Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Αυτόνομα

( «Νέος Αγών» Καρδίτσας και «Λιάσκοβα» Μυγδαλιάς)
Κρίση κρίση, αλλά από φαί... του σκασμού κατά τις άγιες αυτές ημέρες της χριστιανοσύνης. Κι εδώ είναι που ταιριάζει το γνωστό θεσσαλικό ανέκδοτο: Λέει η δασκάλα στα παιδιά  Να κάνετε μια φράση που να έχει μέσα τη λέξη άρα. Και λέει ο Βαγγελάκος: μελετάω πολύ, ΑΡΑ είμαι καλός μαθητής. Λέει η Βαγγελίτσα : φιλώ το χέρι του παπά, ΑΡΑ είμαι καλό κορίτσι. Και λέει ο Βάγγος : Έφαγε, έφαγε ο πατέρας μου γαλοπούλα, γουρνοπούλα, μελομακάρονα, ρεύτηκε μία, ρεύτηκε δύο, ήπιε και μια μποτίλια κόκκινο κρασί απ τον Μπλάσδο και λέει στη μάνα μου : « για φέρε, μωρ Βάγια και κείνα τα λουκάνικα που έφερα από το χωριό» . Και λέει η μάνα μου : Α- ΡΑ Βάγιο, θα σκάσ΄ς για σμάδ’! ( σ.σ. Μεταξύ μας το ανωτέρω, γιατί αν το μάθει κείνος ο Στροσκάνος, θα μας στρώσει στο κυνήγι για ακόμη περισσότερη δίαιτα).
Αβαδαίος

6 σχόλια :

  1. Ανώνυμος3/1/11 14:09

    Θα παρακαλέσω όλους τους φίλους ,συμπατριώτες και αναγνώστες μας όταν αναρτούν σχόλιο στο τέλος του κειμένου να γραφούν και το ονομά τους. Θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον ,γιατί θα υπάρχουν ανταπαντήσεις στους σχολιασμούς και πιστεύω ότι θα είναι μια πρόκληση για εγαλύτερη συμμετοχή και διασκέδαση.
    Ευχαριστώ
    Γ.Ν.Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/1/11 14:15

    Εξαιρείται ο Αβαδαίος και ο κουκουλοφόρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/1/11 19:54

    Το ''Αβαδαίος'' δεν είναι ψευδώνυμο, είναι ένα δεύτερο επώνυμο από την εποχή που εξελέγη πρόεδρος στο χωριό ο μακαρίτης Σίλης. Ήτοι, περνήντα τόσα χροόνια το έχω ''μπαρέδω"', Παναΐα μου και Θεούλη μου!! Στην Ελλάδα των χριστιανών, δύο πράματα δεν φτουράνε πολύ: τα ψευδώνυμα καιτα μεγάλα σταυροκοπήματα.
    Αβ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/1/11 21:56

    Οπως λεμε ας πουμε ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ
    ΠΑΡΘΕΝΗ,αυτη εχει 1 παραπανω.Αλλα και η δικια μας ΓΙΑΝΝΑ εχει 3:ΠΟΛΥΔΕΡΑ-ΠΟΛΥΔΩΡΑ-ΛΩΛΟΥ στα οικονομικά δεν γνωρίζω αν εχουν τα ίδια .ισως.(ελπίζω να μην το διαβάσει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/1/11 11:55

    Ετσι όπως το πας δεν θα το γλυτώσω το αυτόφωρο για φοροδιαφυγή.
    Ως προς τα επώνυμα μάλλον υπερτερώ διότι δεν λαμβάνεις υπόψη, όπως το συνηθίζεις τελευταία, το Πολυδώρου και...
    γιατί όχι το Τιριρή, που δεν με χαλάει, καθώς εμπεριέχει ρυθμό, χορό και τσαχπινιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/1/11 12:16

    Προσωπικώς είμαι με την Ντόρα Μπακογιάνη, Μητσοτάκη, Κούβελου. Και ομιλώ πάντα επωνύμως.
    --Ρε δεν πάει να είσαι και με τη Γιοβάνα, είπε ο Θανάσης.
    ( ''θανάσης''ίσον ο μέσος Έλληνας. ΠΟΙΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, που λέμε).
    Αβ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.