Οι περισσότεροι από τους 15.000 υποχρεώθηκαν να ενταχθούν στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, όμως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εντάχθηκαν οικειοθελώς κι αποχωρούν από τις δουλειές που απασχολούνταν για περισσότερο από τριάντα χρόνια.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του νεοελληνικού κράτος εφαρμόζεται ένα τέτοιο μέτρο, χωρίς μάλιστα να ισορροπείται από μια αντίστοιχη είσοδο άλλων δημοσίων υπαλλήλων.
Τόσο η εφεδρεία, όσο και το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς αφορούν εκείνους του υπαλλήλους που βρίσκονται στην σύνταξη, είτε πρόκειται για αορίστου χρόνου - για την πρώτη περίπτωση - είτε για μόνιμους - για την δεύτερη. Ο κ. Δημήτρης Ρέππας σε συνεργασία με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο έκρινε πως ήταν κοινωνικά δίκαιο να δοθεί απάντηση στο αίτημα των απολύσεων της Τρόικας, χωρίς να πληγούν οι νεότερες γενιές υπαλλήλων.
Η Τρόικα συναίνεσε με αυτή την λύση και υπολογίζεται να ξεπεραστεί ο στόχος των 30.000 αποχωρήσεων και ίσως αγγίξει τις 50.000, στις οποίες, όμως, θα περιλαμβάνονται, πέραν αυτών των μέτρων, συνταξιοδοτήσεις, παραιτήσεις κλπ.
Όσοι φεύγουν σήμερα θα μπουν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς για δύο χρόνια, μέχρι το 2013, και θα λαμβάνουν το 60% του μισθού τους.
Τέσσερις χιλιάδες από τους δεκαπέντε χιλιάδες είχαν ήδη αποκτήσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και έτσι θα βγουν κανονικά στην σύνταξη.
Από 1/1/2012 θα αρχίσει και η εφαρμογή της εφεδρείας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές Φεβρουαρίου.
μην ταραζεσται......ο τελικος στοχος ειναι να φυγουν απο το δημοσιο[γενικως] ...450000..εργαζομενοι...gerolykos
ΑπάντησηΔιαγραφή