Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΣΚΕΨΕΙΣ –ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ –ΕΥΧΕΣ

 Του Μαρίνη Πολυχρονόπουλου
τοπικού συμβούλουΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΥΓΔΑΛΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
Ο νέος Νόμος για την αυτοδιοίκηση ,ο « Καλλικράτης », που ισχύει σήμερα ,αφαίρεσε δυστυχώς από την Κοινότητά μας τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Κλείτορος που λειτούργησε ολόκληρα 12 χρόνια με βάση τον Καποδιστριακό Νόμο 2539./1997 ,όχι όμως πάντα και άψογα.
Ο « Καλλικράτης » έφερε τα πάνω κάτω στην αυτοδιοίκηση πρώτου και 2ου Βαθμού ( Δήμοι και Περιφέρειες ) ,αλλά και στην κοινότητά μας, την πάντα ειδυλλιακή και φιλόξενη Μυγδαλιά μας .
Θα κάνει να « τρίζουν » σήμερα τα κόκκαλα του μεγάλου πολιτικού άνδρα ,του αείμνηστου συμπατριώτη μας Βαγγέλη Γιαννόπουλου , που έβαλε την υπογραφή του και το « στήθος του σημάδι » ,που λέει ο λαός , για να γίνει έδρα του Καποδιστρακού Δήμου η γενέτειρά του ,η Μυγδαλιά . Για να στηρίξει μάλιστα το νέο Δήμο διέθεσε τους ευρύχωρους και φιλόξενους χώρους του Πνευματικού Κέντρου, αποκλειστικό δημιούργημα δικό του κι αυτό για να στεγάσει χωρίς καταβολή μισθώματος τις Υπηρεσίες του νέου Δήμου .
Όσο ζούσε είχε μεγάλη έννοια για τη λειτουργία και την πορεία του Δήμου Κλείτορος. Πάντα παρακολουθούσε και πάντα συμβούλευε για τη περαιτέρω βελτίωσή του . Γι’ αυτό χαιρόταν και καμάρωνε για το δημιούργημά του.
Στα πλαίσια της σημερινής κακής οικονομικής συγκυρίας ,της Τρόικας ,του Μνημονίου ,του Δ.Ν.Τ και της περιστολής των δαπανών του Κράτους ,θυσιάστηκε ως νέα Ιφιγένεια ο « Καποδίστριας »και εφευρέθηκε ο « Καλλικράτης » και μπήκε σε λειτουργία από 1/1/2011.
Αλλά ,« ανάγκα και οι Θεοί πείθονται »,όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι .
Σε λίγο οι Υπηρεσίες μαζί με τον εξοπλισμό τους θα οδεύσουν για να εγκατασταθούν στην ιστορική κοινότητα της Δημητσάνας ,έδρα του νεοσύστατου Δήμου Γορτυνίας .Οι αποφάσεις θα παίρνονται από εκεί και εμείς σιγά -σιγά θα επανέλθουμε στην αβάσταχτη μοναξιά μας ,αφού ούτε γραμματείς ,ούτε συμβούλους και Δημάρχους θα βλέπουμε για να καλοχαιρετάμε και να πίνουμε το ουζάκι μας. στου Στέλιου ή στου Θανάση . Ούτε και συνεδριάσεις θορυβώδεις και αντεγκλήσεις θα παρακολουθούμε.
Όλα αυτά ανήκουν δυστυχώς στο παρελθόν .Δεν ήρθε δα και η συντελεία όμως του κόσμου και να μελαγχολήσουμε και να χάσουμε την υγεία μας. Θα τα δεχθούμε με φιλοσοφική διάθεση, αφού τα «πάντα ρει » πάλι κατά τους αρχαίους μας.
Ελπίζω να μείνουν κάποιες αρμοδιότητες και υποδομές στους τέως καποδιστριακούς Δήμους για τη στοιχειώδη λειτουργία τους. για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα ,ωσότου οργανωθούν και λειτουργήσουν οι προβλεπόμενες Υπηρεσίες του νέου Δήμου της Γορτυνίας.
Προβλέπεται επίσης από το νέο νόμο οι τοπικές Κοινότητες να έχουν την αναγκαία υποδομή για την ηλεκτρονική διακυβέρνησή τους και την καλύτερη λειτουργία τους και ο « Καλλικράτης » δίνει και πόρους και αρμοδιότητες στις τοπικές Κοινότητες για να ανταποκριθούν επαρκώς στα καθήκοντά τους.
Μερικές Κασσάνδρες προφητεύουν πως ο « Καλλικράτης » θα δώσει τη χαριστική βολή και θα βάλει την ταφόπλακα στις τοπικές Κοινότητες !! Δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι αυτό .
Οι Κοινότητες ,αυτά τα βάθρα της άμεσης Δημοκρατίας, η ραχοκοκαλιά του έθνους μας .οι πυρήνες της εθνικής συνείδησης θα σβήσουν κάποτε από τον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας μας και θα αστικοποιηθεί ο πληθυσμός των επαρχιών μας;
Μα τότε όλοι μας ,ηγεσία και λαός θα πάθουμε ομαδική παράκρουση!! Δεν το πιστεύω όμως.
Από τη θέση που με τοποθέτησε ο λαός της τοπικής μας Κοινότητας υπόσχομαι να τον υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις και θα αγωνισθώ για την ανάδειξη των προβλημάτων που χρονίζουν και θα εργασθώ για τη σύντομη επίλυσή τους στα πλαίσια πάντα των οικονομικών δυνατοτήτων της τοπικής μας Κοινότητας και του Δήμου μας.
Θα λειτουργήσω με διαφάνεια, με αλληλεγγύη, με πνεύμα συναίνεσης και καλόπιστης κριτικής , με νηφαλιότητα ,σύννομα ,με σύνεση .αλλά και με αποφασιστικότητα. σ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου.
Προβλήματά μου θα είναι τα προβλήματα όλων ανεξαιρέτως των συνδημοτών μου .
Για μένα δεν έχουν χρώμα και κόμμα .Αφήνοντας στο σπίτι την κομματική μου ταυτότητα θα πολιτευθώ με ισονομία και ισοπολιτεία.
Θα συνεργασθώ με τον πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας κ. Πολύδερα Ανδρέα με εποικοδομητικές προτάσεις ,στηρίζοντας κάθε θετική απόφασή του ,αλλά και θα ασκήσω εποικοδομητική αντιπολίτευση, όπου διαφωνώ.
Θέλω να πιστεύω πως με τη σύνθεση των διαφορετικών μας προτάσεων θα δίνουμε την καλύτερη δυνατή λύση στα προβλήματα που θα ανακύπτουν.
Θα απαιτήσω όλες οι συνεδριάσεις του Τοπικού συμβουλίου να γίνονται δημόσια ,όλα με διαφάνεια, όλα στο φως και δε διστάσω να καταγγείλλω, αν κάτι μεθοδεύεται σε βάρος των συμφερόντων της Κοινότητάς μας ,είτε από τη Δημοτική ή την τοπική Αρχή.
Εξαρχής θα ζητήσω να έχουμε άμεση συνεργασία με τους δύο πατριωτικούς συλλόγους μας, της Αθήνας και της Τρίπολης ,και από κοινού θα συντονίζουμε τις ενέργειές μας για να επιλύουμε με τον καλύτερο τρόπο τα θέματα της Kοινοτητάς μας.
Θα δραστηριοποιήσουμε το θεσμό της Γενικής Συνέλευσης όλων των κατοίκων της κοινότητάς μας, θέτοντας όλα τα θέματα προς διαβούλευση και λογοδοτώντας σε αυτήν στη λήξη κάθε έτους ,κάνοντας πράξη την άμεση Δημοκρατία. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε ,δεν περισσεύει κανείς.
Δεν τρέφω όμως αυταπάτες και δεν πετώ στα σύννεφα. Οι καιροί είναι δύσκολοι .Ου μενετοί . Κάθε αρχή είναι δύσκολη, αλλά και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.
Θα οργανώσουμε με τον κ. Πρόεδρο άμεσα τη λειτουργία του γραφείου της Κοινότητας και θα προωθήσουμε με την τεχνική βοήθεια από το Δήμο την ηλεκτρονική μας διακυβέρνηση με όλους τους συνδημότες μας.
Θα εισηγηθούμε να συνεχισθούν όλα τα ημιτελή έργα ή όσα βρίσκονται στη φάση αποπεράτωσης από την προηγούμενη δημοτική Αρχή στην Κοινότητά μας και να θεραπευθούν όλες οι κακοτεχνίες, που έγιναν ,ελπίζω όχι κακόπιστα ,από την απελθούσα δημοτική Αρχή.
Με πίστη, με όραμα, με προοπτική θα δώσουμε προτεραιότητα σε έργα ανάπτυξης στην Κοινότητά μας , πάντα με τον προσήκοντα σεβασμό στο περιβάλλον ,στην παράδοση και στον άνθρωπο.
Έχουμε προτάσεις τις οποίες θα θέσουμε μελλοντικά σε διαβούλευση, αλλά θα θέλαμε και τις δικές σας ιδέες .
Είμαστε ανοιχτοί και δεχόμαστε τις δικές σας προτάσεις, είτε ατομικά, είτε ομαδικά ,είτε γραπτά ,είτε ηλεκτρονικά μέσω της μελλοντικής ιστοσελίδας της Κοινότητάς μας.
Ως Τοπικός τώρα σύμβουλος της Κοινότητας εύχομαι από καρδιάς σ’ όλους τους απανταχού Μυγδαλιώτες ( Γλανιτσιώτες ) με την ανατολή του νέου χρόνου 2011 χρόνια πολλά και καλά. Προσωπική υγεία και οικογενειακή ευτυχία .
Ο νέος χρόνος είθε να φέρει στην πατρίδα μας και στις καρδιές μας την ελπίδα, την αγάπη και την ειρήνη για ένα καλύτερο αύριο.
Τρίπολη 1-1 2011
Πολυχρονόπουλος Μaρίνης ,Φιλολόγος-ιστορικός
Τοπικός σύμβουλος Κοινότητας Μυγδαλιάς
Ναυαρίνου 3 Τρίπολη
Τηλ: σταθερό 2710232215
Κινητό :6979307844
Email: marpolix@otenet.gr

16 σχόλια :

  1. Ανώνυμος19/1/11 00:04

    ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΤΡΙΞΟΥΝ ΠΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ?ΜΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ Η ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΚΙΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/1/11 09:59

    με τους ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟΥς που ηταν υποψηφιοι ΠΕΡΙΜΕΝΕς ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/1/11 10:08

    ΑΠΛΑ αλλαξαν τα ΚΟΥΜΑΝΤΑ στην καταρτιση ψηφοδελτιων !!!και ιδου το αποτελεσμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/1/11 22:13

    ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ.ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟΣΚΙΤΙΚΟΙ.ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος19/1/11 22:22

    ΤΟΣΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΜΑΡΙΝΗ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος20/1/11 09:46

    τι φταιει ο μαρινης βρεεε ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΕ ανιση μαχη ειχε χασει απο την ανακοινωση της υποψηφιοτητας ουτε οι πρασινοι δεν τον ψηφισαν και νομιζω οτι ειχαν δικιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος20/1/11 13:48

    ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΣΚΙΤΗ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΑΦΗΝΑΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος20/1/11 15:11

    ενω οι απεναντι βρωμοκοπανε μπαρουτι απο τους αγωνες που δωσανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος21/1/11 11:49

    αναμενόμενο το αποτέλεσμα αφού το παΣΟΚ κατέβηκε κοματιασμένο και είθελε πρόεδρο μάστορα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος21/1/11 14:03

    ΡΕ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ.Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΗΣΗ ΜΕ καλάι.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΥΦΑΙΝΕΤΕ. ΥΠΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΛΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙ Ν ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΙΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΟΥΤΕ Τ ΑΓΡΙΜΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΤΗΣ.ΑΝΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ ΟΣΟΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ ΜΑΖΙ .ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΞΥΠΝΑΤΕ.ΝΤΡΟΠΗ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΕΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΙΟΣΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΩΝ.ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ....ΚΑΤΩΝ Ο ΤΙΜΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος22/1/11 09:09

    ενας απο τους πιο πετυχημενους προεδρους, ανεξαρτητου κοματος, ηταν ΜΑΣΤΟΡΑς ,ας δοκιμαστει και ενα νεωτερο παιδι,ελεος πια με την κοματικοποιηση,ΕΛΕΟς..ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΤΟΝ ΒΓΑΛΑΝΕ...μην κοροιδευομαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος23/1/11 15:30

    ΟΛΟΙ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΟΥΝΕ!ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΑΣ,ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΝΝΟΩ ΦΥΣΙΚΑ,ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΠΩΣ ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΛΑΓΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος23/1/11 16:38

    παιδακια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος2/2/11 01:38

    ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Π Α Ρ Ω Ν ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ . ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ. ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΩΣΕΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΡΙΝΗ ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΟΛΙΣΤ...ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΝΗ. ΛΑ ΛΑΛΟΥ ΛΑΛΑ!!! ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΚΟΤΣΙΦΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΟΖΟΥΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος3/2/11 00:26

    Μακάρι να υπάρχουν πάλι στο χωριό και να ξαναβάλουν και να τα τιμήσουμε με την ψήφο μας αυτά τα παιδιά. Γιατί είναι κοντά στο χωριό. Ενώ εμείς με κάποιους σοβαρούς υποψήφιους είμαστε για βρούβες. Νομίζουμε ότι ξέρουμε τα πάντα για το χωριό μας κι ας πάμε μια φορά στην τετραετία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος3/2/11 08:23

    ειπαμε απο δω να μιλαμε καλα οταν δεν βαζουμε το ονομα μας ΟΧΙ τετοιου ειδους επιθεσεις΄,και εγω δεν ψηφισα τον μαρινη αλλα οφειλω να τον σεβομαι σαν ανθρωπο και πρωσοπικοτιτα,στην πρωσοπικη ζωη του μπορει να κανει οτι θελει..ηρεμα λυνονται οι διαφορες.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.