Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Το Σανατόριο Μαγουλιάνων μετατρέπεται σε πεντάστερο Ξενοδοχείο



Δύο κτίρια με μεγάλη ιστορία σε Αρκαδία και Βουλιαγμένη Αττικής θα μετασκευαστούν και θα ανοίξουν ως πολυτελή ξενοδοχεία. Η τακτική αυτή είναι ευρέως διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο, όπου ιστορικά κτήρια που είχαν άλλες χρήσεις, ακόμα και φυλακές, ή μοναστήρια, μετατρέπονται σε πολυτελείς χώρους φιλοξενίας.
Το σανατόριο "Μάνα"Το πρώην σανατόριο και νυν ξενοδοχείο Μάνα

Στην Αρκαδία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Καρφοξυλιάς Αρκαδίας, έξω από τη Βυτίνα, σε ένα μαγευτικό σημείο, πρόκειται να ανοίξει σύντομα το ξενοδοχείο “Manna”. To αρχικό κτήριο ήταν σανατόριο που κατασκευάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1920, από την αδελφή του Παύλου Μελά, Άννα και προοριζόταν κυρίως για ασθενείς στρατιώτες που έπασχαν από φυματίωση και είχαν επιστρέψει από το μικρασιατικό μέτωπο. Την Άννα Μελά, την αποκαλούσαν όλοι «μάνα» γιατί φρόντιζε και η ίδια ως εθελόντρια τους ασθενείς. Το εξαιρετικό μικροκλίμα της περιοχής, ήταν ο λόγος που επέλεξαν το σημείο για να χτίσουν τότε το σανατόριο. Τα έξοδα του όμως ήταν υπέρογκα και η λειτουργία του σταμάτησε μόλις το 1938, χρονιά που απεβίωσε και η Άννα Μελά μετά από ασθένεια. Το κτίριο πωλήθηκε στην εταιρεία OTUS Ξενοδοχειακή και πλέον βρίσκεται στην τελική φάση της ανακατασκευής του ως ξενοδοχείο.

Οι νέοι ιδιοκτήτες κράτησαν το όνομα «Manna». Τα αρχιτεκτονικά σχέδια ανήκουν στο γραφείο K-Studio και σύμφωνα με πληροφορίες θα ανήκει στο διεθνές δίκτυο των Design Hotels. Θα αποτελείται από 32 δωμάτια και σουίτες, εστιατόριο αλλά και χώρο spa. Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι την επιμέλεια των χώρων γαστρονομίας έχει αναλάβει ο πολυβραβευμένος σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος.
Το πρώην σανατόριο και νυν ξενοδοχείο Μάνα
Το πρώην σανατόριο και νυν ξενοδοχείο Μάνα


6 σχόλια :

  1. Ανώνυμος12/2/23 15:24

    οποτε εχει χλαγοη στο χωριο θα πηγαινω εκει να κοιμαμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ θα πηγαίνω όταν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στο chalet rooms to let...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/2/23 21:15

    αλλος θα παιρνει πλαινα τα βουνα να βρει το ψυχοθεραπευτικο του σανατοριο κι αλλος θα κατεβαινει οροφο γιατι θα του χουν πιασει τη σουιτα.παντως καφε θα πιουμε.το μονο που μπορουμε πλεον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/2/23 21:56

    το δωματιο στ αγκωναρι ειναι ρεζερβε για μενα gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γι αυτό να φροντίζεις να το κλείνεις νωρίς Ioan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12/2/23 23:08

    εχω ανακαλυψει ενα πετρινο ακατοικητο καλυβι στον Βαλτεσινιωτικο καμπο..............η καλυτερη σουιτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.