Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

“Σώσε με, για να σωθείς”: Εξαιρετικό video clip για να μείνει το Μαίναλο ανέγγιχτο!

Παραγωγή – Σκηνοθεσία: Angelina Helioti – Zaf Zafeiropoulos

“Ένας αετός γίνεται κορίτσι και σε παίρνει από το χέρι για να σου δείξει την καταστροφή που έχει μπει στο σπίτι σου με ύπουλο τρόπο. Η φύση ζητά τη βοήθειά σου. Όταν σκοτώνεται ένα πουλί κάτι λείπει από αυτόν τον κόσμο. Όταν σκοτώνεται ένα πουλί, σκοτώνεται η ανθρωπιά σου. Αν σώσεις τη φύση θα σωθείς… Αν σώσεις τη φύση, θα σώσεις τον άνθρωπο.” Με αφορμή την έγκριση που έδωσε η Ρ.Α.Ε για την δημιουργία αιολικού πάρκου στο Μαίναλο και την γενικότερη αλόγιστη διασπορά ανεμογεννητριών σε ολόκληρη τη χώρα, η ομάδα παραγωγής του «ΣΩΣΕ ΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ» επιδιώκει να διαμαρτυρηθεί με εικαστικό τρόπο για την καταστροφή που συμβαίνει στο περιβάλλον της Ελλάδας και τις συνέπειες αυτών των «επενδύσεων» στις ζωές των ανθρώπων. Φαίνεται ότι η «πράσινη ανάπτυξη», με τον τρόπο που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, μόνο πράσινη δεν είναι, αφού κατακρεουργεί κάθε παρθένο βουνό και δάσος με απώτερο σκοπό το κέρδος ολίγων και συγκεκριμένων μεγαλο-επιχειρηματιών. Η ομάδα παραγωγής του «ΣΩΣΕ ΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ» ευελπιστεί να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει πολίτες, φορείς και άρχοντες στοχεύοντας στην παύση της δημιουργίας μεγάλων αιολικών πάρκων στα υπέροχα βουνά της χώρας μας. Βουνά που βραβεύονται διεθνώς για την ομορφιά τους, κάνοντας τον εναλλακτικό και φυσιολατρικό τουρισμό να ανθίζει. Βουνά και δάση που αποτελούν το σπίτι τόσο ζώων και φυτών όσο και ανθρώπων.

1 σχόλιο :

  1. Ανώνυμος12/12/22 12:08

    ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗ
    Στι σημαινει η λεξη αραχλιασα
    Kally Reader
    Ω!! Η μάνα μου την ελεγε. Αχλύς τής αχλύος, ομηρική λεξη, θα πει σκοτεινιά, θολουρα, ομιχλώδης και ζοφωδης ατμοσφαιρα.
    Το λεμε, οταν το σπιτι βρωμιζει, αφροντιστο, ή μεταφορικά, οταν καποιος παραιτημενος απο την ζωή, την αφηνει να βαλτωνει, χωρις ελπιδα και προσπαθεια ανακαμψης .
    Λεει ο Ομηρος Ε 696::
    τὸν δὲ λίπε ψυχή, κατὰ δ᾽ ὀφθαλμῶν κέχυτ᾽ ἀχλύς· Τούφυγε η ψυχή, και σκοτεινια τού χυθηκε στα ματια
    Ειναι η στιγμη που τραβανε απο το μπουτι τού Σαρπηδονα, το ακοντιο, κι αυτος λιποθυμησε απο τον πονο.
    Ο λαος πήρε την λεξη αχλύς, και την λεξη αραχνιαζω, αλλη εικονα εγκαταλειψης, και ζοφου αυτή, κι εφτιαξε μια καινούργια λεξη , αραχλιάζω. Μια χαρα , και πολύ επιτυχημενη γλωσσοπλασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.