Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Η απελευθέρωση των κρατουμένων του Άουσβιτς

 Στις 27 Ιανουαρίου του 1945, Σοβιετικοί στρατιώτες του 322ου τμήματος πεζικού της 60ης Στρατιάς του Κόκκινου Στρατού μπήκαν στο σύμπλεγμα στρατοπέδων συγκέντρωσης του Άουσβιτς στην Πολωνία. Διαβάζουμε πως εκεί βρήκαν και απελευθέρωσαν περί τους 7.000 κρατούμενους. Βρήκαν και 611 παιδιά.

Κατά τα χρόνια λειτουργίας του στρατοπέδου, εκτός από τα παιδιά που αποτεφρώθηκαν, πολλά παιδιά στο Άουσβιτς, κυρίως δίδυμα, μικρόσωμα και τσιγγανάκια, έγιναν πειραματόζωα από τον Ναζί «γιατρό» Γιόζεφ Μένγκελε, για να διατυπώσει τις φυλετικές του θεωρίες. Στο Άουσβιτς, μόνο στο Άουσβιτς, μέσα σε τεσσεράμισι χρόνια δολοφονήθηκαν από τους Γερμανούς Ναζί περισσότεροι από 1.100.000 άνθρωποι. Το 1.000.000 από αυτούς ήταν Εβραίοι. Επιμέλεια - Παρουσίαση: Ειρήνη Λαλάκη

1 σχόλιο :


  1. 26,1,22
    ΑΥΤΟΝΟΜΑ
    Αν σε κάθε κακό που μας συμβαίνει στο διάβα της ζωής (επιδημία, πυρκαγιά, πλημμύρα, σεισμός, χιονιάς, αποκλεισμός ) προβαίναμε αμέσως σε βουλευτικές εκλογές, όπως επιμόνως το ζητάνε μερικοί, θα ήμασταν συνέχεια στο δρόμο επιστρέφοντας από εκλογικό τμήμα.
    –Ψήφισες, κουμπάρε;
    --Δαγκωτό!
    –Άντε και του χρόνου...
    ***
    Παύλος Σιδηρόπουλος : «Μια ιστορία θα σας πω για τον Μπάμπη τον φλου // που του 'λεγες, βρε Μπάμπη, τι τρέχει εδώ // και σού 'λεγε φλου, φίλε μου, όλα είναι φλου» .
    --Τουτέστιν, Θανάση.
    --Τουτέστιν , όλα είναι Ελλάς Ελλήνων εμβολιασμένων και ενεμβολίαστων. Όλα είναι θολά.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.