Αφού πλύνουμε πολύ καλά το κρέας το τοποθετούμε σε μαριναδα απο το κρασί, το σκόρδο, το ξύδι και όλα τα μυρωδικά για 24 ώρες.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε πολύ καλά το αγριογούρουνο σε δυνατή φωτιά να κάνει κρούστα.
Σουρώνουμε την μαριναδα και μέσα εκει διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας.
Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα με το κρέας και βράζουμε. Προσοχή δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά το φαγητό.
Σε ένα τηγάνι με λίγο λαδί καραμελώνουμε τα κρεμμυδάκια.
Τα βάζουμε στην σάλτσα από όπου έχουμε αφαιρέσει το κρέας και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να ανακατεύουμε για να μη λειώσουν. Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε στην σάλτσα και κανέλλα, μπαχάρι δυο φύλλα δάφνης ακόμα.
Όταν είναι έτοιμο ξαναβάζουμε το αγριογούρουνο μέσα να πάρει μια βράση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όλο το μυστικό είναι να μην έχει περιττό ζουμί το φαγητό
Τι χρειαζόμαστε:
4 κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 μπουκάλι άσπρο κρασί κατά προτίμηση φρουτωδες (οχι ρετσίνα)
λίγο ξύδι
δάφνη, σκόρδο, μπαχάρι, πιπέρι σε κόκκους, κανέλλα, μοσχοκάρυδο και πορτοκαλόφλουδα.
πελτές ντομάτας
καί τον Σόλωνα
(λογαριάστε υλικά για αυτό που βλέπετε)
και....οταν γινει το φαι διωχνουμε το σολωνα..gerolykos
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν ακούσανε για μαγείρεμα οι νύφες στρίψανε στην πρώτη γωνία
ΑπάντησηΔιαγραφήΝις
AS EIXATE NYFES APO TO XWRIO MAS NA MH XREIAZOTAN OUTE KAN NA DWSETE TH SYNTAGH!!!!!!!! XAXAXAXXAAXXAXAXAXAXAXXXXXAXAXAXAXAXAXAX!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤυχεροι που ειναι οι γαμπροι σας!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήυπονοείς κάτι ξάδερφε;
ΑπάντησηΔιαγραφήπέραν της γνώσης υπάρχει και άλλος λόγος που δίνεις τη συνταγή;
ΑΓΓΕΛΩ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΗ
Είναι προφανής ο λόγος ξαδέρφη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓι αυτο έβαλα το αγριογούρουνο και δεν έβαλα κρέμα καραμελέ
Νις
απο πότε τα starbucks σερβίρουν και αγριογούρουνο;
ΑπάντησηΔιαγραφήπήγαινε πρώτα στο ραντεβού με τους συλλόγους και μετά έλα να τα ξαναπούμε (θα έχει σιτέψει και το κρέας εν τω μεταξύ).
ΑΓΓΕΛΩ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΗ
δε γλιτωνεις απο την αγγελω ευκολα....καλημερα..gerolykos
ΑπάντησηΔιαγραφή