Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Μετακόμιση και στο τραπέζι για τα προβλήματα

Κρυάβρυση
Με πρωτοβουλία του Γιάννη του γιατρού, την δευτέρα στις 20-8 το απόγευμα κάναμε μια μικρή άτυπη συγκέντρωση στην αίθουσα του δημαρχείου για να κωδικοποιήσουμε τα σημαντικότερα προβλήματα του χωριού και να εξετάσουμε τρόπους για την λύση τους .Τα σημαντικότερο πρόβλημα που είναι σε όλους μας γνωστό είναι η έλλειψη νερού τον χειμώνα και η λειτουργία του ισογείου του σχολείου σαν καφενείο ταβέρνα .
Και για μεν το πρόβλημα νερού ο πρόεδρος Αντρέας Πολύδωρας εκτίμησε και
εισηγήθηκε ότι πρέπει να προωθήσουμε την λύση για το νερό της κρυάβρυσης το οποίο μπορεί να έρθει με φυσική ροη από την πηγή του , αφού το νερό του κουρπού για να έρθει στο χωριό η δαπάνη 
είναι μεγάλη και τέτοιες εποχές το πιο πιθανόν θ απορριφτεί η θα πάει σε κάποιο “25ετες πρόγραμμα”. Πάνω σ αυτό χρειάζεται συντονισμός από τους δημοτικούς συμβούλους τοπικό συμβούλιο και τους συλλόγους Αθήνας και Τρίπολης. Το πρόβλημα είναι σοβαρό και επείγον ,ιδιαίτερα για τους λιγοστούς κατοίκους που το βιώνουν στην διάρκεια του χειμώνα.
Θα περιμένουμε λοιπόν από όλους τους φορείς να μεθοδεύσουν την συζήτηση για την σχετική απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο.
Για δε το σχολείο από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Γιάννης Σταθόπουλος με τον Δήμαρχο του δήλωσε ότι πρέπει να επαναχορηγηθεί η χρήση από τους σύλλογο της Τρίπολης στον Δήμο και να το βγάλει σε δημοπρασία . Την ίδια ακριβώς διαβεβαίωση έδωσε σε όσους παραβρεθήκαμε στο καφενείο εκείνο το βράδυ που πέρασε από το χωριό Δήμαρχος . Την διαδικασία αυτή όπως μας είπε έχουν ακολουθήσει και άλλα χωριά του Δήμου Γορτυνίας. Επομένως θα περιμένουμε την απόφαση του συλλόγου Τρίπολης ο οποίος ήδη ενημερώθηκε για το θέμα και πρέπει το συντομότερο να πάρει την σχετική απόφαση και να καταθέσει το πρακτικό στον Δήμο.
Επίσης συζητήθηκε το θέμα ανεύρεσης χώρου για παιδική χαρά
Σ αυτήν την μίνι συγκέντρωση δεν έλειψαν ασφαλώς και οι “ Γλανιτσιώτικοι ιδιωματισμοί ” όπως δεν λείπουν και από εδώ μέσα
Προβλέψιμοι όμως νομίζω .
Γ.Γ. (Νις)

18 σχόλια :

  1. Ανώνυμος2/9/12 17:22

    απο δρωμενα και......[ιδιωματισμους.....χαχαχχαχα]....χορτασαμε.....για να μην αναφερθω στην καθοριστικη προσφορα για την αναπτυξη και υπαρξη του χωριου μας στον κολοσσο που εχουμε την τυχη να διοικει τον δημο...τον δημαρχο.....ουλοι ορθιοι ρεεεε προς τιμη του ηγετη του τοπου......ορθιοι με τι κλιτσες.,.....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/9/12 19:28

    χαχαχαχαχα θα μας τρελανεις γερολυκε
    ναεισαι καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/9/12 23:40

    Γιωργη είσαι νέος παιδί μου στο χωριό και δεν ξέρεις πολλά ακόμα .
    Η κακομοιριά η μιζέρια και η μνησικακία ειναι το γνώρισμα μερικών ανθρώπων στο χωριό μας οι οποίοι ποτε δεν προσφέρουν τίποτα.Τους φταίει πάντα όλο το υπόλοιπο χωριό.Το μισούν .Τι άλλο να ειπω.Μην τους δίνεις σημασία . Όλοι τους ξέρουνε.
    Εγω δεν έχω ξαναγράψει εδώ γιατι δεν ξέρω.Την εγγονή μου έβαλα και μου τα γράφει.Τα διαβάζω όμως όλα κούτσα-κούτσα.Εχω την βελόνα του κοποιουτερ μόνιμα στην γλανιτσιά και την βρίσκω αμέσως.Καλος και γνήσιος γλανιτσιώτης είναι ο γερολυκος που μας κάνει και γελάμε . Τον Κώτσιο δεν τον βλέπω όπως στην αρχη.ναναι καλα εκει που ειναι . Έχει γράψει τοσα πολλά καλά και αυτός.
    Να είμαστε όλοι καλά και του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/9/12 08:35

    11.40

    Δεν ήξερα ότι σε κάνει και γελάς με το φαρμάκι εναντίον του δημάρχου. Αμόλησε τόσο πολύ φαρμάκι που ακόμα θα γελάς, θα πάθεις τίποτα πατριώτη, θα δηλητηριαστείς από το πολύ γέλιο.

    Γράψτε εναντίον του δημάρχου απαξιωτικά σχόλια (χωρίς δικιολογημένη αναφορά σε κάτι το μεμπτό) επειδή δεν αποτελεί κακομοιριά μιζέρια και μνησικακία και επειδή....γελά ο πατριώτης μας.

    Πατριώτη άσε τους διαχωρισμούς των πατριωτών σε καλούς και κακούς γιατί τα γραφόμενά σου (καθ υπαγόρευση) σε αναιρούν. Πράξεις και απόψεις να κρίνεις. Αλήθεια ξέρεις ποιος είναι ο γερόλυκος και τον κρίνεις καλό? Όχι πιστεύω, αλλά κρίνεις αυτά που γράφει.

    Έγραψες πρώτη φορά και έβγαλες τέτοια χολή???? Τι θα γράψεις αργότερα???? Ταπεινά, αλλά στα ίσια σου λέω ότι έσφαλες και να συνεχίσεις να γράφεις σεμνά και ταπεινά γιατί εμείς οι άλλοι είμαστε όπως αφήνεις να εννοηθεί...

    Χρησιμοποίησες μια βαριά λέξη, τη λέξη ΜΙΣΟΥΝ. Εγώ πιστεύω ότι οι πατριώτες μπορεί να γκρινιάζουν, να ζηλεύουν να μην χωνεύουν, αλλά τη λέξη μισούν δεν θα την χρησιμοποιήσω ΠΟΤΕ για γλανιτσιώτη.

    Έγραψες πρώτη φορά για να μας πεις ότι ο ένας μισεί τον άλλον??? Σου ξέφυγε μάλλον λόγω ηλικίας....
    Γερόλυκε, εγώ το δήμαρχο δεν τον ψήφισα, άλλωστε δεν ψηφίζω γλανιτσιά, αλλά τέτοια χολή δεν μπορώ να την δικιολογήσω. Μήπως πρέπει να μας εξηγήσεις γιατί έφτασες σ' αυτό το παραλήρημα μίσους εναντίον του δημάρχου???? (με το βαμβάκι βέβαια τον σφάζεις)

    Δε μπορεί, κάτι, κάτι σου έχει κάνει εσένα. Μπας και σου είχε τάξει γήπεδο γκολφ και δεν το έκανε, γιατί παιδική χαρά θα κάνουν......και θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες μας......

    (Ένας μίζερος κακομοίρης μνησίκακος και κακεντρεχής πατριώτης, αφού το πιστεύει έστω και ένας πατριώτης μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/9/12 08:38

    Είδες πατριώτη 11.40 που έγραψα για το γερόλυκο το παραλήρημα μίσους...

    Είδες πόσο βαριά κουβέντα είναι????

    Γερόλυκε, δεν εννοούσα ότι μισείς, αλλά έλα πές τα κακα του δήμαρχου και πάνω απ' όλα τι σου είχε τάξει και δεν στο έκανε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/9/12 09:30

    Και ζηλιάρης είμαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος3/9/12 09:42

    αμα σε καλυπτουν οι [4?] λαμπες που χορηγησε στο χωριο καθως και το καταβρεγμα των δρομων σε καποιο γαμο!!!!!!!!!!!! καθως και οι επισκεψεις καθε 6-7 μηνες για καφε ......ναι.....εγω τοκανα [ετσι φωναζε καποτε ο τζιμακος]εγω φταιω....αλλωστε εχω δηλωσει οτι τον ψηφισα και υπογραψε καπως μην ντρεπεσαι.........οσο για την λεξη[ μισουν] που αναφερεται πιο πανω εννοειται οτι δεν συμφωνω......gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/9/12 13:51

    ΜΗ ΖΗΤΆΤΕ ΝΎΞΗ ΓΙΑ ΚΑΒΓΑΔΕΣ

    Να μας έχει ο Θεός γερούς
    πάντα ν' ανταμώνουμε
    και να ξεφαντώνουμε βρε
    με χορούς κυκλωτικούς
    κι άλλο τόσο ελεύθερους σαν ποταμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος3/9/12 15:05

    Δεν γινεται συμπατριωτη ,ειναι γλανιτσιωτικος ιδιωματισμος οπως λεει και ο Νις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος3/9/12 15:47

    Απόψεις, προτάσεις πολλές. Ο καθένας μας και πεντέξι.

    Κατά την ταπεινή μου γνώμη μια και μόνο να κυνηγήσουμε ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗ.

    ΤΟ ΝΕΡΟ!!!!!!!!

    Τα άλλα τα κάνουμε και μοναχοί μας, αρκεί να υπάρχει καλοπροαίρετη διάθεση για ΠΡΟΣΦΟΡΑ......

    Γερόλυκε, κάνε πρώτα την κριτική σου για τις παραλήψεις (όπως καλλιώρας έγραψες για τις λάμπες και το.... κατάβρεγμα) και αφού το πεις και το ξαναπείς (πρώτη φορά τα γράφεις αυτά νομίζω) και δεν εισακουστείς, τότε ν' ανοίξω και ΄γω τη γλωσσάρα μου και να μην τον ξεπλένει ο Ντούναβης.

    Άλλωστε έχουμε και κάποιους εκπροσώπους ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ και αυτούς έπρεπε να ¨κουτουπώσεις¨...με την καλή έννοια. Και αν του τα λένε του δήμαρχου και δεν εισακούονται να μην κάθονται μαζί του να πίνουν καφέ.

    Τέλως πάντων ας κοιτάξουμε ΟΛΟΙ ΤΟ ΝΕΡΟ και για τα άλλα βλέπουμε.

    Αυτό που έχουμε δεν είναι ούτε για πλύσιμο. Δεν χρειάζονται πολλά πολλά και δεν είναι οι εποχές των....φιλικών σχέσεων με....βαλτεσινιώτες κλπ (αυτά για τους πολύ παλιούς για το νερό της κρυάβρυσης.....)

    (άμα έρθει το νερό θα σου φτιάξει και το γκολφ ο δήμαρχος για να μην γκρινιάζεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος3/9/12 16:57

    δεν θυμαμαι ΑΛΛΕΣ ενεργειες του δημαρχου για την γλανιτσια....παρακαλω διαφωτιστε με αν εχουν υπαρξει....ααααα νασαι σιγουρος του χρονου θα στειλει την υδροφορα να πλυνει την πλατεια της παναγιας..θα ζυγωνουν εκλογες....οσο για το νερο συμφωνω ....αλλα αν καρτερεις βοηθεια απο κει.....θυμιζεις γερο διαμαντη....να κατεβασει η λιασκοβα να αλεσει ο μυλος του μπογατσα......gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος3/9/12 16:59

    το γκολφ που λες ειναι σαν την γουρουνιτσα??????gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος3/9/12 19:00

    Το νερό του χωριού αν εξεταστεί όχι ακατάλληλο είναι αλλά επικίνδυνο.

    Ας αφήσουμε τις ¨σαχλαμαρίτσες¨ και τις εκδηλωσούλες και σαν μια γροθιά ας ξεκινήσουμε αγώνα για πόσιμο νερό και αν περισσεύει για άρδευση του βαλτεσινιώτικου κάμπου έχει καλώς.

    Πάει η εποχή που το νερό οριζόταν από τα διοικητικά όρια των κοινοτήτων. Οι ανθρώπινες ανάγκες προηγούνται όλων των άλλων, άλλωστε τώρα είμαστε ίδιος δήμος.

    Οι σύλλογοι ας ξεκινήσουν επαφές και ας οργανώσουν διεκδικήσεις. Δεν κάνω πλάκα. Σε ένα ποτήρι και το πουρί κατακάθεται ένα δάκτυλο. Το δε υδραγωγείο ούτε για τους κήπους δεν κάνει.

    Κάπου διάβασα ότι ο δήμος ενέγραψε δαπάνη στον προϋπολογισμό του 127.000 για μελέτη για τη λίμνη του λάδωνα. Τελικά υπάρχουν λεφτά????

    Το νερό με φυσική ροή και με ελάχιστη δαπάνη φτάνει μέχρι τη δεξαμενή μας. ΝΕΡΟ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΟΧΙ ΝΑ ΠΟΤΙΣΟΥΜΕ ΠΑΤΑΚΕΣ....



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος3/9/12 19:28

    Μονο αν αναλαβει ο Σολωνας την υποθεση νερου θα δουμε αποτελεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος3/9/12 19:49

    Πρέπει κάποτε να φτιάξει και δικό του ψηφοδέλτιο και όχι ουλο τα ξένα
    πκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος4/9/12 20:50

    Απο οταν βγηκε ο δημαρχος γερολυκε αλαξαν δυο κυβερνησεις και δεν ειδα να φτιαχνουν παρα να γκρεμιζουν και να κοβουν μισθους.και περιμενεις τι απο τον δημαρχο και μετι να φτιαξει ΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος4/9/12 22:15

    8.50......οταν δεν τσουλαει........υπαρχει και η εξοδος......gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος4/9/12 23:25

    θα ερθη και ο καιρος και σε αυτων.βιαστικος εισαι γιατη΄΄ εκανε και ενα καλο εβαλε παιδι απο το χωριο να μετραει τα ρολογια του νερου σε ολλα τα χωρια του δημου εμμισθο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.