Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Χάριν των εμβολίων, διαστρεβλώνουν τις έννοιες...

 Γράφει ο "Κλεισθένης".
Με όσα ακούμε τελευταία από ειδήμονες και μη για τα εμβόλια, θα μας κάνουν να ξεχάσουμε τα Ελληνικά που μάθαμε στο σχολείο.
Ακούμε πχ ότι με τον εμβολιασμό θα "χτίσουμε" τείχος ανοσίας ενάντια στον κορωνοϊό.
Τι είναι όμως η ανοσία;
Υπάρχει η φυσική και η τεχνητή ανοσία.
Πολλοί άνθρωποι έχουν τα κατάλληλα αντισώματα και δεν ασθενούν έστω και αν μολυνθούν από την σχετική μολυσματική νόσο.
Με τα εμβόλια αποκτούμε τεχνητή ανοσία μιας και "αναγκάζουμε" τον οργανισμό μας να παράξει αντισώματα ενάντια στην σχετική νόσο.



Και στις δύο προαναφερόμενες περιπτώσεις ο άνθρωπος δεν νοσεί έστω και αν μολυνθεί από σχετικό μικρόβιο ή ιό. Τα κατάλληλα αντισώματα "επιτίθενται" και καταστρέφουν το μικρόβιο ή τον ιό, πριν νοσήσουμε.


Ακούμε ότι ακόμη και εμβολιασμένοι για κορωνοϊό νοσούν αλλά ελαφρύτερα, μερικοί όμως νοσούν βαριά και μερικοί χάνουν την ζωή τους.

Τι είδους ανοσία προσφέρουν λοιπόν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού; Δεν θα ξεχάσουμε και τα ελληνικά μας.


Επιπλέον οι εμβολιασμένοι όχι μόνο νοσούν αλλά και μεταδίδουν τον ιό. Με αυτό δεδομένο γιατί η βεβαίωση εμβολιασμού διευκολύνει την είσοδο τουριστών στην χώρα μας; Γιατί προσπαθούν να μοιράσουν τους πολίτες σε εμβολιασμένους και μη; Απλά γιατί ο εμβολιασμένος πιθανά δεν θα επιβαρύνει το ΕΣΥ και δεν θα χρειάζεται ενίσχυσή του.


Ο καθηγητής Ιωαννίδης δηλώνει ότι τα εμβόλια ειδικότερα τα mRNA έχουν επείγουσα αδειοδότηση και συνεπώς ακόμη μαθαίνουμε για τις παρενέργειές τους. Δλδ δεν έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο για να ξέρουμε πως δρουν και ποιες επιπτώσεις άμεσα, μεσοχρόνια ή μακροχρόνια θα έχουν στην υγεία μας.

Κάθε ιατρική πράξη ενέχει κινδύνους. Η χορήγηση φαρμάκων και εμβολίων ενέχει κινδύνους. Η ιατρική κοινότητα ωστόσο γνωρίζει τις ανεπιθύμητες παρενέργειες και προφυλάσσει, κατά το δυνατόν, τους ασθενείς.

Τα φάρμακα και τα εμβόλια που βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο χορηγούνται σε εθελοντές και μόνο μετά από παρέλευση ικανού χρόνου χορηγούνται τα φάρμακα σε ασθενείς και τα εμβόλια στον πληθυσμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τον όρο εμβόλιο, εννοούμε εισαγωγή σε οργανισμό νεκρών ή εξασθενημένων ιών ή μικροβίων, για την παραγωγή αντισωμάτων. Δεν θα ξεχάσουμε όσα μάθαμε χάριν πολιτικών ή οικονομικών συμφερόντων. Αντίθετα το εμβόλιο mRNA και αδενοϊών είναι κάτι άλλο.


Εν μέσω πανδημίας η ιατρική κοινότητα οφείλει να δώσει προτεραιότητα στην εύρεση φαρμάκων για την αντιμετώπιση όσων ήδη νοσούν και όχι στα εμβόλια που ούτως ή άλλως δεν μας προστατεύουν απόλυτα από τον κορωνοϊό.

Υπάρχει τεράστια οικονομική διαφορά ανάμεσα στο φάρμακο και το εμβόλιο.

Το φάρμακο χορηγείται μόνο σε ασθενείς δλδ περιορισμένη παραγωγή ενώ το εμβόλιο χορηγείται σε όλους δλδ τεράστια παραγωγή. Επιπλέον, σύμφωνα με όσα μας διαβεβαιώνουν οι επιστήμονες, πιθανά θα κάνουμε ξανά και ξανά εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Δλδ τεράστια κέρδη για τα μονοπώλια των φαρμακευτικών κολοσσών.

Δεν είμαι ενάντια στους εμβολιασμούς, τα εμβόλια έσωσαν και σώζουν εκατομμύρια συνανθρώπους μας. Αλλά το γενικό "αλλαλούμ" με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού επιβάλουν δεύτερες σκέψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.