Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Δήμαρχος και το καπίστρι…

Δημοσιεύω σήμερα ένα καταπληκτικό άρθρο ,φίλου μου κατοίκου Τριφυλίας ,που μου έστειλε και αφορά την δημοτική αρχή της περιοχής του
Πλησιάζουν οι ημέρες που με ελάχιστες παραλλαγές θα το ξανά-δημοσιεύσω για την Δημοτική αρχή της Γορτυνίας


Μια παλαιά Αραβική παροιμία λέει: Αν κάποιος σου πει ότι έχεις αυτιά γαιδάρου μη δώσεις σημασία. Αν στο επαναλάβει άλλος ένας, θα πρέπει να αναρωτηθείς . Κι αν σου το πει και τρίτος τότε πάρε και φόρεσε καπίστρι.
Είναι φανερό ότι στον νέο Δήμο Τριφυλίας η Δημοτική Αρχή έχει χάσει τον έλεγχο, έχει παραδώσει τα όπλα!
Όπου κι’ αν πας, όπου κι’ αν σταθείς, ντόπιοι και επισκέπτες συζητούν για την άθλια κατάσταση που βρίσκονται οι τρείς μεγάλες Πόλεις (τουλάχιστον) του Νέου Δήμου. Λακκούβες, σκουπίδια, χορτάρια, ξέχειλοι και ρυπαροί κάδοι, βρώμικες πλατείες ,
εγκαταλειμμένες παραλίες, σκοτεινοί δρόμοι, σπασμένα πεζοδρόμια κλπ. κλπ. Στη πρώτη νεροποντή πνίγηκαν τα Φιλιατρά και η Κυπαρισσία γιατί κανένας δεν σκέφτηκε να καθαρίσει τα φρεάτια. Στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των πολιτών οι υπεύθυνοι και αρμόδιοι απαντούν (όταν βρίσκονται) με τη γνωστή διαχρονική δικαιολογία : «παραλάβαμε χάος, τα ταμεία είναι άδεια, φταίει ο «Καλλικράτης» δεν έχουμε προσωπικό» και άλλα… Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι.

i. Η νέα Δημοτική Αρχή ανέλαβε από 1/1/2011 και το όποιο «χάος» το παρέλαβε από τους ίδιους ανθρώπους που και σήμερα διοικούν τον Δήμο, που είναι οι άμεσοι συνεργάτες του κ. Δημάρχου!

ii. Η νέα Δημοτική Αρχή στο διάστημα των 10 μηνών που διοικεί τον Δήμο θα έπρεπε να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Θα έπρεπε δηλαδή να έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γνωρίζει τι προσωπικό υπάρχει, τι μηχανήματα διαθέτει και σε ποια κατάσταση βρίσκονται, ποια είναι τα ανταποδοτικά τέλη που πρέπει να εισπράξει και να τα διαθέσει, όπως ο νόμος ορίζει, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ !!!

iii. Η νέα Δημοτική Αρχή θα έπρεπε ήδη να έχει αναδιατάξει το ανθρώπινο δυναμικό των παλαιών Δήμων, να έχει αξιοποιήσει τα ικανά στελέχη, να έχει φροντίσει να πλαισιώσουν τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους αντί να προσλαμβάνει συμβούλους της συμφοράς (αποτυχημένους υποψηφίους) που κοστίζουν πανάκριβα στους Δημότες της Τριφυλίας.

iv. Η νέα Δημοτική Αρχή και ο κύριος Δήμαρχος προσωπικά πρέπει να αντιληφθούν ότι τα προβλήματα που δεν επιλύονται γίνονται βρόχος στο λαιμό του Δήμου και είναι βέβαιο ότι θα τον πνίξουν. Πρέπει να καταλάβουν ότι ο Δήμαρχος είναι μεν ο «πρώτος Πολίτης του Δήμου» αλλά ταυτόχρονα είναι και ο «πρώτος Υπηρέτης των πολιτών!!»

Καλές οι παρελάσεις, καλά τα πανηγύρια και οι εκδηλώσεις στα χωριά και τις πόλεις, αλλά αυτές οι τριτοκοσμικές εικόνες στα Φιλιατρά , την Κυπαρισσία, τους Γαργαλιάνους και αλλού, είναι εικόνες ντροπής για όλους.

Ας αφήσουν λοιπόν τα κλαψουρίσματα και τις φτηνές δικαιολογίες, ας ανασκουμπωθούν όλοι οι υπεύθυνοι και αρμόδιοι που ζήτησαν την εμπιστοσύνη μας.

Ο Χρόνος περνά.

Κύριε Δήμαρχε έχεις στη διάθεση σου 6 εξάμηνα. Ήδη καταναλώνεις το 2ο !! Είναι βέβαιο ότι κάθε μέρα τρείς τουλάχιστον δημότες διαμαρτύρονται για την κακή κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο.

Όμως κανένας πολίτης της Τριφυλίας δεν θα ήθελε να σε δει να βάζεις καπίστρι…



Ο Δημοδίαιτος.

10 σχόλια :

  1. Ανώνυμος30/9/11 00:39

    Νις, είσαι στο χωριό πάλι; Αν ναι, ντροπή σου που δεν ενημερώνεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/9/11 09:47

    μαλιστα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/9/11 09:50

    ρε νις...αστο γαιδουρι ησυχο.....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΟΥΚΟΣ30/9/11 11:55

    ΕΛΑ ΝΤΕ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος30/9/11 14:45

    kaloooooooooooooooo! toy gerolykoy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος30/9/11 17:46

    Εδώ ειμαι,ποιός σας ειπε πως είμαι στό χωριό?
    Νις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΟΥΚΟΣ30/9/11 20:17

    Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΟΥΚΟΣ30/9/11 20:21

    ΝΙΣ ΤΡΩΓΕΤΑΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος1/10/11 16:02

    χανονται καποια σχολια ξερει κανεις γιατι????gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος1/10/11 18:56

    θα το κοιτάξω για τα σχόλια ,αλλά εγω δεν έχω κάνει κάτι.
    Να προσπαθείτε και 2η φορά
    Νις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.