Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Εφιαλτικές σκηνές σε δελτία και σίριαλ

Τα κανάλια χορηγοί των ψυχιάτρων...

Παρακολουθείς τα δελτία στην τηλεόραση και γίνεσαι ψυχικό κουρέλι, νιώθεις την ανάγκη ψυχολόγου, αγγίζεις τα όρια της κατάθλιψης: βία, βιασμοί, αυτοκτονίες, ακρίβεια, εκδικητικά πορνό, απειλή πολέμου, αεροπορικά δυστυχήματα, παραμορφωμένα από συγκρούσεις αυτοκίνητα και θάνατοι –πάμπολλοι θάνατοι που προσθέτουν αβάσταχτες ποσότητες δυστυχίας σε συμπυκνωμένο τηλεοπτικό χρόνο μιας ώρας.
Η τηλεόραση ποντάρει στον τρόμο, στη θλίψη και στην ωμότητα. Παίζει τα ίδια θλιβερά θέματα, επαναλαμβάνοντας επί δυο, τρεις και περισσότερες μέρες τις απαράλλαχτες περιγραφές, προβάλλοντας τους ίδιους μάρτυρες και μεταδίδοντας αχρείαστες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Όπως συνέβη με το φονικό σε ορεινό χωριό της Καβάλας, για το οποίο από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έως και το βράδυ της Δευτέρας (προφανώς έπεται συνέχεια) μας περιγράφουν πώς συνέβη η απίστευτη κτηνωδία από τον δολοφόνο και αυτόχειρα κτηνοτρόφο.
Μάλιστα, φτάσαμε στο σημείο να ακούμε σε σκληρή περιγραφή το πώς τα σκάγια (σκάγια για πουλάκια, μας είπαν!) διαπέρασαν το δολοφονημένο βρέφος, ποια ήταν η διαδρομή στο σωματάκι του, από πού μπήκαν, από πού βγήκαν!
Και όσοι τηλεθεατές γλιτώσουν από το μαράζι βλέποντας τα δελτία, ακολουθούν τα σίριαλ για να πάρουν τη σκυτάλη της θλίψης και να τους αποκάμουν.
Σίριαλ με αλλεπάλληλους θανάτους, κηδείες, νεκροφόρες, νεκροπομπούς, ανοικτούς τάφους, ψαλμωδίες.
Με ανατριχιαστικό νατουραλισμό, δείχνουν φέρετρα με ηθοποιούς που υποδύονται... ολοζώντανα τη σορό τους. Ωχροί, ακίνητοι, βυθισμένοι μέσα στα λουλούδια –σε ρόλο που δεν θα ξεχάσουν ποτέ.
Εφιαλτικές σκηνές, από εφιαλτικά Μέσα που είναι οι καλύτεροι χορηγοί ψυχολόγων και ψυχιάτρων.

1 σχόλιο :

 1. Αβαδαίος9/10/22 14:45

  «Φέτο τ΄ αηδόνι δε λαλεί / ούτε και θα λαλήσει», λέει το πελοποννησιακό τσάμικο .
  Δηλαδή, ούτε πουλάκι δεν ακούς ούτε και Πουλακίδα
  ούτε από Σόλωνα ένα φως, έστω μια ηλιαχτίδα ...
  (Αφιερωμένο όπου δει)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.