Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019

Η βίαιη αναδιανομή πλούτου μέσω φόρων με πρόσχημα το περιβάλλον και την θρησκοληπτική τρομολαγνεία


"Στις 23 Απριλίου 2010 ο τότε Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε από το Καστελλόριζο την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ. Έκτοτε η χώρα μας ακολουθεί το δύσκολο Γολγοθά της υποανάπτυξης, της φτωχοποίησης και της μιζέριας. Καταρχήν ας γίνει η υπενθύμιση ότι το πολιτικό αφήγημα του Γ. Παπανδρέου ήταν --και παραμένει ακόμη-- η Πράσινη Ανάπτυξη. Το ίδιο ακριβώς πολιτικό αφήγημα, ένα παγκόσμιο "Πράσινο Μνημόνιο" υιοθετεί και ο σημερινός Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης. Οι απόψεις των Γ. Παπανδρέου και Κ. Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο αφήγημα δεν διαφέρουν καθόλου. Σαν να μην άλλαξε τίποτε από το 2010".

...ανάγκη επιβολής παγκόσμιων πράσινων φόρων


...Οι φορολογούμενοι πολίτες πρέπει να κατανοήσουν ότι το διακύβευμα όσον αφορά την αλλαγή του κλίματος ποτέ δεν ήταν η προστασία του περιβάλλοντος και των πολιτών. Το διακύβευμα ήταν και παραμένει η βίαιη αναδιανομή πλούτου μέσω ενός παγκόσμιου Πράσινου Μνημονίου και της επιβολής δυσβάστακτων φόρων με πρόσχημα το περιβάλλον και όπλο τη θρησκοληπτική τρομολαγνεία...
Το ότι η ενεργειακή μετάβαση σε ΑΠΕ δεν είναι τίποτα άλλο παρά αναδιανομή, το είχε πει αρχές Ιανουαρίου του 2018 ο Πρωθυπουργός του Βραδενμβούργου της Γερμανίας. και το είχα μεταφέρει εδώ.


Οι ΑΠΕ είναι καπέλο στο ρεύμα. Μη ανταποδοτικός φόρος. Υπάρχουν με πολλή προπαγάνδα, διαφθορά και νομοθετημένες υποχρεωτικές επιδοτήσεις. Οι επιδοτήσεις αυτές είναι αυτοσκοπός των ΑΠΕτζήδων.


Οι ΑΠΕ δεν ηλεκτροδοτούν. Δεν μετράνε στην εξασφαλισμένη επάρκεια ισχύος. Δεν εξοικονομούν καύσιμα. Δεν υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες. Είναι ενεργειακά ασήμαντες. Αλλά διπλασιάζουν το κόστος του ρεύματος, επιβάλλουν φυσικό αέριο, επιβάλλουν πρόσθετες επιδοτήσεις και για το φυσικό αέριο. Και βγάζουν σίγουρα και εγγυημένα λεφτά για κάτι "επενδυτές" της πλάκας, βασικά χωρίς κεφάλαιο -- το κεφάλαιο το βάζουν οι εξαγωγείς των μηχανημάτων ΑΠΕ. Ο Dietmar Woidke (της εικόνας), μίλησε για αναδιανομή εντός Γερμανίας. Σε εμάς, η αναδιανομή γίνεται από εμάς, προς την Γερμανία. Με ποσοστά στους "επενδυτές" μας που παραμυθιάζουν την κάθε Κυβέρνηση, από το 2010, και μετά ότι χρειάζονται τα λεφτά για να πάρουν κομματάκια της ΔΕΗ που στην συνέχεια θα πουλήσουν στην EDF/Edison, Στην GDF/Engie/Ήρων και στην ENEL. Κομμάτι της αναδιανομής θα πηγαίνει και στις ξένες ΔΕΗ. Εμείς φροντίσαμε να διαλύσουμε την δική μας ΔΕΗ.


Αναδιανομή πλούτου σημαίνει παίρνεις από μερικούς (τους πολλούς) και το δίνεις σε άλλους (στους λίγους). Δεν έχει σχέση με καπιταλισμό, δεν έχει σχέση με κάποιο χρήσιμο ή επιθυμητό προϊόν. Είναι βίαιη αναδιανομή. Σας τα παίρνουν με το ζόρι. Κάτι σαν το Οθωμανικό χαράτσι ή το Κατοχικό Δάνειο.


Να θυμάστε που πάνε τα λεφτά: 50-70% στους Γερμανούς. 20-30% στις 2-3 "Ευρωπαϊκές" εταιρίες ηλεκτροπαραγωγής. Το υπόλοιπο πάει σε χωματουργούς, μαφιόζους και ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Τόσο απλό. Δεν έχουν σχέση με επενδύσεις. Είναι βίαιη αρπαχτή.,

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.