Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Κινητή μονάδα μαστογράφου στα χωριά της Αρκαδίας με πρωτοβουλία του Οδυσσέα

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη διάγνωση για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, αλλά και τις δυσκολίες ενημέρωσης και προληπτικού ελέγχου για τις γυναίκες της ελληνικής υπαίθρου και ιδιαίτερα των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών , οι οποίες στερούνται εύκολης πρόσβασης σε κέντρα προληπτικού ελέγχου. Έτσι, ανέλαβα την πρωτοβουλία με την από 7.10.2010 επιστολή μου, να ζητήσω από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Ε.Α.Ε.) να διοργανώσει μια δεύτερη περιοδεία της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στην Αρκαδία η οποία να συμπεριλαμβάνει και κάποιες περισσότερο απομακρυσμένες περιοχές του νομού. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η πρωτοβουλία μου αυτή βρήκε θετική ανταπόκριση και έτσι η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, που με την ευγενική χορηγία του «Ομίλου ΕΥΡΗΚΑ» βοηθά τη γυναίκα της υπαίθρου να προστατευτεί ενάντια σε αυτήν την ασθένεια, θα περιοδέψει στην Αρκαδία από τις 16 έως 22-2-2011 για την πραγματοποίηση προληπτικού μαστογραφικού ελέγχου γυναικών ηλικίας 40 ετών και άνω, σε περιοχές όπου η πρόσβαση σε οργανωμένα Κρατικά Νοσοκομεία είτε είναι δύσκολη είτε δεν διαθέτουν μαστογράφο. Ευελπιστούμε ότι η κινητή μονάδα θα μπορέσει σε επόμενη φάση να καλύψει όλο το νομό Αρκαδίας ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί από κοινού να εκπληρώσουμε στο ακέραιο το σκοπό της: να σώσει ζωές.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το συμπατριώτη μας και Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ιατρό κ. Ευάγγελο Φιλόπουλο, την κ. Χαρά Ρέτσα, μέλος της Ε.Α.Ε, καθώς και το παράρτημα της Ε.Α.Ε. στην Τρίπολη για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε μέχρι σήμερα και γι’ αυτήν την μεγάλη κοινωνική προσφορά. Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στην Αρκαδία έχει ως εξής:
Τετάρτη 16-2-2011 Πρωί έως απόγευμα Τρόπαια
Πέμπτη 17-2-2011 Από 09:00 έως 14:00 Τρόπαια
Πέμπτη 17-2-2011 Από 16:00 έως 21:00 Κοντοβάζαινα
Παρασκευή 18-2-2011 Από 09:00 έως 15:00 Βαλτεσινίκο
Παρασκευή 18-2-2011 Από 17:00 έως 21:00 Δημητσάνα
Σάββατο 19-2-2011 Από 09:00 έως 13:00 Δημητσάνα
Σάββατο 19-2-2011 Από 16:00 έως 21:00 Μεγαλόπολη
Κυριακή 20-2-2011 Πρωί έως απόγευμα Μεγαλόπολη
Δευτέρα 21-2-2011 Πρωί έως απόγευμα Τυρό
Τρίτη 22-2-2011 Πρωί έως απόγευμα Λεωνίδιο

2 σχόλια :

  1. Δημητρης Χ (εγγονος Τσιριμογιαννη)8/2/11 21:04

    Μπραβο Κ Οδυσσεα.Παντα τετοια.Περιμενουμε και αλλα απο εσας ετσι ωστε το χωριο μας να καταφερει να γεμισει κοσμο,μονιμο και μη.
    Να σαι καλα.
    Δημητρης Χ (εγγονος Τσιριμογιαννη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/2/11 13:08

    Το προλαμβάνειν εστί θεραπεύειν, είνα αξίωμα στην ιατρική επιστήμη.Και η πρωτοβουλία του Βουλευτή μας και εξαίρετου γιατρού Οδυσσέα πηγάζει,νομίζω ,από την αγάπη και το αμέριστο προσωπικό του ενδιαφέρον για την Αρκαδία μας.Θα πρότεινα αυτός ο προληπτικός έλεγχος της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας να επαναληφθεί τους θερινούς μήνες ,όταν τα χωριά μας πλημμυρίζουν από τους Αθηναίους και τους τουρίστες και ο γυναικείος πληθυσμός είναι πολλαπλάσιος από το χειμώνα. Τότε να περιληφθούν και όλα τα χωριά μας,αν είναι δυνατόν.Ας προστατευθεί κάποτε και ο πληθυσμός της υπαίθρου μας, η γυναίκα ,η μάνα μας.Συνέχισε Οδυσσέα αυτό το ωραίο και δημιουργικό σου έργο.Εμείς σε παρακολουθούμε και σε καμαρώνουμε!!!
    marpolix

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.