Καλώς Ήρθατε
Καλώς ήρθατε στο τόπο μας !
Καλώς ήρθατε στον κόσμο μας !
Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Σύμβολο της θυμοσοφίας μας
----------------------
- Η πρώτη συνέλευση 1960
- Επιτέλους μπήκε το νερό στ αυλάκι
- Η κουρά το 2013
- Με…τo δικό μας πλεόνασμα!
- Γι αυτούς που δεν συμμετείχαν
- Μια μεγάλη υποχρέωση εκπληρώνει ο Σύλλογός μας
- Κοπή πίτας 2016
- Aπόκριες το 2016 στο χωριό
- πίτα συλλόγου Τρίπολης2017
- Πίτα 2017 Αθήνας
- κάθε χρόνο και περισσότεροι
- Πανηγύρι στο χωριό 2017
- Πίτα 2020
- ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ (29.10. 12)
- ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
- ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΕΣΥ;
- ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΕΝ ΤΡΙΠΟΛΕΙ 2000μ.χ. 1ο
- ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΕΝ ΤΡΙΠΟΛΕΙ 2000μ.χ.2ο
- ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΕΝ ΤΡΙΠΟΛΕΙ 2000μ.χ.3ο
- ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΕΝ ΤΡΙΠΟΛΕΙ 2000μ.χ.4ο
- ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΕΝ ΤΡΙΠΟΛΕΙ 2000μχ 5ο
- ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΕΝ ΤΡΙΠΟΛΕΙ 2000μχ 6ο
- O ΘΑΝΑΣΗΣ
- ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ (ΔΕΚ1999)
- ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΘΕΙΤΣΑΣ
Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023
Η ΘΛΙΨΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΓΕΝΝΑΙΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Ο Joe O’Donnell ήταν Αμερικανός Φωτογράφος, φωτορεπόρτερ και δημιουργός ντοκιμαντέρ. Το 1945 εστάλη από τον στρατό των ΗΠΑ να αποτιμήσει τη ζημία που προκλήθηκε στην Ιαπωνία από τις αεροπορικές επιδρομές και τις ατομικές βόμβες. Τους επτά μήνες που έμεινε εκεί ταξίδεψε στη Δυτική Ιαπωνία, καταγράφοντας την καταστροφή, αποκαλύπτοντας την κατάσταση των θυμάτων των βομβών, συμπεριλαμβανομένων των νεκρών, των τραυματιών, των αστέγων και των ορφανών. Οι εικόνες του ανθρώπινου πόνου χαράχτηκαν τόσο στα αρνητικά όσο και στην καρδιά του.
Στη παραπάνω φωτογραφία, ένα αγόρι στέκεται όρθιο, έχοντας κάνει το καθήκον του φέρνοντας τον νεκρό αδερφό του σε ένα σημείο, ώστε να αποτεφρωθεί. Το αγόρι κάθεται σε στάση προσοχής, κάτι που δείχνει τι βιώνει ένα τόσο μικρό παιδί κατά την διάρκεια ενός πολέμου. Κοιτάζοντας το αγόρι που κουβαλάει τον μικρότερο αδερφό του στην πλάτη του, προσπαθεί και κρατά ένα τόσο σοβαρό ύφος, προσπαθεί τόσο σκληρά για να είναι γενναίος, παρ’όλο που στα μάτια του είναι ξεκάθαρη η θλίψη.
Ο φωτογράφος δηλώνει χρόνια αργότερα σε συνέντευξη του: «Είδα ένα αγόρι περίπου δέκα ετών να περπατάει. Μετέφερε ένα μωρό στην πλάτη του. Εκείνες τις μέρες στην Ιαπωνία, είδαμε συχνά παιδιά να παίζουν με τα μικρά αδέρφια τους στην πλάτη τους, αλλά αυτό το αγόρι ήταν σαφώς διαφορετικό. Μπορούσα να καταλάβω ότι είχε έρθει σε αυτό το μέρος για σοβαρό λόγο. Δεν φορούσε παπούτσια. Το πρόσωπό του ήταν σκληρό. Το αγόρι στάθηκε εκεί για πέντε ή δέκα λεπτά. Άντρες με λευκές μάσκες περπάτησαν σε αυτόν και άρχισαν να βγάζουν ήσυχα το σχοινί που κρατούσε το μωρό. Τότε είδα ότι το μωρό ήταν ήδη νεκρό. Οι άνδρες κράτησαν το σώμα από τα χέρια και τα πόδια και το έβαλαν στη φωτιά. Το αγόρι στάθηκε εκεί ακίνητο, βλέποντας τις φλόγες. Δαγκώνει το κάτω χείλος του τόσο σκληρά που μάτωσε. Έπειτα το αγόρι γύρισε και έφυγε σιωπηλά.»
Η ιστορία της παραπάνω φωτογραφίας μας θύμισε πολύ την ιαπωνική ταινία κινουμένων σχεδίων Grave of the Fireflies του 1988, μία απίστευτη ταινία που προτείνουμε σε όλους σας να δείτε.
Πηγή: rarehistoricalphotos.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.