Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Ο πρώην πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ Έγινε βοσκός και ζει με 250 ευρώ το μήνα...

Ο πρώην πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, αποφάσισε να ζήσει με έναν τρόπο που εκπλήσσει πολλούς και αποτελεί παράδειγμα ταπεινότητας και αφοσίωσης στον λαό του, βιοποριζόμενος από τη βοσκή προβάτων.

Μετά την ολοκλήρωση της θητείας του, αρνήθηκε τη σύνταξη του προέδρου και επέστρεψε να διδάσκει στο πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας ως συμπληρωματικό μισθό μόλις 10.000 ριάλ , δηλαδή κατώ από 250 ευρώ, το μήνα.
Ζει απλά στο σπίτι του και όταν διαμένει σε ξενοδοχεία, ζητά απλά δωμάτια, ακόμη και χωρίς κρεβάτι, προτιμώντας να κοιμάται στο πάτωμα με ένα στρώμα και μια κουβέρτα.Ο Αχμαντινετζάντ χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις του και πούλησε το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο Peugeot που του παρείχε η προεδρία.

Όταν τον ρωτούν γιατί, ενώ υπήρξε πρόεδρος για δύο θητείες, δεν εκμεταλλεύτηκε τη θέση του για να βελτιώσει οικονομικά τη ζωή του, απαντά ότι «ένας πραγματικός ηγέτης πρέπει να ζει όπως ο λαός του».

Αυτή η στάση του Αχμαντινετζάντ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κατάσταση στην Ελλάδα, όπου περιέργως, από τους απλούς βουλευτές ως ακόμη και υπηρεσιακούς υπουργούς του ενός μήνα, πετυχαίνουν να δημιουργήσουν ανεξήγητα περιουσία!

Στον θαυμαστό ελληνικό πολιτικό βίο, είναι εύκολο για τον εθνικό αντιπρόσωπο, απλά να πλουτίσει…

Η ζωή του Αχμαντινετζάντ αποτελεί παράδειγμα για το πώς ένας ηγέτης μπορεί να επιλέξει να ζήσει απλά, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του προς τον λαό του.

Αντί να επωφεληθεί από τη θέση του, προτίμησε να διατηρήσει μια ζωή σύμφωνη με τις αξίες του και τις ανάγκες του απλού Ιρανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.