ανησυχούν για το τι μέλλει γενέσθαι παραπέμποντας στις αρνητικές επιπτώσεις που μπορούν να δημιουργηθούν από την ελλιπή ηλεκτροδότηση όλης της οικονομικής και παραγωγικής αλυσίδας, καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη πόσο χρόνο θα πάρει η αποκατάσταση της πλήρους ηλεκτροδότησης της Κύπρου. Αρνητική εξέλιξη αποτελεί και η αναστολή της λειτουργίας όλων των μονάδων αφαλάτωσης, ως αποτέλεσμα της οποίας είναι ο περιορισμός στις διαθέσιμες ποσότητες νερού.
Για την τραγωδία θα συζητήσει την ερχόμενη Δευτέρα η επιτροπή Αμυνας της κυπριακής Βουλής, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΕΔΕΚ, Γ. Βαρνάκας, έκανε λόγο για έγκλημα εκ προμελέτης. Ανέφερε ακόμα ότι στην κοινοβουλευτική επιτροπή θα κληθούν όλοι οι αρμόδιοι για να δώσουν σαφείς απαντήσεις, ενώ υπογράμμισε ότι προκύπτουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες που αγγίζουν τους ανωτέρους του υπ. Αμυνας και του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς.
Το Υπ. Εξωτερικών
Το ΥΠΕΞ της Κύπρου ουδέποτε έθεσε οποιαδήποτε πολιτική ανάγκη πάνω από θέματα ασφαλείας ούτε και οποιοσδήποτε άλλος από πλευράς του κράτους, διεμήνυσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού,επισημαίνοντας ότι θα γίνει ενδελεχής και πλήρη έρευνα. «Πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί για ό,τι λέγεται δημόσια», πρόσθεσε.
Συνεδρίαση αύριο
Αποφάσεις για τις έρευνες από το Υπουργικό Συμβούλιο
Αύριο σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα ληφθούν αποφάσεις αναφορικά με τη διεξαγωγή της έρευνας για την τραγωδία στη ναυτική βάση, δήλωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρου, Στέφανος Στεφάνου, επισημαίνοντας ότι θα συσταθεί και ανεξάρτητη Αρχή για να αποδοθούν ευθύνες για την ανείπωτη τραγωδία. Ηδη, όπως τόνισε, η Αστυνομία σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά διεξάγουν τις πρώτες έρευνες για συλλογή στοιχείων. Ο Στ. Στεφάνου ανέφερε επίσης ότι, μέσα από την έρευνα θα δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται, όπως, γιατί, παρά τις προειδοποιήσεις, δεν μετακινήθηκαν ή δεν καταστράφηκαν τα πυρομαχικά, γιατί δεν ελήφθησαν υπόψη οι εκθέσεις που είχαν υποβληθεί. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν, προσέθεσε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρου υπογράμμισε ότι η αποσπασματική διαρροή συγκεκριμένων εγγράφων από διάφορες συσκέψεις μόνο σύγχυση προκαλεί και σημείωσε ότι το όλο θέμα πολιτικοποιήθηκε με λάθος τρόπο, επικρίνοντας ορισμένους οι οποίοι, όπως ανέφερε, σπεύδουν να κάνουν δηλώσεις και παρουσιάζονται ως δικαστές βγάζοντας αποφάσεις.
Απάντηση
Απέρριψε επικρίσεις σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση δεν αποδέχθηκε μεταφορά των πυρομαχικών σε άλλη χώρα και ειδικά στη Γερμανία. «Είχαμε», είπε, «εντατικές επαφές και διαβουλεύσεις και καταβάλλαμε συνεχείς προσπάθειες για μεταφορά του υλικού σε ξένη χώρα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα». Για τη Γερμανία υποστήριξε ότι είχε ζητηθεί εντολή από το Συμβούλιο Ασφαλείας, αλλά ουδέποτε δόθηκε απάντηση, ενώ για τις ΗΠΑ δεν υπέβαλαν πρόταση.
Στρατός – Αστυνομία
«Οργώνουν» τη βάση για στοιχεία
Μέλη της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας «οργώνουν» τη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» ψάχνοντας για στοιχεία. Τις έρευνες συνδράμουν 10 πυροτεχνουργοί των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και άλλοι ειδικοί από τη Βρετανία. Η είσοδος στη βάση επιτρέπεται μόνο σε οχήματα του στρατού και της πυροσβεστικής. Η περίμετρος της βάσης παραμένει αποκλεισμένη, ενώ υπάρχουν μπλόκα στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας – Λεμεσού, στο ύψος της ακτής του Κυβερνήτη και στο Μαρί. Οι δρόμοι έχουν καθαρίσει από τα θραύσματα και τα κομμάτια που εκτοξεύτηκαν από την έκρηξη. Παράλληλα, στον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Βασιλικού έχουν εισέλθει εκσκαφείς για να μετακινήσουν τα μπάζα. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Συγκοινωνιών και Εργων της Κύπρου ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει επικίνδυνο φορτίο σε εμπορευματοκιβώτια του Καναδά, που βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά από δημοσίευμα για το θέμα της συνεργασίας Κύπρου – Καναδά για τη χρήση του Αερολιμένα Λάρνακας, για τη διαμετακόμιση στρατιωτικού υλικού στο πλαίσιο απόσυρσης των καναδικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.
Αποκαλυπτικές φωτογραφίες στο διαδίκτυο
Τα κοντέινερ είχαν εξογκωθεί και αλλοιωθεί πριν από την έκρηξη
Δύο φωτογραφίες έρχονται να ρίξουν φως στον τρόπο, με τον οποίο είχαν αποθηκευτεί τα εκρηκτικά που έσπειραν τον θάνατο στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».
Η κυπριακή εφημερίδα «Politis Online» εξασφάλισε φωτογραφίες -τις οποίες και δημοσιεύει στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της- που αποκαλύπτουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα κοντέινερ, τα οποία περιείχαν την εκρηκτική ύλη. Το εξωτερικό μέρος των κοντέινερ είχε εξογκωθεί και αλλοιωθεί, ενδεχομένως από έκρηξη στο εσωτερικό τους τα τελευταία δύο χρόνια.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα, εκατοντάδες τόνοι πυρομαχικών παρέμειναν στη Ναυτική Βάση εκτεθειμένα στις χειρότερες δυνατές συνθήκες από τον Φεβρουάριο του 2009.
Στο μεταξύ, σύσσωμος ο κυπριακός Τύπος χαρακτηρίζει «έγκλημα» την προχθεσινή τραγωδία. Η «Αλήθεια» με τίτλο «Είναι έγκλημα», γράφει ότι οι αρμόδιοι είχαν επανειλημμένως προειδοποιηθεί και τελευταία γραπτώς από τον αδικοχαμένο διοικητή του Ναυτικού, έκαναν σύσκεψη αλλά δεν βρήκαν χρόνο για έρευνα. Η εφημερίδα «Πολίτης» δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδό της φωτογραφίες από τον χώρο της τραγωδίας με τίτλο «Εγκληματίες».
Η «Σημερινή», υπό τον τίτλο «Εγκλημα» και ολοσέλιδη φωτογραφία από την καταστροφή, γράφει ότι 12 είναι οι νεκροί, 62 οι τραυματίες και πολλά τα «γιατί» της τραγωδίας, με την οργή να ξεχειλίζει για τις ευθύνες των αρμοδίων.
Η «Χαραυγή», με τίτλο «Μαύρισε ξανά η Κύπρος» και με φωτογραφία από την καταστροφή, αναφέρει ότι συγκλόνισε μέχρι τα Ηνωμένα Εθνη, τις Βρυξέλλες και άλλες πρωτεύουσες διεθνώς η ανείπωτη τραγωδία που έντυσε στα μαύρα για μία ακόμη φορά την Κύπρο.
Νέος κίνδυνος
Οπως αποκαλύπτει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», είναι ορατός ο κίνδυνος σ’ ένα άλλο στρατόπεδο, στην Παλώδια, όπου υπάρχουν αποθήκες όπλων και πυρομαχικών, από το οποίο πέρυσι είχαν κλαπεί 172 κιλά δυναμίτιδας. Αναφορά στον τρόπο διαχείρισης των πυρομαχικών έκανε η γενική ελέγκτρια του κράτους, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη και στην ετήσια έκθεση του 2008: «Παρατήρησα ότι λόγω έλλειψης αποθηκευτικών χωρών, τα εξεταστήρια πυρομαχικών γειτνιάζουν με αποθήκη πυρομαχικών, γεγονός που ελλοχεύει κινδύνους».

25 σχόλια :

  1. Ανώνυμος16/7/11 09:43

    Παντού Έλληνες οι Έλληνες ! Παντού και πάντα σκατοβολιό τα κάνουν...
    Αβαδαίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/7/11 17:19

    μεγαλο σταυροδρομι αυτο νησι...απο κει περνανε τα παντα .δυστυχως καποιο απο αυτα εσκασε και ως συνηθως την πληρωσε ο φτωχος και παλι.ο θεος να αναπαυσει τις ψυχες τους....ολοι νεα παιδια ηταν,κριμα...gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/7/11 19:44

    Παρατήρηση 1η.

    Η καθεστικυία τάξη (όπου γης και όποιας εποχής) άμα δει ότι οι απλές μορφές καταστολής δε φέρνουν αποτέλεσμα, ιστορικά έχει αποδειχθεί, ότι ξαπλώνει κορμιά. Το θέμα είναι από ποιά μεριά διαλέγει ή βρίσκεται κανένας...

    Παρατήρηση 2η.

    Εμείς οι Αρκάδες και συγκεκριμένα οι αρχαίοι Αζάνες (από το βασιλιά Αζάνα, γιο του βασιλιά Κλείτορα) έχουμε συγγένεια με τους Κυπραίους και ειδικά με τους Παφίτες.

    (Τώρα με τόσα ονόματα σε τοπωνύμια και σκεύη στην Αβαροσλαβική είναι άλλου παπά ευαγγέλιο από που κρατάει η σκούφια μας)

    (ελπίζω να μην προκαλέσω ωχετό ύβρεων από ...συνέλληνες... για τη βλακιούλα που έγραψα).

    Ναι παντού Έλληνες, οι Έλληνες και τόλμω να συμπληρώσω ό,τι αν είναι και Ελληναράδες, τότε .....

    (ο χωρίς ψευδώνυμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/7/11 19:46

    Είδες γερόλυκε, κρατάω επίπεδο και ας σου είπε ο ......πολυμορφικός να με μποϋκοτάρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/7/11 20:49

    ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ.

    Γ.Γ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ Κ.Κ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΚΡΩΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ (ΕΩΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΠΑΕΙ ΑΛΕΚΑ ΜΟΥ ΧΑΛΑΣΕ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΓΟΝΤΙΚΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ....

    ΠΟΥ ΄ΣΑΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΕ ΝΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΑΚΙ (ΩΣΕΙ ΛΕΝΙΝ) ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΙΟ...ΔΙΑΝΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥ ΚΟΥΛΑ ΚΑ Ι ΑΠΟ ΤΟ ,ΜΑΙΝΑΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΙΔΕΕΣ Ι Ι17/7/11 02:22

    ΧΩΡΙΣ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΟΣ 7.44,7.46,8.49 ΚΑΙ ΚΡΥΦΟΠΑΣΟΚΟΣ. ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΟ ΔΑΓΚΩΝΕΙΣ.ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΑΣΧΕΤΟ ΤΟΠΟ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ.ΕΙΝΑΙ ΓΛΑΝΙΤΣΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑ ΜΑΣ ΦΑΛΜΕΡΑΓΙΕΡ. ΤΡΑΒΑ ΔΙΑΒΑΖΕ ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ.ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΙΩΘΕΙ ΣΛΑΥΟΣ ΔΙΠΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΡΒΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος17/7/11 13:41

    πόσο εύκολα πέφτουν οι μάσκες..., γιατί είναι ...επίκτητες.

    Ξέχασες το γερμανικό αετό, είπαμε υπάρχει και αυτός.

    Πολυμορφικός είναι για σένα, άμα θέλεις το χρησιμοποιείς για να μη μπλέκεις τα ονόματα.

    Πάντως σ' ευχααριστώ, γιατί με επιβεβαίωσες, δυστυχώς δεν έκανα λάθος....

    Το μπλογκ είναι γλανιτσιώτικο, άρα a priori πολιτικό, κοινωνικό, συγκρουσιακό, δημοκρατικό, αριστερό, προοδευτικό και για ότι άλλο πολέμησαν οι πατεράδες μας και πολλοί τωρινοί.

    Πατριώτη, είμαι ο χωρίς ψευδώνυμο και μόνο αυτό χρησιμοποιώ. Το ¨ξεβράκωμα¨ δεν έγινε σε μένα από άλλον πατριώτη, αλλά στη χάρη σου!!!

    Ήμουν σίγουρος ότι αισθάνεσαι Ελληναράς.., άλλα εγώ είπα μια βλακιούλα και εσύ άρχισες τα πυρηνικά ¨δίπλα είναι η σερβία"

    Καλά αν μπορούσες θα με εξόριζες????

    Και απ' αυτό ξέρουν οι Γλανιτσιώτες και από άλλα χειρότερα.

    Μην προκαλείες λοιπόν και αν έχεις να αντικρούσεις (επιστημονικά, λαογραφικά, ιστορικά κλπ ) κάντο, αλλά με βρισιές νομίζω ότι πραγματικά θα σταματήσω να σου απαντώ, κύριε που δεν έχεις βλάψει μερμύγκι, αλλά η χολή ρέει ποτάμι...

    Αφερίμ, άει στο καλό (και όχι αϊ σιχτίρ)

    (ο χωρίς ψευδώνυμο)

    Υ/Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΝΑΣ ΑΙΤΟΣ ΚΑΘΟΤΑΝΕ,ΣΕ ΨΗΛΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΘΕΤΑ Ι ΑΙΤΟΣ17/7/11 14:24

    ΟΥΤΕ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ .ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ.ΕΣΥ ΚΑΙ ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΚΙ ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ, ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΤΑΤΑ.ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΖΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ.ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΡΕ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΙΤΟΣ ΚΙ ΑΠΑΝΩ ΜΟΥ ΤΙΝΑΖΕΙ ΤΙΣ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΤΟΥ .......ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ17/7/11 14:30

    ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ. ΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕΣ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ.ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ;ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΑΝΗΞΕΡΟΣ ΜΟΝΟΜΟΡΦΙΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΔΗΛ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΕΤΙΣΙΟΣ ΑΙΤΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΡΑΒΑΤΑΣ17/7/11 14:42

    ΕΝΩ ΕΣΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΤΟΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟ ΔΗΛ ΤΟ ΚΚΕ,ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΜΕ ΛΕΣ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΧΑΦΙΕ ΟΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΞΟΡΙΕΣ,ΤΟΝ ΓΕΡΟΛΥΚΟ ΞΕΝΕΡΩΤΟ ,ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΒΑΔΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΧΟΛΕΣ.ΕΓΩ ΥΠΗΡΞΑ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΙΑ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟΣ ΝΑ ΛΕΩ ΑΣ ΤΟ ΘΕΙΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΟΥ ΤΑ ΨΑΛΛΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ .ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος17/7/11 19:29

    κουλαρετε .....κανει φωτια!!!!!!!!!!!!!Ας μου πει καποιος γραματιζουμενος το αντιθετο του ξενερωτος..πχ μαρινη αναμενω....μηνεναι νερωμενος ...οι κυπριοι ειναι παλιοι αρκαδες εξοριστοι επειδη λεει καλιεργουσαν μυστηρια φυτα..gerolykos---απλα γλανιτσιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος17/7/11 19:36

    οσο για το επιπεδο τι νασου πω πραγματικα ζαλιζομαι.........................τοσο ψηλα που βοηθας να κρατηθει gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κούκος17/7/11 19:38

    γερολυκε τη γιδα ,μην την ψοφησεις στην πεινα μεχρι να τη φαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος17/7/11 20:16

    Πολυμορφικέ,

    επειδή δε μου τα έχουν ψάλλει και άλλοι, γι' αυτό έγραφες το ένα σχόλιο μετά το άλλο με διαφορετικά ονόματα?????

    Επειδή πράγματι είμαι θείος, είμαι πιο ανθεκτικός, έως χοντρόπετσος, αλλά και ταλαιπωρημένος.

    Δεν ξέρω πως ερμηνεύεις τα γραφόμενα, αλλά τα δικά μου είναι (ο χωρίς ψευδώνυμο) και αυτό που καπάκι τσίγκλιζα το γερόλυκο (7.46), απλά δεν έγραψα (ο χωρίς ψευδώνυμο), αλλά είναι ηλίου φαενότερο ότι είναι δικό μου. Το άλλο όχι, γιατί δε με καλύπτει αρκούντως.

    Άσε τα φαιοκόκκινα, γιατί μπερδεύεις τον κόσμο.

    Πολλά άρθρα πολιτικά έχουν γραφτεί σ' αυτό το μπλόγκ, τόσο τυφλός πια είσαι που μόνο τα σχόλια τα δικά μου σε πειράζουν????

    Ο κουκουλοφόρος για τις αμάτζες γράφειή παίζει το πατό???? και καλά κάνει, γιατί είπαμε στη γλανιτσιά ο πολιτικός λόγος πάντα ήταν ζωηρός και υπαρκτός.

    Χιτλερικό δε σε είπα, φρόντισε μην αυτοπροσδιοριστείς είτε αυθορμήτως, είτε συμπερασματικώς με τα γραφόμενά σου και τις λεκτικές επιθέσεις σου. (η σερβία δίπλα είναι, αμόρφωτε, να διαβάζεις παπαρηγόπουλο, φλαμεραϊερ κλπ κλπ).κάτι τέτοια γράφεις, τα ξαναδιαβάζεις ή πατάς αμέσως το κουμπί????

    Το κρυφοπασόκος τόβγαλες από τον από κάτω μου 8.49 που σου είπα δεν είμαι εγώ. Αλλά γιατί το κρυφοπασόκος το λες με εμπάθεια????

    Άσε τους γλανιτσιώτες που στην πλειονότητά τους ψήφισαν πασοκ να είναι θυμωμένοι μ' αυτό. Τους κάνεις γκιός στο μάτι????. Πάντως λιγουλάκι ακόμα αϊτούς να διαβάσουν και θα το ξαναψηφίσουν......φευ!!!!

    Τώρα το δημοκρατικός δε φαίνεται και τόσο, επιτρεψέ μου, από τα γραφόμενα.

    Βλέπεις ότι ποτέ δε γράφω χαρακτηρισμούς προσώπων, αλλά σχολιάζω γραφόμενα και μάλιστα όσο μπορώ πιο δεικτικά, γιατί τέρμα τα κοψομεσιάρικα σχόλια.

    Τα ξενέρωτα στο γερόλυκο τα εκλαμβάνεις σαν βρισιά????

    Δάσκαλος δεν είμαι, αλλά μούρχεται κάτι από το λατινικό.....¨o tempora, o mores¨ δηλαδή ώ καιροί, ώ ήθη.

    Και είπαμε και το (ο χωρίς ψευδώνυμο) ψευδώνυμο είναι, δηλαδή αν έγραφα σαν πχ οχιά θα ήξερες ποιος είμαι????

    Επιτέλους βλέπω κατάληξες με μανία στο ¨αετός¨μετά από βαθιά περισυλλογή, αλλά το πολυμορφικός που έγραψε ο Νις είναι πιο καλό....αποψή μου, μη με μαλώσεις και γι' αυτό!!!!

    και πάλι σου επαναλαμβάνω ¨o tempora, o mores¨


    (ο χωρίς ψευδώνυμο)



    Υ/Γ. θα βάλω τον κοριό της ΚΥΠ να δω αν μιλάτε και συνεννογιόσαστε με το γερόλυκο να μη μου απαντάει.....Ούλο με το Σόλωνα ασχολιόσαστε και εγώ ζηλεύω.

    Ρε γερόλυκε, 100 σχόλια έχεις γράψει και τα 95 είναι για τις γίδες του στοιχήματος, εκεί κολλάει το ξενέρωτο και σόρυ (ελληνιστί).

    Πάει και τελείωσε το στοίχημα το χάσατε, ο κουκουλοφόρος έχει εκπαιδευτεί στη συνωμοσιολογία, τι δηλαδή σαν τους Ξηρούς νομίζετε ότι είναι???..

    Γράψε για την κατάσταση κάτι, πέσε άποψη, μάλωσε μας και σιγά σιγά θα απλωθεί ένας ζωντανός ιστότοπος με προτάσεις με άρθρα με αναπαραγωγές με σχόλια κλπ.

    Μου φαίνεται ότι εγώ και ο πολυμορφικός ξεχαρμανιάζουμε και εσείς....σοβαροί σοβαροί αποσυρθήκατε ή είναι συνωμοσία όπως παραπάνω έγραψα.....

    Ξέρω θα απαντήσεις ...απαξιωτικά και αφ΄υψηλού, αλλά και αυτό κάτι είναι....αρκεί που μας δίνεις λιγουλάκι σημασία, μας αρκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος17/7/11 20:27

    ΡΕ ΤΙ ΠΑΘΑΜΕ Μ ΑΥΤΟΝ. ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος18/7/11 00:21

    ΜΑΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ Τ ΑΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο ΤΙΠΟΤΑ18/7/11 00:40

    ΠΑΙΔΙΑ ΔΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΟΣ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ .ΘΥΜΙΖΕΙ ΒΙΒΛΟ ΚΑΙ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟ.ΒΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΤΑ ΕΙΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΑΓΙΑ ΜΕ ΔΑΥΤΟΝ.ΑΛΛΙΩΣ ΤΗ ΒΑΨΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος18/7/11 00:42

    κουκος την εχω παει για βοσκη μη σκιαζεσαι gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΟΣ..... ΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ18/7/11 00:47

    ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΛΙΑΣ ΚΥΠ,ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ,ΨΙΛΟΑΠΕΙΛΕΙ,ΕΝΟΧΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΛΑΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΝΕΙ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΧΙΟΥΜΟΡ.ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΓΕΛΙΟ.ΑΝ ΗΤΑΝΕ ΕΠΟΧΗ ΦΑΚΕΛΛΩΝ ΚΛΠ ΘΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟΜΟΥΝΑ ΚΙ ΟΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. κούκος18/7/11 00:51

    Αν μας αφήσουν να μιλήσουμε Γερόλυκε.Στο χωριό τη βοσκή την αναλαμβάνω εγώ.Μικρός γίδα έβοσκα και ηήαν πολύ σοφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος18/7/11 00:56

    πως επαθε τετοια ζημια ρε κουκε ....τι ειναι γιδια ....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. κούκος18/7/11 01:32

    Που να ξέρω γω αδερφέ.Τα γίδια καμιά φορά ζωναριάζονται στα βράχια ψαχνοντας για ροιδάμι και τότε πάει το σκουμάρι σύννεφο.Άμα βρεθούμε καμιά βολά θα σου ειπώ μιά ιστορία με το μακαρίτη τον Τσιαγκρή που μου την ΄έλεγε σαν ήμουνα μπονώρα στ αμπέλια τσιοπανόπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος18/7/11 09:10

    « Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όλα όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω, και με το τίμημα της ζωής μου ακόμα, το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες αυτά που πρεσβεύεις .»βολταίρος
    ο κουκουλοφόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος18/7/11 14:56

    πες την ιστορια στην μπαναγια καπου κειχαμου θαμαι θα την ακουσω..gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος18/7/11 15:49

    ΠΑΝΤΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗ ΓΛΑΝΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΧΩΡΙΤΗΣ. ΣΟΛΩΝΑ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ ΔΥΟ ΓΙΔΕΣ ΟΧΙ ΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.