Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

Όπως είναι γνωστό σε όλους μας, ζούμε μια οικονομική κρίση η οποία έχει σαν αποτέλεσμα οι περισσότεροι από εμάς να ζούμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, χωρίς όμως να χάνουμε το γλανιτσιώτικο χιούμορ μας και την αισιοδοξία μας για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τις οικογένειες μας. Αρκετοί από εμάς το τελευταίο καιρό έχουμε απολυθεί από τις εργασίες μας και σε πολλούς συνταξιούχους έχει μειωθεί η σύνταξη δραματικά. Η Αθήνα τώρα μας δείχνει ότι η ζωή σε αυτήν την πόλη είναι πανάκριβη και επικίνδυνη. Ποιότητα ζωής ,μηδέν. Εμείς όμως έχουμε την τύχη να καταγόμαστε από την Αμυγδαλιά. Ένα χωριό ,το οποίο κατά γενική ομολογία, είναι ένα πανέμορφο χωριό, παρόλο τις δυσκολίες και τα προβλήματα που έχει. Ίσως αυτή η οικονομική κρίση να είναι μια ευκαιρία να ξαναγεμίσει το χωριό μας από ανθρώπους. Ανθρώπους που το αγαπάνε. Ανθρώπους που θέλουνε μία ποιότητα ζωής καλύτερη από την Αθήνα. Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια ,ομόνοια, , ενότητα, βοήθεια από τους πολιτικούς που κατάγονται από το χωριό μας και ιδέες. Γιατί για όλα υπάρχει τρόπος. Σε αυτή την ανάρτηση λοιπόν προτείνω να γράψουμε τις ιδέες και τους τρόπους για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό. Και βέβαια, ευλογία θα ήταν να συμμετέχουν και οι νέοι του χωριού μας.
Δημήτρης Χ (εγγονός Τσιριμόγιαννη)

17 σχόλια :

  1. Δημητρης Χ (εγγονος Τσιριμογιαννη)13/2/11 21:41

    κουκουλοφορε,που χαθηκες?
    Δημητρης Χ (εγγονος Τσιριμογιαννη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ανωνυμος13/2/11 22:08

    ανηψιε δημητρη καλα τα λες αλλα ρωτα τη μανουλα σου παει να καθησει στο χωριο τωρα μονιμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημητρης Χ (εγγονος Τσιριμογιαννη)13/2/11 22:14

    Γεια σου ανωνυμε θειε,
    τι να την κανω την μανα μου?
    Η μανα μου εχει μεινει στην εποχη που τα χρονια ηταν δυσκολα.
    Ουτε αμαξια υπηρχαν ουτε δρομοι,ουτε τιποτα.
    Αλλες συνθηκες.
    Δημητρης Χ (εγγονος Τσιριμογιαννη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/2/11 14:32

    Ανηψιέ Δημητράκι είμαι κι εγώ μακρινός σου συγγενής.Ρώτα το θείο σου ,τον Άρη, και θα μάθεις.Κρατάς από το κολοκοικοτρωναίκο ,όπως χαρακτηριστικά έλεγε και υπερηφανευόταν γι'αυτό ο μακαρίτης ο πατέρας μου ,ο μπαρμπαγληγόρης ,ο Τσιρίμης.Χαίρομαι που έχεις όνειρα ,ως νέος και προβληματισμούς και ανήκεις στη γενιά της Υψηλής Τεχνολογίας ,της Πληροφορικής αλλά και στη γενιά των ανέργων, όπως και ο γιος μου. Μην απελπίζεσαι όμως ,η ζωή είναι ένας συνεχής και αδιάκοπος αγώνας. Γρήγορα ,πιστεύω ,θα βρεις το δρόμο σου. Σου το εύχομαι ολόψυχα.Έχω κάποιες ιδέες για σένα.Προσπάθησε να βρεθούμε,όχι ιντερνετικά, για να ανταλλάξουμε απόψεις. Είμαι γνώστης της τωρινής κατάστασης του χωριού μας,γιατί δεν το έχω εγκαταλείψει ποτέ ως τώρα.
    Με συγγενική γάπη ο θείος σου.
    marpolix

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/2/11 19:27

    ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΕΓΩ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΩ ΤΑ ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΑ ΞΕΡΙΖΩΜΑΤΑ.ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΝΕΟΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΙΟΧΩΡΑΦΑ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ν ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΒΟΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΣΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΡΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΥΚΝΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ. ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ...ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ....(ΠΟΙΑΝΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΡΙΜΟΓΙΑΝΝΗ ΕΙΣΑΙ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/2/11 19:56

    ΑΒΑΔΑΙΕ ΤΙ ΛΕΣ ΕΣΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΟΥΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΛΕΣ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ,ΤΙΠΟΤΕ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΦΩΤΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗ ΓΛΑΝΙΤΣΑΙΑ ΓΗ ,ΤΙΠΟΤΕ ΕΥΓΕΝΗ ΜΕΤΑΛΛΑ.Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΒΑΡΥΝΟΥΣΑ...ΣΥΝΑΟΙΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΥ, ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΣΩΤΗΡΗ.COM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος14/2/11 20:13

    η γλανιτσια εκτιμιθηκε και πωλειταιγια την μειωση του εθνικου χρεους!!!δεκτες προτασεις για την τιμη...GEROLYKOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δημητρης Χ (εγγονος Τσιριμογιαννη)14/2/11 21:00

    θειε,marpolix ,το email μου,
    tripolitis@yahoo.gr
    Δημητρης Χ (εγγονος Τσιριμογιαννη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος15/2/11 15:32

    ΓΕΡΟΛΥΚΕ ΑΚΟΥ ΛΙΑΣΚΟΒΑ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ, ΜΕ ΒΡΥΣΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΒΟΥΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΓΙΑΔΕΣ, ΜΠΟΓΑΤΣΕΣ, ΚΑΒΟΥΡΟΚΥΝΗΓΟΥΣ, ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΛΠ 1000 ΕΥΡΩ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΜΕ ΟΡΑΤΗ ΤΡΑΧΕΙΟΤΟΜΗ 1000 ΕΥΡΩ.ΛΑΔΩΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΑΡΑΓΚΑΙΟΥΣ ΜΕ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟΓΕΦΥΡΑ ΠΛΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΛΠ 2000 ΕΥΡΩ ΠΕΤΡΕΣ ΑΓΙΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ,ΣΧΟΛΕΙΟ(ΔΟΘΗΚΕ),ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΙ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ Η ΓΛΑΝΙΤΣΙΑ ΤΗ ΓΛΙΤΩΝΕΙ....ΚΟΛΟΝΑΚΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος15/2/11 15:37

    ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ.ΚΟΛΟΝΑΚΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος15/2/11 15:44

    ναχα νεραντζι ναριχνα στο περα παραθυρι...ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος16/2/11 17:55

    ρε κολονακιωτη με δουλευεις για ποια πλατεια μιλας..που τη γεραντησανε σα χερσα λακκα.κατοικοι δικιο εχεις δεν πουλιουνται...δεν υπαρχει ενδιαφερον λογω ειδικων συνθηκων..σκεψου αυτον που θα αγορασει το σολωνα..ειναι να τον λυπασαιτον φουκαρα τον ευρωπαιο.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος16/2/11 17:56

    to ρε φιλικα εεεεε.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δημητρης Χ (εγγονος Τσιριμογιαννη)16/2/11 19:35

    τελικα κανενας απο την νεολαια δεν ενδιαφερεται.
    Δημητρης Χ (εγγονος Τσιριμογιαννη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δημητρης Χ (εγγονος Τσιριμογιαννη)17/2/11 00:17

    marpolix,εχεις email.
    Δημητρης Χ (εγγονος Τσιριμογιαννη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος17/2/11 20:46

    ΓΕΡΟΛΥΚΕ ΚΟΨΑΜΕ Τ ΑΡΝΑΚΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΙΣ ΜΙΑ ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ ΧΩΡΙΣ ΛΥΚΟΔΟΚΑΝΟ ΤΙ ΛΕΣ....ΚΟΛΟΝΑΚΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος18/2/11 09:46

    μονο λαχανα πια!!!!gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.