Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Παιδιά σαν σκουπίδια και "άνθρωποι" - γουρούνια



Ο Γιώργος Καρελιάς οργίζεται με αυτούς που βλέπουν παιδιά στα χαρτόκουτα, γεμίζοντας τις οθόνες μας με μίσος. Ας είναι ήσυχοι. Ο "εχθρός" τρώει από τα σκουπίδια.

Ξεκίνησα να γράψω για την πολιτική επικαιρότητα της ημέρας: την Ευρωμεσοαγειακή διάσκεψη της Κορσικής, τον Μακρόν και τον Μητσοτάκη, αλλά και τον Τσίπρα  που τον κατηγόρησε ότι ασκεί μυστική διπλωματία.

Όμως σταμάτησα, όταν σε ένα διάλειμμα το μάτι μου έπεσε στη φωτογραφία που βλέπετε. Αλλωστε, έχουν πλημμυρίσει τα κοινωνικά δίκτυα  με τέτοιες και άλλες εικόνες από την Μόρια.

Σπεύδω να διευκρινίσω ότι με απωθούν τα δακρύβρεχτα κείμενα. Γιατί τα θεωρώ υποκριτικά και, συνήθως, αναποτελεσματικά. Δεν θα έγραφα αυτές τις γραμμές, αν δεν παρατηρούσα κάποια σχόλια κάτω από τέτοιες φωτογραφίες. Τα ηπιότερα ήταν του τύπου «αφού είστε πονόψυχοι, να τους πάρετε στα σπίτια σας» και «τους χρησιμοποιούν οι πράκτορες της Τουρκίας για να χτυπήσουν την Ελλάδα».

Τότε σταμάτησα να γράφω το «πολιτικό» κείμενο. Και σκέφθηκα: πόσο σκατόψυχος πρέπει να είσαι, ελληναρά μου, που βλέπεις παιδάκια μέσα σε χαρτοκούτια και ανάμεσα  σε σκουπίδια και το μόνο που σου έρχεται είναι να εκστομίσεις  αυτήν την  γουρουνιά; Πόσο γουρούνι είσαι; Θα ήθελα, πράγματι, να  υπάρχει γουρουνόμετρο, για να μετράμε αυτήν την πλευρά του εαυτού μας.

Ξανασκέφθηκα: πόσο ανεύθυνο είναι κάποιοι πολιτικοί-μετρημένοι στα δάχτυλα τους ενός χεριού, αλλά τη ζημιά την κάνουν-να σπέρνουν το μίσος, να καλλιεργούν τα κατώτερα ένστικτα, ρατσιστικά και άλλα, σε έναν κόσμο που δεν γνωρίζει ότι κάποτε οι πατεράδες και οι παππούδες  του ήταν πρόσφυγες και μετανάστες; Σε έναν κόσμο που καταπίνει αμάσητα τα, δήθεν, πατριωτικά(ελληναράδικα) ότι τη φωτιά στη Μόρια έβαλαν… πράκτορες του Ερντογάν;

Αλλά, για να μην το πάω στα πολιτικά, ξανακοίταξα τις φωτογραφίες με τα παιδιά στο δρόμο, διάβασα μερικά  ακόμα (παρόμοια) σχόλια ελληναράδων και λέω: στο διάβολο γουρουνάνθρωποι, που βλέπετε (κανονικούς) ανθρώπους να υποφέρουν και γεμίζετε με τα εμέσματά σας τις οθόνες μας. Πλυθείτε, φάτε και κοιμηθείτε ήσυχοι, αφού κάνετε και την προσευχή σας σαν καλοί χριστιανοί.

Ο εχθρός σας «τρώει» (μαζί με τα) σκουπίδια και κοιμάται σε χαρτοκούτια ή πάνω σε μνήματα. Και είναι έτοιμος να «εισβάλει», για να σας πάρει την πατρίδα.

Σε τέτοιους «ανθρώπους», που ξερνάνε λέξεις πάνω στα πληκτρολόγια και βρωμίζουν τις οθόνες, απευθύνεται ο Σοφοκλής(αν τον έχουν ακουστά, οι ελληναράδες): «Τυφλός τα τα τ’ ώτα τον τε νουν τα τα’ όμματ’ ει»( «είσαι τυφλός και στα αυτιά και στο μυαλό και στα μάτια»).

 ΥΓ: Για τα πολιτικά αύριο.

1 σχόλιο :

  1. Διονυσία Αντύπα
    Από πότε έγινε ντροπή η αγωνία των ανθρώπων για την επιβίωση της χώρας τους; Με ποια λογική δεν είναι προτεραιότητα και αποκλειστικό μας καθήκον, αυτή τη στιγμή, η Λέσβος, τα νησιά, η Ελλάδα και οι άνθρωποι της για όσα υποφέρουν; Ή μήπως πρέπει να φορτωθούμε και άλλες πληγές για να εξιλεωθούμε από κάτι;
    Μήπως να αποκαθηλώσουμε και όσους ως τώρα υπερασπίστηκαν την Ελλάδα, ώστε να ικανοποιηθούν οι αμειβόμενοι των τούρκων, των ΜΚΟ, των διαφόρων οργανισμών και συμφερόντων!

    Από χθες επανήλθαμε στην κατάσταση του 15, με επίκληση και ωμό εκβιασμό του συναισθήματος, ξανά περί ᾽᾽κατατρεγμένων᾽᾽ χωρίς λογικά επιχειρήματα. Γιατί κόντεψαν να κάψουν όλο το νησί πετροβολώντας τους πυροσβέστες; Γιατί τόσο καιρό βανδάλιζαν εκκλησίες; Γιατί λάβαιναν μνματα από τον Ερντογάν και είχαν προαναγγείλει τους εμπρησμούς; Γιατί έτσι.

    Με στημένες φωτογραφίες παιδιών μέσα σε σκουπιδοτενεκέδες, και άλλες μέσα σε νεκροταφεία, με συνοδεία από σχόλια που καταριούνται, οικτίρουν και προσβάλουν τους καταταλαιπωρημένους Έλληνες. Έφτασαν στο σημείο να συσχετίζουν τους καμένους από τους τούρκους Μικρασιάτες, με αυτούς που έβαλαν μόνοι τους τις φωτιές, αδιαφορώντας βέβαια για το νησί, αφού πρώτα συνεννοήθηκαν ,ως συνένοχοι, να πάρουν και τα μπογαλάκια τους ώστε να μη κινδυνεύσουν!
    Όλη η προπαγάνδα σε πιστή αντιγραφή των τούρκικων δημοσιευμάτων. Ε, ναι! Ποιος ωφελείται!

    Βασίζονται βέβαια, οι επαγγελματίες, εκτός από το συναίσθημα, σε όσους δεν ξέρουν τι συμβαίνει στις χώρες με κοινότητες μουσουλμάνων, σ᾽όσους από άγνοια πιστεύουν ότι η μαντίλα στις γυναίκες και τα μούσια στους άνδρες είναι...λαϊκή τέχνη και όχι απόδειξη ένταξης τους στο φασιστικό ισλάμ, όπως είναι στην πραγματικότητα. Γι αυτό ᾽᾽συνομιλούν᾽᾽ με την...βολική απληροφόρητη ΧΑ. Γιατί εκτός από κλάψες δεν έχουν κανένα επιχείρημα απέναντι στον υπόλοιπο κόσμο που γνωρίζει πλέον την πραγματικότητα με αποδείξεις και δεν ακούει δακρύβρεχτες εκθέσεις ιδεών, που βαφτίζουν το κρέας ψάρι και τους εμπρηστές ᾽᾽κατατρεγμένους᾽᾽

    Οι εγχώριοι παπαγάλοι της Τουρκίας, με προβιά ᾽᾽ἀνθρωπιστή᾽᾽ και ύφος εισαγγελέα, πρέπει να καταλάβουν ότι σε όλη την Ευρώπη υπάρχει ένας προοδευτικός κόσμος που δεν δέχεται τον νέο Ισλαμικό Φασισμό. Οι πολίτες της Ευρώπης δεν λογοδοτούμε ούτε στην Υπ. Αρμοστεία, ούτε στις ΜΚΟ, ούτε στις τουρκικές υπηρεσίες.
    Ας το βάλουν καλά στο μυαλουδάκι τους, ο Φασισμός που υπηρετούν είναι ανεπιθύμητος, από όπου κι αν προέρχεται, σε όποια μορφή και αν...σερβίρεται. Με κουρελιασμένη μαντήλα, ή με ματσέτα που κόβει λαρύγγια. Το ίδιο κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.