Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Δείξε Μου Τον Φίλο Σου Να Σου Πω Ποιος Είσαι


Πόσοι δεν έχουμε ακούσει και δεν έχουμε πει αυτήν την παλιά παροιμία «δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι!», απόσταγμα σοφίας ανθρώπων που ίσως δεν είχαν πανεπιστημιακή εκπαίδευση αλλά γνώριζαν πολύ καλά πως να εκφράζουν απλά σημαντικές αλήθειες με λόγια.

Είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθούμε τα σκουπίδια του υποσυνείδητου μας, έτσι, προσελκύουμε στη ζωή μας ανθρώπους που έρχονται να μας διδάξουν, που ουσιαστικά καθρεφτίζουν αυτά που κρύβουν μέσα μας, φόβους , ανησυχίες, πεποιθήσεις και μας συμπεριφέρονται ακριβώς με τον τρόπο που υπονοούμε ότι πιστεύουμε πως μας αξίζει να μας συμπεριφερθούν. Αν νιώθουμε αδικημένοι από τη συμπεριφορά κάποιου, πριν αρχίσουμε να γκρινιάζουμε και να παραπονιόμαστε, καλό θα ήταν να κοιτάξουμε μέσα μας και να δούμε τη συμπεριφορά του « φίλου » απέναντί ​​μας τι σημαίνει, ποια κρυμμένη μας αλήθεια ξεσκεπάζει, ποιά λανθασμένη πεποίθηση για τον εαυτό μας. αποκαλύπτει, ποιά δική μας συμπεριφορά προς τον εαυτό μας επιβεβαιώνει. Μπορεί να λέμε πως είμαστε «καλοί άνθρωποι» και δεν πειράζουμε κανέναν και μας αδικούν, είμαστε σίγουροι πως δεν «πειράζουμε» τον εαυτό μας; Είμαστε σίγουροι πως δεν τον σαμποτάρουμε όπως κάναμε και ο φίλος μας; Είμαστε σίγουροι πως δεν τον «προδίδουμε» όπως μας πρόδωσε η σχέση μας, ο φίλος , ο συγγενής μας;

Ουσιαστικά μία είναι η βασική σχέση που υπάρχει στη ζωή μας, η σχέση με τον εαυτό μας , όλες οι άλλες σχέσεις είναι απλώς καθρέφτες αυτών που πιστεύουμε υποσυνείδητα εμείς για τον εαυτό μας, είναι οι δάσκαλοί μας για να περάσουμε το μάθημα και να πάμε παρακάτω, γιατί αν δεν μάθουμε καλά το μάθημα που κάθε άνθρωπος μας διδάσκει τότε θα μας το επαναλαμβάνει η ζωή μας στέλνει τους ίδιους τύπους ανθρώπους για να βιώσουμε την ίδια κατάσταση με νέους πρωταγωνιστές σε νέες τοποθεσίες. Οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα μας, ουσιαστικά είναι εκείνοι που με τη συμπεριφορά τους προς εμάς, μας βοηθάνε να γνωρίζουμε τον εαυτό μας, να τον αγαπήσουμε, να τον βελτιώσουμε και να τον εξελίξουμε.

Γι αυτό οι πρόγονοί μας, όταν έλεγαν, δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι, αυτό ακριβώς εννοούσαν, ο φίλος μας είναι η εικόνα του εσωτερικού μας εαυτού μας, όταν τον καθαρίσουμε από τις ανασφάλειες και τις ψευδαισθήσεις του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ. και κοίτα πόσο με αδικούν οι άλλοι» , τότε θα μπορέσουμε να ζήσουμε ευτυχισμένοι και να έρθουν στη ζωή μας αντίστοιχα σωστοί κι ευτυχισμένοι άνθρωποι που θα εξελισσόμαστε μαζί, απαλλαγμένοι από τα σκουπίδια που έχουμε φορτωθεί από τα παιδικά μας χρόνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.