Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΑΒΑΔΑΙΟΣ 2000 μ.Χ (συνέχεια)3o μέρος

                                        ΟΜΙΛΩΝΤΑΣ...ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΣ

 Αμυγδαλίδες Αμυδέλληνες της Αμυγδαλέας. Με κατέχει χαρά και συγκίνηση που σας ξαναβρίσκω που ξαναβρισκόμαστε, τοσούτω μάλλον καθόσον, βραδιαστήκαμε με πρόεδρο και ξημερωθήκαμε με δήμαρχο. Και λέγοντας τούτο εννοώ ότι γίναμε δήμος, γίναμε έδρα, γίναμε δημότες. Ευτυχείτε να ευτυχήσουμε.
 Αμυγδαλίδες Αμυγδέλληνες της Τριπόλεως. Κατέχομαι από μεγάλη χαρά και βαθιά συγκίνηση που διαπιστώνω ότι ένα κομμάτι του ημέτερου πληθυσμού παραμένει ενεργό στα κοινά και πιστό στα παλαιά, τοσούτω μάλλον καθόσον, εξέλιπε την σήμερον η ταυτογνωμία εν τη κοινωνία. Επιθυμώ δε να σας βεβαιώσω ότι τυγχάνετε προνομιούχοι που ζείτε μακράν των Δήμων Αθηναίων και Κελίτορος. Έχουν αμφότεροι, εκ διαφορετικών λόγων , μία αβάσταχτη ερημία . (''...και με πονέσεις ερημιά, θα βρω καρδιά να τραγουδήσω'', λέει το άσμα).

                                                ΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΕΝΙΚΩΣ

ΔΗΜΟΤΙΣΣΕΣ ΔΗΜΟΤΕΣ,
Φάτε, πιείτε και ό,τι αρπάξει η έδρα μας εκ του τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Τέρμα το τραχανοχυλόπιτο, αλλά τέρμα και το χωριό όπως το ξέραμε.
Χωριό θα πει κόσμος και ο κόσμος έφυγε, έγινε ετεροδημότης της Βήτα Αθηνών και υπολοίπου Ελλάδος. Τουλάχιστον, τυλώστε την να την τυλώσουμε.
ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΙΣΣΕΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ,
Σας πάω ρε σεις - ακούστε ανέκδοτο: Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνουμε και ξανά προς τη δόξα τραβάμε για σύλλογο, για περιοδικό , για επιτεύγματα. Πλάκα θα είχε να γίνουν και επιτεύγματα. Και γιατί να μη γίνουν άλλωστε; Εδώ έγινε το Μπαρμπέρι Ευρώπη και ο Πουλακίδας Ευρωπαίος: ''Τσε ψάααρια...τρία ευρώ, συμπεθέρα, με το συμπάθιο».
ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ
Καλώς ήλθατε και καλό να ΄χουμε και φέτος . Καλέ, να έρχεστε λίγο στο χωριό / τώρα που ζούνε πέντε γέροι / να τρώτε άρτο ζυμωτό / γάλα και χοιρομέρι. Και μη σας νοιάζει ντιπ. Να ΄ναι καλά το γάλα ''νουνού'', τα ''γκούντις'' της Τασούλας και το ''μακντόναλντ'' της Αρέσμως. Για τη Γλανιτσιά ρε γαμώτο!
ΓΛΑΝΙΤΣΙΩΤΙΣΣΕΣ ΓΛΑΝΙΤΣΙΩΤΕΣ,,
Χαιρετάτε την τη Γλανιτσιά που παγκοσμιοποιείται εν τη ερημία της. Και χαιρετάτε μου τον μικρομεσαίο πλάτανο - εκείνον που έκανε χρέη πίνακος ανακοινώσεων επί τετραετιών Κομπόλη. Γεράσαμε ρεεε... γεράσαμε! Όμως δε θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη, το πολύ να εκσυγχρονιστούμε. Ναι, ρε κερατά ! Όταν οι εκσυγχρονιστές πηγαίνανε, εμείς ερχόμασταν. Όλα τα μπορεί ο Γλανιτσαίος – εδραίος και μη. .
ΞΕΝΙΤΕΜΕ ΜΑΣ,«Η Ιθάκη σε έδωσε το ωραίο ταξίδι/ χωρίς αυτήν δεν θα ΄βγαινες στο δρόμο/ άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.», λέει ο ποιητής και δεν συμφωνώ καθόλου. Πάρε αμέσως αεροπλάνα και βαπόρια και έλα το γρηγορότερο, η Ιθάκη σε περιμένει. Σε έδωσε τότε όση μπομπότα είχε για να καρδαμώσεις και σήμερα σε δίνει όλη την αγάπη της για να ξεπεράσεις τα δύσκολα. Τί άλλο να σε κάνει πια; Και αν τώρα πλούσια τη βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε , παραμένει φτωχική. Χόρτασε μεν καθάριο ψωμάκι, αλλά δεν έχει ανθρώπους να το φάνε. Αυτά είχα να σε πω, περιπλανώμενε Οδυσσέα, αυτά σε λέω.

                                                      ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΚΟΡΠΙΑ


• Εκσυγχρονίσου και συ λίγο, ρε Πλιαμίκα, μη φρίζει ο κόσμος! Βγάλε το άρβυλο τον Αύγουστο και βάλε ένα ''αντίντας'', ένα πέδιλο, ένα κάτι πιο ελαφρύ. Μίλα και λίγο περί δυναμικής, περί προοπτικής, περί νόρμα, δόγμα, πλατφόρμα. Εξευρωπαϊσου, αποπαλιοπυργίσου, ρε, που να πάρει ο διάολος...
• Σε κωχεύει κατάματα ο Πλιαμίκας, και συσκεπτόμενος επ ολίγον με τη σκούφα του, αντιδρά εντελώς παραδοσιακά: ''ρε δεν πας να βαρέσεις τον κώλο σου στο τουράκι, λέω ΄γω ...!''. Παραμένει ακόμα στο τουράκι...
• Ανοίγεις λεξικό να δεις τι εστί ''τουράκι'' και σηκώνει τα χέρια ψηλά ο Μπαμπινιώτης. ‘Άρα ο Νώντας δεν θα γίνει ποτέ Επαμεινώνδας. Αποτελεί την εξαίρεση του κανόνος που λέει ότι όλοι μπορεί να εκσυγχρονιστούν στην εποχή αυτή των εκσυγχρονιστών, εκτός του Νώντα και της ντρίλινης αυτού τραγιάσκας .
• Και πρώτα-πρώτα η ημετέρα εκσυγχρονισμένη ταπεινότης. Ήμουν πάγκαλος κι ωραίος κι έγινα ένας ... Πάγκαλος σώματι και στόματι.
• Και όταν λέμε ωραίος, εννοούμε κάτι περσσοτερούλι του Τζατζά και κάτι λιγοτερούλι του Πετζόπουλου. Σε καμία όμως περίπτωση ωραιότερος του Σταμάτη, τον οποίον είδα προχθές στην τηλεόραση, ως επικεφαλής τραγουδιστικού συγκροτήματος, να παίζει το λαούτο του και συγκινήθηκα, αλλά δεν το ευχαριστήθηκα. Τηλεφωνούσα συνέχεια σε γνωστούς για να προλάβουν να τον δουν. Είναι ένας ζεν πρεμιέ στα πενήντα του (τόσα βλέπουμε, τόσα λέμε) και τυχερή η Γκουντούνα που τον είχε ενώπιό της LIVE.
• ''Και με σήκωσες, ρε, από το τραπέζι για να δω αυτόν το συνταξιούχο με το λαούτο;'', μου είπε ενοχλημένος ένας κερατάς. Συνταξιούχο να σε πει η γυναίκα σου και η γκόμενά σου, ρε ξινέ, του είπα. Αλλά τι να καταλάβει ένας ξένος γιάπις το τι αισθάνομαι εγώ όταν ακούω λαούτ.! Με τη γλυκάδα του λαούτου και του τζουρλά ανατράφηκε η γενιά μου – ούτε τηλεόραση ούτε ραδιόφωνο ούτε καν γραμμόφωνο και κλαρίνα σε κάποια εποχή μαύρη. Παίξ΄ το, Σταμάτη να πνίξουμε τους καημούς της νιότης, του λέγαμε.! Κι εκείνος έπιανε αμέσως το '' φτερό''. Ήταν ένας ροκάς της δημώδους ο συνταξιούχος με το λαούτο. Είχε ένα προηγμένο στυλ, αν μη τι άλλο.
• ''Πού ΄σαι νιότη που νόμιζες ότι θα γινόμουν άλλος''. Τελικά, έγινα θαυμαστής του Λε Πά και των ομοίων του στα « εκπολιτιστικά κέντρα». Άλλωστε, γύρω από την κλάση μου, μόνο ο Μπαζόγιαννης και ο Φασιακούτας κατάφεραν να γίνουν κάποιοι , γράφοντας χρυσές σελίδες δόξας ως κοινοτικοί σύμβουλοι. Ας πάει στο διάολο...
• '' Λόγια που ξέχασα/φίλους που έχασα....''. Περάσανε τα χρόνια και τίποτα δεν άλλαξε από πλευράς δοξασιών, αντιζηλιών και αντιπαλοτήτων. Ας ξαναπάει στο διάολο...
• Ζήτησα από τον Δημητράκη να κάνει μια δήλωση κατά του παρκαρίσματος στην πλατεία (με το ειδικό βάρος του κοινοτικού συμβούλου που διαθέτει) και μου είπε ότι το έχει στην ατζέντα του το θέμα για την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κλείτορος. Αναβαθμίσθηκε επικινδύνως και ο Δημητράκης.
• Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβουλεύει στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκτός του Δημητράκη, ο έτερος των συμβούλων κ. Μπεγιάς, αλλά θα το μάθω. Αυτό που ξέρω είναι ότι η Πανούλα και ή Γιωργιά είναι πολύ περήφανες και βαθιά συγκινημένες.
• Το κακό, το κάκιστο είναι ότι, αφήσαμε τον Σόλωνα έξω του Δημοτικού Συμβουλίου να περιφέρεται ελεύθερα εντελώς αδέσποτος. Άτυχοι οι δημότες, τυχερός ο Δήμος.
• Όταν σου λέει ο άλλος ότι εκσυγχρονίστηκε, θα πει ότι εκσυγχρονίστηκε - μη ζητάς αποδείξεις περί αυτού. Απόδειξη ότι η Μαγδαληνή / ψηφίζει Δημοσθένη Βεργή / και δεν το ομολογεί/ για να μη ματιαστεί / ‘έχει τους λόγους της το τσιουπί.
• Α, μωρ Μαγδαληνή... εν πολλαίς πολιτικαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή! Ούτε μια Αλέκα- Βάσω - Πετραλιά δεν κατάφερες να γίνεις - έστω μια ''΄Εγα'' των βορείων προαστίων. Και στο είπα κ. Ξυπολιά: πάρε παπούτσι από το τόπο σου να ποδεθείς...
( Η συνέχεια του «Αβαδαίου 2000 μ.Χ.» την επόμενη εβδομάδα )

18 σχόλια :

  1. Ανώνυμος28/4/11 17:49

    Ο Αβαδαιος ήξερε από τότε ότι ο πρώτος Γόρτυνος Δήμαρχος του Καλλικράτη Θα ήταν ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ απλά δεν πήγαινε το χέρι του να το γράψει.
    Γ.Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/4/11 10:20

    μπορω να ζητησω τον ψηφο μου πισω αυτο δεν τοχα σκεφτει!!!!!!!χαχαχα gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/4/11 12:03

    gerolyke, αφού δεν ψηφίζεις στη Γλανιτσιά,τι ψήφο να ζητήσεις πίσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/4/11 14:17

    α ρε αβαδαιε με κανεις και σβενουμε στα γελια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/4/11 14:54

    νομιζεις....και ψηφιζω και παρισταμαι...και θλιβομαι πραγματικα βλεποντας το χωριο .....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/4/11 18:39

    τον μακαριτη πλιαμικα λες και τον εχω μπροστα μου.ουλο εκει στο παγκακι κοντα στην ακακια καθοτανε μοναχος του,στην πενα ομως χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος29/4/11 19:23

    ΡΕ ΜΠΑΓΑΣΕΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΣΑΣΤΕ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΕΣΕΙ Ο ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΣΤΗ ΜΠΑΝΑΓΙΑ ΠΕΝΤΕΞΙ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ.ΤΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΤΟΥ ΣΟΛΩΝΑ ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ...ΚΟΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος29/4/11 21:44

    TI EGINE LIZA ME TON PATERA SOY QQQQQQQQQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος30/4/11 13:10

    ΤΟΥ ΤΑ ΕΚΤΥΠΩΝΩ ΚΑΙ ΗΣΥΧΑΣΑ. Λίζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημήτρης Χ (εγγονός Τσιριμόγιαννη)30/4/11 13:35

    χαχαααχχχ Μπράβο Λίζα
    Δημήτρης Χ (εγγονός Τσιριμόγιαννη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος30/4/11 17:41

    σιγα μην αντεξει τον σολωνα τοσες μερες ....οπου φυγει φυγει για κολωνακι μερια.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος30/4/11 17:54

    δυστυχως ΔΕΝ ανοιγεται καθολου στο χωριο.....εχει την αποκλειστικοτιτα ο σωτηρης!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος30/4/11 17:56

    και αυτος δεν μιλαει κυνηγαει το εγγονι του μην πεσει....αλλα απο την καρεκλα ..ορθιος δεν σηκωνεται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος30/4/11 20:27

    ποιος ειναι αυτος με το εγγονι? δεν το καταλαβα.
    χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος1/5/11 09:13

    πως λεμε παπα παιδι.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος1/5/11 15:17

    Το άλλο σαββατοκύριακο κι άλλο βίντεο από την κουρά
    ΓΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος1/5/11 21:04

    ρε γιωρη οπως δινει η τροικα τα δανεια τα ανεβαζεις!!!!!!!!!!!!gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος1/5/11 21:21

    Δεν είναι για χόρταση ο Αβαδαίος . Επιμήκυνση άτοκη του κάνω
    Γ.Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.