Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Δήλωση του ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

10/11/2010          
για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου στο Δήμο Αγίας Παρασκευής και Απόφαση της Γεν. Συνέλευσης
Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 διαμόρφωσαν ένα νέο Δημοτικό τοπίο στην Αγία Παρασκευή, κυρίως λόγω της εξαιρετικής παρουσίας της νέας μεγάλης Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Κίνησης «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή», που εισέπραξε ποσοστό 25,3% του εκλογικού σώματος και τιμήθηκε από 5.300 συμπολίτες μας καταγράφοντας μεγάλη αύξηση, μέσα σε συνθήκες πόλωσης του κεντρικού κομματικού σκηνικού. Για πρώτη φορά στην πόλη μας, Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση συσπείρωσε τέτοιο εύρος συμπολιτών μας, ενθουσίασε με τον αγώνα της, παρουσίασε αισθητική αντίστοιχη των δηλώσεων και άνοιξε τον δρόμο για το αύριο της πόλης Είμαστε οι ουσιαστικοί νικητές των εκλογών, είμαστε η ελπίδα της Αγίας Παρασκευής. Δώσαμε έναν υπέροχο αγώνα με βάση τις αρχές μας και σεβαστήκαμε τους δημόσιους χώρους της πόλης. Επισκεφθήκαμε όλες τις γειτονιές της Αγίας Παρασκευής με τα μικρά και μεγάλα προβλήματά τους. Κάναμε ειδικές συγκεντρώσεις με τις γυναίκες υποψήφιες του συνδυασμού και τους νεολαίους υποψήφιους. Συναντήσαμε εμείς μόνο, το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αγίας Παρασκευής και την Υπηρεσία Καθαριότητας, όπως επίσης και την Ένωση Εμπόρων, τον Σύλλογο Εστιατόρων, τον Σύλλογο Κηδεμόνων ΑμεΑ, τα Αθλητικά Σωματεία της πόλης και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για να ακούσουμε τις απόψεις όλων των φορέων και να δεσμευτούμε απέναντί τους.
Κάναμε και κάνουμε αυστηρή κριτική στη Διοίκηση Γιαννακόπουλου, όχι μόνο για την απραξία της τετραετίας, την στασιμότητα σε όλα τα μεγάλα έργα, την προσπάθεια να οικοδομήσει τον Υμηττό και τον τραγέλαφο στην οδό Αγίου Ιωάννου, αλλά και γιατί σπατάλησε δημόσιο χρήμα, ρουσφετολόγησε, υπερασπίστηκε ιδιωτικά συμφέροντα που συγκρούονται με τα συμφέροντα της πόλης, χρησιμοποίησε δημοσιογραφικά φερέφωνα


υβρίζοντας και λασπολογώντας εναντίον μας και ταυτόχρονα προκάλεσε με την προσωπική του συμπεριφορά που ήταν συμπεριφορά «απόλαυσης» εξουσίας και πληρωμένης δημοσιότητας.
Δεχθήκαμε επιθέσεις από όλους τους άλλους συνδυασμούς, επιθέσεις με ψευδή επιχειρήματα (Α. Γκιζιώτης) και ανοίκειες, απαράδεκτου πολιτικού λόγου από τον Β. Ζορμπά. Δεν απαντήσαμε για να αποφύγουμε την πόλωση.
Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια για αυτό το ωραίο ταξίδι, μέσα από την καρδιά μου, τους άνδρες και γυναίκες υποψηφίους, τα μέλη και τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Κίνησης «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή» όπως και έναν - έναν όλους εκείνους που μας εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους. Δεσμευόμαστε ότι θα τιμήσουμε την επιλογή τους μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η 2η Κυριακή των εκλογών, προϊόν ενός άδικου και αντιδημοκρατικού εκλογικού συστήματος υποχρεώνει τους πολίτες να επιλέξουν μεταξύ των δύο «πρώτων». Τους καλούμε να συμμετέχουν παρά την πικρία και απογοήτευσή τους και να μην απέχουν. Είναι προφανές ότι οι ίδιοι γνωρίζουν τι θα ψηφίσουν με βάση τα προσωπικά και αυτοδιοικητικά τους κριτήρια, όπως επίσης με βάση το πρόγραμμα, το πνεύμα συνεργασίας, το ήθος και τις δεσμεύσεις που θα αναληφθούν για την αξιοπιστία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης.
Το σύνθημά μας «Να αλλάξουμε την Αγία Παρασκευή – Να υπερασπιστούμε την κοινωνία» παραμένει όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο. Μέχρι την ώρα της ουσιαστικής αλλαγής στον Δήμο μας, μέχρι την ώρα της «ΝΙΚΗΣ».
                   ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ
της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης ΄΄ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή΄΄.
Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου στο Δήμο Αγίας Παρασκευής οδήγησαν σε ένα νέο Αυτο-διοικητικό τοπίο στην πόλη μας. Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση ΄΄ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή΄΄ κατέγραψε μεγάλη αύξηση, τιμήθηκε από έναν στους τέσσερις ψηφοφόρους και είναι ο πραγματικός νικητής των εκλογών.
Δώσαμε ένα τιτάνιο, ωραίο και ανιδιοτελή αγώνα χωρίς στήριξη μηχανισμών με βάση τις αρχές μας της υπεράσπισης του Δημόσιου χώρου, του Δημόσιου σχολείου, του προυπολογισμού των δημοτών, της καθημερινότητας για ένα φωτισμένο και καθαρό Δήμο, της υπεράσπισης των πληττόμενων από τα οικονομικά μέτρα με το Δ.Ν.Τ. στη χώρα όπως και των εργαζόμενων του Δήμου, της οικολογίας, της διαφάνειας, της δημοκρατίας, της συμμετοχής και της καθημερινής δουλειάς για την προάσπιση των συμφερόντων της πόλης ενάντια στα συμφέροντα που εκμεταλλεύονται την πόλη.
Θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα από την θέση της αντιπολίτευσης και θα τιμήσουμε τους 5.300 συμπολίτες μας γυναίκες και άνδρες που μας ψήφισαν. Θα εργασθούμε καθημερινά για να αλλάξουμε την Αγία Παρασκευή και να υπερασπισθούμε την κοινωνία ως ενεργοί πολίτες συμμετέχοντας στα μικρά ή μεγάλα κινήματα των πολιτών και των γειτονιών και θα στηρίξουμε τις ανιδιοτελείς συλλογικότητες της πόλης στις δραστηριότητες και τις αγωνίες τους. Είμαστε και θα είμαστε παρόντες μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο με τέσσερις συμβούλους και με οργανωμένη παρουσία σε όλο τον κοινωνικό και πολιτικό ιστό της Αγίας Παρασκευής.
Την ερχόμενη Κυριακή λόγω του άδικου και αντιδημοκρατικού εκλογικού συστήματος καλούμαστε να ψηφίσουμε μεταξύ του πρώτου και δεύτερου συνδυασμού. Ισχυριζόμαστε ότι η Διοίκηση Γιαννακόπουλου έχει μεγάλες ευθύνες για την στασιμότητα της πόλης, για την απαράδεκτη κατάσταση στην Αγίου Ιωάννου, για την αδιαφάνεια και την σπατάλη του Δημοσίου χρήματος υπέρ της προσωπικής του προβολής με ρουσφετολογική συμπεριφορά και υπεράσπιση ιδιωτικών συμφερόντων που συγκρούονται με τα συμφέροντα της πόλης. Ο ίδιος προβλήθηκε, όσο κανείς από τα κρατικά και ιδιωτικά κανάλια και χρησιμοποίησε παράνομους τρόπους προβολής σε στάσεις λεωφορείων. Η παράταξη Ζορμπά δεν σεβάστηκε την δική μας ιστορία, προσέβαλε στελέχη μας στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και είναι σαφές ότι ο αυτοδιοικητικός της λόγος δεν πείθει.
Η Γενική μας συνέλευση μετά από διεξοδική και γόνιμη συζήτηση απεφάσισε ότι δεν επιτρέπεται να δώσει ΄΄γραμμή΄΄. Εμείς όλοι θα ψηφίσουμε με αυτοδιοικητικά κριτήρια ελεύθερα και κατά συνείδηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.