Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεσηκωμός για το χαράτσι στα ακίνητα

Κίνημα … “Δεν έχω, δεν πληρώνω!”

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αυξανόμενες αντιδράσεις ομάδων πολιτών και συλλογικών φορέων που καλούν τους φορολογούμενους να μην πληρώσουν το έκτακτο τέλος για τα ακίνητα που πρόσφατα επέβαλε η κυβέρνηση.

Ένα νέο κίνημα «Δεν Πληρώνω» οργανώνεται πλέον και προτρέπει τους πολίτες να μην καταβάλουν μέσω της ΔΕΗ το νέο «χαράτσι», όπως χαρακτηρίζουν την έκτακτη εισφορά που θα κληθούν να πληρώσουν τον Οκτώβριο.

Ήδη φορείς και οργανώσεις πολιτών ετοιμάζουν κινήσεις διαμαρτυρίας και συντάσσουν ειδικές «φόρμες» τις οποίες θα συμπληρώνουν οι πολίτες που θα αρνούνται να πληρώσουν το τέλος. Πολλοί είναι αυτοί που σκοπεύουν να καταθέτουν το αντίτιμο του λογαριασμού της ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να μπλοκάρουν ενδεχόμενο «κόψιμο» του ρεύματος.
Παράλληλα μέσω ίντερνετ πληθαίνουν οι ιστοσελίδες που προτρέπουν τους πολίτες να προχωρήσουν στην άρνηση καταβολής της έκτακτης εισφοράς χαρακτηρίζοντάς της παράνομη και αντισυνταγματική. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις νομικοί έχουν ετοιμάσει ήδη και προσφυγές κατά του μέτρου και ζητούν από τους φορολογούμενους να στραφούν κατά του υπουργείου Οικονομικών.

Αύριο το κίνημα του «Δεν Πληρώνω» καλεί τα μέλη του σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ανά την Ελλάδα με σκοπό την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τους τρόπους μέσα από τους οποίους οι πολίτες θα μπορέσουν να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος χωρίς να έχουν συνέπειες από την πλευρά του νόμου.

Σε άλλη πάλι περίπτωση οι πολίτες καλούνται να καταθέσουν στην αρμόδια ΔΟΥ στην οποία ανήκουν μια «δήλωση ρητής επιφύλαξης» με την οποία θα διεκδικήσουν να τους επιστραφούν τα χρήματα που θα πληρώσουν σε περίπτωση που το ειδικό τέλος κριθεί αντισυνταγματικό.

Την διαμαρτυρία τους όμως για την επιβολή του ειδικού τέλους για τα ακίνητα έχουν εκφράσει και πολλοί φορείς όπως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων αλλά και η Ενωση Κατασκευαστών Κτηρίων Ελλάδος
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς, το χαρακτήρισε ως φορολογικό μέτρο με τιμωρητικό χαρακτήρα, επισημαίνοντας ότι «τιμωρούνται με τον πιο άθλιο τρόπο οι ιδιοκτήτες. «Στόχος των μέτρων είναι να τινάξουν στον αέρα τους τραπεζικούς λογαριασμούς», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κατασκευαστών Κτηρίων Ελλάδος, Δημήτρης Καψιμάλης, επεσήμανε: «Όποιος φόρος μπαίνει στα ακίνητα, συνδέεται με νέα ύφεση στην κτηματαγορά». Όπως ανέφερε παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αποσαφηνίσει πολλές από τις λεπτομέρειες του μέτρου τις επόμενες ώρες, ο κ. Καψιμάλης θεωρεί ότι το ειδικό τέλος δεν θα επιβαρύνει τα μη ηλεκτροδοτημένα ακίνητα.

«Για μια άλλη φορά οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να σηκώσουν το βάρος του κλεισίματος της μαύρης τρύπας του προϋπολογισμού».

πηγή

19 σχόλια :

  1. Ανώνυμος15/9/11 22:01

    Φίλοι συμπατριώτες
    Για τελευταία φορά θα κάνω έκκληση αυτό το ιστολόγιο να μην γίνει εστία ύβρεων και τσακωμών. Η αποστολή του με σαφήνεια και ακρίβεια έχει προσδιοριστεί τόσο από την πρώτη ανάρτηση όσο και από την προχθεσινή. Έχει όμως περισσότερο αυτοπροσδιοριστεί από την παρουσία της στον ένα χρόνο.
    Χωράει μέσα όλες τις απόψεις που διατυπώνονται με ευγενικό τρόπο χωρίς να θίγονται τα πρόσωπα που έστω και ανώνυμα τις καταθέτουν
    Μας στενοχωρούν όλους μας αφάνταστα τα τελευταία γεγονότα στα οποία δεν μπορώ να δώσω καμία εξήγηση. Έγινα αποδέκτης παραπόνων και διαμαρτυριών από πολλούς συμπατριώτες και οφείλω να το μεταφέρω. Κατά τα αλλα συνυπογράφω στο σύνολο του το σχόλιο της Γιάννας που αν ερμηνεύω σωστά καταδικάζει γενικώς αυτό το φαινόμενο.
    Η διαχείριση θα κρατηθεί μακριά χωρίς να παίρνει το μέρος του ενός η του άλλου όπως προσεκτικά έχει κάνει μέχρι τώρα.
    Νις
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/9/11 22:49

    Αν Γιώργη εννοείς το σχόλιο της Γιάννας στις 12 Σεπτέμβρη ώρα 12.19 στην ανάρησή σου ¨Αυτά που ζωντάνεψε ένας χρόνος¨ και επειδή λες εδώ στο σχόλιο ότι συνυπογράφεις στο σύνολο, στο σύνολο επαναλαμβάνω το σχόλιό της, τότε να σε ευχαριστήσω

    σαν δήθεν σχολιαστής
    σαν εκμεταλλευτής του ιστολογίου
    με άστοχα και κακόβουλα σχόλια
    επειδή εκτονώνουμαι
    επειδή καλύπτω την ανία μου
    και επειδή βεβηλώνω το χώρο.

    Αυτά έγραψε η κυρία Ιωάννα Πολυδώρου, φωτογραφίζοντας και ονοματίζοντας εμένα ¨χωρίς ψευδώνυμα¨ τα οποία Γιώργη στο σύνολό τους συνυπογράφεις.

    Αποψή σου, εγώ σ' ευχαριστώ για την ....αναγκαστική φιλοξενία που μου προσφέρεις, αλλά αν πρόκειται να δεχθείς πάμπολα παράπονα και διαμαρτυρίες και δεν αντέχεται η κατάσταση, τότε να σας αδειάσω τη γωνιά, γιατί αρκετά ....σας μαγάρισα (βεβήλωσα) το χώρο.

    Πάντα συμπεριφορές και γραφόμενα σχολίασα, έστω δικτικά και καυστικά.

    Πως θα μπορούσα διαφορετικά άλλωστε αφού δε γνωρίζω τους γράφοντες.

    Η κυρία Πολυδώρου που βγήκε με το όνομά της και με ...στόλισε, είδες ήμουν ευγενικός και δεν της απάντησα και φυσικά ούτε θα της απαντήσω γιατί εδώ πρόκειται για γνωστό πρόσωπο και ας μου έκανε αήθη επίθεση, την οποία εγώ άκουσα και ...σεβάστηκα.

    Στο τέλος του σχολίο σου λες ότι η διαχείριση δεν παίρνει μέρος....

    Γιώργη,( αν πάλι αναφέρεσαι στο σχόλιο της Γιάννας που αρχικά ανάφερα) πήρες θέση και ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ και νάσαι καλά, ακόμα και αν υιοθετείς στο σύνολό του το σχόλιο που οι χαρακτηρισμοί της Γιάννας κατά τη φτωχή μου άποψη αγγίζουν τα όρια των ύβρεων.

    (ο χωρίς ψευδώνυμο)

    Υ/Γ και πάλι αν οι πιέσεις είναι αφόρητες, πες μου στα ίσια να σταματήσω.

    Υ/Γ Μην ξεχνάς ότι αναρτώνται (συν τοις άλλοις) και γεγονότα της επικαιρότητας που προκαλούν διαφωνίες πολιτικές, κοινωνικές, ιστορικές κλπ


    Ύβρεις δε χρειάζονται, εγώ συνέχεια το ζητάω,

    Τσακωμοί (διαφωνίες) ναι στα γραφόμενα και στις θέσεις.


    ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑΥΤΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.

    Πολλοί την ΠΑΤΑΜΕ έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/9/11 23:18

    η στρουγγα πουναι πισω απο το καλυβι στην φωτο...ανηκει στην δομημενη επιφανεια???gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/9/11 23:26

    χψ με παρερμήνευσες
    ευχαριστώ
    Νις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/9/11 23:40

    Gerolyke
    βρές τίνος καλύβι είναι αυτό και θα κερδίσεις ένα βεργάδι.
    Νις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/9/11 00:08

    σιγα μην δε ξερω......πολυδερας...το γραφει στην αστραχα.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος16/9/11 08:17

    Γιώργη, μπορεί να σε παρερμήνευσα, αλλά δεν ξέρω σε ποιο σημείο σε παρερμήνευσα, αν θες με βοηθάς.

    Πρόκειται για το σχόλιο της Γιάννας που ανάφερα????

    γι' αυτό μίλαγες???

    Σ΄ευχαριστώ.

    (ο χωρίς ψευδώνυμο)

    Υ/Γ όσο για το καλυβι μου μοιάζει παλιοπυργίσιο, αλλά ούλα ίδια είναι τώρα έτσι που καταντήσανε......ερείπια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος16/9/11 08:56

    ΣΟΛΩΝΑ...ποιο ειναι το καλυβι?????gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος16/9/11 09:48

    Καλημέρα σε ολους .Το θέμα λήγει εδω και επανερχόμαστε με το καλαμπουριμας η τις απόψεις μας σε διάφορα θέματα.
    Νις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ16/9/11 10:30

    ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΠΛΗΝ ΑΠ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΚΑΠΩΣ ΕΞΙΣΩΝΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΟΥΣ.ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ.ΣΤΟΝ "ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗ".ΜΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ.ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ.ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΚΕΨΗΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΜΑΣ ΤΥΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος16/9/11 10:44

    Η ΓΙΑΝΝΑ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ Τ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ.ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΘΑ ΝΑ ΜΙΛΟΥΜΕ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΝΩΣΤΟΙ.ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕ ΘΙΓΕΤΑΙ.ΚΙ ΑΥΤΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΚΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΟ.ΚΑΙ ΔΕ ΒΑΝΩ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΑΥΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος16/9/11 10:50

    δυο τροποι να γλυτωσετε το τελευταιο χαρατσι[σπιτι]...1ον..το επιστρεφετε στην πεθερα να παψει να σας γκρινιαζει οτι σας εκανε ανθρωπο με σπιτι, 2ον το δηλωνετε σαν λατρευτικο χωρο της θεας γλανιτσιας.....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος16/9/11 10:57

    ρεντεζελα δεν υπαρχει τυχη....μονοι μας την φτιανουμε..πολλα και πολλοι φταιξαμε δεν ωφελει το παρελθον ας τηραμε μπροστα..με θαρρος gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ16/9/11 11:08

    ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΓΕΡΟΛΥΚΕ.ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΓΙΑΤΙ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΣΕ ΚΑΜΠΟΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ Σ ΟΛΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος16/9/11 11:13

    Το καλύβι,της φωτογραφίας, είναι του Γαλάνη.
    Η Κουκουβάγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος16/9/11 11:19

    κανενας δε χανεται ρεντεζελα αλλος πολλα αλλος λιγα ...να εγω ψαχνω ενα βετουλι καπου βελαζει...gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κουκος16/9/11 15:45

    το χει συλλαβει ο σολωνας και καταλαβαινει οτι την εχει ασχημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος20/9/11 13:37

    TO KALYBI EINAI TOY GOYNH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.