Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Από τις 29 έως τις 31 Μαρτίου η Τρίπολη θα λέει “Say Cheese”!

 Από τις 29 έως τις 31 Μαρτίου η Τρίπολη θα λέει “Say Cheese”!

Έλληνες και ξένοι προσκεκλημένοι εισηγητές, πρόκειται να λάβουν μέρος στο Διεθνές συνέδριο τυροκομίας και φεστιβάλ τυριού που θα λάβει χώρα στην Τρίπολη και πιο συγκεκριμένα στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο. 

Στόχος η δικτύωση και συνεργασία των τυροκόμων και των παραγωγών, η συμμετοχή σε εκθέσεις, σε προγράμματα γνωριμίας, γευσιγνωσίας και προβολής των τοπικών τυριών, η ανάπτυξη και τουριστική αξιοποίηση των Δρόμων τυριού των Βαλκανίων. 

Στις 9:30 το πρωί της Τετάρτης 29 Μαρτίου, ξεκινά το συνέδριο τυροκομίας με τοποθετήσεις, εισηγήσεις, αναλύσεις, όλες με κοινό παρονομαστή την τυροκομία και την κτηνοτροφία της ευρύτερης περιοχής.

 

Το Φεστιβάλ Τυροκομίας παίρνει τη σκυτάλη από το Διεθνές Συνέδριο το μεσημέρι της 29ης  με masterclass και μουσικοχορευτικά δρώμενα.

 

Στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, τον βασικό χώρο στον οποίο θα φιλοξενείται η έκθεση τυριών από παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής, θα προαναγγελθεί επίσημα στις 5.30μμ, η σειρά εκδηλώσεων του φεστιβάλ και το εορταστικό κλίμα θα συνεχιστεί με μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου των Ελληνίδων Τριπόλεως με τη συνοδεία τοπικού μουσικού σχήματος. Το πρόγραμμα θα κλιμακωθεί με μία συναυλία των «Σουρλουλού», οι οποίοι μέσα από σύγχρονες φόρμες της παραδοσιακής μουσικής της υπαίθρου θα μας προσκαλέσουν σε χορό!

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά και διαδικτυακά τις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου, αλλά και να ενσωματώσετε για αναμετάδοση τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/live/CSbGjb6oAwI?feature=share

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά και διαδικτυακά την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ, αλλά και να ενσωματώσετε για αναμετάδοση τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/live/4-cku-S1o0w?feature=share
https://www.kalimera-arkadia.gr/

1 σχόλιο :

  1. Ανώνυμος30/3/23 16:03

    Σημειωνω τις δηλωσεις της Ντορας επανειλημενως περι δικαιωματων της Τουρκιας στο Αιγαιο,του φωστηρα του Φιλη περι Πρεσπων του Αιγαιου.τις,ενεργειες του Παπαδημουλη στην Ευρωβουλη για να μη γινει ο φρα;κτης του Εβρου και την κουφοτητα των κομματων τους να τους αποδοκιμασουν και να τους διαγραψουν .Και βγαζω συμπερασμα οτι και τα κομμματα τους ειναι ιδια και προσπαθουν ν αποσπασουν την ψηφο του λαου εστω για συγκυβερνηση,πολυχρωμη ειπε ο Τσιπρα,ψυχεδελικη.ο λαος πρεπει να τους στειλει και τους τρεις εκτος βουλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.