Καλώς Ήρθατε
Καλώς ήρθατε στο τόπο μας !
Καλώς ήρθατε στον κόσμο μας !
Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Σύμβολο της θυμοσοφίας μας
----------------------
- Η πρώτη συνέλευση 1960
- Επιτέλους μπήκε το νερό στ αυλάκι
- Η κουρά το 2013
- Με…τo δικό μας πλεόνασμα!
- Γι αυτούς που δεν συμμετείχαν
- Μια μεγάλη υποχρέωση εκπληρώνει ο Σύλλογός μας
- Κοπή πίτας 2016
- Aπόκριες το 2016 στο χωριό
- πίτα συλλόγου Τρίπολης2017
- Πίτα 2017 Αθήνας
- κάθε χρόνο και περισσότεροι
- Πανηγύρι στο χωριό 2017
- Πίτα 2020
- ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ (29.10. 12)
- ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
- ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΕΣΥ;
- ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΕΝ ΤΡΙΠΟΛΕΙ 2000μ.χ. 1ο
- ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΕΝ ΤΡΙΠΟΛΕΙ 2000μ.χ.2ο
- ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΕΝ ΤΡΙΠΟΛΕΙ 2000μ.χ.3ο
- ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΕΝ ΤΡΙΠΟΛΕΙ 2000μ.χ.4ο
- ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΕΝ ΤΡΙΠΟΛΕΙ 2000μχ 5ο
- ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΕΝ ΤΡΙΠΟΛΕΙ 2000μχ 6ο
- O ΘΑΝΑΣΗΣ
- ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ (ΔΕΚ1999)
- ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΘΕΙΤΣΑΣ
Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024
Oι ανεμογεννήτριες μειώνουν τις βροχοπτώσεις - Τι συμβαίνει στην Αρκαδία
Υπάρχει καταστροφή εν τη γενέσει των τοπικών βροχών και έναν εμποδισμό των υδρατμών κοντά στο έδαφος να κάτσουν στο έδαφος και να πάρουν μέρος στον υδρολογικό κύκλο της περιοχής
Τη στιγμή που όλη η Ελλάδα προσπαθεί να διαχειριστεί το νερό με το σταγονόμετρο, λόγω της ανομβρίας, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών εξηγεί ότι οι ανεμογεννήτριες «φρενάρουν» τις βροχοπτώσεις.
Ο λόγος για τον Γιώργο Στουρνάρα, καθηγητή Υδρογεωλογίας και Τεχνικής Γεωλογίας, Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Μελέτης της τράπεζας της Ελλάδος για τις κλιματικές αλλαγές και τις επιπτώσεις της.
Σύμφωνα τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών «… υπάρχουν και είδη βροχών, κυρίως οι τοπικές βροχές, τις οποίες οι μετεωρολόγοι τις ονομάζουν κατακόρυφης μεταφοράς ή ορογραφικής, κυρίως αυτές που είναι δίπλα στα βουνά.
Οι υδρατμοί που είναι μαζεμένοι εκεί δεν μπορούν να συμπυκνωθούν και να δημιουργήσουν βροχή, γιατί δεν τους αφήνει να συμπυκνωθούν η δράση των ανεμογεννητριών, επομένως έχουμε μια, θα λέγαμε, καταστροφή εν τη γενέσει τους των τοπικών βροχών και έναν εμποδισμό των υδρατμών κοντά στο έδαφος να κάτσουν στο έδαφος και να πάρουν μέρος στον υδρολογικό κύκλο της περιοχής».
Όλα αυτά, την ίδια ώρα, που δεν έχουμε βρει τρόπο να αποθηκεύσουμε την ενέργεια και το μεγαλύτερο τμήμα της ενέργειας που παράγεται από φωτοβολταϊκά και αιολικά, χάνεται, όταν δεν διοχετεύεται άμεσα στο ηλεκτρικό σύστημα.
Τάσεις αυτοκτονίας
Σύμφωνα με το www.kalimera-arkadia.gr, ουσιαστικά υπάρχει το εξής πλάνο.
Να γεμίσει η Αρκαδία με ανεμογεννήτριες, όταν με βάση τα σημερινά δεδομένα, την ενέργεια την «πετάμε» και παράλληλα να ρισκάρουμε τη μείωση των βροχοπτώσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Βρίσκει κανείς λογική;
Έχουμε αντιληφθεί ότι η μείωση των βροχοπτώσεων, οδηγούν – με μαθηματική ακρίβεια- σε σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας, για τις βασικές μας ανάγκες.
Ενώ, παράλληλα, οδηγεί σε έλλειψη νερού άρδευσης η οποία θα επιφέρει μείωση της αγροτικής παραγωγής, με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται η διατροφική επάρκεια της χώρας και παράλληλα οδηγεί σε αύξηση στις τιμές των αγροτικών προϊόντων.
Έχουμε τάσεις αυτοκτονίας;, αναρωτιέται ο αρθρογράφος Μηνάς Αρτόπουλος.
www.bankingnews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.