Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

ΠΡΟΤΑΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Γράφει ο

Πάνος Χουντής
▪ Σήμερα 23η Ιούνη 2022 η Αγωνιστική Συνεργασία (ομάδα Γορτυνίας) καταθέτει για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελ/σου, την 2η ΕΠΙΣΗΜΗ και πολύ συγκεκριμένη πρότασή της, για την πραγματική ενίσχυση της άγονης και πυρόπληκτης Γορτυνίας!
▪Ζητάμε την ΟΜΌΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ όλων των συμβούλων Περιφέρειας Πελοποννήσου, διότι η υλοποίηση της πρότασης μας αφορά ολόκληρη την Γορτυνία και όλους τους δεινοπαθούντες οικονομικά πατριώτες μας!
▪Όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά την λαχτάρα και την επιθυμία των Γορτυνίων που θέλουν να επισκέπτονται τα άγονα πατρικά μας εδάφη, της πυρόπληκτης και μη, επαρχίας μας!
▪Όλοι μας γνωρίζουμε το υψηλό κόστος των καυσίμων, για την μετακίνηση των επιβατικών αυτοκινήτων.
▪Όλοι γνωρίζουν το αδικαιολόγητο και πολύ καλά επιδοτούμενο στον ΜΟΡΕΑ ΑΕ, υψηλότατο κόστος των διοδίων που θα πληρώσουν οι μετακινούμενοι με τα αυτοκίνητα πατριώτες μας, όταν θα τολμήσουν μία επίσκεψη τους καλοκαιρινούς μήνες, στα πατρικά εδάφη της Γορτυνίας.
▪Και φυσικά όλοι έχουμε νοιώσει το υψηλότατο κόστος διαβίωσης της καθημερινής ζωής.
Πώς θα περισσέψουν λεφτά για επισκέψεις στην Γορτυνία, όταν τα διόδια απο την Αθήνα μέχρι την Τρίπολη είναι...10€ και 10€ η επιστροφή, δηλαδή 20€ το πήγαινε έλα;
▪Περιμένουν με αγωνία, οι πυρόπληκτοι γονείς, οι ελάχιστοι ακόμα κτηνοτρόφοι, οι θαρραλέοι γεωργοί, οι άνεργοι οικοδόμοι αλλά και οι προβληματικές τουριστικές επιχειρήσεις, από τους επισκέπτες, έστω του σαββατοκύριακου, να δουν μία αυξημένη επισκεψιμότητα, να νοιώσουν μιά ελάχιστη οικονομική ανάσα, μία ανθρώπινη και πατριωτική επικοινωνία.
Σας καταθέτουμε λοιπόν την
2η ΠΡΟΤΑΣΗ!
▪Καταθέτουμε λοιπόν την 2η ΕΠΙΣΗΜΗ πρόταση για συζήτηση στο περιφερειακό Συμβούλιο Πελοπονήσσου, η οποία θα επεξεργαστεί και θα συμπληρωθεί με διάφορες τεχνικές προτάσεις από όλους τους συμβούλους και τις έμπειρες τεχνικές υπηρεσίες οδοποιίας της Περιφέρειας μας.
Σημειωτέον ότι μέχρι σήμερα η 1η προτασή μας, που προτείναμε την συμμετοχή της ΜΟΜΚΑ στην βελτίωση της ΕΟ Τρίπολης- Αρχ.Ολυμπία, την 19ην Μαρτη 2022 ( γιατί ;;;; ), δεν έχει συζητηθεί .....ακόμα, απο το περιφερειακό Συμβούλιο Πελοπονήσσου!
Δεν πειράζει, δεν χάνουμε εύκολα την υπομονή μας και την ..οργή μας.
▪Εμείς έχουμε 2η τολμηρή πρόταση για την οικονομική ανάσα της Γορτυνίας και με θάρρος την καταθέτουμε, ενώ άλλοι " ....πατριώτες", ούτε πρόταση τολμούν να καταθέσουν, ούτε να σκεφθούν, ούτε να ...ψελλίσουν, παρά μόνο κομματική υπακοή και γλοιώδεις δουλικές υποκλίσεις!
Άλλωστε σε λίγο έρχονται και οι εκλογές!
▪Η πρότασή μας οπως δειχνει το αναλογο υπομνημα της προτασής μας, αρχίζει από το τμήμα ( 1 ) του 145ου έως του 146ου χιλ της Ε.Ο. Κορίνθου-Καλαμάτας, προς Καλαμάτα, όπου παράλληλα με την εθνική οδό, σε μήκος περιπου ..1χλμ. υπάρχει η οδός από και προς την Νεστάνη, σε απόσταση ....10μ έως 60μ περίπου.
Οπότε η προτεινόμενη έξοδος απο Αθήνα προς Γορτυνία, κατασκευαστικά, είναι ΕΥΚΟΛΗ, ΑΣΦΑΛΗΣ, και ΠΑΜΦΘΗΝΗ!
Ίσως χρειαστεί ένας φωτεινός χρηματοδότης στην προσαρμογή της εξόδου, με τον υπάρχοντα δρόμο προς την Νεστάνη και πολύ μικρές βελτιώσεις του οδοστρώματος μέχρι τον κόμβο ( 2 ) στην γνωστή ταβέρνα ο Μπακαλόγατος της Ελένης!
▪Στο κόμβο (2) ίσως χρειαστεί ένας σηματοδότης, οπότε οι κατευθυνόμενοι για την Γορτυνία, Ολυμπία, Πύργο, στρίβουν δεξιά και ακολουθούν τον υπάρχοντα οδικό άξονα αφού έχουν αποφύγει τα διόδια προς Καλαμάτα, των ..2,40€
▪Αυτή είναι η 2η πρότασή μας για την ενίσχυση της εγκαταλελειμένης και πυρόπληκτης Γορτυνίας!
▪Φυσικά τις τυχόν τεχνικές παρεμβάσεις και μελέτες που θα χρειαστούν, θα φροντίσουν οι έμπειρες και με άψογη επιστημονική κατάρτηση τεχνικές υπηρεσιακές Αρκαδίας.
▪Φυσικά ο πρώτος που θα αντιδράσει είναι "Ο ΜΩΡΕΑΣ ΑΕ" ο οποίος κάθε Χρόνο για πάρα πολλά χρόνια, ενισχύεται απο το κράτος, με πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ, λόγω του ήδη μειωμένου κυκλοφοριακού φορτίου που δέχεται ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος - Καλαμάτα!
▪Τώρα όμως οι Γορτυνία έχει πρόβλημα ύπαρξης και επιβίωσης, όποτε επιβάλλονται τα τολμηρά πολιτικά μέτρα και παρεμβάσεις, αν θέλουμε να βοηθήσουμε την έρημη και πυρόπληκτη Γορτυνία, με άμεσα και σαφέστατα έργα στήριξης και όχι με ψεύτικες υποσχέσεις και ...φτηνά οράματα για παραμυθένιους αυτοκινητοδρόμους με τούνελ και φανταχτερές γέφυρες!
Φτάνει το φτηνό ...σανό!
▪Εχω και κάποια απορία και θα σας την καταθέσω.
Γιατί δεν έβαλαν σταθμό διοδίων στον κόμβο της ΣΤΕΡΝΑΣ που εξυπηρετεί υπερβολικό αριθμό οχημάτων που κατευθύνονται για το Άργος και το τουριστικότατο Ναύπλιο, ενώ οι Γορτύνιοι πληρώνουν διόδια 2,40€ για .....500μ μέχρι την δεξιά έξοδο για Γορτυνία, Ολυμπία, Πύργο; Ε;
Ποιό Αργήτικο, πολιτικό δαχτυλάκι δημιούργησε και διατήρησε αυτήν την οικονομική αδικία, ενώ όλοι οι Αρκάδες ανεύθυνοι, άφωνοι, ανύπαρκτοι βουλευτές, ...βοσκούσαν; ε;
Μήπως ήλθε η ώρα, επι τέλους να τελειώσει αυτή η ...αδικία για τη έρημη και ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ Γορτυνία;
Περισσότερα στοιχεία από την πορεία της 1ης και της 2ης πρότασης μας στο περιφερειακό Συμβούλιο Πελοπονήσσου, που αφορά την εγκαταλελειμένη Γορτυνία, ( ΟΤΑΝ .....ΘΕΛΗΣΕΙ Ο κ ΝΙΚΑΣ) θα σας έχω ενημέρωση, όπως πάντα έγκαιρα και έγκυρα!
Πατριώτες μου, αυτά για σήμερα!
Άντε...γειά σας!
ΠΑΝΟΣ Β. ΧΟΥΝΤΗΣ 23-Ιούνη-2022

1 σχόλιο :

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.