Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Μάλλον εθελούσιος ο βιασμός


Δύσκολο να πείσει η επιφυλλίδα, ή έστω να προβληματίσει τον αναγνώστη, αν το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι ικανό και ποιοτικά επαρκές για να αντιμετωπίσει την κρισιμότητα της καινούργιας τουρκικής απειλής. Προκαλεί η Τουρκία απροσχημάτιστα την ακεραιότητα του ελλαδικού κρατιδίου συνοδεύοντας τη θρασύτητα με επιδεικτική υπεροπλία.
Και την ίδια ώρα στην Ελλάδα, οι δημόσιες λειτουργίες πληροφόρησης των πολιτών (κυβερνητικές και ιδιωτικές - εμπορικές) λειτουργούν μάλλον με τη λογική της διαφημιστικής προπαγάνδας και καθόλου ή παρεμπιπτόντως με τη λογική κοινωνικού λειτουργήματος. Μεταφέρεται η λογική της εμπορικής διαφήμισης στο πεδίο της πολιτικής, μεταγγίζοντας στον πολίτη τη νοοτροπία πελάτη.

Τι σημαίνει «νοοτροπία πελάτη»: Να μετασχηματίζεται, στη συνείδηση του πολίτη, η πολιτική σε εμπόρευμα. Να μετέχουμε στα κοινά με κριτήρια χρηστικά, ωφελιμιστικά. Να είμαστε πελάτες των κομμάτων (που κυβερνούν ή αντιπολιτεύονται) και ως πελάτες της εξουσίας (αφού εμείς την εκλέγουμε) απαιτούμε ιδιοτελείς «εξυπηρετήσεις». Η ίδια η λογική του «συστήματος» μάς θέλει πελάτες, όχι πολίτες, μας θέλει μαντρωμένους σε κομματικά ποιμνιοστάσια, να μας δίνει ηδονή η κομματική ετικέτα.

Η κομματική ετικέτα στρατεύει το αδύναμο άτομο στην ισχυρή συλλογικότητα. Δεν είσαι μόνος, «ανήκεις», αντλείς κύρος, αυθεντία από την ποσοτική ισχύ της ομάδας. Η εμπορευματική λογική κομμάτων και μέσων ενημέρωσης επιβάλλει την ταύτιση της πολιτικής με ένα παιχνίδι εντυπώσεων, στημένων και κατευθυνόμενων «πεποιθήσεων» – δεν επιτρέπονται ρωγμές ανησυχίας, αμφιβολίας ή άγνοιας. Ο πελάτης «έχει πάντα δίκιο» και ο πολίτης - πελάτης «ξέρει καλά», έχει πάντα δίκιο στις εκτιμήσεις και κυρίως στις «πεποιθήσεις» του.

Ολοι τα ξέρουμε όλα στη σημερινή Ελλάδα, κατέχοντας την «πληροφορία» έχουμε την ψευδαισθητική βεβαιότητα ότι μετέχουμε στην εξουσία. Οπως ακριβώς και στην ποδοσφαιρομανία. Εχοντας μάθει τα ονόματα παικτών, παραγόντων, διαιτητών, κεφαλαιούχων διακινητών της ραφιναρισμένης σωματεμπορίας, έχουμε και την ψευδαίσθηση ότι αγαπάμε το άθλημα, είμαστε «φίλαθλοι». Κι όταν αμφισβητηθεί η πληροφόρησή μας, στο ποδόσφαιρο ή στην πολιτική, η τεκμηρίωση θα στηριχτεί αυτονόητα και με ανεπίγνωστη θρασύτητα, σε απολύτως υποκειμενικές εμπειρίες, μη επαληθεύσιμες: «Μια ξαδέλφη μου, που έχει φίλη τη γραμματέα υπουργού, με βεβαίωσε... Το παιδί μου που δουλεύει στην Ολλανδία, διάβασε ότι...» – οι βεβαιότητες, σε κάθε παρακμιακή κοινωνία, δεν έχουν ούτε λογικό ειρμό ούτε στοιχειώδη προκαλύμματα σοβαρότητας.

Απέναντι σε μια Τουρκία που σαφώς βρίσκεται σε ανεξέλεγκτη διέγερση αχαλίνωτης υπερφροσύνης, αγερωχίας, αλαζονείας, η Ελλάδα εμφανίζεται να επιμένει, με παιδαριώδη επιπολαιότητα, στον αυτοκτονικό μικροκομματισμό της. Η πολιτική στελέχωση του υπουργείου Εξωτερικών κραυγάζει την ανυπαρξία εμπειρίας, ταλέντου και ειδικής κατάρτισης – είναι πρόκληση εξωφρενικής επιπολαιότητας να συγκροτείς, απέναντι σε έναν δαιμόνιο και αδίστακτο Ερντογάν, επιτελική ηγεσία της διπλωματίας σου με κριτήριο τα οικογενειακά ονόματα ή τις αρέσκειες ξένων πρεσβειών. Είναι αδιανόητο, απέναντι στην επιδεικτική και σκαιότατη υπεροπλία της Τουρκίας, να μην έχει επισυναχθεί στο ΓΕΕΘΑ ό,τι ευφυέστερο σε στρατηγική και τέχνη πολεμική γνώρισαν στα επιτελεία τους οι Ενοπλες Δυνάμεις τις τελευταίες δεκαετίες.

Και, το σπουδαιότερο από όλα: Φροντίζεις για τον εξοπλισμό και για τις επιτελικές ιδιοφυΐες που θα οργανώσουν την άμυνα, όταν ξέρεις γιατί πολεμάς, όταν δεν θέλεις να σου αρπάξουν κάτι, που χωρίς αυτό η ζωή σου δεν έχει νόημα. Σήμερα οι Ελληνώνυμοι δεν μοιάζει να έχουμε τίποτα που το λογαριάζουμε πολυτιμότερο από τη βιολογική μας επιβίωση, την οικονομική άνεση και τα ατομικά μας δικαιώματα. Το ενδιαφέρον για τη γλώσσα και τον πολιτισμό του παρελθόντος είναι μειοψηφικό, η συντριπτική πλειονότητα δεν θα καταλάβαινε διαφορά στη ζωή της, αν υπουργός Παιδείας ήταν κάποιος Σουλεϊμάν ή Ισμέτ ή Αχμέτ, στη θέση του Γαβρόγλου, της Κεραμέως ή της Γιαννάκου. Δηλώνεις «προοδευτικός», της Αριστεράς, της Δεξιάς ή του Κέντρου, όταν απαιτείς η Ελλάδα, ταυτισμένη με «ιερά»-ναούς (Παρθενώνα, Αγια-Σοφιά) να αυτοπροσδιορίζεται συνταγματικά σαν άθρησκο κράτος. Και όταν οι μόνες «ηθικές» σκοπεύσεις που ανέχεσαι είναι η ζωοφιλία, η οικολογία και η καταξίωση των σεξουαλικών διαστροφών.

Η «πατρίδα» δεν είναι χρηστική συμβατική οριοθέτηση, δεν είναι αποκύημα διεθνών συμφωνιών και πρωτοκόλλων ούτε χρηστικός κρατικός οργανισμός. Η πατρίδα είναι «αίσθηση» – και η αίσθηση, από τον Ηράκλειτο κιόλας, τον Πρωταγόρα και τον Πλάτωνα, σήμαινε τη γνώση που προκύπτει από τον συνδυασμό εντυπώσεων και φρόνησης, από τη σύνθεση εμπειρίας και λογισμού. Τέτοια συνείδηση πατρίδας δεν επιβιώνει στο σημερινό Ελλαδιστάν, η λέξη «πατρίδα» είναι ύποπτη εθνικισμού, επικίνδυνη υπονόμευση του ιστορικο-υλιστικού, παγκοσμιοποιημένου ολοκληρωτισμού, προλεταριακού ή κεφαλαιοκρατικού.

Αυτές τις πιστοποιήσεις ο δαιμόνιος Ερντογάν δεν περιμένει να τις πληροφορηθεί από περιθωριακές επιφυλλίδες στον ελλαδικό Τύπο, τις γνωρίζει καλά και τις έχει πυξίδα για την εξωτερική του πολιτική. Αν δεν εκμεταλλευτεί τον μηδενιστικό διεθνισμό και τον ασφυκτικά κυρίαρχο αμοραλισμό του πολιτικού μας προσωπικού, των ΜΜΕ και μάλλον της πλειονότητας των Ελληνωνύμων, θα είναι μόνο γιατί ξέρει να περιμένει το αζημίωτο στη διεθνή του στρατηγική. Αλλά, «κοντός ψαλμός», μέρα με τη μέρα χτίζει σταθερά την οθωμανική Υπερδύναμη. Χωρίς (ακόμα) κάποιον Σουλεϊμάν ή Ισμέτ ή Αχμέτ στα εντόπια εδώ υπουργεία Παιδείας και Εξωτερικών, η Οθωμανική Υπερδύναμη οικοδομείται, από τον Τίγρη και τον Ευφράτη ώς τη Λιβύη.
Χρήστος Γιανναράς 

38 σχόλια :

  1. Ανώνυμος10/12/19 10:40

    Η «πατρίδα» δεν είναι χρηστική συμβατική οριοθέτηση, δεν είναι αποκύημα διεθνών συμφωνιών και πρωτοκόλλων ούτε χρηστικός κρατικός οργανισμός. Η πατρίδα είναι «αίσθηση» – και η αίσθηση, από τον Ηράκλειτο κιόλας, τον Πρωταγόρα και τον Πλάτωνα, σήμαινε τη γνώση που προκύπτει από τον συνδυασμό εντυπώσεων και φρόνησης, από τη σύνθεση εμπειρίας και λογισμού. Τέτοια συνείδηση πατρίδας δεν επιβιώνει στο σημερινό Ελλαδιστάν, η λέξη «πατρίδα» είναι ύποπτη εθνικισμού, επικίνδυνη υπονόμευση του ιστορικο-υλιστικού, παγκοσμιοποιημένου ολοκληρωτισμού, προλεταριακού ή κεφαλαιοκρατικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/12/19 11:42

    Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

    "Πανεπιστημιοποίησε" τμήματα ΤΕΙ μέσα σε έξι μήνες!!!!!

    Του έδωσαν 17 νέα τμήματα και το άπλωσαν σε 5 πόλεις, έτσι ώστε το έκαναν το 3ο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο!!!!!

    Εκεί θα γίνει καθηγήτρια η Μπέτυ!!!!!

    Του ταμτάκου ντεεεε......τι δεν καταλαβαίνεις κλαρινογαμπρέ μου????


    Υ/Γ Η "πασοκοποίηση" εν τοις πράγμασι.....άλλωστε οι "πρυτάνεις" των πελατειακών σχέσεων μετακόμισαν με τη φωλιά στο συνονθύλευμα της τυχάρπαστης και μπουρδοειδούς δήθεν μου τάχα μου αριστεράς...

    Υ/Γ Θα είναι συνάδελφος με τη Νατάσ(ι)α!!!!!

    (ο έχων πάθει εμμονή με τον σύριζα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/12/19 12:05

    σκεψου τοοοοοοοοοοοοοοοοοοσους πασοκους που στελεχωνουν το Συριζα.1200 στελεχη οδευουν προς τα κει.κι ο Τσιπρας τελειοποιει τη φωνη του αντρεα.σε λιγο ολα θαναι ετοιμα για νεα αλλαγη..ε ρε γλεντια γλανιτσιοτομπαμπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/12/19 12:14

    Δηλαδή και ο Μπάμπης του τούρκου τα ίδια λέει με μένα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος10/12/19 12:22

    «Η βία υποχρεωτικά είναι αναγκαστική, δεν έχετε εξοικειωθεί ακόμα με αυτό;»

    παίζουν και τα τσεκουράκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος10/12/19 12:31

    Μην είστε μπίτι βλάκες ρεεεεε....

    Ο καραγκιοζάκος αγωνίζεται να συγκρατήσει αυτούς που τον ψήφισαν το 2015 και φέτος, γι΄αυτό και κάνει αυτές τις μαζώξεις αυτών που ήδη τον ψήφισαν και έχουν φύγει εδώ και χρόνια από το πασόκ..

    Το ωραίο είναι ότι κάτι άσχετοι νομίζουν ότι θα αντιδράσουν οι 53 του τσεκελώτου....χαχαχαχχαα

    Εδώ τα χέρια του φίλη, της τασίας, του πατριώτη μας του δρίτσα κλπ βγάλανε καρούλες να χειροκροτάνε το ακροδεξιό μπουρδοειδές που με τα αμπέχωνα έπαιζε τον υπουργό....τρομάρα μας...

    Ο ταμτάκος εφαρμόζει πιστά τα σχέδια του μπαρμπα σαμ....πιστά σου λέω....

    Αφού ξεσπίνισε Αλαβάνο, Ζωή, Λαφαζάνη, Βαρουφάκη, θα σηκώσει κεφάλι ο Φίλης??? ο Τσεκελώτος??? Ας γελάσω.....

    Εφεδρεία των αμερικάνων είναι...πιστό σκυλι τους....τι δεν καταλαβαίνεις ελληναρά μου????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος10/12/19 12:35

    Και για να λύσω την απορία ενός χαζοβιόλη εδώ μέσα που με παρατηρεί ότι είμαι εμμονικός με τον ταμτάκο (τσίπρα)

    Βεβαίως και είμαι!!!!!

    Γιατί απλά είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης και τούτο γιατί την εξευτέλισε.....

    Τα ακρονεοφιλελεύθερα μονεταριστικά καθίκια και τα ακροδεξιά πολιτικά σκουπίδια τα ξέραμε τα ξέρουμε και πάντα θα είμαστε απέναντι....

    Με τους δούρειους ίππους και τους χαφιέδες τι μου κάνεις και ένας τέτοιος είναι ο ταμτάκος και θα το χιλιογράφω και θα το χιλιολέω και ήδη έχω δικαιωθεί....

    Γκέκε τώρα κλαρινογαμπρέ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος10/12/19 13:01

    έλα τώρα που σε έπιασε ο πόνος για την αριστερά!
    ο αφρός του πλιατσόκ είναι στη φυλακή και ο άλλος μισός απαλλάχτηκε λόγω παραγραφής (Μη πάει το μυαλό σου ότι τους καταδιωκαν επειδή ήταν αριστεροί) αυτοί δεν ξεφτίλισαν τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος10/12/19 13:11

    για τον τσιπρα του λες για τον μπαρουνογιαννη σου λεει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος10/12/19 13:12

    δηλαδη 12.14 ο μπαμπης του ΣΚΑΙ και μην κανεις το χαζο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος10/12/19 13:14

    Τάσος Χατζηαναστασίου
    Στις αρχές του περασμένου αιώνα η Ελλάδα ήταν καθημαγμένη, έχοντας βγει ηττημένη και ταπεινωμένη στον πόλεμο του '97 και βρισκόμενη υπό Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο. Κι όμως βρήκε το σθένος και τις δυνάμεις, ως έθνος, εντός κι εκτός συνόρων, να ανασυγκροτηθεί. Όχι μόνο οργάνωσε αποτελεσματικά την αντίσταση στη βουλγαρική διείσδυση και επιρροή στη Μακεδονία (Μακεδονικός Αγώνας) αλλά κι απέκτησε τον ισχυρότερο στόλο στα Βαλκάνια χάρη στους γνωστούς ευεργέτες αλλά και τον οβολό κάθε πολίτη "υπέρ του στόλου". Βρέθηκε ο κατάλληλος ηγέτης, ο Βενιζέλος, και είχαμε τον διπλασιασμό σχεδόν των εδαφών και του πληθυσμού με τους Βαλκανικούς Πολέμους. Όλα όμως οφείλονται πάν' απ' όλα στον απλό πολίτη, στον Έλληνα του εξωτερικού, στον αλύτρωτο ελληνισμό, που πρώτα πίστεψε και στερήθηκε και στη συνέχεια στρατεύτηκε για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, της Μακεδονίας και των νησιών του ΒΑ Αιγαίου. Εάν οι φτωχοί και μετά από μία ταπεινωτική ήττα παππούδες μας, κι επίσης υπό διεθνή έλεγχο, πέτυχαν αυτό το θαύμα, σίγουρα το μπορούμε και εμείς. Αρκεί να το θελήσουμε και κυρίως να το πιστέψουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος10/12/19 13:35

    Αυτόν τον μπάμπη τον έκαναν βουλευτή οι λεβεντομαλακίες και οι εθνολαϊκισμοί του απίθανου μορφώματος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.....Σκέψου ότι ο μονεταριστής ακρονεοφιλελεύθερος μπάμπης φαντάζει λογικός μπροστά στα πολιτικά νούμερα...σκέψου που μας οδήγησαν...πάλι συμφωνείς μαζί μου, αλλά δεν το νογάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος10/12/19 13:52

    ΠΛΙΑΤΣΟΚ!
    ΕΚ ΤΟΥ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος10/12/19 14:17

    Και πάλι συμφωνείς μαζί μου, μόνο που εγώ έγραφα από παλιά ότι κάτι πολιτικά περιφερόμενα ρετάλια έφυγαν από τον κορύτο του πασόκ και πήγαν στον κορύτο του σύριζα......τον θυμάσαι τον κορύτο κλαρινογαμπρέ????

    Από το ΠΑΣΟΚ φύγανε οι πλιατσικολόγοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος10/12/19 15:01

    σε κορυτους δεν εφαγα ποτε..ουτε σε κλαρινα πηγα ποτε..αλλα εσυ σε νταουλια σιγουρα..δεν εισαι ευπρεπης κι ακους ρουφιανους.απ το ΠΑΣΟΚ φυγανε οι περισσοτεροι κι οσοι μεινανε στηριζουνε τις πραξεις ΓΑΠ κι ολων των μνημονιων.μη μου τη βγαινεις γιατι εχω μνημη ελεφαντα κι ειμαι του καποδιστρια του ελευθεριου βενιζελου του παπαναστασιου του γερου της δημοκρατιας και του ανδρεα παπανδρεου. μεχρι εκει ειμαι.οι αλλοι ολοι τα εκαναν μουσκεμα και οι συριζανελ.εχεις πει πολλες κουταμαρες και επιτηδες δε σου απαντησα.σ αλλα συμφωνω απ οσα λες και σ αλλα ανατριχιαζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος10/12/19 15:06

    και διαβαζε αυτο του Μπενυ απο την καθημερινη ειναι.εχει καποια χρησιμα

    https://www.evenizelos.gr/mme/articlesinthepress/428-articles2019/6133-kathimerini-ev-venizelos-ethniki-stratigiki-aftosyneidisia.html?fbclid=IwAR3mw68A0Fp_grTtatcJdAbcKsgl5BSSgqoHWojPxZxjY1_WmH2ebZLHLPQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος10/12/19 15:09

    ΑΦΟΥ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕΣ ΠΟΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος10/12/19 21:06

    Η πατρίδα είναι σε κίνδυνο και εμείς ασχολιόμαστε με τα πολιτικά ρετάλια που πάνε στο συνονθύλευμα του ταμτάκου ή το χειρότερο με τα λαμπάκια του...πηδηχτούλη...

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος10/12/19 22:01

    ΡΕ ΧΨ ΤΩΡΑ ΤΗ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ;ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΙ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ.ΠΙΘΗΚΙΑ ΕΒΛΕΠΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ ΣΤΗ ΓΛΑΝΙΤΣΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΙΚΩΝ ΨΗΦΩΝ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος11/12/19 09:04

    Ντόρα Μπακογιάννη: «Θα είμαστε μόνοι μας σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία»

    TΕΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ; ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος11/12/19 09:57

    Είναι κανένας που επιμένει να ρωτήσει με δημοψήφισμα τον αποπάνω σχολιογράφο των δύο σχολίων ???

    Και μάλιστα όταν τον ρωτάς να λες ότι έχεις δημοκρατία........ας σοβαρευτούμε....

    Η πατρίδα όταν ακολούθησε εθνολαϊκιστές και λεβεντομαλάκες έπαθε καταστροφές....

    Προσοχή αυτόν τον καιρό θέλει, γιατί ο κάθε στρατόκαυλος (ήδη το μπουρδοειδές εμφανίστηκε) θα σπεκουλάρει την κατάσταση, είτε ως εμμονικός, είτε ως ντίλερ οπλικών συστημάτων, είτε ως δημαγωγός, είτε ως αργόσχολος σχολιαστής (δήθεν μου τάχα μου ως ειδικοί γεωπολιτικοί πχ απόστρατοι πτέραρχοι ναύαρχοι στρατηγοί).

    Προσοχή λοιπόν γιατί ανοίγει πάλι η αγορά πολιτικής προβολής, απίθανων τύπων που θα ξεπηδήσουν σαν φυντάνια και φυσικά το πόπολο θα εκστασιαστεί και θα τα ακολουθήσει, όπως έκανε με το κάθε μυαλοκαμένο, ψεκασμένο, βαρεμένο, στοκαρισμένο βούρλο που εμφανίστηκε την τελευταία 10ετία της οικονομικής κρίσης......

    Τώρα πέστε μου, πρέπει να ψηφίζει ο τύπος που τον ματιάζουνε και του είπανε τα άστρα ότι φταίει το ΝΑΤΟ η ΕΕ και γενικά οι Εβραίοι????

    Και επειδή ψηφίζει, γι΄αυτό σκιάζουμαι ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΟΣ!!!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος11/12/19 12:01

    τα σχολια που λες δεν ειναι του ιδιου.το ενα το εγραψε αλλος.αλλα τα λες σ ενα αορατο παντα και τους πιανεις ολους.γιατι δε λες οτι το 21.06 ειναι απροσδοκητα δικο σου.τωρα σ επιασε ο πονος; και γιατι οψιμα;την πατριδα δεν την ανακαλυπτεις στα εκατο τουτο το μηνα.την εχεις απο παιδακι μεσα στην καρδια σου.να σκιαζεσαι τον εαυτο σου που νομιζεις οτι ψηφιζοντας φωφογιωργακογερουλανους θα σωσεις τιποτα.αν ειχε μυαλο ο λαος ουτε τσιπρα ουτε φωφω ουτε κουλη θα ψηφιζε αλλα τριαντα κομματα των 10 βουλευτων για να κανει δουλεια του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος11/12/19 12:08

    ΚΑΙ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ ΕΔΩ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ
    Τι σημαίνει «νοοτροπία πελάτη»: Να μετασχηματίζεται, στη συνείδηση του πολίτη, η πολιτική σε εμπόρευμα. Να μετέχουμε στα κοινά με κριτήρια χρηστικά, ωφελιμιστικά. Να είμαστε πελάτες των κομμάτων (που κυβερνούν ή αντιπολιτεύονται) και ως πελάτες της εξουσίας (αφού εμείς την εκλέγουμε) απαιτούμε ιδιοτελείς «εξυπηρετήσεις». Η ίδια η λογική του «συστήματος» μάς θέλει πελάτες, όχι πολίτες, μας θέλει μαντρωμένους σε κομματικά ποιμνιοστάσια, να μας δίνει ηδονή η κομματική ετικέτα.

    Η κομματική ετικέτα στρατεύει το αδύναμο άτομο στην ισχυρή συλλογικότητα. Δεν είσαι μόνος, «ανήκεις», αντλείς κύρος, αυθεντία από την ποσοτική ισχύ της ομάδας. Η εμπορευματική λογική κομμάτων και μέσων ενημέρωσης επιβάλλει την ταύτιση της πολιτικής με ένα παιχνίδι εντυπώσεων, στημένων και κατευθυνόμενων «πεποιθήσεων» – δεν επιτρέπονται ρωγμές ανησυχίας, αμφιβολίας ή άγνοιας. Ο πελάτης «έχει πάντα δίκιο» και ο πολίτης - πελάτης «ξέρει καλά», έχει πάντα δίκιο στις εκτιμήσεις και κυρίως στις «πεποιθήσεις» του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος11/12/19 12:19

    το πόπολο παύει να είναι πόπολο κατά τον "ευγενή" συμπατριώτη μας μόνο όταν ψηφίζει κατά τα γούστα του.με λίγα λόγια πας μη πασοκοτραφής ειναι κάτι μεταξύ κάφρου και πλέμπας
    Ας κάτσει να σκεφτεί περισσότερο.
    όλα αυτά τα κοσμητικά επίθετα που προσάπτει σε όλους τους αντίθετα σκεπτόμενους μάλλον τον αφορούν πχ αργόσχολος- μυαλοκαμένο, ψεκασμένο, βαρεμένο, στοκαρισμένο βούρλο ειδικά το στοκαρισμένο βούρλο και το αργόσχολο τον χαρακτηρίζουν, αν δεν είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ του στοκαρισμένου και του αργόσχολου (αφού γράφει πληθώρα μηρυκασμένων σχολίων μη έχοντας προφανώς άλλη ασχολία.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος11/12/19 13:54

    μονο εσυ βριζεις.δες το προηγουμενο σχολιο σου..εισαι εντελως λαθος..τωρα σε πειραζουν και τα σχολια εκ του Γιανναρα..σκεψου που βρισκεσαι αειντε μη χανω το χρονο μου με σενα.εσυ κοβεις των σκυλιων κλαρι σ ολη σου τη ζωη.μεγαλος δικαιωματιστης του εαυτουλη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος11/12/19 15:39

    Το θράσος των πιθήκων με ναζιστικές απόψεις ξεπερνά κάθε όριο.....

    Ζητούν, ούτε λίγο ούτε πολύ, να δηλώσουμε πόσο αγαπάμε την πατρίδα και μάλιστα αφού πρώτα μας επιπλήττουν ό,τι μέχρι τώρα δεν την αγαπάγαμε και την ανακαλύπτουμε τώρα...

    Επειδή εδώ μέσα κάποιος κλαρινογαμπρός παρασύρεται από φασιστοειδή και ακροδεξιά τσόλια, καλό θα είναι να είναι προσεκτικός όταν αναφέρεται στον πατριωτισμό του καθένα....

    Οι χαρακτηρισμοί βαρεμένος, μυαλοκαμένος, στοκαρισμένο βούρλο, ψεκασμένος κλπ αφορούν αυτούς που εκτέθηκαν στην κρίση και την ψήφο και έτσι έχω κάθε δικαίωμα να τους κρίνω να τους κατακρίνω και να τους φτύνω αν θεωρώ ότι είναι επικίνδυνοι, ακόμα και άθελά τους....(ή καλύτερα να θεωρώ κάπως έτσι τις απόψεις τους, γιατί τους ίδιους δεν τους ξέρω και δε θέλω την παρέα τους, εκείνους που θέλω την έχω)

    Τέτοια πολιτικά ρετάλια και επικίνδυνα όπως αποδείχτηκε είναι τα παρακάτω:

    1. Εκείνοι που κορόιδεψαν και εξαργύρωσαν ψεύτικους αγώνες, πού ουδέποτε έκαναν..

    2. Εκείνα τα γιδοξούρια που πλαίσιωσαν την αστική δημοκρατία για να κατακλέψουν το κράτος φοροδιαφεύγοντας, εισφοροδιαφεύγοντας, παρανομώντας και εξαπατώντας

    3. Εκείνα τα τυχάρπαστα ανθρωπάκια που γίνανε γυρολόγοι για να είναι σε κόμματα εξουσίας για ίδιον όφελος, όχι ότι είδαν το φως το αληθινό και άλλαξαν...

    4. Εκείνοι οι χαφιέδες της καραδεξιάς που επικαλέστηκαν την ιδέα της αριστεράς και την εξευτέλισαν μόνο και μόνο που λέγανε και λένε ότι είναι αριστεροί...

    5. Εκείνα τα (ας μην τα χαρακτηρίσω) που πούλησαν επανάσταση σκίζοντας τα μνημόνια, χτυπώντας νταούλια στις αγορές και ως αγράμματοι νάρκισσοι κορδώνονται ηλιθιωδώς ότι έδωσαν τη μάχη των 17 ωρών, ενώ όλοι μα όλοι ξέρουμε ότι ήταν και συνεχίζουν να είναι οι χρυσές λύσεις του συστήματος....δηλαδή, σκέτοι σπιούνοι και υποτακτικοί των αμερικάνων..ναι, ναι, ναι, αυτοί που στήνανε δίκες στην κάτω πλατεία ενώ στην απάνω πλατεία χτυπούσαν ουρλιάζοντας δύστυχους αλλοδαπούς τα πιθήκια των ναζί και αυτοί, οι της κάτω πλατείας, δεν ενοχλούνταν, αλλά τους θεωρούσαν και αυτούς αντιμνημονιακούς και .....συντρόφους....(το θυμάμαι και ανεβαίνει η πίεση 300)

    6. Εκείνα τα στρατόκαυλα μπουρδοειδή που πούλησαν ελληνίαση υβρίζοντας τον καθένα που νόμιζαν ότι το πόπολο θα ευχαριστηθεί...(και ευχαριστιόσουν πόπολο, όταν ο αλητάμπουρας έβριζε και ρούχνιζε) βγάζανε τα χέρια σου καρούλες να χειροκροτάς την υπουργάρα, εσύ ο αριστερός, εσύ ο αριστερός.....(πώς να μην ξεράσω)

    7. Εκείνους, εκείνους, εκείνους.....


    Οι χαρακτηρισμοί βαρεμένος στοκαρισμένος κλπ δεν σε αφορούν γιατί απλά δεν ξέρεις καν τι απ όλα είσαι....γι αυτό τράβα στην χαρτορίχτρα και την ξεματιάστρα και διάβασε κανένα ζώδιο ή καλύτερα πάρε κανένα κομποσκοίνι μαζί με τις επιστολές του Ιησού....

    Πώς να σε χαρακτηρίσω, πόπολο, με το ότι έβαλες μέσα στη βουλή τα ναζιστικά αποβράσματα και εξακολουθείς να αναδεικνύεις το κάθε τυχάρπαστο που σου λέει το πιο απίθανο....απλά είσαι αχαρακτήριστος!!!!!

    Υ/Γ Κάπου πήρε το μάτι μου ότι ο άλλος θέλει πολλά κόμματα μέσα στη βουλή....και νομίζει ό,τι έτσι θα λυθούν τα προβλήματα.....το μπάχαλο και η εξαγορά δεν του περνάει καν από το νου....αλλά τι να του πεις??? χαμένο θα πάει ό,τι και να του πεις.....

    ο εμμονικός χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος11/12/19 17:06

    Ερχεσαι στα λογια μου.ετσι που τα λες δε με βρισκω μεσα.αλλα το αργοσχολος που παει.35 χρονια δουλεια χωρια η προσφορα μου σε δουλειες της οικογενειας μικρος μου δινουν το δικαιωμα να καθομαι στα 70 εστω με κουτσουρεμενη απο το Μπενυ το ΓΑΠ και τον Σαμαρα συνταξη.εσυ πες μας ποσα χρονια δουλεψες.ρε αει στο καλο σου μπονωρα μπονωρα.να μην πω και ποσες αλλες δουλειες κανω στην περιουσια μου ενω αλλες ρημαζουν.βρες κανενα αλλο να κολησεις.εγω ειμαι παραδειγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος11/12/19 17:13

    Εγώ μια απορία έχω, αν η Νατασα Καραμανλή και Μπέτυ Μπαζιάνα δεν ήταν γυναίκες πρωθυπουργών θα έφταναν ποτέ σε αυτές τις... θέσεις τόσο γρήγορα;


    Αξιοκρατία άγνωστη λέξη στην Ελλάδα.


    Υ/Γ. Καμία μα καμία γυναίκα πρώην πρωθυπουργού του ΠΑΣΟΚ (Ανδρέας, Σημίτης, Γαπ)δεν κέρδισαν καμία θέση στο δημόσιο.

    Αντίθετα κάποιες παραιτήθηκαν κιόλας.

    Έτσι για την ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος11/12/19 20:27

    χψ, υποκλινομαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος11/12/19 20:59

    Κατηγορούμε τους συμμάχους μας ως αφερέγγυους, αλλά πάντα επιζητούμε ένα "Ναυαρίνο" και φυσικά του κλαρινογαμπρού του φταίνε πάντα οι άλλοι..αυτός ποτέςςςςςς...

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος11/12/19 21:09

    Μέσα σε 2 αιώνες είχαμε πολλές πτωχεύσεις και εμφυλίους...

    Όμως τον 1ο αιώνα πετύχαμε με τη βοήθεια των συμμάχων μας να κάνουμε την Ελλάδα των τριών ηπείρων και των πέντε θαλασσών (Μεγάλη Ιδέα)!!!!

    Το 2ο αιώνα οι δυτικοί μας σύμμαχοι μας ενέταξαν και προσπαθούν να μας ενσωματώσουν στον Πρώτο Κόσμο (είμαστε στο σκληρό πυρήνα της ΕΕ)

    Τώρα χρειάζεται αυτογνωσία και να ξεπεράσουμε την αλληλεγγύη, γιατί η συνευθύνη είναι πατριωτικό καθήκον...

    και τούτο γιατί, λόγω έλλειψης αυτογνωσίας και συνευθύνης, ασχολιόμαστε με τα γελοία και δευτερεύοντα και όχι με τα σημαντικά....Αυτό με μαθηματική ακρίβεια θα μας οδηγήσει σε ήττες και φτώχεια......

    να ξαναεπαναλάβω λοιπόν το παραπάνω σχόλιό μου

    " Η πατρίδα είναι σε κίνδυνο και εμείς ασχολιόμαστε με τα πολιτικά ρετάλια που πάνε στο συνονθύλευμα του ταμτάκου ή το χειρότερο με τα λαμπάκια του...πηδηχτούλη...

    χψ

    10/12/19 21:06"


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος11/12/19 21:27

    Και επειδή μου πήρε καμιά 50αριά χρόνια για να το καταλάβω σας λέω τούτο.

    Χρειάζεται αστική τάξη που να νοιάζεται για την πατρίδα και όχι για την τσέπη της...

    Κάτι τύποι που το παίζουν αστική τάξη, συναγελάζονται με το κόμμα εκείνο που καβαλάει το κύμα της εκάστοτε αγανάκτησης του πόπολου, λαϊκίζοντας και ψευδόμενο και υφαρπάζει την εξουσία...

    Επιμένω να πνέω μένεα κατά των δήθεν μου τάχα μου αριστερών,

    (που αγκάλιασαν χάριν της εξουσίας πολιτικά ρετάλια γυρολόγους και μάλιστα κάποια απ' αυτά ακροδεξιών θέσεων και πεποιθήσεων),

    γιατί έφτασαν το λαό στα όρια του εμφύλιο διχασμού

    (εσείς οι προδότες γερμανοτσολιάδες μενουμευρωπαίοι, εμείς οι αγωνιστές της αριστεράς και της προόδου που θα στείλουμε στο σπίτι τους τους δυτικούς, γκόου μπάκ ούρλιαζε από το μπαλκόνι ο ταμτάκος και μετά έγλυφε εκεί που έφτυνε).

    Την κωλοτούμπα την έκανε όχι γιατί κατάλαβε, αλλά γιατί ένιωσε την "αγχόνη" μετά την άτακτη χρεωκοπία.....

    Δυστυχώς διαπιστώνω από τις τελευταίες εμφανίσεις του, δεν έχει καταλάβει τίποτα, αλλά αδίστακτα, πέρα από κάθε ιδεολογία, πέρα από κάθε κοινοβουλευτική διαδικασία, αυτός και το παρεάκι του είναι ικανοί για τα πάντα......

    και σε τέτοιες στιγμές είναι δυο και τρεις φορές πιο επικίνδυνοι....

    χψ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος12/12/19 09:41

    Χψ είσαι ο πρώτος διδαξας σε ότι αφορά την πατρίδα... μην καπηλευευσαι την αριστερά... δεν έχεις καμία απολύτως σχέση. Εσύ, όπως έχεις ομολογήσει ανήκεις στο Μπενυκό ΠΑΣΟΚ, που έχει γίνει πολύ μικιό, κουτσικο θαλεγα...
    Και φοβάσαι τόσο πολύ τον Ταμτάκο που πλέον χρήζεις ψυχανάλυσης. Εσείς εκεί της Φώφης μόνο τον κίνδυνο του Ταμτάκου βλέπετε μπροστά σας γιατί αυτό σας τσουζει, σάς έκοψε το μαχτό, νογας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος12/12/19 09:47

    Άντε βρε και με τον Καμένο στο Σύριζα να δεις την υγειά σου...

    Υ/Γ Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος12/12/19 10:11

    Υβριστής και... ρατσιστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος12/12/19 15:14

    τωρα χψ σ επιασε αλλος.εγω σε παραταω και βγαλτα περα μονος σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος12/12/19 15:20

    ο χψ θιγει ορισμενα θεματα..ειτε συμφωνει καποιος μαζι του ειτε διαφωνει..θα του απαντησει καποιος επι της ουσιας ηη θα τον βριζετε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος12/12/19 15:50

    ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΟΠΙΑ.Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ;ΤΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΤΩΡΑ .ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ..ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΔΕΝ ΞΕΓΡΑΦΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.